TELEVES ZAS HD

Awatar użytkownika
betoff
Posty: 58
Rejestracja: 19 października 2010, o 18:41

TELEVES ZAS HD

Post autor: betoff » 29 marca 2011, o 18:03

Pojawił się nowy tuner firmy Televes, oprócz złączy scart i hdmi, co ciekawe, ma złącze optyczne dla dźwięku. Obsługuje Dolby Digital Plus (E-AC3)

Obrazek


http://www.televes.com/inting/noticias/ ... D%20en.pdf

http://televes.com.pl/televes-zas-hd-od ... -p-63.html

Mark
Posty: 36
Rejestracja: 2 marca 2011, o 13:13

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: Mark » 29 marca 2011, o 18:50

Bajerami nie powala, ale jakościowo musi być świetny:)

p-b
Posty: 282
Rejestracja: 9 października 2010, o 22:26

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: p-b » 29 marca 2011, o 18:54

;)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, o 22:35 przez p-b, łącznie zmieniany 1 raz.

arik92
Posty: 663
Rejestracja: 4 czerwca 2010, o 15:37

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: arik92 » 29 marca 2011, o 18:58

Obsłguję DD+ i PVR, ma skalowanie do rozdzielczości 1080p, ale nic nie piszą o odtwarzaniu przez USB więc raczej do multimediów się nie przyda. Trzeba poczekać, aż pojawi się instrukcja w PDF.

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: programista » 29 marca 2011, o 19:24

I tak cena za wysoka jak na "no-name", reszta jest w okolicach 200 zł a oferuje to samo.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: @GUTEK@ » 29 marca 2011, o 19:48

programista pisze:I tak cena za wysoka jak na "no-name", reszta jest w okolicach 200 zł a oferuje to samo.
Televes to nie jest no-name i jeśli to faktycznie ich autorska konstrukcja, a nie kolejny klon z naklejką to wydaje się ciekawe.

Cena wysoka ale Televes raczej chłamu by nie wypuścił.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: qwerty » 29 marca 2011, o 19:59

programista pisze:I tak cena za wysoka jak na "no-name", reszta jest w okolicach 200 zł a oferuje to samo.
Televes nigdy nie jest tani, ale byle złomu nie produkują (nie spotkałem się, żeby ktoś narzekał na ich produkt).

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: programista » 29 marca 2011, o 20:45

No jak dla mnie lv6t, signal hd 507 czy ferguson t60 to nie chłam, a różnica w cenie duża.

DVBManiak

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: DVBManiak » 17 maja 2011, o 18:31

Czy ktoś testował ten tuner? Zapewne jest on taki drogi, ponieważ obsługuje 1080p (prawdziwe full hd), a reszta tunerów tylko 1080i czyli z przeplotem (gorszy). Nikt nie będzie nadawał raczej w 1080p, ale do filmów się przyda. A Televes to fakt bardzo dobra firma, robią chyba najlepsze anteny.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: @GUTEK@ » 17 maja 2011, o 18:39

DVBManiak pisze:Nikt nie będzie nadawał raczej w 1080p, ale do filmów się przyda.
Zacznijmy od tego czy on odtwarza jakiekolwiek filmy, bo w opisie się niczego takiego nie doczytałem. Co nie zmienia faktu że to prawdopodobnie jeden z porządniejszych tunerów DVB-T.

Według opisów Wiwa HD-100 obsługuje 1080p :lol:

arik92
Posty: 663
Rejestracja: 4 czerwca 2010, o 15:37

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: arik92 » 17 maja 2011, o 18:45

Mam zamiar kupić ten tuner, nie wiem tylko jeszcze kiedy. Na allegro jest za 260 zł. Jeśli go kupię to na forum trochę o nim napiszę. Wydaje mi się że filmów to on na pewno nie odtwarza. Tutaj http://www.youtube.com/watch?v=IswEZOI-p9Y jeszcze filmik o nim.

DVBManiak

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: DVBManiak » 17 maja 2011, o 18:54

O to mnie zdziwiło trochę :D. Myślałem, że jak ma usb to i filmy odtwarza. 260 zł na allegro to dużo taniej niż na stronie producenta, aż 332 zł. Jednak nie widzę go nigdzie indziej jedynie na allegro.

arik92
Posty: 663
Rejestracja: 4 czerwca 2010, o 15:37

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: arik92 » 17 maja 2011, o 18:59

USB służy do nagrywania i aktualizacji oprogramowania. Odtwarza zapewne co najwyżej tylko to co nagrał.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: @GUTEK@ » 17 maja 2011, o 19:05

Pewnie z filmami skompresowanymi x264 poradzi sobie, trzeba będzie tylko rozszerzenie zmienić na *.TS żeby oszukać tuner.

http://pl.wikipedia.org/wiki/X264
Niestety 99% filmów z neta to nadal Xvidy.

arik92
Posty: 663
Rejestracja: 4 czerwca 2010, o 15:37

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: arik92 » 17 maja 2011, o 19:09

@GUTEK@ pisze:Pewnie z filmami skompresowanymi x264 poradzi sobie, trzeba będzie tylko rozszerzenie zmienić na *.TS żeby oszukać tuner.
Właśnie o tym też myślałem, zapewne poradzi sobie wtedy też z filmami zakodowanymi w MPEG2.

TELS

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: TELS » 22 lipca 2011, o 08:28

miałem antenę televes. badziewie. plastiki poodpadały. Elektronika z Hiszpanii?? podobnie jak hiszpańskie samochody. Chińszczyzna jest lepsza.

Awatar użytkownika
PeterMac
Posty: 234
Rejestracja: 17 lipca 2011, o 13:55
Odbiornik: TV: Sony KDL-46HX850, KDL-46Z4500,
WIWA HD-50 NEW
Instalacja antenowa: Siatka szer.(strych, budynek I piętr.) + symetryzator 21-69 kabel Triset 113PE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Ślęża / RTON Żórawina

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: PeterMac » 22 lipca 2011, o 21:37

Televes moim zdaniem dobra firma, mam ich np. przedłużacz pilota, działa znakomicie i dobrze wykonany, ale czy nie lepszy od niego jak juz to Triax TR40 :) i duzo taniej

TELS

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: TELS » 2 sierpnia 2011, o 23:40

O tak, ja też miałem ten przedłużacz pilota. Nawet przez jedną ścianę działał gdy chciał, albo nie działał. Zadzwoniłem do hurtowni, w której kupiłem. Powiedzieli mi, że mają mnóstwo reklamacji, i pytali w televesu w Hiszpanii, ale ich zdaniem oni mają chyba siestę od która trwa od maja. Zadzwoniłem jeszcze raz wczoraj, poprosili mnie, żebym jeszcze trochę zaczekał, bo w televesu wrócą do pracy we wrześniu, bo teraz mają normalne urlopy, i nie pracują. Na szczęście ostatnio kupiłem jakikolwiek inny przedłużacz pilota. Działa normalnie bez zastrzeżeń. Aż strach pomyśleć ile czasu zmarnowałem na tego televesa. Wyrzuciłem to wczoraj do kubła, żeby nie marnować nerwów i czasu.

Televes

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: Televes » 6 sierpnia 2011, o 16:51

@TELS nie rozpowszechniaj bzdur. W przypadku asortymentu typu przedłużacz pilota dystrybutor/hurtownik/sklep, wymienia od ręki sprzęt wadliwy na nowy. Możemy sobie pozwolić na ten sposób załatwienia reklamacji z uwagi na znikomy odsetek zwrotów. Nigdy nie mieliśmy "mnóstwa reklamacji" jakiegokolwiek sprzętu.
Również nigdy nie mieliśmy żadnego kłopotu z pękającymi plastikami przy antenach. Wszystkie plastiki to ABS testowany w temperaturach pracy -50/+50 stopni C.
Z historii Twoich postów (aż 2) widać jasno, że założyłeś specjalnie konto by pisać źle o marce Televes. Jeśli uważasz że produkty chińskie są dla Ciebie lepsze- kupuj chińskie.
Jednocześnie informuję, że przedstawicielstwo jest czynne przez cały rok, bez sjest i przerw urlopowych.

Pozdrawiam
Robert Kwiecień
Televes Polska

Awatar użytkownika
PeterMac
Posty: 234
Rejestracja: 17 lipca 2011, o 13:55
Odbiornik: TV: Sony KDL-46HX850, KDL-46Z4500,
WIWA HD-50 NEW
Instalacja antenowa: Siatka szer.(strych, budynek I piętr.) + symetryzator 21-69 kabel Triset 113PE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Ślęża / RTON Żórawina

Re: TELEVES ZAS HD

Post autor: PeterMac » 6 sierpnia 2011, o 17:19

TELS pisze:O tak, ja też miałem ten przedłużacz pilota. Nawet przez jedną ścianę działał gdy chciał, albo nie działał. Zadzwoniłem do hurtowni, w której kupiłem. Powiedzieli mi, że mają mnóstwo reklamacji, i pytali w televesu w Hiszpanii, ale ich zdaniem oni mają chyba siestę od która trwa od maja. Zadzwoniłem jeszcze raz wczoraj, poprosili mnie, żebym jeszcze trochę zaczekał, bo w televesu wrócą do pracy we wrześniu, bo teraz mają normalne urlopy, i nie pracują. Na szczęście ostatnio kupiłem jakikolwiek inny przedłużacz pilota. Działa normalnie bez zastrzeżeń. Aż strach pomyśleć ile czasu zmarnowałem na tego televesa. Wyrzuciłem to wczoraj do kubła, żeby nie marnować nerwów i czasu.
No popatrz ja go używam od ponad roku czasu i działa znakomicie, nie mam najmniejszych zastrzeżeń, na plus są malutkiej wielkości zasilacze które nie zajmują duzo miejsca w listwie a nie kobyły jak w chińskich podróbach, jedynie martwi mnie to ze sie dość mocno grzeją, ale najwyraźniej jest to normą.
Przedłużacz działa przez 2 ściany, odbiornik mam schowany za telewizorem i podpietą czujke tylko dla tunera, tak aby nie łapał mi niepotrzebnie telewizora z drugiego pokoju bo skubany ma bardzo dobry zasięg i gdzie go nie stawiałem to załączał, dopiero jak schowałem go za tył telewizora i dałem małą czujkę tylko dla tunera jest jak chciałem.
Jak do tej pory nie mam kompletnie najmniejszych zastrzeżeń do jego działania czy tez wykonania, jest bardzo przyzwoicie wykonany.
Najwyraźniej trafiłeś na wadliwą sztukę, co w dzisiejszych czasach przy elektronice zdarza się dość często.

Odpowiedz