LV6TBOXHD

asier
Posty: 86
Rejestracja: 10 marca 2011, o 21:11
Odbiornik: WIWA HD-85
Instalacja antenowa: antena zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha Góra

Re: LV6TBOXHD

Post autor: asier » 7 czerwca 2011, o 12:13


Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD

Post autor: @GUTEK@ » 7 czerwca 2011, o 13:18

asier pisze:
bodzio.man pisze:SPANSION
FL032PIF
http://www.spansion.com/Support/Datashe ... 0_05_e.pdf
To taki sam flash jak w innych tunerach np. Wiwa HD-100 lub Signal HD-507 - Spansion S25FL032A (4MB)

pawlak2
Posty: 34
Rejestracja: 14 maja 2011, o 09:44
Odbiornik: LV6TBOXHD, LV9H
Instalacja antenowa: DIPOL 16
5-te piętro
Nadajnik - obiekt nadawczy: TON Łódź/EC4

Re: LV6TBOXHD

Post autor: pawlak2 » 15 czerwca 2011, o 19:30

Witam

Zauważyłem u mnie następujący problem.
Przy przestawieniu wyjścia wideo z RGB na CVBS i zrestartowaniu tunera, ten zachowuje się tak jakby miał ustawione znowu RGB (napięcie na 16 nóżce SCART), chociaż w menu jest cały czas CVBS.

Czy możecie sprawdzić czy u Was też tak jest czy trafił mi się jakiś wadliwy egzemplarz ?
Soft najnowszy LV6-OSD-A-V3.

ogorkowa
Posty: 8
Rejestracja: 6 marca 2011, o 15:49
Odbiornik: TV LG42LM640S
Instalacja antenowa: siatka na strychu odl. 70 km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Olsztyn - Pieczewo

Re: LV6TBOXHD

Post autor: ogorkowa » 16 czerwca 2011, o 14:58

pawlak2 pisze:Witam
Przy przestawieniu wyjścia wideo z RGB na CVBS i zrestartowaniu tunera, ten zachowuje się tak jakby miał ustawione znowu RGB (napięcie na 16 nóżce SCART), chociaż w menu jest cały czas CVBS.
U mnie jest to samo, muszę wtedy przełączyć na RGB i znowu na CVBS.

majtol

Re: LV6TBOXHD

Post autor: majtol » 19 czerwca 2011, o 12:24

Witam,
mam pytanko odnośnie LV6TBOXHD, którego zakup rozważam.

Zakładam, że z odbiorem DVB-T jest wszystko OK, natomiast interesują mnie jego funkcje jako media palyera.
Czy w ogóle jest możliwe odtworzenie na nim pliku w kontenerze mkv z dźwiękiem wielokanałowym 5.1, przesłanym przez HDMI do dekodera zewnętrznego?
Chodzi nie tylko o standardowy AC3 i DTS, ale również o formaty rozszerzone, np. DTS-HD - HDMI v. 1.3 powinno przesłać dodatkowe strumienie audio poza DTS core. Czy to zadziała na tym sprzęcie?

Przeczytałem też, że rozdzielczość to 1080i. To oznacza, że odtworzy pliki mkv 720p, ale już nie da rady 1080p?
Czy ktoś się bawił na tym odtwarzaczu z plikami o powyższych parametrach audio i video? Czy takie zastosowani tego sprzętu zadziała?

Jeśli nie, to może ktoś doradzi jaki sprzęt się do tego nada - za rozsądne pieniądze i z możliwością odbioru DVB-T. Oczywiście, przy zapewnieniu wysokiej jakości obrazu.

pozdrawiam

DVBManiak

Re: LV6TBOXHD

Post autor: DVBManiak » 19 czerwca 2011, o 13:49

Z tym 1080p to jest tak, że odtworzy ci plik (nie odrzuci), ale zrobi downscalling do 1080i, czyli obraz z przeplotem. Jednak większej różnicy pewnie nie zauważysz. Przeplot występuje praktycznie w każdej telewizji, chyba, że nadaje w 720p (nie w Polsce).

phoe

Re: LV6TBOXHD

Post autor: phoe » 19 czerwca 2011, o 18:30

Znajomy prosil zebym zapytal czy jest warto kupic tego BOXa faktycznie?

I czy po HDMI obraz na TV bedzie taki sam, jak w TV z wbudowanym tunerem DVB-T MPEG-4?

Bo cena jest dosc kuszaca, jak na tuner DVB-T z HDMI.

latonio
Posty: 88
Rejestracja: 5 października 2010, o 21:20
Odbiornik: Toshiba VL748,
NOT LV6TPMVR4
Funai LH7-M32BB
Korr HD128
Instalacja antenowa: 4 Siaty
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN oraz Raszyn

Re: LV6TBOXHD

Post autor: latonio » 19 czerwca 2011, o 20:48

phoe pisze:Znajomy prosil zebym zapytal czy jest warto kupic tego BOXa faktycznie?

I czy po HDMI obraz na TV bedzie taki sam, jak w TV z wbudowanym tunerem DVB-T MPEG-4?

Bo cena jest dosc kuszaca, jak na tuner DVB-T z HDMI.
Obraz na pewno nie będzie gorszy. Ale wszystko zależy od telewizora, ustawień i sygnału.
Co do tego czy warto kupić? Hmm. Tu musisz rozważyć wszystkie za i przeciw z tego tematu.

mac75

Re: LV6TBOXHD

Post autor: mac75 » 21 czerwca 2011, o 11:39

Zakupiłem ten tuner do cyfrowej kablówki. W moim mieście jest lokalna cyfrowa kablówka, która nadaje niekodowany sygnał. Podłączyłem tuner przez HDMI do TV (LCD z 2007 roku, nie posiada tunera cyfrowego). Tuner znalazł wszystkie programy (około 75) ale przy przłączaniu programów na niektórych występują zakłócenia bądź pisze "brak sygnału" choć pokazuje siłę sygnału nawet na ok 90%. Pomaga chwilowe wyłączenie tunera ale co jest jednak uciązliwe przy dużej ilości programów. Zakłócenia te występują szczególnie na niektórych kanałach (częstotliwościach). Żadna zmiania firmware tu nie pomaga.

Kolejna rzecz to sortowanie programów. Niestety przy braku zasilania tuner nie pamięta kolejności programów, więc nie ma sensu recznego sortowania.

Awatar użytkownika
bodzio.man
Posty: 24
Rejestracja: 6 kwietnia 2011, o 21:18
Odbiornik: LV6TBOXHD
CABLETECH URZ0086
Nadajnik - obiekt nadawczy: *G.Skrzyczne* *Kosztowy*

Re: LV6TBOXHD

Post autor: bodzio.man » 21 czerwca 2011, o 12:06

mac75 pisze:Kolejna rzecz to sortowanie programów. Niestety przy braku zasilania tuner nie pamięta kolejności programów, więc nie ma sensu recznego sortowania.
U mnie nie występuje taki problem. Nawet jak wyłączyłem ostatnio tuner na kilka dni z powodu wyjazdu wszystko było w normie po powrocie. Taka sytuacja z rozprogramowaniem zdarzyła mi się raz gdy wiozłem tuner do mojego znajomego żeby mógł zobaczyć czy coś da się odebrać na jego lokalizacji i po podłączeniu wyskoczyła plansza brak sygnału i lista ustawionych prze zemnie kanałów się usunęła. Po wyszukaniu kilku czeskich programów( bo tylko tyle się udało namierzyć) po powrocie do domu ta sama sytuacja wystąpiła u mnie czyli brak sygnału kanały, które zostały znalezione wcześniej zostały ponownie usunięte i musiałem na nowo wykonać wyszukiwanie. Nigdy więcej mi się to nie przyda żyło. Dodam jeszcze że to było na fabrycznym sofcie czyli ten V0 czy v1

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1270
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: LV6TBOXHD

Post autor: bogdanzieba » 28 czerwca 2011, o 23:57

Pytanie do expertów jakbyście mieli wybierać tuner to wybralibyście ten czy Ferguson T-60?

DVBManiak

Re: LV6TBOXHD

Post autor: DVBManiak » 29 czerwca 2011, o 00:27

Myślę, że bardziej warto zainwestować w LV6T.

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1270
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: LV6TBOXHD

Post autor: bogdanzieba » 2 lipca 2011, o 00:53

Dlaczego model LV6TMPVR4 jest droższy od LV6TBOXHD chyba powinno być odwrotnie.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD

Post autor: @GUTEK@ » 2 lipca 2011, o 00:56

bogdanzieba pisze:Dlaczego model LV6TMPVR4 jest droższy od LV6TBOXHD chyba powinno być odwrotnie.
Dlaczego?

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1270
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: LV6TBOXHD

Post autor: bogdanzieba » 2 lipca 2011, o 01:05

Jak wychodzi zawsze nowy model jest droższy od starego. A tu odwrotnie. Czyżby tamten był lepszy?

latonio
Posty: 88
Rejestracja: 5 października 2010, o 21:20
Odbiornik: Toshiba VL748,
NOT LV6TPMVR4
Funai LH7-M32BB
Korr HD128
Instalacja antenowa: 4 Siaty
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN oraz Raszyn

Re: LV6TBOXHD

Post autor: latonio » 2 lipca 2011, o 10:40

bogdanzieba pisze:Jak wychodzi zawsze nowy model jest droższy od starego. A tu odwrotnie. Czyżby tamten był lepszy?
A, może jest tak, że sprzedawcy zobaczyli iż starszy jest z lepszym softem, że ma dobre recenzje i lepiej się sprzedaje i wręcz podbili cenę.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD

Post autor: @GUTEK@ » 2 lipca 2011, o 15:27

Obudowa w LV6TMPVR4 jest metalowa (i większa), jest bardziej rozbudowany zasilacz (wewnętrzny), dodatkowe przyciski, więcej wyjść, wszystko to kosztuje, a w LV6TBOXHD obudowa to plastik (jak dla mnie koszmarna) oraz zasilacz we wtyczce.

rotalplus
Posty: 1147
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: LV6TBOXHD

Post autor: rotalplus » 5 lipca 2011, o 20:10

Zauważyłem, że na allegro i w sklepach tuner LV6TMPVR jest dostępny w pojedynczych sztukach, stąd dosc wysoka cena, dlaetego zastanawiam się nad zakupem LV6TBOX HD

I moje pytanie: czy poza plastikową obudową i jakimiś kwestiami technicznymi (zasilanie itp.)
ten tuner różni się od LV6TMPVR?
to jest np. czułość głowicy?

Głownie dotyczy to różnic dotyczących kwestii odbioru DVB-T, a nie multimediów.

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1270
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: LV6TBOXHD

Post autor: bogdanzieba » 7 lipca 2011, o 10:48

Proszę zobaczcie na tą stronę tam jest tuner LV6TBOXHD ale on ma inny panel niż ten który jest na znanym portalu aukcyjnym i na zdjęciu na pierwszej stronie tego tematu.

http://www.notonlytv.net/pl/p_lv6tboxhd.html


To jest jakiś inny model?

Friday
Posty: 9
Rejestracja: 6 maja 2011, o 01:50

Re: LV6TBOXHD

Post autor: Friday » 7 lipca 2011, o 11:26

:D
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2012, o 23:42 przez Friday, łącznie zmieniany 2 razy.

Odpowiedz