MAXIMUM T-102 HD PVR

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 12 listopada 2011, o 15:25

Bo na dysku możesz mieć kilka partycji założonych.

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: belliash » 13 listopada 2011, o 11:12

Nagrywal juz ktos cos dluzszego na pendrive sformatowany w systemie plikow FAT32? Tuner podzieli nagranie na kilka plikow? Nie bedzie widocznych w nagraniu jakichs przerw? Czy lepiej sformatowac go wczesniej jako NTFS? :)

Pytam bo potrzebuje nagrac dzis program, a nie mam zbytnio czasu eksperymentowac.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 13 listopada 2011, o 11:38

Ten tuner zawsze dzieli plik co 2GB, bez względu na to jaki jest system plików.
Przy odtwarzaniu na tunerze nie widać żadnej przerwy w momencie w którym podzielono pliki.

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: belliash » 13 listopada 2011, o 11:47

Dzieki wielkie za odpowiedz ;)

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 15 listopada 2011, o 15:58

Czytał ktoś recenzję tego tunera na stronie ntvc?
Nie wiem co za aparat pisał tą recenzje. Napisał że tuner nie ma pillarboxu i jest w pełni zgodny z ustawą.
A to mnie się podoba najbardziej "Zastosowanie radiatora na procesorze sprawia że nawet po wielogodzinnym oglądaniu tuner pozostaje chłodny." Wypadałaby poczytać do czego stosuje się radiatory.
Nic dziwnego że ze strony zniknęły ostatnio komentarze.

Awatar użytkownika
iknowsomething
Posty: 58
Rejestracja: 30 sierpnia 2011, o 10:27
Odbiornik: MAXIMUM T-102 PVR
WIWA HD-90
Instalacja antenowa: pokojowy 5cm kikucik
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wrocław/Ślęża

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: iknowsomething » 15 listopada 2011, o 20:28

belliash pisze:
iknowsomething pisze:Spostrzeżenie, które może się komuś przydać:
mam 5 cm antenę pokojową (taki kikucik od jakiegoś tunera na usb do kompa) i jakość na poziomie 80-90%. Czasem się obraz cyfrzy na 720p, ale jak przełączę na 480p już nie. Wygląda na to, że T-102 trochę sam sobie zakłócenia wprowadza przy bardziej wytężonej pracy. Więc jeśli ktoś ma słaby sygnał, przełączenie się na 480p lub 480i może pomóc w stabilnym odbiorze.
chyba 576i/p ;)
a tak btw, ktos moze to potwierdzic/zaprzeczyc? :)
576 jest w PAL, a 480 w NTSC

punto125

Pilot do t-102

Post autor: punto125 » 22 listopada 2011, o 09:26

Witam
Potrzebuję kupić pilota do tunera Maximus T-102.
Nigdzie nie mogę znależć ,może być ewentualnie bez przycisków PVR.
Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Pilot do t-102

Post autor: @GUTEK@ » 22 listopada 2011, o 09:47

punto125 pisze:tunera Maximus T-102.
To jakiś nowy model bo nie znam takiego?

punto125

Re: Pilot do t-102

Post autor: punto125 » 22 listopada 2011, o 10:23

PRZEPRASZAM
MAXIMUM T-102

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Pilot do t-102

Post autor: @GUTEK@ » 22 listopada 2011, o 10:30

Napisz do Rajsatu - http://www.rajsat.pl/
Ktoś już pisał na forum że chyba 25zł chcą za pilot.

bolila
Posty: 14
Rejestracja: 5 września 2011, o 20:28

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: bolila » 25 listopada 2011, o 19:26

Witam.
Mam mały problem, a mianowicie menu przewija się tak szybko że nie zdążę zareagować,np przy
ręcznym szukaniu kanału przy jednym naciśnięciu pilota przeskakuje o dwa kanały,albo przy
ciągle naciśniętym przycisku ok przełącza non-stop pomiędzy listą a info. Czy to normalne?
Może wgrać na nowo soft?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 27 listopada 2011, o 10:41

Albo uszkodzony pilot, albo uszkodzony tuner. Nic takiego nie powinno się dziać, oczywiście możesz spróbować przywrócenia ustawień fabrycznych oraz wgrania oprogramowania.

bolila
Posty: 14
Rejestracja: 5 września 2011, o 20:28

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: bolila » 30 listopada 2011, o 10:37

Problem z przewijaniem menu rozwiązany to kwestia słabych baterii w pilocie. Może komuś
ta informacja się przyda.

tedeski
Posty: 11
Rejestracja: 4 stycznia 2011, o 18:33

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: tedeski » 9 grudnia 2011, o 20:35

Czy w epg na muxie nr2 pokazuje rok i kraj produkcji filmu oraz grających aktorów?

ejejdi
Posty: 16
Rejestracja: 16 lipca 2011, o 12:26

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: ejejdi » 10 grudnia 2011, o 15:02

Witam!!
Mam problem z EPG tzn.; na kanale np TV4 EPG pokazuje program TVN ;na TVN -POLSAT itp.
Wszystko to na MUX-2
Oprogramowanie;
268074.10713.1
wersja HW:5007.2837.1

Czy to może mieć cos wspólnego z http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=20&t=3112 ,
bo właśnie chyba od tego czasu tak jest ?
Jak temu zaradzić?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 10 grudnia 2011, o 16:44

ejejdi pisze: Czy to może mieć cos wspólnego z http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=20&t=3112 ,
bo właśnie chyba od tego czasu tak jest ?
Jak temu zaradzić?
Tak to przez to, usuń kanały i przeskanuj na nowo.

ejejdi
Posty: 16
Rejestracja: 16 lipca 2011, o 12:26

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: ejejdi » 10 grudnia 2011, o 17:13

Dzięki.
Jutro dam znać co i jak :D

ejejdi
Posty: 16
Rejestracja: 16 lipca 2011, o 12:26

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: ejejdi » 10 grudnia 2011, o 17:28

A właściwie po co czekać?
Usunięte , przeskanowane .Wszystko gra i buczy. Przy okazji znalazło się kilka programów czeskich.
Jeszcze raz dzięki :) :) :) :) :)

lukaszs59
Posty: 15
Rejestracja: 4 października 2011, o 19:16
Odbiornik: MAXIMUM T-102 PVR
WIWA HD-90 new
Instalacja antenowa: ATX-91+ LNA-177+ triset 113
Antena na maszcie, ok. 15 m.n.p.t
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągiwca, Kosztowy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: lukaszs59 » 12 grudnia 2011, o 19:29

Witam serdecznie
Mam pytanie dotyczące nagrywania.
Czy ten tuner zawsze nagrywa materiały tylko w rozdzielczości 720x576i 25fps? i nie ma możliwości zmiany tego? W jakim standardzie jest nagrywany dźwięk?
Mam rozumieć, że zmieniając rozdzielczość w opcjach zmieniam tylko parametry wyjściowe sygnału po euro i HDMI? Tak samo jest w innych tunerach?

Pozdrawiam, dziękuje
Łukasz

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 12 grudnia 2011, o 19:47

Tuner nagrywa w takim formacie jaki jest nadawany przez nadawców. Nie ingeruje w strumień.

Poszczególne ustawienia obrazu dotyczą tylko wyjść SCART i/lub HDMI.

Odpowiedz