LV5HD Hybrid USB

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Re: LV5HD

Postautor: waldzio21 » 31 sierpnia 2011, o 12:23

Dobra dostarczyli mi tuner Not Only TV LV52T teraz powiedzcie tylko jak dobrze zainstalować sterowniki aby pilot działał.

DVBManiak

Re: LV5HD

Postautor: DVBManiak » 31 sierpnia 2011, o 13:48

Wszystko jest w instrukcji.

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: LV5HD

Postautor: janek 77 » 31 sierpnia 2011, o 13:55

W momencie włożenia tunera do portu soft będzie szukał sterowników do nowo wykrytych urządzeń w tym do pilota. podać sterownik i tyle

modrzyk

LV5HD problem z dźwiękiem i odbiorem

Postautor: modrzyk » 29 października 2011, o 12:57

Witam, właśnie kupiłem NotOnly TV LV5HD zainstalowałem oprogramowanie i mam problemy.
Pierwszy problem to odbiór (mieszkam niecałe 1,5 km od EC4 w Łodzi i 6 km od nadajników na Sienkiewicza) na antenie dołączonej mam jedną (czasami dwie) kreski na oprogramowaniu TM3.5 i oczywiście nic mi nie znajduje. Po podłączeniu do kablówki sygnał jest "czterokreskowy" i znajduje mi kilka stacji m.in. TVP Kultura, TVP 1, TVP 2 i "czwórka" ale tu pojawia się problem z dźwiekiem!
Kombinowałem z ustawieniami wejścia audio ale tez to nic nie dało.

Z analogiem (podłączony do kablówki) jest tak, że znajduje mi wiele kanałów, ale przy próbie oglądania pojawia się pierwszy kanał (tez bez dźwięku) a po przełączeniu jest szary ekran!
Używam Windows 7 64 bit.

Co ciekawe radio analogowe słychać bez problemu!
Nie wiem czy problem jest w ustawieniach czy też oprogramowaniu czy może urządzenie jest walnięte??
Czy ma ktoś może jakiś pomysł na to co zrobić, jak doprowadzić do pojawienia się dźwięku na cyfrze czy na analogu???

Przy okazji zapytam o jakąś niewielką antenę która umożliwiłaby uzyskanie sygnału i w powyższej lokalizacji, jak i w lokalizacji oddalonej od obu nadajników około 20 km.


edit/
Po co zakładasz nowy wątek skoro temat już istnieje? Używaj funkcji Szukaj.
Post przeniosłem. Admin

modrzyk

Re: LV5HD

Postautor: modrzyk » 31 października 2011, o 15:40

Zabrałem tuner i antenkę do ojca który mieszka w Warszawie niecałe 7 km od PKiN i o dziwo tu sygnał znalał mi na antence dołączonej do dongla USB i to bardzo dobry sygnał!
W tej chwili jestem głupi, czemu mieszkając bliżej EC4 w Łodzi - widząc komin nie znajduje mi nic! Co ciekawsze do nadajnikna na Sienkiewicza też jest bliżej, a parametry w obu przypadkach (6 piętro) powinny być takie same.


ps. Admin - może źle szukałem, ale wcześniej nie znalazłem wątku, sorki...

Tom345
Posty: 669
Rejestracja: 22 grudnia 2009, o 22:10
Odbiornik: Samsung P2370HD, Not Only TV LV5TDelux
Instalacja antenowa: Thomson ANT-85 lub kawałek druta.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa PKiN/Raszyn

Re: LV5HD

Postautor: Tom345 » 31 października 2011, o 15:43

Z EC-4 nie ma żadnego MUXa...

modrzyk

Re: LV5HD

Postautor: modrzyk » 2 listopada 2011, o 10:20

Czyli na EC-4 nie ma żadnego DVB-T?
To czemu w kilku miejscach czytałem, że na EC-4 jest MUX 2?

Poza tym czy ktoś doradziłby antenę którą można wziąć z tunerem na działkę (czyli coś przenośnego z dobrym zyskiem?)

kamilooo
Posty: 85
Rejestracja: 9 lipca 2011, o 10:31
Odbiornik: Not Only TV LV5HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Zamość/Tarnawatka

Re: LV5HD

Postautor: kamilooo » 6 grudnia 2011, o 21:44

Wiem, ze to forum o Tv ale czy ktos z posiadaczy spotkal sie z takim problemem i wie jak go rozwiazac " Problem moj polega na tym ze jak
przegrywam z nosnika VHS video na kompa
to co jakis czas jest szum oraz snieg
zamiast obrazu - dodam ze zrodlo ( kaseta
VHS) jest nagrana normalnie i nie ma
czegos takiego."?

bartezo
Posty: 1
Rejestracja: 30 czerwca 2012, o 15:16

Tuner USB HYBRID LV5HD

Postautor: bartezo » 30 czerwca 2012, o 15:30

Witam posiadam tuner NotOnly HYBRID LV5HD, ma on wejście tzw. AV i z tym wejściem właśnie rodzi sie moje pytanie. Chciałbym podłączyć pod laptopa Xboxa za pomocą tego tunera USB. Wpinam AV kabel od xbox-a do lv5hd w programie ARCSOFT TOTALMEDIA daję na wideo i ukazuje mi sie obraz menu z klocka, ale w bardzo małym okienku. Da się może zrobić żeby ten obraz widniał na całym ekranie laptopa ????

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: janek 77 » 3 lipca 2012, o 13:55

a próbowałeś 2 kliku na okno video? ;)

jan-kowalski257
Posty: 26
Rejestracja: 9 sierpnia 2012, o 17:14

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: jan-kowalski257 » 12 sierpnia 2012, o 20:56

mam pytanie czy pilot LV5HD Hybrid współpracuje z windows media center?

pivo
Posty: 180
Rejestracja: 16 października 2010, o 18:01
Odbiornik: TV: Globo HD-XS2+NotOnlyTV Hybrid USB LV5HD
DAB: Dual DAB4
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: TV:R-cin+PKiN/R-yn, DAB+: Trz-ec+PKiN

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: pivo » 7 września 2013, o 20:22

jan-kowalski257 - tak, na Win7

Ja mam pytanie związane z obsługą radia. Według informacji na pudełku tuner obsługuje "cyfrowe radio" cokolwiek by to znaczyło. Czy rzeczywiście ten tuner obsługuje DAB+? Właśnie odpalili nadajnik w Toruniu i chcę potestować.

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2308
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: JaroslawMroczkowski » 8 września 2013, o 12:15

Obsługuje kanały radiowe w DVB-T. (My tego nie nadajemy.)
DAB/DAB+ obsługuje tuner LV5T DLX tego samego producenta.

Silnik
Posty: 3
Rejestracja: 19 lutego 2014, o 13:48

NOT ONLY TV LV5HD kłódka zamiast obrazu

Postautor: Silnik » 19 lutego 2014, o 13:52

Jak w tytule. Mieszkam w gdańsku w oliwie. Nie odbieram nic a lista kanałów która się ładuje po skanowaniu ma kłódki i nie ma ani obrazu ( wyświetla się kłódka) ani dźwięku. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2308
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: JaroslawMroczkowski » 19 lutego 2014, o 13:58

Prawdopodobnie są to kanały płatnej telewizji mobilnej Cyfrowego Polsatu. Tym odbiornikiem ich nie odbierzesz.

Jakiej anteny używasz? Cyba nie tego drucika z zestawu??
Prawdopodobnie potrzebujesz lepszej anteny, żeby odebrać mux'y DVB-T.

Silnik
Posty: 3
Rejestracja: 19 lutego 2014, o 13:48

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: Silnik » 19 lutego 2014, o 14:02

A jaką antenę polecasz? Pamiętaj że jestem studentem :).

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: Jarosław Bałuka » 19 lutego 2014, o 14:04

Skoro jesteś studentem to na pewno poradzisz sobie z pozyskaniem właściwych informacji o antenach zawartych w Dziale antenowym tu: viewforum.php?f=39

Silnik
Posty: 3
Rejestracja: 19 lutego 2014, o 13:48

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: Silnik » 19 lutego 2014, o 14:06

No tak ale nie koniecznie na kierunku technicznym :). Bardziej miałem na myśli jakiś konkret.

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2308
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: JaroslawMroczkowski » 19 lutego 2014, o 18:53

To zacznij od anteny typu biquad z kawałka drutu
viewtopic.php?f=39&t=2930

maks87
Posty: 1
Rejestracja: 7 sierpnia 2017, o 12:18
Odbiornik: TV Samsung

Re: LV5HD Hybrid USB

Postautor: maks87 » 10 sierpnia 2017, o 22:54

Odświeżę stary temat i zapytam, co trzeba zainstalować aby LV5HD działało poprawnie na Win7 64bit? Kilka lat temu go używałem z XP, potem na Win7 chyba już nie bo nie było takiej potrzeby. Ściągnąłem jakieś sterowniki teoretycznie do Win7 64bit, ale żaden program (np. DVB Dream czy Media Center) nie znajduje mi kanałów.
W Media Center to urządzenie widoczne jest jako unmapped digital terrestrial, czyli coś chyba nie tak ze sterownikami.
Pomoże ktoś?


Wróć do „Telewizory, Dekodery Zewnętrzne (STB) i Tunery Komputerowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika