CABLETECH URZ0083

pit24316
Posty: 26
Rejestracja: 9 października 2011, o 19:21
Odbiornik: MSI Digivox, URZ0083
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna + wzm. LOG2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Czes

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: pit24316 » 1 lutego 2013, o 13:10

Jak zmienić czas nagrywania, jak na razie po 2 godz. przerywa nagrywanie i trzeba nagrywanie rozpocząć na nowo. Przy nagrywaniu z timerem wszystko jest OK. Soft" grecki".

knik
Posty: 35
Rejestracja: 18 stycznia 2012, o 14:42

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: knik » 1 lutego 2013, o 17:10

Nie wiem jak jest w greckim ale w zwykłym wciskam RECORD i wpisuje czas.

taxiarz
Posty: 7
Rejestracja: 17 listopada 2011, o 08:37

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: taxiarz » 6 kwietnia 2013, o 12:58

Witam,

Mam problem z nagrywanie w urz 0083. Pen jest w formacie NTFS. Teraz poprzez EPG zamiast nagrać mi 2 godz. program. Nagrywa 1:38 min. W czym może być problem?

zinox
Posty: 139
Rejestracja: 25 lipca 2011, o 21:17
Odbiornik: tv K&M
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dęblin/Ryki

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: zinox » 6 kwietnia 2013, o 18:18

jaka wielkość pena?z jakiego programu masz taki czas? (SD czy HD?)

taxiarz
Posty: 7
Rejestracja: 17 listopada 2011, o 08:37

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: taxiarz » 6 kwietnia 2013, o 19:59

16GB Pen. W HD. Te TimeSwift powinno być off?

zinox
Posty: 139
Rejestracja: 25 lipca 2011, o 21:17
Odbiornik: tv K&M
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dęblin/Ryki

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: zinox » 6 kwietnia 2013, o 21:14

TMS zabiera połowę więc na HD zostaje tylko 8GB, jak wyłączysz TMS to będziesz miał pełne 16GB

taxiarz
Posty: 7
Rejestracja: 17 listopada 2011, o 08:37

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: taxiarz » 6 kwietnia 2013, o 21:38

Nie wiem, jak wyłączyć ten TMS?

Awatar użytkownika
Railroad
Posty: 240
Rejestracja: 31 lipca 2011, o 08:16
Odbiornik: Sony Bravia KDL26ex320
Samsung UE43KU6072u.
Instalacja antenowa: Antena UHF Yagi
ANTENA SONUS TV MINI LOG 6-69
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec, Chodkiewicza

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: Railroad » 7 kwietnia 2013, o 09:53

Istnieje takie coś jak instrukcja obsługi.

http://www.cabletech.pl/lp/urz0083/manual_urz0083.pdf strona 18.

taxiarz
Posty: 7
Rejestracja: 17 listopada 2011, o 08:37

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: taxiarz » 8 kwietnia 2013, o 11:53

Timeshift należało wyłączyć.

Twojan
Posty: 13
Rejestracja: 12 września 2011, o 09:07
Odbiornik: signal hd-507; urz0083
urz0195

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: Twojan » 20 kwietnia 2013, o 11:29

Ostatnio coś zauważyłem, że przy odbiorze Polonii brak jest dźwięku. Próbowałem różnych zmian, ale nie potrafię tego naprawić. W innym modelu dźwięk w Polonii jest. Czy to wina modelu czy coś mi się przestawiło? Czy ktoś miał taki problem?

Awatar użytkownika
Railroad
Posty: 240
Rejestracja: 31 lipca 2011, o 08:16
Odbiornik: Sony Bravia KDL26ex320
Samsung UE43KU6072u.
Instalacja antenowa: Antena UHF Yagi
ANTENA SONUS TV MINI LOG 6-69
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec, Chodkiewicza

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: Railroad » 20 kwietnia 2013, o 12:06

Z TV Polonia usunięto ostatnio jedną ścieżkę dźwiękową jak dołączono TVP Rozrywka. Wykasuj TV Polonia a następnie wyszukaj ponownie, dźwięk na pewno wróci ;) .

Twojan
Posty: 13
Rejestracja: 12 września 2011, o 09:07
Odbiornik: signal hd-507; urz0083
urz0195

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: Twojan » 23 kwietnia 2013, o 08:33

Railroad pisze:Z TV Polonia usunięto ostatnio jedną ścieżkę dźwiękową jak dołączono TVP Rozrywka. Wykasuj TV Polonia a następnie wyszukaj ponownie, dźwięk na pewno wróci ;) .
Jednak wykasowanie nic nie dało. Po ponownym wyszukaniu pojawił się program TVP Rozrywka, ale Polonia nadal nie ma dźwięku. Próbowałem zmieniać wszystko co kojarzy się z dźwiękiem, bez rezultatów. Dodam,że w innym cabletech ur0195 przy innym telewizorze tego problemu nie mam.

Awatar użytkownika
Railroad
Posty: 240
Rejestracja: 31 lipca 2011, o 08:16
Odbiornik: Sony Bravia KDL26ex320
Samsung UE43KU6072u.
Instalacja antenowa: Antena UHF Yagi
ANTENA SONUS TV MINI LOG 6-69
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec, Chodkiewicza

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: Railroad » 23 kwietnia 2013, o 23:03

Dziwne, w moim przypadku taka operacja przywróciła dźwięk.

zinox
Posty: 139
Rejestracja: 25 lipca 2011, o 21:17
Odbiornik: tv K&M
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dęblin/Ryki

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: zinox » 24 kwietnia 2013, o 12:48

Twojan pisze:
Railroad pisze:Z TV Polonia usunięto ostatnio jedną ścieżkę dźwiękową jak dołączono TVP Rozrywka. Wykasuj TV Polonia a następnie wyszukaj ponownie, dźwięk na pewno wróci ;) .
Jednak wykasowanie nic nie dało. Po ponownym wyszukaniu pojawił się program TVP Rozrywka, ale Polonia nadal nie ma dźwięku. Próbowałem zmieniać wszystko co kojarzy się z dźwiękiem, bez rezultatów. Dodam,że w innym cabletech ur0195 przy innym telewizorze tego problemu nie mam.
przywróć ustawienia fabryczne i ponownie wyszukaj kanały

Twojan
Posty: 13
Rejestracja: 12 września 2011, o 09:07
Odbiornik: signal hd-507; urz0083
urz0195

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: Twojan » 25 kwietnia 2013, o 22:16

OK. Już naprawiłem. Musiałem wykasować całą listę i ponownie wyszukać. Poprzednio wykasowałem tylko kanał z Polonią i jeszcze raz wyszukałem.
Dzięki za podpowiedź.

kacper69
Posty: 10
Rejestracja: 9 marca 2013, o 22:46
Odbiornik: ATon2 DVB Reciver, Cabletech URZ0083q
Instalacja antenowa: Opticum Ax1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: wawa-Raszyn

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: kacper69 » 1 maja 2013, o 23:36

Czy ktoś próbował podłączać Cabletech URZ0083Q przez wyjście HDMI , a następnie przez przejściówkę HDMI-DVI do zwykłego monitora komputerowego?
Jaka jest jakość obrazu przy takim połączeniu?

mkserwis
Posty: 2
Rejestracja: 2 maja 2013, o 15:38
Odbiornik: URZ0083
Nadajnik - obiekt nadawczy: KRAKÓW

BLOKADA RODZICIELSKA

Post autor: mkserwis » 2 maja 2013, o 15:47

Witam mam problem z tunerem URZ0083 a mianowicie kod dostępu został zmieniony z podstawowego 0000 na inny czy istnieje sposób zresetownia urzadzenia lub odczytania hasła wszystko zostało poblokowane nie ma możliwości wejscia do narzedzi aby wgrac nowy soft i zrestartować ustawienia
czy może mi ktoś pomóc
Marcin

mkserwis
Posty: 2
Rejestracja: 2 maja 2013, o 15:38
Odbiornik: URZ0083
Nadajnik - obiekt nadawczy: KRAKÓW

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: mkserwis » 2 maja 2013, o 15:49

Witam mam problem z tunerem URZ0083 a mianowicie kod dostępu został zmieniony z podstawowego 0000 na inny czy istnieje sposób zresetownia urzadzenia lub odczytania hasła wszystko zostało poblokowane nie ma możliwości wejscia do narzedzi aby wgrac nowy soft i zrestartować ustawienia
czy może mi ktoś pomóc
Marcin

Awatar użytkownika
cignacy
Posty: 280
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy

Re: CABLETECH URZ0083

Post autor: cignacy » 2 maja 2013, o 16:44

kacper69 pisze:Czy ktoś próbował podłączać Cabletech URZ0083Q przez wyjście HDMI , a następnie przez przejściówkę HDMI-DVI do zwykłego monitora komputerowego?
Jaka jest jakość obrazu przy takim połączeniu?
Próbowałem podłączyć trzy różne monitory i nic z tego nie wyszło. Natomiast T55 i HD50 pracują na tych monitorach prawidłowo.
Po podłączeniu jak w zapytaniu obraz na monitorach miga tak szybko, że nie jestem w stanie przeczytać generowanego przez monitory komunikatu. Próbowałem wszystkie możliwe opcje tunera.
Z tych dwóch działających, ładniejszy obraz daje T55, Wiwa HD50 daje obraz lekko rozmyty.
Jakość z T55 jest naprawdę dobra, szczególnie na kanałach HD, a próbę robiłem na tym samym kablu HDMI-DVI.

Awatar użytkownika
Poland
Posty: 1884
Rejestracja: 4 marca 2009, o 13:19
Odbiornik: Radio: GRUNDIG COSMOPOLIT 7A / DUAL DAB 3 / DUAL DAB P-100
Instalacja antenowa: Ant.: Teleskopowa (Radio DAB+ x3)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków "Chorągwica"

Re: BLOKADA RODZICIELSKA

Post autor: Poland » 2 maja 2013, o 17:31

Skorzystaj z przycisku od restartu o ile taki istnieje na twoim tunerze do odbioru DVB-T :-)

Odpowiedz