LV6TBOXHD

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

LV6TBOXHD

Post autor: @GUTEK@ » 31 marca 2011, o 21:31

NotOnlyTV LV6TBOXHD

Opis ze strony producenta:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Multimedialny tuner DVB-T Not Only TV LV6TBOXHD to nowsza wersja modelu LV6TMPVR4, zastosowanie zewnętrznego zasilacza pozwoliło na zmniejszenie rozmiaru obudowy na której również nie ma przycisków nawigacyjnych. Użytkownik do dyspozycji otrzymuje mniejszego pilota z nową funkcją GOTO która umożliwia przejście do wybranego fragmentu filmu poprzez wpisanie czasu w formacie godzina - minuta - sekunda. Wygląd menu dodatkowo charakteryzuje się ładniejszym wykonaniem ikonek. Urządzenie umożliwia podłączone do telewizora za pomocą złącz HDMI lub Scart, i odbiór kanałów cyfrowej telewizji naziemnej DVB-T w rozdzielczościach HD. Ponadto obsługa funkcji PVR daje możliwosć nagrywania wybranych programów telewizyjnych na zewnętrzny dysk USB/Pendrive. Urządzenie może również służyć jako odtwarzacz plików MP3 czy przeglądarka zdjęć. Obsługa rozdzielczości full HD 1920x1080 jak i formatów wideo MKV – MPEG1/2/3/4 sprawia że LV6TBOXHD to idealny wybór dla użytkowników, którzy cenią sobie wygodę oraz doskonałą jakość obrazu.

Główne funkcje:

Tuner cyfrowej telewizji naziemnej DVB-T
Funkcja PVR - możliwość nagrywania programów na dysk zewnętrzny
Funkcja EPG - Elektroniczny przewodnik po programach
Funkcja GOTO - przejście do dowolnego fragmentu filmu
wbudowany dekoder formatów MPEG-2, H.264, a także zaawansowany dekoder MPEG-4 obsługujący rozdzielczość ASP L5 HD oraz DivX
dodatkowo tuner został wyposażony w procesor dźwięku obsługujący formaty:
MPEG-1, MPEG-2 (Layer I/II) audio
Dolby Digital (AC-3) audio
AAC oraz HE-AAC audio
obsługiwany zakres częstotliwości VHF-H 174~230MHz, UHF 470~860Mhz
obsługiwane poziomy sygnału -78dBm~20dBm
obsługa wielu formatów plików dzięki zastosowaniu odrębnego chipsetu MStar MSD7828-L
obsługiwane strumienie transportowe dla danych MPEG2-TS (DVB), MPEG-2: MP@ML, H264: HP@L 4.0, a także podstawowych strumieni MPEG-1 i -2 , w tym MPEG-2 half-rate
wsparcie technologii dźwięku Dolby Digital Plus: Dolby Digital na 2 kanałach audio
złącza wideo: HDMI, SCART
obsługa aktualizacji za pomocą dysku zewnętrznego

Uwaga: urządzenie obsługuje tylko pamięci zewnętrzne standardu USB 2.0. Dyski standardu USB 3.0 nie są obsługiwane.

Specyfikacja techniczna:

Chipset: MStar MSD 7828 + demodulator iTE9133
Kodeki wideo: AVC/H.264, MPEG1, MPEG2, MPEG4, DivX, XviD
Obsługiwane formaty plików wideo: AVI, MKV, MPG, MP4, VOB, TS, MOV, DAT, DIV, MJPEG, TRP, TP
Standardy wideo: PAL / NTSC
Obsługiwane formaty plików z napisami: SRT, SUB, SMI, TXT
Kodeki audio: MPEG-1, MPEG-2 (Layer I/II), AC-3, AAC, HE-AAC
Obsługiwane formaty plików audio: Mp3, AAC, WMA, WAV
Obsługiwane formaty plików graficznych: JPG/BMP/PNG
Obsługiwany system plików: FAT32 / NTFS
Obsługiwane rozdzielczości: 480p60Hz, 576p50Hz, 720p50/60Hz, 1080i50/60Hz
Złącza: HDMI, SCART, Coaxial Audio, Antenowe RF IN , RF Loop, zasilanie
1 x port USB na przednim panelu

Strona producenta: http://www.notonlytv.net/pl/p_lv6tboxhd.html
Strony polskiego dystrybutora: http://www.fen.pl/index.php?go=2&act=3& ... f3bcc97657

Nowe wersje firmware:
serwer producenta: http://www.notonlytv.net/pl/download_for_tv.html
serwer polskiego dystrybutora: ftp://ftp.fen.pl/sterowniki/LiveView%20 ... LV6TBOXHD/
alternatywne żródło: http://www.gutek.xt.pl
Ostatnio zmieniony 6 czerwca 2011, o 11:22 przez @GUTEK@, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kasia
Posty: 276
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: LV6T

Post autor: kasia » 31 marca 2011, o 21:55

Ale LV6TBOXHD od LV6TMPVR4 nie wiele się różni - z tego co widać ma zasilanie +5V z zasilacza zewnętrznego i wyprowadzone coaxial. Jest na (MSD7828-L.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T

Post autor: @GUTEK@ » 31 marca 2011, o 22:01

Wiele się nie różni, jednak jest inny pilot i pewnie (a raczej napewno, sądząc po problemach jakie są z pilotem od LV6T) ma inne kody, bo sam soft spokojnie ruszy.

Ja wole jak jest zasilacz wbudowany, a nie upchany na siłę w tej wtyczce.
Przede wszystkim taki we wtyczce działa na okrągło, a taki w budowany (oczywiście zależy od konstrukcji) wyłącza się zostawiając tylko napięcie stand-by.

Jabolec

Re: LV6T

Post autor: Jabolec » 1 kwietnia 2011, o 00:28

@GUTEK@ pisze:Jest już następca naszego tunerka - http://www.notonlytv.net/pl/p_lv6tboxhd.html

Tego się obawiałem, teraz skupią się na nowym i będzie jeszcze gorzej z poprawkami do LV6TMPVR4.

Niekoniecznie, jeżeli firmware jest blisko spokrewniony, to przenoszenie poprawek między wersjami oprogramowania tych urządzeń powinno być proste. Poprawki jakie zasugerowaliście twórcom LV6T prawdopodobnie trafią również do nowego sprzętu :) Nie sądzę również aby coś stało na przeszkodzie wprowadzania ulepszeń z nowego softu do starego... Wszystko zależy od dobrej (lub złej) woli producenta

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T

Post autor: @GUTEK@ » 1 kwietnia 2011, o 12:19

Jabolec pisze:Niekoniecznie, jeżeli firmware jest blisko spokrewniony, to przenoszenie poprawek między wersjami oprogramowania tych urządzeń powinno być proste. Poprawki jakie zasugerowaliście twórcom LV6T prawdopodobnie trafią również do nowego sprzętu :) Nie sądzę również aby coś stało na przeszkodzie wprowadzania ulepszeń z nowego softu do starego... Wszystko zależy od dobrej (lub złej) woli producenta
Firmware na pewno będzie podobny, o ile nie identyczny tylko zmienią kody pilota.
Teraz tylko zależy od dobrej woli producenta (serwisu) czy będzie dalej rozwijał oprogramowanie do LV6TMPVR4.

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T

Post autor: programista » 1 kwietnia 2011, o 12:22

@GUTEK@ pisze:Jest już następca naszego tunerka - http://www.notonlytv.net/pl/p_lv6tboxhd.html
Jak dla mnie to jest to samo co obecny lv6t, tego boxhd widziałem już jakiś czas temu.

Znalazłem go tu http://www.dvbsklep.pl/notonlytvdvbtlv6 ... p-220.html i tu http://www.ontech.pl/product-pol-92397- ... OXHD-.html

Proc ten sam i ogólnie wszystko to samo, tyle że oszczędzili na guzikach w obudowie, podejrzewam soft będzie pasował jakby co, a funkcja goto przecież jest w lv6tmpvr4 tak więc nie wiem co ją tak opisują.

Model ten idealnie nadaje się jako przyczyna do dalszego wołania o poprawki, które będzie można i pewno wgrać do obecnego lv6t. Pilot zdaje się bardzo podobny więc nawet i kody mogą być te same.

A co do poprawek to na dzień dzisiejszy wygląda, że za dużo już nie zrobią, zapytałbym im się czy coś jeszcze robią, ale dla nich każde zapytanie nawet informacyjne traktowane jest jako żądanie wydanie softu najlepiej dziś (i tym zmieniają temat), strasznie nerwowi są.

Co do GMC, to są jednak pewne standardy w tworzeniu divx/xvid, każdy szanujący się "dystrybutor" wie, że nie używa się GMC, choć przyznam, że czasem nie ma innego wyboru, a skoro kolega pisze, że mu nie działa tym samym potwierdził, że lv6t nie obsługuje filmów z GMC.

Co do aktualizacji, to u mnie jest tak, że wybierając plik tuner rozpoczynając aktualizację przełącza tv na zwykły kanał i jest śnieg, przełączam wtedy na kanał av w tv i oczywiście jest niebieski ekran, nie wiem natomiast czy podczas aktualizacji dioda jest zielona czy czerwona, bo jeśli jest czerwona, a tylko na nią spojrzałeś i tv też ci przełączył na śnieg, to mogło ci się zdawać, że nic się nie dzieje i za szybko odłączyłeś usb/zasilanie tym samym uwalając tuner. Inna opcja jest taka, że lepiej nagrywać na pena tylko sam plik lifeview.ap lub nastąpiło akurat jakieś przepięcie w sieci/skok napięcia/chwilowy zanik.
Jeśli firma nie istnieje spróbuj w FEN, jeśli nie to może gutek ci da namiary jak zrobić programator, pisał, że to prosta sprawa.

A wracając do poprawek, które proponowałem dla wyświetlania napisów w filmach, ktoś wie jak jest w innych tunerach, czy też jest mała obwódka i słaba widoczność na jasnym tle i przenoszenie słów nawet w ich środku do następnej linii, chodzi mi ogólnie o tunery na msd7828.

iw1
Posty: 8
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:23

Re: LV6T

Post autor: iw1 » 1 kwietnia 2011, o 12:47

Skoro ten nowy ma coaxial to może i w naszych dałoby się to uruchomić ?
Ktoś kiedyś próbował to ruszyć ale się nie pochwalił, więc domyślam się, że bez sukcesu

rotalplus
Posty: 1147
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: LV6T

Post autor: rotalplus » 2 kwietnia 2011, o 14:29

Hej!


Pojawiła się nowa wersja tunera LV6TMPVR4:
Not Only TV Tuner DVB-T LV6TBOXHD
Opis produktu
Multimedialny tuner DVB-T Not Only TV LV6TBOXHD to nowsza wersja modelu LV6TMPVR4, zastosowanie zewnętrznego zasilacza pozwoliło na zmniejszenie rozmiaru obudowy na której również nie ma przycisków nawigacyjnych. Użytkownik do dyspozycji otrzymuje mniejszego pilota z nową funkcją GOTO która umożliwia przejście do wybranego fragmentu filmu poprzez wpisanie czasu w formacie godzina - minuta - sekunda. Wygląd menu dodatkowo charakteryzuje się ładniejszym wykonaniem ikonek. Urządzenie umożliwia podłączone do telewizora za pomocą złącz HDMI lub Scart, i odbiór kanałów cyfrowej telewizji naziemnej DVB-T w rozdzielczościach HD. Ponadto obsługa funkcji PVR daje możliwosć nagrywania wybranych programów telewizyjnych na zewnętrzny dysk USB/Pendrive. Urządzenie może również służyć jako odtwarzacz plików MP3 czy przeglądarka zdjęć. Obsługa rozdzielczości full HD 1920x1080 jak i formatów wideo MKV - MPEG1/2/3/4 sprawia że LV6TBOXHD to idealny wybór dla użytkowników, którzy cenią sobie wygodę oraz doskonałą jakość obrazu.


Czy ktos moglby sie podzielic wrazenia?
Jakie sa roznice? (ten tuner chyba jest nieco tańszy?)

mkbijou
Posty: 79
Rejestracja: 2 czerwca 2010, o 10:01

LV6T BOX HD

Post autor: mkbijou » 4 kwietnia 2011, o 19:14

mkbijou pisze:
@GUTEK@ pisze: Z drugiej strony przydałoby się żeby ktoś to kupił i napisał na forum czym się różni nowy od starego.
W poniedziałek się poświęcę.. dla dobra ogółu...
;-)
i napiszę jakie wrażenia przynosi nowy sprzęt.

Witam
Chciałem dzisiaj zakupić nowy model tunerka LV6TBOXHD.
Przejechałem 2 x 40km do wskazanej wcześniej firmy z Pszczyny,
(która chyba jako pierwsza wystawiła nowe modele do sprzedaży)
po zapewnieniu e-mailowym, że można podjechać i odebrać sprzęt na miejscu
okazało się, że nie dość, że na sklepie mają tylko wcześniejsze modele,
(w temacie nowego modelu sprzedawca nie był zbyt zorientowany),
to jeszcze obsługa klienta pozostawia bardzo dużo do życzenia.
Pomijam już fakt, że brak prądu i niedziałająca kasa fiskalna
paraliżują kompletnie działanie tego sklepu i żaden zakup nie jest juz możliwy...
XXI wiek!!!
Niektórzy nie powinni działać w REALU...
Powinni zostać głęboko w sieci...
Wszystkim zainteresowanym szczerze odradzam zakupy w tej lokalizacji.

Zamówiłem więc tunerek gdzie indziej i czekam na dostawę.
Wrażeniami podzielę się na forum.

Awatar użytkownika
bodzio.man
Posty: 24
Rejestracja: 6 kwietnia 2011, o 21:18
Odbiornik: LV6TBOXHD
CABLETECH URZ0086
Nadajnik - obiekt nadawczy: *G.Skrzyczne* *Kosztowy*

Re: LV6T

Post autor: bodzio.man » 6 kwietnia 2011, o 23:10

Witam wszystkich. Tak się składa że zaopatrzyłem się dziś w model LV6TBOXHD. Pierwsze wrażenia pozytywne :) Faktycznie ta wersja jest malutka a zarazem zgrabniutka. Jak dla mnie to aż za malutka ;). Pilot OK (trzymałem lepsze). Leży w ręce dobrze. Guziki jak dla mnie rozmieszczone jak należy (trochę przyciski nawigacji prawo,lewo,góra,dół za daleko od siebie. Zasięg 6m bez problemowo(tylko na takiej długości mogłem sprawdzić).Działa pod różnymi kątami w przedziale od 40-140stopni na odległości 3m bez zastrzeżeń . Obudowa 100% plastiku . Dobrze widoczna dioda on/off. Długość startu +-15s(nawet raz się zdarzyło że wystartował w 10s). Na filmiku przedstawiono Start oraz wygląd menu. Nagrywanie audycji testowałem przez parę sekund i mogę powiedzieć narazie tyle że działa i nazwa pliku ma format "NAZWA KANAŁU-DATA-GODZINA" a sam format to TS. Filmy z pen'a działają (wielkość napisów przedstawia foto(foto usunąłem żeby nie wprowadzać w błąd, prawidłowe fotki kilka postów niżej)). Jak na razie tyle. Poza tym na dzisiejszej lokalizacji mam tylko dostęp do 4 czeskich kanałów TV i kilku radiowych, a dotego nie mam porównania z innym tunerami (bo to mój pierwszy tuner DVB-T)więc mój post też za bardzo nie jest precyzyjny. Ale w razie potrzeby służę pomocą.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 7 kwietnia 2011, o 19:02 przez bodzio.man, łącznie zmieniany 1 raz.

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: LV6T BOX HD

Post autor: szpila » 7 kwietnia 2011, o 08:51

Jak dobrze widzę dodano obwódkę do napisów. 8-)

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T BOX HD

Post autor: @GUTEK@ » 7 kwietnia 2011, o 10:07

Z tego co widzę to soft jest na tej samej bazie co softy do Lumatron DVB-T40, Maximum T-102 oraz Strong SRT8110. - te same ikonki, po ty można poznać.

Pilot wygląda na trochę bardziej przemyślany niż w poprzedniku, ale dalej nie rozumiem po co CH+/- i VOL+/- skoro to samo robią strzałki.

Oprogramowanie na pewno ruszy na LV6TMPVR4 tylko oczywiście w tym są inne kody pilota.

Co do odtwarzania filmów to tak: albo kolega nie ustawił poprawnie proporcji, albo tuner rozciąga film na cały ekran tak jak to było wcześniej w LV6TMPVR4, zanim koledzy z forum wywalczyli tą funkcję, dodatkowo widać że napisy nie są wyświetlane przez tuner, tylko są to już nałożone na film - widać że są rozciągnięte razem z filmem oraz mają grubą obwódkę i cieniowanie, a tego to ten tuner na pewno nie zrobi.

Dwa pytania do kolegi bodzio.man:
Czy widać przez jakieś szpary w obudowie czy na procesorze jest radiator?
Czy mógłby kolega zrobić zdjęcie jak wygląda menu konfiguracji filmów?

mkbijou
Posty: 79
Rejestracja: 2 czerwca 2010, o 10:01

Re: LV6T BOX HD

Post autor: mkbijou » 7 kwietnia 2011, o 11:17

@GUTEK@ pisze:(...)
Czy widać przez jakieś szpary w obudowie czy na procesorze jest radiator?
Czy mógłby kolega zrobić zdjęcie jak wygląda menu konfiguracji filmów?
Z góry nic nie widać przez obudowę...
Z dołu widać... zieloną płytkę...

Zdjęcia poniżej

Obrazek

Obrazek

(przepraszam za jakość)

Dostępne 2 rozmiary czcionki (normalna i mała).

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T BOX HD

Post autor: programista » 7 kwietnia 2011, o 11:48

Napisy do filmów ta sama kupa, czy coś się zmieniło ?

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 831
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Las (Vegas)
Odbiornik: Stary Samsung, nowy TCL i Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: LV6T BOX HD

Post autor: ploomba » 7 kwietnia 2011, o 12:32

a jak z EAC3 w tym modelu? Na stronie sklepu podanego przez "programista" widnieje w opisie:
"wsparcie technologi Dolby Digital Plus".
Na stronie NOT w .pdf'ie http://www.notonlytv.net/pdf/dm_lv6tboxhd.pdf
widnieje:
-Dolby Digital audio
-Dolby Digital Plus audio - optional.
Jak to rozumieć?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T BOX HD

Post autor: @GUTEK@ » 7 kwietnia 2011, o 13:15

Czyli ten soft też nie ma tej opcji zachowywania proporcji filmów która jest miedzy innymi w Strongu i Signalu.

Opis obsługi E-AC3 w tym tunerze jest taki sam jak w LV6TMPVR4, więc podejrzewam że tak samo będzie downmix do stereo.

Jak ktoś może to niech sprawdzi na tym tunerze czy ten plik jest odtwarzany z głosem - http://testddplus.republika.pl/ts/test_ddplus.ts

mkbijou
Posty: 79
Rejestracja: 2 czerwca 2010, o 10:01

Re: LV6T BOX HD

Post autor: mkbijou » 7 kwietnia 2011, o 16:21

@GUTEK@ pisze:(...)
Jak ktoś może to niech sprawdzi na tym tunerze czy ten plik jest odtwarzany z głosem - http://testddplus.republika.pl/ts/test_ddplus.ts
Po powrocie do domu (~23:00) sprawdzę i napiszę.

Awatar użytkownika
bodzio.man
Posty: 24
Rejestracja: 6 kwietnia 2011, o 21:18
Odbiornik: LV6TBOXHD
CABLETECH URZ0086
Nadajnik - obiekt nadawczy: *G.Skrzyczne* *Kosztowy*

Re: LV6T BOX HD

Post autor: bodzio.man » 7 kwietnia 2011, o 18:53

@GUTEK@ pisze:Jak ktoś może to niech sprawdzi na tym tunerze czy ten plik jest odtwarzany z głosem - http://testddplus.republika.pl/ts/test_ddplus.ts
Tak plik jest odtwarzany z głosem.
@GUTEK@ pisze:Czy widać przez jakieś szpary w obudowie czy na procesorze jest radiator?
Patrząc od tyłu pod sporym kątem i podświetlając mocnym światłem od góry widać że w środku znajduje się radiator.
@GUTEK@ pisze:dodatkowo widać że napisy nie są wyświetlane przez tuner, tylko są to już nałożone na film
Faktycznie :D :D :D przepraszam. Zamieszczam fotki z napisami wyświetlanymi przez NOT
ObrazekObrazek

Zauważyłem również że mój LV6T BOX HD reaguje na pilota z TV LG model 32LC52. Wygląda to tak że tuner odtwarza na okrągło ostatnią komendę z oryginalnego pilota która była wykonywana. Czyli gdy zmieniam sobie program na tunerze na jeden wyżej "ch+" to gdy na telewizorze chce np dać głośniej "vol+"(lub każdy inny przycisk) to w tym momencie tuner przeskakuje na kolejny program tak długo jak długo przyciskam głośniej.Odwrotnie taka sytuacja nie występuje czyli telewizor nie reaguje na pilota z NOT'a.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T BOX HD

Post autor: @GUTEK@ » 7 kwietnia 2011, o 19:05

Jak jest radiator to bardzo dobrze, bałem się że tak przytną koszty że i radiatora nie będzie, ale obudowa już plastikowa cała.

Jeśli ten plik jest z głosem odtwarzany to tuner również posiada obsługę E-AC3 (Dolby Digital Plus).

Napisy widać identycznie są wyświetlane jak w poprzednim modelu, nawet dzielenie w trakcie wyrazu jest nadal.
Jeśli mówisz że tuner reaguje na pilot z tv to bardzo możliwe że jednak są takie same kody pilota jak w LV6TMPVR4, a to by znaczyło że softy będzie można wgrywać z jednego do drugiego.
Trzeba by poszukać jak ten model tv lg zachowuje się z tunerem LV6TMPVR4.

Heh trzeba by kupić tego LV6TBOXHD a sprzedać Signala albo Wiwe, tylko kto mi to kupi jak rozbierane było.

silverus
Posty: 7
Rejestracja: 26 października 2010, o 22:45

Re: LV6T BOX HD

Post autor: silverus » 8 kwietnia 2011, o 17:19

To ja mam pytanie z gatunku :co poeta mial na myśli" pisząc w instrukcji:
Ustawienia dźwięku dla programów TV:
Uwaga:
Wybranie ścieżki dźwiękowej AC-3 nie będzie działać z połączeniem SCART. Po wybraniu ścieżki AC-3, dźwięk jest przenoszony poprzez wyjście koncentryczne.

Czyli rozumiem, że w tym modelu tylko na coaxialu będzie dźwięk a na euro będzie martwa cisza, bo gniazd RCA tu nie ma. A w "starszej" wersji może być na RCA sygnał czyli downmix

Czy dobrze zrozumiałem? Mam wrażenie, że instrukcja jest robiona metodą Ctrl+C - Ctrl+V
Proszę o info jak to jest w rzeczywistości w obydwu modelach

Odpowiedz