OPTICUM HD T80plus

sweet
Posty: 5
Rejestracja: 20 lipca 2012, o 21:01
Odbiornik: opticum hd t80

PRZECIĄŻONE USB

Post autor: sweet »

Witam, mam taki problem. Wcześniej podłączałam do dekodera pendrive i nie było żadnego problemu, natomiast dziś chciałam włączyć dziecku bajkę z dysku zewnętrznego(całkowita pojemność dysku 640 GB jednak zapełnione jest może 3GB) i psikus..... URZĄDZENIE USB PRZECIĄŻONE!!! CZY JEST NA TO JAKAŚ RADA?!

Maniek99
Posty: 586
Rejestracja: 15 października 2010, o 18:14
Odbiornik: WIWA HD95MC

Re: PRZECIĄŻONE USB

Post autor: Maniek99 »

Rozwiązaniem jest aktywny HUB (dodatkowo zasilany), lub zewnętrzne zasilanie dysku.

sweet
Posty: 5
Rejestracja: 20 lipca 2012, o 21:01
Odbiornik: opticum hd t80

Re: PRZECIĄŻONE USB

Post autor: sweet »

Maniek99 pisze:edit/ Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum.
A tak bardziej szczegółowo, bo ja w tych sprawach to kompletnie :mrgreen: jestem

bdkacz
Posty: 63
Rejestracja: 15 czerwca 2012, o 18:54
Nadajnik - obiekt nadawczy: Przysucha-Kozłowiec

Re: PRZECIĄŻONE USB

Post autor: bdkacz »

Wpisz w allegro hasło hub aktywny i wybierz taki, gdzie będziesz miał zasilacz w zestawie ( bo aktywny = z gniazdkiem na zasilacz, który niekoniecznie musi być w pudełku) :)

sweet
Posty: 5
Rejestracja: 20 lipca 2012, o 21:01
Odbiornik: opticum hd t80

Re: PRZECIĄŻONE USB

Post autor: sweet »

bdkacz pisze:edit/ Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum.
Zaraz spawdzę. Dzięki :)

bdkacz
Posty: 63
Rejestracja: 15 czerwca 2012, o 18:54
Nadajnik - obiekt nadawczy: Przysucha-Kozłowiec

Re: PRZECIĄŻONE USB

Post autor: bdkacz »

Jeszcze dodam,że zasilacz musi być taki,żeby na każdy port wypadało 0,5A czyli jak jest czteroportowy to zasilacz 2A, jak 6-cio to 3A itd

sweet
Posty: 5
Rejestracja: 20 lipca 2012, o 21:01
Odbiornik: opticum hd t80

Re: PRZECIĄŻONE USB

Post autor: sweet »

bdkacz pisze:edit/ Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum.
Znalazłam coś takiego http://www.magurex.pl/hubbazoo.htm Czy to nadawało by się?

bdkacz
Posty: 63
Rejestracja: 15 czerwca 2012, o 18:54
Nadajnik - obiekt nadawczy: Przysucha-Kozłowiec

Re: PRZECIĄŻONE USB

Post autor: bdkacz »

sweet pisze: Znalazłam coś takiego http://www.magurex.pl/hubbazoo.htm Czy to nadawało by się?
Sam hub tak,ale
zasilacza nie ma w komplecie, moze byc dokupiony na innej aukcji
czyli musisz do tego dokupić jeszcze zasilacz 2A.

Zobacz aukcję 2503294093 - też markowy i z zasilaczem w zestawie za podobne pieniądze :)

sweet
Posty: 5
Rejestracja: 20 lipca 2012, o 21:01
Odbiornik: opticum hd t80

Re: PRZECIĄŻONE USB

Post autor: sweet »

Mam nadzieję, że to urządzenie rozwiąże mój problem. Serdecznie dziękuję zaangażowanym za pomoc :D

noe
Posty: 6
Rejestracja: 27 czerwca 2012, o 15:35

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: noe »

zazdrosny pisze:Na kanałach naziemnych:
- bardzo często wyświetla się bieżący i następny program, kolejne są już z następnego dnia. Np:
13.00 - 13 VII
13.10 - 13 VII
17.50 - 14 VII
18.15 - 14 VII
18.40 - 14 VII
- EPG w ogóle się nie wczytuje albo wczytuje się bieżąca i następna pozycja (dalej jest puste), trzeba tuner wyłączyć na chwilę i włączyć ponownie.
- nie zawsze aktualizuje się godzina i wtedy wyświetla się EPG do tyłu

Na kanałach satelitarnych:
- brak polskich liter
- na niektórych kanałach w ogóle się nie wyświetla, chociaż jest nadawane

Dodatkowo po włączeniu jakiegoś kanału satelitarnego (nawet na ułamek sekundy) już na żadnym kanale naziemnym nie wyświetla się EPG, chyba, że wcześniej było wczytane. Trzeba znowu resetować tuner.
a napisałeś do serwisu o tym problemie?
http://opticum.com.pl/pl/serwis
Opticum ostatnio często wypuszcza uaktualnienia więc jest szansa, że lada moment twój problem zniknie:)

ravmen
Posty: 36
Rejestracja: 14 marca 2012, o 20:48
Odbiornik: TV LG
Instalacja antenowa: LOG 5-69 + wzmacniacz LG-2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN KIELCE ŚW. KRZYŻ

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: ravmen »

Czy ktoś wie gdzie się podział dekoder na stronie producenta? zmienili stronę i nigdzie nie mogę znaleźć HD T80PLUS.

Awatar użytkownika
Kingston87
Posty: 82
Rejestracja: 17 stycznia 2012, o 08:17
Odbiornik: Apollo AHD-122
Omega Mini DVB-T
Instalacja antenowa: Antena Siatkowa
Wzmacniacz: GPS Wa-501S-3
Nadajnik - obiekt nadawczy: Suwałki i Giżycko

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: Kingston87 »

Chyba zapomnieli dodać albo mieli już dość naszych pomysłów "co by tu jeszcze poprawić w sofcie".

Kamilx
Posty: 870
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Odbiornik: Opticum HD T80plus
Instalacja antenowa: Antena siatkowa w polaryzacji poziomej z zasilaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: Kamilx »

ravmen pisze:Czy ktoś wie gdzie się podział dekoder na stronie producenta? zmienili stronę i nigdzie nie mogę znaleźć HD T80PLUS.
Napisałem do nich na e-maila i dostałem odpowiedz: "(...)faktycznie gdzieś się zawieruszył,
Dziękujemy za czujność, niedługo się pojawi(...)"

Awatar użytkownika
krzysiu111
Posty: 35
Rejestracja: 26 listopada 2011, o 18:03
Odbiornik: Opticum HD T80 plus
Instalacja antenowa: Antena szerokopasmowa as4b
Nadajnik - obiekt nadawczy: TARNÓW G. ŚW. MARCINA

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: krzysiu111 »

http://www.globo.com.pl/pl/p/hd-t80plus

Nowa podstrona z "naszym" STB :)

radekk82
Posty: 13
Rejestracja: 23 czerwca 2012, o 13:30
Odbiornik: OPTICUM HD T80plus

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: radekk82 »

A jak wam się podoba nowa strona opticum?

Awatar użytkownika
Kingston87
Posty: 82
Rejestracja: 17 stycznia 2012, o 08:17
Odbiornik: Apollo AHD-122
Omega Mini DVB-T
Instalacja antenowa: Antena Siatkowa
Wzmacniacz: GPS Wa-501S-3
Nadajnik - obiekt nadawczy: Suwałki i Giżycko

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: Kingston87 »

Strona ładna i przejrzysta tylko ja się pytam czemu na tej stronie jest wstawiony soft nr. 1.0.9 a nie 1.0.10 czyżby w tym nowszym sofcie był jakiś poważny błąd.

Kamilx
Posty: 870
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Odbiornik: Opticum HD T80plus
Instalacja antenowa: Antena siatkowa w polaryzacji poziomej z zasilaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: Kamilx »

Nie wiem czemu? ale dostałem od Globo e-mail, iż na początku sierpnia będzie znowu nowy soft. Tylko jakie zmiany?

zesepo
Posty: 551
Rejestracja: 3 października 2011, o 21:36
Odbiornik: Opticum HDFT24plus
TESCO DR14O3 R CE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chwaszczyno

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: zesepo »

Coś utną, coś dodadzą... Byle mieć zajęcie.

noe
Posty: 6
Rejestracja: 27 czerwca 2012, o 15:35

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: noe »

Pewnie poprawią EPG

stern66
Posty: 1
Rejestracja: 3 sierpnia 2012, o 04:46
Odbiornik: Opticum T80 HD PLUS

Re: OPTICUM HD T80plus

Post autor: stern66 »

Witam ,mam wielki problem a mianowicie zmienilem swoj stary soft na najnowszy i przy posiadanym obecnie tv sd jest "gorszy" obraz i zbyt silny sygnal .Potrzebuje starego softu z listopada 2011 ,ktory jak dla mnie byl najlepszy .Moze ktos ma i wrzuci tu linka ? Z gory wielkie dzieki

Odpowiedz