CANVA T710

eMumatic

CANVA T710

Post autor: eMumatic » 17 lipca 2011, o 16:33

Foolproof 4102 DVB-T tuner sd "wtykowy", ale zarzekaja się, że ma AC3. co o tym sadzicie?
Obrazek
CANVA T710

Obrazek
wyglada jak signal 507 hd
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony 8 sierpnia 2011, o 18:30 przez eMumatic, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Foolproof 4102 DVB-T

Post autor: @GUTEK@ » 17 lipca 2011, o 20:05

Dołożysz 20zł i masz Signala HD-507 które jest w pełni zgodny i spisz spokojnie.
A jeśli już coś musi być w tej cenie to pełno jest klonów Signala, nawet tańszych od tego Foolprofa.

Tak więc według mnie nie warto kupować coś co może mieć AC3 jeśli w tej samej cenie można dostać HD + AC3 + E-AC3.

eMumatic

Re: Foolproof 4102 DVB-T

Post autor: eMumatic » 17 lipca 2011, o 23:38

CANVA T710 bedzie :)

kjt
Posty: 355
Rejestracja: 26 czerwca 2011, o 12:35
Odbiornik: Wiwa HD-90new
Instalacja antenowa: Odchudzona siatka
SWA-1/LUX
3m n.p.t <6m kabla
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Piaski 26km

Re: Foolproof 4102 DVB-T

Post autor: kjt » 17 lipca 2011, o 23:56

Też na Canvę poluje ale raczej poczekam do końca lipca kiedy to te 90% polski będzie już w zasięgu. Myślę, że wtedy konkurencyjność cen wzrośnie. Zwłaszcza na alledrogo...

Od dłuższego czasu na alledrogo prowadzi badziew pod złącze SCART... Czyli tylko programy SD no i dzwięk w mpegu. Brak nawet AC-3.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Foolproof 4102 DVB-T

Post autor: qwerty » 18 lipca 2011, o 09:03

CANVA T710 ma taki sam pilot jak signal. Pewnie oprogramowanie takie same.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Foolproof 4102 DVB-T

Post autor: @GUTEK@ » 18 lipca 2011, o 11:24

qwerty pisze:CANVA T710 ma taki sam pilot jak signal. Pewnie oprogramowanie takie same.
Bo to kolejny klon, tyle że chyba najtańszy.

Jak już ktoś to kupi niech zrobi fotkę - bo na tych rysunkach z aukcji nie widać czy on jest rzeczywiście identyczny czy są jakieś drobne różnice w obudowie, oraz dobrze byłoby też spisać wersje softu która tam siedzi, będzie wiadomo czy można wgrywać inne.

flader

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: flader » 21 lipca 2011, o 13:46

Czy ta Canva obługuje rozdzielczość Full HD i dzwięk EAC3? Bo z opisu na aukcji wynika że nie. Czy ktoś próbował wgrać soft z Signala? Widzę że jest różnica w stosunku do Signal, bo na czujniku podczerwieni nie ma diodki informującej o stanie tunera.

radii86
Posty: 20
Rejestracja: 21 lipca 2011, o 10:27

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: radii86 » 21 lipca 2011, o 14:08

A ma ktoś tą canve t710? Odbiera dźwięk w formacie ac3 i e-ac3? Filmy w rozdzielczości hd?

kjt
Posty: 355
Rejestracja: 26 czerwca 2011, o 12:35
Odbiornik: Wiwa HD-90new
Instalacja antenowa: Odchudzona siatka
SWA-1/LUX
3m n.p.t <6m kabla
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Piaski 26km

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: kjt » 21 lipca 2011, o 15:02

Posiada HDMI a na pudełku mamy 1080i oraz 99% ze to klon Signala (chociaż kto wie czy Signal był pierwszym tego typu STB).
Dla mnie to wystarczające dowody na to że HD wyświetli.

eMumatic

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: eMumatic » 23 lipca 2011, o 21:13

jak sie wyjasni z kanwa, to wcale nie taka rewelacja ten FP. czy moglibyscie sprawdzic jak jest z dzwiekiem e-ac3?

swoja droga, jesli tunerek ten ma ac3, to czy czasem nie jest to klon wiwy sd tej wtykowej bez ac3...

eMumatic

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: eMumatic » 25 lipca 2011, o 21:09

na CN-DVB-T710 e-ac3 nie dziala.
@GUTEK@ pisze:Bo to kolejny klon, tyle że chyba najtańszy.
skoro tanszy, to moim zdaniem czegos mu brakuje np. ramu.
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2011, o 10:13 przez eMumatic, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: qwerty » 25 lipca 2011, o 21:16

Spróbuj wgrać soft od signala.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: @GUTEK@ » 25 lipca 2011, o 21:17

eMumatic pisze:

Kod: Zaznacz cały

http://przemo1.pl/?page_id=536
maly rzut okiem na CN-DVB-T710. e-ac3 nie dziala.
Ciekawe że wyświetla ikonkę DD+ a nie odtwarza.

Wgranie softu od Signala czy RWT-451T spowoduje utratę gwarancji, trzeba by najpierw załatwić oryginalny soft od tej Canvy żeby szło wrócić.

eMumatic

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: eMumatic » 25 lipca 2011, o 21:38

tunek mam podlaczony po euro. mozliwe, ze idzie przez hdmi. moze byc cos skopane z softem, tak jak bylo z tunerami rwt.

@GUTEK@ patrzyles na mojej stronie na wersje softu? mozesz cos na jego temat powiedziec?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: @GUTEK@ » 25 lipca 2011, o 21:48

eMumatic pisze:tunek mam podlaczony po euro. mozliwe, ze idzie przez hdmi. moze byc cos skopane z softem, tak jak bylo z tunerami rwt.

@GUTEK@ patrzyles na mojej stronie na wersje softu? mozesz cos na jego temat powiedziec?
Downmix musi działać zarówno przez HDMI jak i SCART.
Soft z wyglądu identyczny jak w Signal HD-507 oraz RWT-441T i 451T. Jednak z tego co widzę to chyba są inne obrazki w tym ekranie gdzie się przełącza dźwięk.
Soft z początku kwietnia więc możliwe że jeszcze nie dodali poprawek które są w aktualizacjach do Signala i RWT, czyli między innymi E-AC3.
Tuner z wyglądu taki sam jak pierwsza seria Signal HD-507 - można zobaczyć na stronie Dipola że nowa seria Signala ma kilka rzeczy poprawionych.

Jak długo w tej Canvie wyświetla się pasek info po zmianie kanału - znika od razu że się nie da przeczytać czy przez kilka sekund jest wyświetlany?
Popatrz przez te otwory wentylacyjne czy jest (jakimś cudem :lol: ) radiator?

Softy od Signala lub RWT powinny działać.

eMumatic

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: eMumatic » 25 lipca 2011, o 22:01

pasek informacyjny wyswietla sie bardzo krotko. nie mozna nic przeczytac.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: @GUTEK@ » 25 lipca 2011, o 22:07

eMumatic pisze:pasek informacyjny wyswietla sie bardzo krotko. nie mozna nic przeczytac.
Więc to stary soft, bez poprawek i dodania E-AC3.

eMumatic

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: eMumatic » 25 lipca 2011, o 22:16

to wiele wyjasnia :) na razie nie bede eksperymentowal. kilka slow o tunerze: wpial sie bez problemu w skarta. czujka ir dziala dosc dobrze i nie trzeba celowac pilotem jak w wikami. jej wtyk siedzi dosc luzno w gniezdzie i musialem troche ruszyc, zeby pilot zaczal dzialac. ogolnie budowa traci tandeta, ale czego tu sie spodziewac. tuner pamieta wybrane sciezki audio po przejsciu w stan czuwania. podoba mi sie oprogramowanie tunera, a nie podoba wkladanie pendriwa za telewizor.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2011, o 19:56 przez eMumatic, łącznie zmieniany 1 raz.

eMumatic

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: eMumatic » 26 lipca 2011, o 10:20

@GUTEK@ pisze:...
Popatrz przez te otwory wentylacyjne czy jest (jakimś cudem :lol: ) radiator?

Softy od Signala lub RWT powinny działać.
od signala mysle, ze lepszy bedzie v1. czym roznia sie wersje i jesli wgram zla, to co sie stanie?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Foolproof 4102 DVB-T i CANVA T710

Post autor: @GUTEK@ » 26 lipca 2011, o 12:29

eMumatic pisze:od signala mysle, ze lepszy bedzie v1. czym roznia sie wersje i jesli wgram zla, to co sie stanie?
Nie wiem czym się różnią. Jak wgrasz zły soft to tuner padnie / nie będzie widział głowicy / będzie się resetował przy starcie / działał niestabilnie. Wszystko zależy jakie zmiany są w HW pomiędzy tą Canvą a Signalem czy RWT.

Odpowiedz