Model: YJ-0370 DVB-T2205
SW Version: 2010.12.17 2011.03.17.01
HW Ver: Mstar7828 DDII TUNER9133
Jeśli ktoś z was chciałby jeszcze jakieś informacje, albo ma pomysł na jakieś testy to proszę pisać.

W jakim formacie muszą być napisy żeby tuner je odczytał? Niestety nie udało mi się wyświetlić żadnych napisów do filmu. W opcjach jest ustawianie koloru napisów i koloru tła, jako kolor tła można wybrać zarówno przeźroczysty jak też inny, podejrzewam więc że obwódka będzie.@GUTEK@ pisze:- jak z obwódką napisów, czy napisy sa czytelne na białym tle
Tak, można taki wybrać.- czy tuner dzieli linie napisów w połowie wyrazu
- czy jest żółty kolor czcionki napisów
Patrząc przez otwory wentylacyjne w obudowie radiator jest. Bez rozkręcania nie wiem na 100% czy na procesorze, ale z uwagi na plombę gwarancyjną póki co nie będę tunera otwierał.- czy na chipsecie jest radiator
W normie, częściej zdarzają się nieprzetłumaczone angielskie teksty niż dziwaczne tłumaczenie. 90% menu jest przetłumaczone w sposób zrozumiały, reszta po angielsku.- jak polskie tłumaczenie, czy ma dużo kwiatków
Raczej kiepski, trzeba celować dokładnie w tuner.- czy pilot ma dobry zasięg
Czyta większość formatów napisów, ale zauważyłem, że tylko wtedy jeśli maks. rozdzielczość jest ustawiona na 720p. Przy 1080i nie pokazuje żadnych dostępnych napisów.drzonca pisze:W jakim formacie muszą być napisy żeby tuner je odczytał? Niestety nie udało mi się wyświetlić żadnych napisów do filmu.
Na to nie wpadłem - kolejny kwiatek w oprogramowaniu. Wobec tego napisy działają, przy przezroczystym tle jest obwódka dookoła liter, ale bardzo delikatna, mimo to napisy są raczej czytelne. Oczywiście napis jest urywany w połowie wyrazu jeśli się nie mieści. Wracając jeszcze do pliku test_ddplus.ts z forum - czy tam powinien być jakiś obraz? Tuner odtwarza z tego pliku jedynie dźwięk (zdaje się że w jakimś innym klonie też taki problem występował). Czytając posty o innych tunerach tego typu to jeszcze rozwiązany jest problem wielokrotnego powtarzania wciśniętej cyfry przy zmianie kanału - tu cyfry pojawiają się po naciśnięciu przycisku, przytrzymanie nic nie zmienia, żeby wbić kolejną cyfrę trzeba zwolnić przycisk i nacisnąć kolejny. Reasumując na tle innych tunerów soft w miarę ok, choć znalazłoby się kilka rzeczy do poprawienia - mam nadzieję, że wypuszczą nową wersję.atom pisze:Czyta większość formatów napisów, ale zauważyłem, że tylko wtedy jeśli maks. rozdzielczość jest ustawiona na 720p.
Czemu nie istnieje? Na pudełku i na swojej stronie podają adres w Zielonej Górze. Fakt, KRS nie sprawdzałem. Ja mam nadzieję że upgrade się pojawi.@GUTEK@ pisze:No to niezłe kwiatki są w tym firmware i pewnie nie ma co liczyć na aktualizacje od firmy która...nie istnieje.
Obudowa, radiator,chyba E-AC-3 skoro odtwarza dźwięk z pliku testowego - ale czemu sam dźwięk bez obrazu? Biorąc pod uwagę cenę/jakość jestem zadowolony.Cena jednak jest dość atrakcyjna i na pewno jest to lepsze wykonanie (przynajmniej obudowy) niż produkty wiwy.
Chętnie bym przetestował czy te piloty dają takie same kody. Wystarczy sprawdzenie kodów przycisków w Girderze czy trzeba fizycznie sprawdzić działanie na urządzeniu? Czy ktoś ma może pożyczyć taki pilot do testów?Bardzo możliwe że w tunerze będą działały softy z Maximum T-102PVR - z tego co widzę jest taki sam pilot, więc pewnie i kody pilota mogą być takie same. Oczywiście to tylko przypuszczenie.
Zobaczymy. W sumie to nie oni piszą oprogramowanie, a Chińczyk u którego zamówili towar. Swoją drogą faktycznie nieco dziwna ta firma. Właśnie doczytałem w instrukcji, że nie pozwalają użytkownikowi na aktualizację oprogramowania pod groźbą utraty gwarancji - więc faktycznie może nie być nowych softów poza serwisem.@GUTEK@ pisze:Skoro nawet inne firmy które "bardziej istnieją" niż to Wikami nie spieszą się z wydawaniem aktualizacji, przykładem RWT, Wiwa.
W ciągu kilku dni sprawdzę kody pilota od Wikami na Girderze. Jeśli ktoś ma inne podobne piloty od innych tunerów i mógłby też sprawdzić swoje na Girderze to proszę o kontakt.Powinno wystarczyć sprawdzenie w Girderze, tylko właśnie musisz najpierw dorwać pilot aby to sprawdzić.
Słusznie, tylko oznacza to programator chyba że da się dump zrobić w jakiś sposób z menu.Przed wgraniem innych softów też jest dobrze zrobić dump flasha, bo nie bedziesz miał możliwości powrotu do oryginału, chyba że to Wikami udostępni soft.
Tak, tylko oni zabraniają także wgrywania softu przeznaczonego dla TEGO tunera, co znaczy że chyba jednak niestety nie będą udostępniać softu na stronie. Trudno, póki co wszystko w miarę działa, błędy nie są zbyt uciążliwe, zobaczymy co dalej.@GUTEK@ pisze:Logiczne że wgranie softu z innego tunera powoduje utratę gwarancji.
Być może któryś będzie miał identyczne kody jak ten z Wikami. Jak odczytam u siebie to się odezwę.Z tego co pamiętam w Girderze, we wtyczce IgorPlug (bo zapewne niej używasz) ustawiało się długość kodu pilota, ustaw jak najdłuższy, tak aby kompletny odczytać. Ja mogę odczytać z LV6T, Signala i Wiwy HD-100 ale chyba nie ma sensu, bo wiadomo że one są różne. A tobie chodzi o znalezienie identycznych.
@GUTEK@ pisze:Mógłby ktoś zrobić fotkę z menu z info o sofcie
strong ma takie cos w menu. witam ponownie; nowy nick. /edit/ pare fotek i maly opis wikami 777.@GUTEK@ pisze:Jeśli w sofcie w menu w konfiguracji filmu (napisów) nie ma pozycji dotyczącej zachowania proporcji, lub tuner nie ma tego na stałe włączonego (czyli zachowuje proporcje zawsze) to niestety jedynie co można robić to przełączać na 4:3 LB aby uzyskać poprawnie wyświetlany film 2.35:1.
Tak w strongu jest opcja zachowania proporcji. W Signalu i w nowym sofcie Wiwa HD-100 również. W LV6T zrobili to na stałe.eMumatic pisze:strong ma takie cos w menu. witam ponownie; nowy nick. http://przemo1.pl/?page_id=312 pare fotek i maly opis wikami 777.
Jak sprawdzałeś że tuner nie widzi plików, aktualizacja wcale nie musi być przez menu Muzyka.eMumatic pisze:sprawdze potem. tuner nie widzi plikow: STRONG_SRT8100.AP, SRT8110_WS.AP, LIFEVIEW.AP, MTC_MSD7828_DH2836.AP.