MAXIMUM T-102 HD PVR

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 4 listopada 2011, o 17:57

A w jakim formacie masz dźwięk w tym mkv?

I odpowiadając na Twój następny post - tunery na Mstarze nie dekodują dźwięku DTS.

arekiewa
Posty: 17
Rejestracja: 18 października 2011, o 19:17
Odbiornik: MAXIMUM T-102 HD PVR

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: arekiewa » 4 listopada 2011, o 19:43

Witam
Od kilku dni posiadam ten dekoder i mam mały problem.
Gdy włączę EPG to pokazuje mi tylko aktualną pozycję i następną a następnych już nie.
Czy w programach nagranych może pokazywać oprócz nazwy kanału również czas rozpoczęcia nagrywania?

nowy_
Posty: 54
Rejestracja: 31 lipca 2011, o 18:53
Odbiornik: Maximum T-102
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: nowy_ » 4 listopada 2011, o 20:19

@GUTEK@, jak to sprawdzić?
W programie mkvmerge jest podane A_AC3 jednak mam jakąś chińską wersję językową, nie wiem, może źle patrzę ;)

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 5 listopada 2011, o 14:39

No AC3 to powinno odtwarzać, dziwne. A tuner w ogóle widzi ścieżkę dźwiękową, jak naciśniesz AUDIO na pilocie podczas oglądania filmu to pokazuje że jest jakieś?

Przy muxowaniu pliku wyłączasz kompresję nagłówka dla każdego strumienia?
Masz najnowszą wersję oprogramowania?

nowy_
Posty: 54
Rejestracja: 31 lipca 2011, o 18:53
Odbiornik: Maximum T-102
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: nowy_ » 6 listopada 2011, o 14:59

Hmm, chyba coś z plikiem musiało być źle ;)

Teraz mam problem z napisami: napisy są wmuxowane(?) z filmem (.mkv), dekoder odtwarza tylko te napisy, nie widzi napisów, które są jako oddzielny plik (.txt, oczywiście taka sama nazwa jak filmu). Po wyłączeniu napisów programem mkvmerge; dekoder nie może odtworzyć filmu ("Niewłaściwy format"(?)).

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 6 listopada 2011, o 15:25

Jeśli napisy są wmuxowane w MKV, tuner nie widzi wtedy dodatkowych w osobnym pliku.
Jeśli MKV jest bez napisów to wtedy tuner widzi dodatkowe.
Jeśli po przemuxowaniu tuner nie chce odtwarzać filmu to coś źle zrobiłeś. Prawdopodobnie chodzi o włączoną kompresję nagłówków, podczas muxowania trzeba dla KAŻDEJ ścieżki wyłączyć kompresję.

sek

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: sek » 7 listopada 2011, o 12:44

Właśnie dowiedziałem się, że t-105 nie potrafi nagrać przez euro programu z magnetowidu. T-102 ma oddzielne gniazda do tv i magnetowidu, więc pytanie: czy może on to potrafi? A jeśli nie, to czy w ogóle jakikolwiek z tej klasy tunerów ma taką funkcję, czy jednak za dużo wymagam?

Maniek99
Posty: 563
Rejestracja: 15 października 2010, o 18:14
Odbiornik: WIWA HD95MC

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: Maniek99 » 7 listopada 2011, o 13:06

@sek
STB tej klasy nagrywają wyłącznie strumień z DVB-T.
Nie spotkałem się z combo które nagrywa cyfrę i analog (poza kartami na PC).

arekiewa
Posty: 17
Rejestracja: 18 października 2011, o 19:17
Odbiornik: MAXIMUM T-102 HD PVR

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: arekiewa » 8 listopada 2011, o 18:04

Witam
Już raz zadałem to pytanie ale zostało przeoczone.
Może tym razem się uda uzyskać odpowiedz.
Mam od niedawna t-102 .
Problem jest w wyświetlaniu EPG, a mianowicie pokazuje mi tylko aktualny program i następny.
Trzeciego, czwartego i następnych już nie, nie wspominając już o następnych dniach.
Może coś nie tak z ustawieniami.
Proszę o odpowiedz. :D

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 8 listopada 2011, o 18:07

Jaką masz wersję oprogramowania?
To się dzieje na wszystkich kanałach czy tylko na kanałach z konkretnego multipleksu?
Opisy audycji poprawnie wyświetla?

arekiewa
Posty: 17
Rejestracja: 18 października 2011, o 19:17
Odbiornik: MAXIMUM T-102 HD PVR

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: arekiewa » 8 listopada 2011, o 18:37

Co do oprogramowania to jestem teraz w pracy więc nie odpowiem, ale ściągałem to najnowsze z twojej strony.
W Łodzi odbieramy na razie tylko mux 3
Opisy aktualnej i następnej pozycji pokazuje prawidłowo

arekiewa
Posty: 17
Rejestracja: 18 października 2011, o 19:17
Odbiornik: MAXIMUM T-102 HD PVR

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: arekiewa » 8 listopada 2011, o 21:19

Jeżeli chodzi o oprogramowanie to mam:
268074.10713.1
wersja HW:5007.2837.1
Jeżeli włączę EPG to po lewej stronie mam tylko dwie pozycje:
aktualnie nadawaną
i następną
W oknie po prawej mam tylko nazwę programu bez opisu.
Natomiast jeżeli nacisną dwa razy na info mam pełen opis programu nawet na kilku stronach.
Prosze o pomoc

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 8 listopada 2011, o 21:37

No to masz najnowsze oprogramowanie. Szkoda że nie odbierasz MUX2, miałbyś porównanie czy to występuje wszędzie czy tylko na MUX3. Możliwe że coś jest nie tak z tym MUXem, ale w sumie wtedy to by inni też o takim problemie pisali, bo jednak tunerów na Mstar jest więcej i w każdym soft w sumie taki sam.

Jedyne co mogę doradzić to spróbować przywrócić ustawienia fabryczne i ewentualnie jeszcze raz wgrać soft. Jak nie pomoże to możesz napisać do Rajsatu.

EDIT:
Ustawienia regionalne - kraj, język, ściężki napisów i audio masz ustawione na Polski?

arekiewa
Posty: 17
Rejestracja: 18 października 2011, o 19:17
Odbiornik: MAXIMUM T-102 HD PVR

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: arekiewa » 9 listopada 2011, o 09:16

Tak wszystkie ustawienia mam na polski

Awatar użytkownika
iknowsomething
Posty: 58
Rejestracja: 30 sierpnia 2011, o 10:27
Odbiornik: MAXIMUM T-102 PVR
WIWA HD-90
Instalacja antenowa: pokojowy 5cm kikucik
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wrocław/Ślęża

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: iknowsomething » 9 listopada 2011, o 19:45

Spostrzeżenie, które może się komuś przydać:
mam 5 cm antenę pokojową (taki kikucik od jakiegoś tunera na usb do kompa) i jakość na poziomie 80-90%. Czasem się obraz cyfrzy na 720p, ale jak przełączę na 480p już nie. Wygląda na to, że T-102 trochę sam sobie zakłócenia wprowadza przy bardziej wytężonej pracy. Więc jeśli ktoś ma słaby sygnał, przełączenie się na 480p lub 480i może pomóc w stabilnym odbiorze.

nowy_
Posty: 54
Rejestracja: 31 lipca 2011, o 18:53
Odbiornik: Maximum T-102
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: nowy_ » 10 listopada 2011, o 21:25

Można jednocześnie podłączyć dwa pendrive? Jeśli tak, to w jaki sposób? Podłączyłem przez hub jednak żadnego nie wykryło, dioda na hubie świeci się.

Awatar użytkownika
iknowsomething
Posty: 58
Rejestracja: 30 sierpnia 2011, o 10:27
Odbiornik: MAXIMUM T-102 PVR
WIWA HD-90
Instalacja antenowa: pokojowy 5cm kikucik
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wrocław/Ślęża

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: iknowsomething » 10 listopada 2011, o 23:23

nowy_ pisze:Można jednocześnie podłączyć dwa pendrive? Jeśli tak, to w jaki sposób? Podłączyłem przez hub jednak żadnego nie wykryło, dioda na hubie świeci się.
Właściwie sobie już odpowiedziałeś, ale może spróbuj podłączyć hub z własnym zasilaniem...

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 11 listopada 2011, o 12:23

Z tego co ja sprawdzałem to Mstar7828 widzi tylko jedno urządzenie USB, dopiero 7818 widzi dwa.

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: belliash » 11 listopada 2011, o 13:00

iknowsomething pisze:Spostrzeżenie, które może się komuś przydać:
mam 5 cm antenę pokojową (taki kikucik od jakiegoś tunera na usb do kompa) i jakość na poziomie 80-90%. Czasem się obraz cyfrzy na 720p, ale jak przełączę na 480p już nie. Wygląda na to, że T-102 trochę sam sobie zakłócenia wprowadza przy bardziej wytężonej pracy. Więc jeśli ktoś ma słaby sygnał, przełączenie się na 480p lub 480i może pomóc w stabilnym odbiorze.

chyba 576i/p ;)

a tak btw, ktos moze to potwierdzic/zaprzeczyc? :)

nowy_
Posty: 54
Rejestracja: 31 lipca 2011, o 18:53
Odbiornik: Maximum T-102
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: nowy_ » 12 listopada 2011, o 13:31

@GUTEK@ pisze:Z tego co ja sprawdzałem to Mstar7828 widzi tylko jedno urządzenie USB, dopiero 7818 widzi dwa.
Może to ktoś potwierdzić? Jeśli to prawda to w jakim celu, w ustawieniach, jest możliwość wyboru dysku, na który mają być zapisywane nagrania?

Odpowiedz