LV5HD Hybrid USB

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5380
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: tuner NotOnlyTV LV5HD

Postautor: @GUTEK@ » 15 sierpnia 2011, o 22:14

bsl1 pisze:może źle się wyraziłem, alternatywny soft uruchamiam po zamknięciu (całkowitym) firmowego.

Sprawdź w menedżerze zadań czy jakiś proces nie zostaje w tle po Total Media, wtedy możliwe że właśnie będzie blokował inne programy.

bsl1

Re: HYBRID LV5HD

Postautor: bsl1 » 16 sierpnia 2011, o 10:15

Chciałem żeby było elegancko (normalnie?) że jeden program obsługuje całkowicie tuner. Dlaczego się tak uparłem? Bo uzywam dwóch monitorów i jesli w TM przesunę okienko z jednego ekranu na drugi to nie ma obrazu a w Splash'u nie ma takiego problemu. Druga sprawa to odbieram na razie 2 multiplexy czeski i nasz, póki co uzywam tylko polskiego, gdybym sie chciał przełączać pomiędzy nimi (zmieniać kanał z 49 na inny) to muszę uruchomic TM przełączyc się na dany multiplex, wyłączyc TM i w splashu czy innym oprogramowaniu przeskanować dowolny kanał (na każdym kanale łapie w tedy ten sam multiplex- nie zmienia po prostu częstotliwości). Mam proste pytanie czy u właścicieli owego tunera to jest normalne czy ja mam cos pomieszane ze sterownikiem (z dostarczonego cd).

p-b
Posty: 282
Rejestracja: 9 października 2010, o 22:26

Re: HYBRID LV5HD

Postautor: p-b » 16 sierpnia 2011, o 13:22

;)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, o 22:54 przez p-b, łącznie zmieniany 1 raz.

bsl1

Re: HYBRID LV5HD

Postautor: bsl1 » 16 sierpnia 2011, o 15:54

Tak też zrobie, być może coś się uruchamia przy starcie systemu bo na świeżo uruchomionym winxp mam to samo (wywaliłem zaraz po instalacji z autostartu TM monitor).

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Not Only Tv LV5HD

Postautor: waldzio21 » 22 sierpnia 2011, o 12:00

Witam, czy tuner Not Only Tv LV5HD będzie działał w programie Windows Media Center i czy pilot do niego dołączony będzie też działał :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Not Only TV LV5HD opinie

Postautor: waldzio21 » 26 sierpnia 2011, o 14:46

Witam, czy ktoś posiada tuner Not Only TV LV5HD i czy jest z niego zadowolony?
Chcę kupić ten tuner i potrzebne są mi opinie użytkowników. Bardzo proszę o odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2011, o 09:04 przez waldzio21, łącznie zmieniany 1 raz.

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: HYBRID LV5HD

Postautor: janek 77 » 26 sierpnia 2011, o 15:36

Jeśli tylko do DVB-T to wyrzucanie pieniędzy.
Jest tyle tanich i dobrych opcji.
Tu masz info i specyfikację
http://www.notonlytv.net/p_lv5hd.html
Producent nie wspomina o MCE więc na pilota raczej nie liczymy

DVBManiak

Re: LV5HD

Postautor: DVBManiak » 26 sierpnia 2011, o 15:56

On się ponoć bardzo grzeje. Ja kupiłem LV5TDLX i jestem zadowolony. No chyba, że chcesz oglądać TVA to bierz hybrydę, ale to nie ma sensu w Warszawie.

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Re: LV5HD

Postautor: waldzio21 » 26 sierpnia 2011, o 22:00

A co powiecie o http://www.notonlytv.net/p_lv52t.html?
Bo mi zależy, żeby pilot był wygodny. To który z produktów Not Only TV najbardziej się opłaca?

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Re: LV5HD

Postautor: waldzio21 » 27 sierpnia 2011, o 13:15

Jak ma ktoś to niech napisze bo chcę zamówić.

DVBManiak

Re: LV5HD

Postautor: DVBManiak » 27 sierpnia 2011, o 13:16

Zamawiaj.

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Re: LV5HD

Postautor: waldzio21 » 27 sierpnia 2011, o 13:21

A obsługuje on MPEG 4?

DVBManiak

Re: LV5HD

Postautor: DVBManiak » 27 sierpnia 2011, o 13:25

Tunery usb i karty tv nie dekodują obrazu, robi to soft, który dołączony jest na płytce w zestawie. Można wgrać wiele innych softów m.in. AltDvb, SkyView albo Splash Lite. Najprostszy jest VLC. Jednak pilot będzie działał chyba tylko w tym dołączonym na płycie i może Windows Media Center.

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Re: LV5HD

Postautor: waldzio21 » 27 sierpnia 2011, o 13:25

Czyli zamówić tak?

DVBManiak

Re: LV5HD

Postautor: DVBManiak » 27 sierpnia 2011, o 13:31

Yes Sir.

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Re: LV5HD

Postautor: waldzio21 » 27 sierpnia 2011, o 18:36

Tuner zamówiony. Teraz czekam aż przyjdzie

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Re: LV5HD

Postautor: waldzio21 » 27 sierpnia 2011, o 22:50

A tunery Not Only TV obsługują Dolby Digital Plus (E-AC3)?

loleklolek
Posty: 352
Rejestracja: 25 sierpnia 2011, o 17:49
Odbiornik: LG LE4500
Philips PFL5405H/12
WIWA HD-50/HD-90
Instalacja antenowa: ASP-4A na balkonie (4m n.p.g., 30km), ASR-345 +wzmacznicz, na dachu (10m, 25km)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Olsztyn, RTCN Śrem

Re: LV5HD

Postautor: loleklolek » 28 sierpnia 2011, o 00:34

Jak wspomniał DVBManiak dekodowaniem obrazu, ale też i dźwięku w przypadku tunerów podłączanych do komputera zajmuje się oprogramowanie komputera i to od niego zależy, czy coś są w stanie zdekodować, czy też nie. Jak zainstaluje się odpowiednie oprogramowanie, to e-ac3 zadziała.

Nomen omen, jak bawiłem się LV5HD, to jakoś nigdy nie nagrzał mi się do czerwoności, aczkolwiek bywa ciepły :-)

Awatar użytkownika
waldzio21
Posty: 58
Rejestracja: 20 sierpnia 2011, o 19:42
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
NotOnlyTV LV52T

Re: LV5HD

Postautor: waldzio21 » 28 sierpnia 2011, o 11:02

A do odbioru jaki program polecacie? Bo mi zależy żeby miał ładny i przejrzysty interfejs. Mi się podoba Windows Media Center tylko nie wiem czy będzie dobry. I w jakim programie może pilot działać od tunera?

DVBManiak

Re: LV5HD

Postautor: DVBManiak » 28 sierpnia 2011, o 11:10

Na pewno w tym na płycie, czyli Total Media. Resztę sam sprawdź, tylko nie rób specjalnego syfu z kodekami, bo nic nie będzie dobrze działać. Wiem z własnych doświadczeń. Teraz mam 2 programy i śmiga wszystko.


Wróć do „Telewizory, Dekodery Zewnętrzne (STB) i Tunery Komputerowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika