SIGNAL HD-527

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: @GUTEK@ » 29 marca 2013, o 11:46

W jakim formacie masz ten film, MKV czy inny?

Spróbuj przewinąć ten film i/lub dać pauze.

Fantom
Posty: 213
Rejestracja: 5 listopada 2011, o 08:17
Odbiornik: SIGNAL HD-527
Instalacja antenowa: Televes DAT HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin/Kołowo

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: Fantom » 29 marca 2013, o 12:28

MKV
Przewijałem - cisza.
Co musi być ustawione w tunerze DVB-T ? Coś może na to wpływać ?

Fantom

Awatar użytkownika
kajak1001
Posty: 14
Rejestracja: 18 marca 2012, o 12:14
Odbiornik: Ferguson Ariva T65/Sony KDL-22"BX200
Instalacja antenowa: Antena siatka na dachu/Antena ASP-8W LUX ze wzmacniaczem LNA-177, pod dachem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Częstochowa - Wręczyca

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: kajak1001 » 8 kwietnia 2013, o 17:18

Na najnowszym oprogramowaniu zauważyłem że jak przełączam kanały szybko strzałkami i tak dojechałem do 14 pozycji tam mam ttv to po załączeniu kanału po chwili ten kanał znika obraz dźwięk i po około 2 sekundach wraca. I dalej można oglądać bez niespodzianek. Zrobiło mi się tak kilka razy z eska podobnie. Wróciłem do wersji starszej przed najnowsza. Zobaczę i ewentualnie napisze.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: m@rtops » 8 kwietnia 2013, o 19:35

być może przerwa spowodowana dopasowaniem formatu obrazu :?

Fantom
Posty: 213
Rejestracja: 5 listopada 2011, o 08:17
Odbiornik: SIGNAL HD-527
Instalacja antenowa: Televes DAT HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin/Kołowo

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: Fantom » 2 września 2013, o 08:33

pietras pisze:Na najnowszym sofcie A99252_software_20130208 tuner wytrzymał jeden dzień z posortowanymi kanałami. Potem posortował je po swojemu. Na razie soft A99252_software_251011 działał najlepiej jeżeli chodzi o sortowanie bo trzyma je tak jak poustawiałem. Minus tego softu to podwójne wskakiwanie kanału po włączeniu ale to nic w porównaniu do gubienia sortowania prawie 100 kanałów.
Mam dokladnie to samo.
Czasami kilka razy dziennie potrafi zmienic sortowanie.

Fantom
edit/ Pisownia!

robert74
Posty: 2
Rejestracja: 1 października 2013, o 10:24
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: robert74 » 1 października 2013, o 10:31

Witam,
Sciągnąłem aktualizację do tego tunera ale pokazuje komunikat "brak pliku aktualizacji".
Pendrive 512MB, system plików FAT32.
Próbowałem na spakowanej i rozpakowanej.
Proszę o pomoc, mam już dość rozjazdu między głosem a obrazem.

Pozdrawiam,
Robert

Fantom
Posty: 213
Rejestracja: 5 listopada 2011, o 08:17
Odbiornik: SIGNAL HD-527
Instalacja antenowa: Televes DAT HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin/Kołowo

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: Fantom » 1 października 2013, o 21:09

Pliki sa spakowane rarem. Rozpakuj na pendrive.

Fantom

edit/ Pisownia!

robert74
Posty: 2
Rejestracja: 1 października 2013, o 10:24
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: robert74 » 2 października 2013, o 11:19

Rozpakowywałem (tak jak napisałem wcześniej)ale w dodatkowy folder.
Żeby dekoder widział pliki aktualizacji, muszą być wszystkie pliki rozpakowane "luzem" na pendrive.
Problem rozwiązany.
Pozdrawiam
Robert

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: zsk » 17 października 2013, o 22:03

Pytanie do Panów z DIPOL'a (@dipolnet), którzy opiekują się oprogramowaniem do tunera Signal HD-527, czy poprawią oprogramowanie tego tunera aby nie sortował ten tuner jak chce kanały, tylko jeśli użytkownik poustawia sobie kanały, po automatycznym wyszukiwaniu kanałów, to taka kolejność mimo wyłączenia tunera zostanie zachowana przy następnym uruchomieniu (przy ustawieniach wyłączających autosortowania przez tuner, czyli przy ustawieniach sortowanie LCN i wybór LCN wyłączone - trochę to kretyńskie, że nie ma po prostu w sortowaniu opcji 'Wyłącz'.
Obecnie oprogramowanie ma wadę polegająca na tym, że jeśli użytkownik wybierze skanowanie automatyczne kanałów to po takim trybie wyszukania kanałów nie uda się użytkownikowi zachować swojej kolejności, choćby nie wiem ile razy ustawiam kolejność po swojemu, za każdym razem jak wyłączy się tuner i włączy ustawienia kolejności wracają do tych jakie były zaraz po automatycznym skanowaniu. Zauważyłem, że jeśli nie skanuje się automatycznie tylko ręcznie wybierze się dane częstotliwości, to wówczas kolejności użytkownika zostają zachowane po wyłączeniu tunera.
Panowie z Dipola prosimy o poprawkę tego sortowania, aby przy opcji wyłączone sortowanie (nowa opcja) możliwe było zapamiętanie kolejności kanałów użytkownika po wyłączeniu tunera.

Fantom
Posty: 213
Rejestracja: 5 listopada 2011, o 08:17
Odbiornik: SIGNAL HD-527
Instalacja antenowa: Televes DAT HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin/Kołowo

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: Fantom » 9 stycznia 2014, o 06:51

Jak widać pomoc techniczna super :)
I między innymi dlatego kupiłem właśnie nowy sprzęt : na androidzie, a mój signal pójdzie w odstawkę.
Jakby ktoś miał jakieś pytania to zapraszam : http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=36&t=5963

Fantom

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: @GUTEK@ » 9 stycznia 2014, o 18:33

To rozumiem że ten Xenic ma dużo lepszy support niż Signal?

Do puki chińczyki robią softy i nie udostępniają żadnych źródeł nigdy nie będziesz miał dopracowanego softu.

Taki przykład:
Router AirLive N.Power (swoją drogą polecam, jak ktoś ma problemy z zasięgiem) - soft ma parę błędów i przynajmniej mnie brakowało kilku rzeczy. Ale producent udostępnia źródła, jest dokumentacja. Nie było większych problemów żeby odblokować telnet, dopisać parę własnych regułek iptables, w cronie czy zwiększenia ilości wpisów w dhcp.

Fantom
Posty: 213
Rejestracja: 5 listopada 2011, o 08:17
Odbiornik: SIGNAL HD-527
Instalacja antenowa: Televes DAT HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin/Kołowo

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: Fantom » 9 stycznia 2014, o 19:13

Nie.
Tu licze na to, ze android bedzie mnie wspieral :) A nie producent sprzetu.

Fantom

lizarg
Posty: 1
Rejestracja: 4 stycznia 2015, o 18:53
Odbiornik: hd-527

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: lizarg » 4 stycznia 2015, o 19:07

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z pilotem , raz działa płynie nie ma problemu z funkcjami , a innym razem nie działa w ogóle nic nie działa , baterie nowe . Wydaje mi się że to problem z tunera , ale jak pilot nie działa , to mogę przełączać kanały na tunerze .
Pomyślałem o wymianie softu i gdy pilot działał , wymieniłem na najnowszy jaki był na stronie dipola , po wgraniu pilot nie działa . Za jakiś czas pilot zaczął działać , więc pomyślałem o ustawieniach fabrycznych , po restarcie przestał działać , no i teraz czekam i sprawdzam pilot na razie nie działa . Wcześniej miałem zaprogramowane kanały teraz nie mam kanałów i nie mogę przejść konfiguracji ... Co robić ?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: @GUTEK@ » 4 stycznia 2015, o 19:19

Jak co robić, albo nowy pilot albo uniwersalny. Chyba że chce ci się bawić w próby naprawy.

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: SIGNAL HD-527

Post autor: zsk » 23 grudnia 2016, o 14:05

Czy dipol planuje poprawić oprogramowanie tego tunera, żeby w końcu dało się go używać? :x
Co użytkownik ustawi sobie kolejności programów to za kilka dni tuner sam przestawia kolejność programów według swojego uznania (mimo zaznaczenia opcji LCN wyłączone sortowanie).

Odpowiedz