SIGNAL HD-527

maciora666
Posty: 9
Rejestracja: 24 września 2011, o 15:39
Odbiornik: signal hd-527
Nadajnik - obiekt nadawczy: szczyrk

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: maciora666 » 13 sierpnia 2012, o 14:51

Próbowałem kolego przewijać i nic to nie daje, wydaje mi się, że na pierwszym sofcie nie było z tym problemu. Tu dalej mam tylko stereo.

maciora666
Posty: 9
Rejestracja: 24 września 2011, o 15:39
Odbiornik: signal hd-527
Nadajnik - obiekt nadawczy: szczyrk

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: maciora666 » 13 sierpnia 2012, o 15:53

wgrałem przed chwilą starego softa (pierwszy z sierpnia 2011) i dzwięk z filmu odtwarza w 5.1. Czy ktoś ma podobny problem?

alien125
Posty: 17
Rejestracja: 25 października 2011, o 01:07
Odbiornik: SIGNAL HD-527

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: alien125 » 3 września 2012, o 19:49

Ciekawe czy oprogramowanie tego sprzętu będzie jeszcze rozwijane. Mi się tak marzy możliwość tworzenia playlisty dla muzyki :roll:

Awatar użytkownika
kaem
Posty: 45
Rejestracja: 26 lipca 2011, o 14:14
Odbiornik: Signal HD-507
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów *G. Św. Marcina*

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: kaem » 9 września 2012, o 14:09

A Equalizer jest gdzieś do muzyki? Bo ja nie znalazłem w HD-507 więc może w HD-527 jest.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: @GUTEK@ » 10 września 2012, o 06:53

Nie ma.

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: zsk » 7 listopada 2012, o 17:20

dipolnet pisze:Wracając do tematu możliwości umieszczenia na liście kanałów z innych nadajników, to możemy udostępnić takie oprogramowanie, ale na razie wyłącznie zainteresowanym, ponieważ nie działa na nim poprawnie LCN.
Wobec tego jeśli ktoś chce ułożyć sobie listę po swojemu i mieć na niej programy z różnych nadajników, proszę o kontakt na PW.
Proszę również, aby posiadacze HD-527 zaglądali na nasze konto na facebooku - http://www.facebook.com/dipolnet - będą tam umieszczane linki do nowych softów.
Czy mógłbym prosić o wprowadzenie do oprogramowania Signal HD-527 możliwość ustawiania przez użytkownika, czy tuner ma pomijać kanały kodowane czy nie - obecnie przy każdym skanowaniu kanałów tuner identyfikuje kanały kodowane Solorza (MUX4) i zmuszony jestem kasować ręcznie te zapisane kanały.

Jaki jest problem aby opublikować kolejne wersje oprogramowania do Signal HD-527 normalnie na Waszej stronie Dipol'a jak wczesniejsze zamiast kontaktu PW?

A co do prawidłowego działania LCN przy wyszukiwaniu wszystkich programów (MUX'ów) z każdego nadajnika w zasięgu, to może zrobić to tak, że jak wybierasz nową opcje pokazania wszystkich programów, to wówczas opcja LCN może być tylko wyłączona, a jak wybierzesz opcje LCN włączoną to wyszukuje tylko z najmocniejszych nadajników powtarzające się MUXy.
Ostatnio zmieniony 8 listopada 2012, o 10:49 przez zsk, łącznie zmieniany 1 raz.

Habi53
Posty: 47
Rejestracja: 5 października 2011, o 17:43
Odbiornik: Signal-527
Instalacja antenowa: Ant.siatkowa+wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Olsztyn-Pieczewo

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: Habi53 » 7 listopada 2012, o 19:52

A to ktoś w ogóle otrzymał nową wersję oprogramowania, bo ja nie otrzymałem?!

Szymon_Zy
Posty: 297
Rejestracja: 16 listopada 2010, o 12:30
Odbiornik: AF9015,IT9135,hd507,hd527,Samsung UE40D5500
Instalacja antenowa: Dipol-19
Nadajnik - obiekt nadawczy: Klepaczka/Błeszno

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: Szymon_Zy » 7 listopada 2012, o 20:59

Nie wiem jak jest teraz ale ostatnio link byl chyba tylko na srajbooku, a nie na stronie firmy.

alien125
Posty: 17
Rejestracja: 25 października 2011, o 01:07
Odbiornik: SIGNAL HD-527

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: alien125 » 11 listopada 2012, o 14:36

Myślę, że nikt już się nie zajmuje tym sprzętem i aktualizacjami oprogramowania do niego.

stanny
Posty: 173
Rejestracja: 15 marca 2009, o 12:58
Odbiornik: sony bravia KDL26B4050
signal 527
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków - Choragwica

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: stanny » 13 listopada 2012, o 16:40

niestety, to prawda.
od kilku dni mimo różnych ustawień samoczynnie przestawia mi się kolejność kanałów...
jest to irytujące i sądzę, że jeżeli jest oprogramowanie umożliwiające układanie kanałów wg własnego widzi mi się to powinno być dostępne.
swoją drogą dlaczego wcześniej taka sytuacja miała miejsce sporadycznie, a teraz co ułożę to po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu mam inną kolejność.
wsparcie techniczne pod psem...

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: @GUTEK@ » 13 listopada 2012, o 16:45

przywrócenie ustawień fabrycznych, wgranie na nowo softu, przywrócenie ustawień fabrycznych

Powinno pomóc.

pawel0414
Posty: 1
Rejestracja: 13 listopada 2012, o 17:43

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: pawel0414 » 13 listopada 2012, o 17:46

Witam. Mam mały problemik , bo otóż na moim TV tuner ten sprawuje się bardzo dobrze natomiast u rodziców już nie. Problem polega na tym , że pilot od tunera powoduje przełączanie kanałów w tv tak jakby po prostu był zwykłym pilotem :) uniemożliwia to podgłaszanie i użycie innych opcji na pilotem od tunera. Proszę o pomoc.

Maniek99
Posty: 563
Rejestracja: 15 października 2010, o 18:14
Odbiornik: WIWA HD95MC

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: Maniek99 » 13 listopada 2012, o 17:53

@pawel0414
Jeżeli ten TV miał by opcję włączania/wyłączania przez sygnał na złączu EURO, to wystarczyłoby zasłonić czujkę w TV.
Jeżeli nie, to pozostaje przesiadka na inny tuner (wymienić z kimś, lub sprzedać i ewentualnie dołożyć np. do WIWY).

pietras
Posty: 18
Rejestracja: 1 marca 2012, o 08:23
Odbiornik: Signal HD-527
Instalacja antenowa: kablówka

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: pietras » 24 listopada 2012, o 12:47

@GUTEK@ pisze:przywrócenie ustawień fabrycznych, wgranie na nowo softu, przywrócenie ustawień fabrycznych

Powinno pomóc.
To nie pomoże. U mnie problem sortowania był od samego początku (i to nie wina zmian w MUXach bo sygnał mam cyfrowy z kablówki). Cały czas tuner gubił sortowanie (a kanałów jest około 100 także to trochę problem). Od 2 miesięcy mam wgrany soft 251011 i tuner trzyma posortowane przeze mnie kanały. Czyli nowsze softy mają błąd. Generalnie takie tunery powinno się oddawać jako urządzenia z defektem to może by coś z tym zrobiono. A tak ładna pogoda problemu nie ma :) Pozdrawiam Panów od softu i urządzenia.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: @GUTEK@ » 24 listopada 2012, o 16:33

Czy w specyfikacji tego tunera pisze, że jest on przystosowany do odbioru kablówki?

pietras
Posty: 18
Rejestracja: 1 marca 2012, o 08:23
Odbiornik: Signal HD-527
Instalacja antenowa: kablówka

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: pietras » 24 listopada 2012, o 20:40

@GUTEK@ pisze:edit/ Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum.
Jest napisane. Ma odbierać DVB-T MPEG4 i tak jest nadawane (standardowo kablówki to DVB-C ale tu jest DVB-T).

stanny
Posty: 173
Rejestracja: 15 marca 2009, o 12:58
Odbiornik: sony bravia KDL26B4050
signal 527
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków - Choragwica

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: stanny » 29 listopada 2012, o 19:16

u mnie pomogło o czym Gutka na pv informowałem - więc to raczej nie soft...(a swoją drogą dipol mówiąc kolokwialnie zl....ł swoich klientów czym zasłużył sobie u mnie na bojkot swoich produktów)

TomaszB
Posty: 1
Rejestracja: 31 grudnia 2012, o 11:42
Odbiornik: HD-527

Re: SIGNAL HD-527 pendrive i nagrywanie

Post autor: TomaszB » 31 grudnia 2012, o 12:57

Mój pierwszy post na forum - witam serdecznie i sylwestrowo ;)

Wątek przeczytałem w całości jakiś czas temu. Przyczyną były nieustające kłopoty z nagrywaniem audycji TV na pendrive. Pobawiłem się trochę, porobiłem testy... Wgrałem firmware: "Jun 17 2012-21:55:26", ale urządzenie nadal nie obsługuje poprawnie pendrive'ów o pojemnościach 16 i 32GB i w komputerze są problemy z odczytem.

Po kolei:
próba wgrania firmware przez pendrive 16 i 32GB - bez reakcji. Dopiero pendrive 4GB był skuteczny.

Nagrywanie na pendrive 4GB - działa za każdym razem. Jest OK.

Nagrywanie na pendrive 16 i 32GB (pamięci Kingston i Patriot o wysokich parametrach). Pendrive (obydwa) formatowane w komputerze, w urządzeniu, Fat32 i NTFS, z domyślną wielkością klastrów i z innymi - bez różnicy w efektach. Po nagraniu każdego materiału zgrywałem go na dysk (o ile był widoczny).
Efekty:
- widać, że nagrywany jest materiał (informacja z HD527 i błyska dioda na pendrive)
- ale czasami plik mts jest widoczny, a czasami nie ma NIC.
- czasami Windows 7 zgłasza błędy pendrive i po próbie poprawy czasami widać pliki, a czasami nie. Link do zrzutu ekranu

Pisze 'czasami', bo nie udało mi się wychwycić żadnej zależności - kilka nagrań pod rząd jest dobrze, a później błąd.

w instrukcji jest informacja, że owszem zapis może być z błędem- bardzo śmieszne ;)

Poprawa:
pendrive 16GB Kingstona sformatowałem jako NTFS - niecałe 8GB (reszta nieprzydzielona). Na tak przygotowanym sprzęcie KAŻDY zapis audycji jest prawidłowy. To dobrze.
Mam wrażenie, że nawet tu mogą znikać długie programy - wymaga sprawdzenia.

Byłoby jednak miło gdyby można było wykorzystać całą dostępną przestrzeń. Zwłaszcza, że nawet 8GB to wcale niedużo jeśli nagrywamy dłuższy materiał lub po prostu kilka różnych.

Propozycje:
- przydałaby się informacja na panelu urządzenia, że właśnie trwa nagrywanie (dwukropek/kropka z zegarka?)
- jeśli korzystając z EPG jestem przy pozycji "jutro o 17:00", to przy zmianie programu (nadal w ramach EPG) powinienem być na poziomie "jutro ok. 17-tej", a nie ponownie dzisiaj o 13-tej jak jest obecnie.

Fantom
Posty: 213
Rejestracja: 5 listopada 2011, o 08:17
Odbiornik: SIGNAL HD-527
Instalacja antenowa: Televes DAT HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin/Kołowo

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: Fantom » 1 stycznia 2013, o 19:57

Ja miałem wlozonego 32GB patriota a teraz mam 128GB Kingstona i zadnych problemow z nagrywaniem nie mam.
Co do zmian w sofcie, to raczej juz nie mamy na co liczyc.

Fantom

edit/ Polskie litery !!!

miś
Posty: 23
Rejestracja: 30 września 2011, o 07:33

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: miś » 15 lutego 2013, o 12:39

Pojawiło się nowe oprogramowanie do tego tunera oznaczone A99252_software_20130208. (http://down.dipol.com.pl/Tv_Sat/A99252/)

Nową funkcją jaką zauważyłem jest możliwość skanowania tylko niekodowanych programów. Funkcja ta może być włączona lub wyłączona.

Odpowiedz