LV6TBOXHD

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T BOX HD

Post autor: @GUTEK@ » 17 maja 2011, o 19:54

latonio pisze:W wersji V6, z którą kupiłem swój tuner jakiś miesiąc temu, też występował ten problem.
ITALY-V6 czy LV6-OSD1-V6 ?

latonio
Posty: 88
Rejestracja: 5 października 2010, o 21:20
Odbiornik: Toshiba VL748,
NOT LV6TPMVR4
Funai LH7-M32BB
Korr HD128
Instalacja antenowa: 4 Siaty
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN oraz Raszyn

Re: LV6T BOX HD

Post autor: latonio » 17 maja 2011, o 20:57

@GUTEK@ pisze:
latonio pisze:W wersji V6, z którą kupiłem swój tuner jakiś miesiąc temu, też występował ten problem.
ITALY-V6 czy LV6-OSD1-V6 ?
Cholerka, nie pamiętam :oops:

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T BOX HD

Post autor: @GUTEK@ » 17 maja 2011, o 21:04

latonio pisze:
@GUTEK@ pisze:ITALY-V6 czy LV6-OSD1-V6 ?
Cholerka, nie pamiętam :oops:
Ten problem występował w starych softach więc raczej musiałeś mieć ITALY-V6. Trafił Ci się jakiś leżak magazynowy. Możesz też sprawdzić nr seryjny, jeśli niższy niż LV6TM41010000001 to tam siedziały właśnie softy ITALY-Vx.

p-b
Posty: 282
Rejestracja: 9 października 2010, o 22:26

Re: LV6T BOX HD

Post autor: p-b » 18 maja 2011, o 10:52

;)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, o 22:41 przez p-b, łącznie zmieniany 1 raz.

daarek5
Posty: 32
Rejestracja: 22 stycznia 2011, o 18:25

Re: LV6T BOX HD

Post autor: daarek5 » 18 maja 2011, o 14:51

@GUTEK@ pisze:Trochę mylisz, telewizory LG (nie wszystkie) reagują na pilot od LV6TMPVR4, z LV6TBOXHD był inny problem z pilotem (pisze o tym w temacie) ale zostało już naprawione w nowych wersjach oprogramowania.
Czarny ekran w odtwarzaniu nagranych materiałów po zmianie proporcji w LV6TMPVR4 rozwiązano już dawno temu, w tej chwili raczej nawet nie kupisz tunera z tak starym oprogramowaniem w którym ten problem występował.
zasugerowałem się problemem pilotow z LV6TMPVR4
ja to moge byc alfa-beta-omega testerem ale rodziniy nie będę w ten sposób uszczęśliwiał
p-b pisze:W oprogramowaniu do poprawy niedziałające automatyczne wyłączanie po określonym czasie.
ale wyłącza sie o ustawionej godzinie i po zakończeniu nagrywania?

p-b
Posty: 282
Rejestracja: 9 października 2010, o 22:26

Re: LV6T BOX HD

Post autor: p-b » 19 maja 2011, o 10:26

;)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, o 22:41 przez p-b, łącznie zmieniany 1 raz.

daarek5
Posty: 32
Rejestracja: 22 stycznia 2011, o 18:25

Re: LV6T BOX HD

Post autor: daarek5 » 19 maja 2011, o 11:52

p-b pisze:Zrobiłem szybki test z zaplanowanym nagrywaniem z EPG. Tuner się włączył, nagrał i wyłączył, więc chyba działa.

Wrócę jeszcze do wcześniejszego pytania, przy zmianie formatu (4/3 - 16/9) na chwilę znika obraz, nie trwa to chyba nawet sekundy, raczej nie przeszkadza.
mam LV6TMPVR4 i uważam że znikanie obrazu przy zmianie formatu nie jest uciazliwe bo wystepuje tylko na reklamach, w trakcie filmu czy wiadomości nie zmieniają formatu. Oczywiście można by oczekiwać żeby działało dobrze na razie cieszę się że jakoś działa...

mkbijou
Posty: 79
Rejestracja: 2 czerwca 2010, o 10:01

Re: LV6T BOX HD

Post autor: mkbijou » 19 maja 2011, o 12:08

U mnie występuje problem przy wybieraniu pozycji "klawiszami" góra-dół-prawo-lewo
(zarówno w menu jak i w liście nagrań, czy plików z HDD).
Tunerek błędnie reaguje na komendy wydawane z pilota...
Macie też coś takiego?
Czy aktualizacja softu pomoże?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T BOX HD

Post autor: @GUTEK@ » 19 maja 2011, o 12:16

p-b oraz daarek5 - w LV6TMPVR4 przełączanie proporcji zostało mocno przyśpieszone w sofcie bodajże V6, teraz to praktycznie jest tylko mignięcie czarnego obrazu, a wcześniej chwile to trwało - nawet sekundę.
Nie wiem natomiast jak jest w sofcie do LV6TBOXHD, jednak nawet jeśli tego nie poprawili to pewnie będzie poprawione w kolejnych. Tak jak w V3 dodali proporcje.

mkbijou - Jaką masz wersję softu, coś takiego występowało w V0, teraz jest już V3 i jest to poprawione.

mkbijou
Posty: 79
Rejestracja: 2 czerwca 2010, o 10:01

Re: LV6T BOX HD

Post autor: mkbijou » 19 maja 2011, o 12:24

@GUTEK@ pisze: mkbijou - Jaką masz wersję softu, coś takiego występowało w V0, teraz jest już V3 i jest to poprawione.
Model: LIVEVIEW BM016
SW: LV6-OSD4-V0
Wer.Sprz. 9133.2838.1

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T BOX HD

Post autor: @GUTEK@ » 19 maja 2011, o 12:46

mkbijou pisze:Model: LIVEVIEW BM016
SW: LV6-OSD4-V0
Wer.Sprz. 9133.2838.1
Wgraj wersję V3, link: http://gutek.przygarnij.e-net24.pl/LIFE ... 3-OSDa.zip

p-b
Posty: 282
Rejestracja: 9 października 2010, o 22:26

Re: LV6T BOX HD

Post autor: p-b » 19 maja 2011, o 13:13

;)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, o 22:41 przez p-b, łącznie zmieniany 1 raz.

mkbijou
Posty: 79
Rejestracja: 2 czerwca 2010, o 10:01

Re: LV6T BOX HD

Post autor: mkbijou » 20 maja 2011, o 09:04

@GUTEK@ pisze: Wgraj wersję V3, link: http://gutek.przygarnij.e-net24.pl/LIFE ... 3-OSDa.zip
Po nocnych "doświadczeniach" z LV6TMPVR4 aktualizacja poszła gładziutko...
Dziękuję za pomoc.
:-)

Friday
Posty: 9
Rejestracja: 6 maja 2011, o 01:50

Re: LV6T BOX HD

Post autor: Friday » 28 maja 2011, o 10:30

:D
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2012, o 23:45 przez Friday, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T BOX HD

Post autor: @GUTEK@ » 28 maja 2011, o 16:45

W jakim formacie był ten materiał filmowy, czy były to jakieś konkretne pliki czy działo się na wszystkich?

Friday
Posty: 9
Rejestracja: 6 maja 2011, o 01:50

Re: LV6T BOX HD

Post autor: Friday » 29 maja 2011, o 02:36

:D
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2012, o 23:42 przez Friday, łącznie zmieniany 1 raz.

daarek5
Posty: 32
Rejestracja: 22 stycznia 2011, o 18:25

Re: LV6T BOX HD

Post autor: daarek5 » 4 czerwca 2011, o 15:58

Friday pisze:To nie był jeden film, testowałem kilka na obu softach, rozszerzenie *.avi, kodek DivX. Dokładne parametry mogę podać za kilka dni, bo nie mam już tych plików.
Subiektywne odczucie dyskomfortu na sofcie V3 było bardzo wyraźne i mniejsze na V2. Nie tylko moje odczucie, bo filmy oglądało kilka osób.

Wcale to nie znaczy, że V2 jest bezbłędny.

Z tego co było opisywane już w postach, główna różnica miedzy V2 a V3 to możliwość zmiany Formatu Obrazu podczas oglądania filmu z pena. Coś musieli przy okazji zepsuć w V3.
potwierdzam subtelnie ale jednak tną się filmy divx i jest to uciażliwe bo dzieje się przez cały czas.(wersja V2 i V3)
U mnie nie działał przycisk GOTO na nagranych przez tuner plikach.
Obudowa z plastiku, radiator jest, a zewnętrzny zasilacz jest wg mnie zaletą bo na pewno się zepsuje i będzie można łatwo podstawić zastępczy. Przyciski pilota chodzą ciężko i są zbyt małe (w porównaniu do tego pilot od LV6T MPVR4 wydaje się o wiele lepszy) - to zaważyło - tuner oddany.

Awatar użytkownika
bodzio.man
Posty: 24
Rejestracja: 6 kwietnia 2011, o 21:18
Odbiornik: LV6TBOXHD
CABLETECH URZ0086
Nadajnik - obiekt nadawczy: *G.Skrzyczne* *Kosztowy*

Re: LV6T BOX HD

Post autor: bodzio.man » 6 czerwca 2011, o 10:55

Dziś rozebrałem mój tuner. Miał małe niedomagania i trzeba było przylutować gniazda antenowe. I przy okazji wykonałem zdjęcia bebechów które w nim siedzą :)
Za dużo ich nie ma :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD

Post autor: @GUTEK@ » 6 czerwca 2011, o 11:25

Podoba mi się rozwiązanie z kabelkiem od USB. Zasilanie leci osobno, a sygnałowe kabelki są w ekranie.

Flash jest po przeciwnej stronie płyty, w razie czego będzie łatwiej go wylutować. Czy mógłbyś spróbować odczytać jaki to model.

Awatar użytkownika
bodzio.man
Posty: 24
Rejestracja: 6 kwietnia 2011, o 21:18
Odbiornik: LV6TBOXHD
CABLETECH URZ0086
Nadajnik - obiekt nadawczy: *G.Skrzyczne* *Kosztowy*

Re: LV6TBOXHD

Post autor: bodzio.man » 6 czerwca 2011, o 22:50

@GUTEK@ pisze: Flash jest po przeciwnej stronie płyty, w razie czego będzie łatwiej go wylutować. Czy mógłbyś spróbować odczytać jaki to model.
Niestety bryka poskładana i działa więc jej nie ruszam:)
Ale przez otwory udało mi się odczytać takie dane:
SPANSION
FL032PIF
94899017
Jakiś znak w kółeczku 4 lub 6 albo po prostu "C" 08

Cyfry które są oznaczone różowym kolorem, są przez obudowę do końca nie czytelne ponieważ jest na nich jakaś niebieska plama z farby.

Odpowiedz