CANVA T710

eMumatic

Re: Foolproof 4102, CANVA T710

Post autor: eMumatic » 16 sierpnia 2011, o 17:43

tak, pelny ekran jest zawsze. brak opcji podgladu.

looser
Posty: 166
Rejestracja: 28 września 2011, o 17:08
Odbiornik: Canva CN-DVB-T710
Instalacja antenowa: antena kierunkowa/strych, bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Konin/Żółwieniec

Re: Foolproof 4102, CANVA T710

Post autor: looser » 28 września 2011, o 17:30

Wczoraj napisałem maila do firmy Sonic, która jest właścicielem Canvy. Zapytałem się o aktualizację oprogramowania do omawianego tutaj modelu T710. Dzisiaj otrzymałem odpowiedź wraz z załącznikiem w którym był plik aktualizacji do dekodera.
Po zainstalowaniu oprócz zmiany w MENU -> Informacje SW/HW narazie nie zauważyłem żadnych zmian. Nie wiem czy odtwarza E-AC3, bo nie jestem w zasięgu MUX3. Wg informacji aktualizacja pochodzi z 14 września.
Jeśli chcecie to upnę na jakiś serwer.

demon1518
Posty: 23
Rejestracja: 4 sierpnia 2011, o 17:05
Odbiornik: Canva CN-DVB-T261
Instalacja antenowa: Antena siatkowa ze wzmacniaczem swa-14/
antena na parapecie w wewnątrz budynku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Rzeszów Sucha Góra

Re: Foolproof 4102, CANVA T710

Post autor: demon1518 » 29 września 2011, o 08:22

Jeśli możesz to wrzuć i podaj linka

looser
Posty: 166
Rejestracja: 28 września 2011, o 17:08
Odbiornik: Canva CN-DVB-T710
Instalacja antenowa: antena kierunkowa/strych, bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Konin/Żółwieniec

Re: Foolproof 4102, CANVA T710

Post autor: looser » 29 września 2011, o 14:15

Po co ci jak masz model T261?
Nawet jak by się nie przydało to upnę, żeby było na forum dla osób które by chciały.

http://www.megaupload.com/?d=8RWONP6B

przemo_at_boy_pl

Re: Foolproof 4102, CANVA T710

Post autor: przemo_at_boy_pl » 29 września 2011, o 16:08

na forum masz linki do plikow z fonia e-ac3.

bossystem

Re: Foolproof 4102, CANVA T710

Post autor: bossystem » 29 listopada 2011, o 16:17

Witam,
nowy soft z obsługą E-AC-3:

CANVA DVB-T261
CANVA DVB-T710

Pozdrawiam.

adamrys

Re: CANVA T710

Post autor: adamrys » 10 kwietnia 2012, o 20:46

Jak mogę zainstalować ten soft skoro on ma rozszerzenie .AP a ja potrzebuje .bin
Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: CANVA T710

Post autor: @GUTEK@ » 10 kwietnia 2012, o 20:57

Bo to softy pod starą wersję tunera na MSD7828. Nie będą pasowały do nowej na MSD7818, nie widziałem do niej żadnych softów.

adamrys

Re: CANVA T710

Post autor: adamrys » 10 kwietnia 2012, o 21:29

czyli rozumiem że mam nowszy tuner i na razie najnowszy soft.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: CANVA T710

Post autor: @GUTEK@ » 11 kwietnia 2012, o 21:06

Tak, na razie do wersji na 7818 nie ma oprogramowania (ja przynajmniej nie widziałem) i nie liczyłbym na to że się pojawi.

Oprogramowanie do wersji na 7828 zostało wydane tylko dlatego że trzeba było dodać obsługę E-AC3.

adamrys

Re: CANVA T710

Post autor: adamrys » 12 kwietnia 2012, o 19:01

wielkie dzięki nie wiedziałem za odpowiedź

Marcin 11
Posty: 35
Rejestracja: 23 lipca 2010, o 17:22
Odbiornik: Panasonic Plazma/Wiwa HD50/Panasonic LED/
Instalacja antenowa: Antena Dipol 28/5-12/21-60 DVBT (H/V)/ rozdzielnik aktywny na 3 telewizory.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica/Kraków

Re: CANVA T710

Post autor: Marcin 11 » 2 czerwca 2012, o 18:38

Witam. Jak wiemy nie ma na razie aktualizacji do Canvy T710 od producenta. Ale wgrałem od Signala HD-507 soft na chipset 7128(nowszy) i wszystko działa. Zmieniła się szata graficzna i co najważniejsze można zmienić czas wyświetlania info od 1 do 10 sekund, co wcześniej tego nie było a info się zbyt krótko wyświetlało. Są jeszcze inne oczywiście poprawki.Ale teraz nie pisze przy starcie ,że to jest Canva tylko Signal i w menu też pisze Signal w dolnym prawym rogu. To jest po prostu teraz Signal HD-507. Tylko nie wiem czy gwarancji nie stracę.

Marcin 11
Posty: 35
Rejestracja: 23 lipca 2010, o 17:22
Odbiornik: Panasonic Plazma/Wiwa HD50/Panasonic LED/
Instalacja antenowa: Antena Dipol 28/5-12/21-60 DVBT (H/V)/ rozdzielnik aktywny na 3 telewizory.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica/Kraków

Re: CANVA T710

Post autor: Marcin 11 » 2 czerwca 2012, o 18:40

Oczywiście pomyłka w opisie chipsetu chodzi o 7818.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: CANVA T710

Post autor: m@rtops » 2 czerwca 2012, o 18:41

Marcin 11 pisze:Tylko nie wiem czy gwarancji nie stracę.
no raczej na pewno :?

Marcin 11
Posty: 35
Rejestracja: 23 lipca 2010, o 17:22
Odbiornik: Panasonic Plazma/Wiwa HD50/Panasonic LED/
Instalacja antenowa: Antena Dipol 28/5-12/21-60 DVBT (H/V)/ rozdzielnik aktywny na 3 telewizory.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica/Kraków

Re: CANVA T710

Post autor: Marcin 11 » 2 czerwca 2012, o 18:56

Nie da się już wrócić do starego softu? ( w razie czego-reklamacji)

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: CANVA T710

Post autor: m@rtops » 2 czerwca 2012, o 19:30

no jeśli będziesz miał do niego dostęp aby wgrać to powinno być w porządku :D

Marcin 11
Posty: 35
Rejestracja: 23 lipca 2010, o 17:22
Odbiornik: Panasonic Plazma/Wiwa HD50/Panasonic LED/
Instalacja antenowa: Antena Dipol 28/5-12/21-60 DVBT (H/V)/ rozdzielnik aktywny na 3 telewizory.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica/Kraków

Re: CANVA T710

Post autor: Marcin 11 » 2 czerwca 2012, o 21:02

I co najważniejsze Przed wgraniem softu obraz był spóżniony w stosunku do dzwięku albo dźwięk do przodu, a po wgraniu jest ok!!! Na jednym tunerze co wgrałem i porównuje go z drugim tym samym tunerem na raz na dwóch telewizorach na starym sofcie jest przesunięcie dzwięku !!!. Zaraz wgram w tym drugim. Ale checa na tym najbardziej mi zależało. U kolegi to też zauważyłem na Signalu HD 527. Także chyba to też dotyczy Signalu HD 507.
Ostatnio zmieniony 3 czerwca 2012, o 20:05 przez Marcin 11, łącznie zmieniany 2 razy.

Marcin 11
Posty: 35
Rejestracja: 23 lipca 2010, o 17:22
Odbiornik: Panasonic Plazma/Wiwa HD50/Panasonic LED/
Instalacja antenowa: Antena Dipol 28/5-12/21-60 DVBT (H/V)/ rozdzielnik aktywny na 3 telewizory.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica/Kraków

Re: CANVA T710

Post autor: Marcin 11 » 2 czerwca 2012, o 21:05

p.s na tym drugim Tunerze co wgrałem, też jest ok!!! Także musi nowy soft wgrany! A denerwowało mnie to szczególnie jak ktoś mówił, było to po prostu widać.
Ostatnio zmieniony 3 czerwca 2012, o 07:58 przez Marcin 11, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: CANVA T710

Post autor: m@rtops » 2 czerwca 2012, o 21:13

nie pisz postu pod postem :x
edytuj poprzedni ;)

Marcin 11
Posty: 35
Rejestracja: 23 lipca 2010, o 17:22
Odbiornik: Panasonic Plazma/Wiwa HD50/Panasonic LED/
Instalacja antenowa: Antena Dipol 28/5-12/21-60 DVBT (H/V)/ rozdzielnik aktywny na 3 telewizory.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica/Kraków

Re: CANVA T710

Post autor: Marcin 11 » 3 czerwca 2012, o 08:06

Ok. Nie zauważyłem, że jest "edytuj".
Odnośnie jeszcze poprawki oprogramowania. Nie ma na liście, że jest poprawka odośnie przesunięcia dzwięku. Chyba ,że w oprogramowaniu podstawowym do HD-507 czy HD-527 nie ma problemu z dzwiękiem, tylko w Canvie. Oto lista poprawek.

Software wersja 20120518:

-- graficzna zmiana OSD
-- poprawienie rozmiaru i wyświetlania napisów w odtwarzaczu multimediów (napisy większe, poprawne wyświetlanie podwójnych wierszy)
-- poprawa działania funkcji LCN (sortowanie)
-- zmiana formatu daty z amerykańskiego na europejski (dd/mm/rrrrr)
-- przeźroczystość menu (ustawiana przez użytkownika)
-- poprawne odtwarzanie plików MP3 w wysokim bitrate z dysków NTFS
-- dodanie możliwości ustawiania czasu wyświetlania informacji podczas przełączania kanałów
-- inne, drobne poprawki OSD

Odpowiedz