WIWA HD-90

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1916
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: WIWA HD-90

Post autor: Krosnoludek » 13 września 2012, o 13:44

Czy aktualizacja oprogramowania w telewizorze mogła by pomóc w tej sprawie?

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-90

Post autor: m@rtops » 13 września 2012, o 13:51

ciężko powiedzieć
jak pisałem do LG w sprawie aktualizacji a konkretnie co jest w nich zmienione lub dodane to otrzymałem taką odpowiedź :oops:
W nawiązaniu do Pana wiadomości informujemy, że tego typu informacje nie są specyfikowane. Aktualizacja oprogramowania ma na celu usprawnienie obecnego oprogramowania w urządzeniu.

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1270
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: WIWA HD-90

Post autor: bogdanzieba » 13 września 2012, o 14:33

Mając wgrane oprogramowanie najnowsze z lipca 2012 r. mogę wgrać zmodyfikowany soft GUTKA też z lipca tegoż roku?

DVBManiak

Re: Odp: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 13 września 2012, o 17:37

Tak możesz.

qqq
Posty: 6
Rejestracja: 4 września 2012, o 12:38
Odbiornik: VIVA HD 90

Re: WIWA HD-90

Post autor: qqq » 13 września 2012, o 17:40

Po wgraniu softu z lipca występują u mnie jakieś błędy w odtwarzaniu. Otóż ogladam sobie spokojnie serial w 720p i nagle jakiś trzask, obraz znika i występuje tylko jakieś zielone przycięcia na całym ekranie, dźwięk idzie dalej. Po jakichś 15 sekundach tuner przewija czas do tego sprzed zacięcia i po 10 sekundach znowu to samo. Kolejna rzecz to taka, że po wyłączeniu całkowitym tunera jest jakichś cichy trzask i zegar jest na 00:00. Wygląda to tak jakby tuner się calkowiccie resetował w momencie jego wyłączania. Co robić?

P.S. Serial odtworzony na PC i wszystko chodzi jak należy.

Awatar użytkownika
sluuurp
Posty: 209
Rejestracja: 28 października 2010, o 13:07
Odbiornik: TV Samsung UE46D6500, ARIVA 250, N-BOX ITI-2850ST z DVB-T
Instalacja antenowa: Wzmacniacz AB011 Terra
Antena Opticum AX1000+
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kołowo/Helpterberg

Re: WIWA HD-90

Post autor: sluuurp » 13 września 2012, o 20:47

A spróbuj wgrać zmodyfikowany soft GUTKA, ten z panienką na starcie.
Ja wgrałem parę dni temu i jak na razie wszystko dobrze działa, nawet wyłączanie zegara w Stand-by przyciskiem info i oczywiście regulacja przezroczystości menu, ale to już podczas pracy. Oczywiście przed i po, ustawienia fabryczne, żeby wywalić "śmieci"
Zaczyna mi to pomału przypominać zabawę ze słynnymi dekoderami C+ Pioneera, to były czasy :)
Ciekawe co Wiwa jeszcze kryje?

qqq
Posty: 6
Rejestracja: 4 września 2012, o 12:38
Odbiornik: VIVA HD 90

Re: WIWA HD-90

Post autor: qqq » 13 września 2012, o 22:52

A działa on w wersji NEW? Bo taką własnie mam ( WIWA HD 90NEW )

DVBManiak

Re: Odp: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 14 września 2012, o 05:55

Tak działa on w wersjI NEW, można śmiało wgrywać. Też jadę na tym sofcie i jest wszystko ok.

igor_krk
Posty: 16
Rejestracja: 11 września 2012, o 19:57
Odbiornik: Wiwa HD-90
Instalacja antenowa: kablowa

Re: WIWA HD-90

Post autor: igor_krk » 15 września 2012, o 09:23

Witam, mam problem z odtwarzaniem filmów z usb. Mianowicie, czyta pliki i zaczyna odtwarzać ale już w 2 sekundzie zaczynają pojawiać się wielkie kwadraty i zaczyna trzeszczeć, po czym samoistnie się wyłącza po paru/parunastu sekundach...co może byc tego powodem? uprzedzam niektóre porady, soft od Gutka wczoraj wgrałem :D TV ?(jeśli to komuś pomoże -> LG Flatron DRP 100.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-90

Post autor: m@rtops » 15 września 2012, o 11:11

@igor_krk
jeszcze może się okazać że twoje ogólne problemy z odbiorem są wynikiem dekodera
nie wiem czy to może mieć wpływ ale zmień gniazdo w tv i spróbuj przestawić w dekoderze rgb/cvbs - ewentualnie kabel euro (tylko czemu wyłącza?) :roll:
jakiego typu pliki?

igor_krk
Posty: 16
Rejestracja: 11 września 2012, o 19:57
Odbiornik: Wiwa HD-90
Instalacja antenowa: kablowa

Re: WIWA HD-90

Post autor: igor_krk » 15 września 2012, o 11:25

Spróbuje zrobić jak poradziłeś, to są pliki avi. w ogól odtwarza format rmvb?

qqq
Posty: 6
Rejestracja: 4 września 2012, o 12:38
Odbiornik: VIVA HD 90

Re: WIWA HD-90

Post autor: qqq » 15 września 2012, o 11:48

Wgrałem soft od GUTKA ale dalej to samo. Pojawia się to na razie w 3 miejscach. Reszta filmów/seriali działa jak należy. Nie wiem czego to może być wina. Na komputerze wszystko działa jak należy.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-90

Post autor: m@rtops » 15 września 2012, o 11:57

igor_krk pisze:odtwarza format rmvb?
nie

Awatar użytkownika
ynsiwy
Posty: 102
Rejestracja: 13 lutego 2011, o 10:48
Odbiornik: WIWA HD100/HD90/HD80
Instalacja antenowa: Zwykła siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chwaszczyno

Re: Odp: WIWA HD-90

Post autor: ynsiwy » 15 września 2012, o 12:07

Ja ostatnio chciałem oglądać serial w mkv, wszystkie inne odcinki działają, tylko jeden klatkuje, a na komputerze działa.
Nie ma co panikowac, tylko zmeczyc jeden film przed kompem i tyle. Widać są użyte inne kodeki i wiwa nie trybi i tyle

igor_krk
Posty: 16
Rejestracja: 11 września 2012, o 19:57
Odbiornik: Wiwa HD-90
Instalacja antenowa: kablowa

Re: WIWA HD-90

Post autor: igor_krk » 15 września 2012, o 12:10

Właśnie dowiedziałem się od właścicielki mieszkania, że na dachu mamy antenę zbiorczą, ale po podłączeniu też nic nie wyszukuje...

amstat
Posty: 139
Rejestracja: 18 grudnia 2010, o 17:15
Odbiornik: WIWA HD90 TV LG M2362D-PC LG Kruger&Matz KM00188
Instalacja antenowa: Stara siatka bez symetryzatora i wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wisła-Skrzyczne

Re: WIWA HD-90

Post autor: amstat » 15 września 2012, o 17:06

igor_krk pisze:Spróbuje zrobić jak poradziłeś, to są pliki avi. w ogól odtwarza format rmvb?
Do plików RMVB najlepszy jest KRUGER & MATZ KM00188

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5393
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90

Post autor: @GUTEK@ » 16 września 2012, o 12:43

igor_krk pisze:Właśnie dowiedziałem się od właścicielki mieszkania, że na dachu mamy antenę zbiorczą, ale po podłączeniu też nic nie wyszukuje...
Poczytaj o AZART, jeśli instalacja nie jest dostosowana to nie odbierzesz DVB-T.

ECH21
Posty: 8
Rejestracja: 26 maja 2012, o 15:07
Odbiornik: WIWA HD90
Instalacja antenowa: Antena siatkowa na drugim piętrze maszat około 3m wzmacniacz SWA-3
Nadajnik - obiekt nadawczy: Elbląg / Jagodnik

Re: WIWA HD-90

Post autor: ECH21 » 16 września 2012, o 14:08

Wiwa 90 z 2011r soft pierwotny był z wersją oprogramowania 6-cio cyfrową obecnie wgrane oprogramowanie 120313.4915111. Który plik z lipca mam wgrać flash bin czy usb upgrade all flash bin. Mój jest 3,03 MB. Flash bin ma 4.0 MB,a usb 3,03 MB, czy dobrze myślę że powinienem wgrać usb upgrade all flash bin. Przeczytełem tematy z tym związane i odpowiedzi są różne. Proszę o odpowiedż.

DVBManiak

Re: Odp: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 16 września 2012, o 17:48

Teraz masz soft marcowy, czyli musisz wgrać z flash.bin. Jak już będziesz miał lipcowy to będzie działał usb upgrade.

andreziom
Posty: 17
Rejestracja: 24 sierpnia 2012, o 14:24
Odbiornik: Wiwa HD 90 New
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digit, Symetryzator. Maszt na Koninie. 12 metrów od ziemi
Nadajnik - obiekt nadawczy: Leżajsk Giedlarowa

Re: WIWA HD-90

Post autor: andreziom » 17 września 2012, o 19:05

Czy wie ktoś jak zrobić twardy format wiwy hd 90 new nie chodzi mi o przywracanie ustawień fabrycznych tym z menu. Bo pozostały mi śmieci po różnych ustawieniach z poprzedniego softu (nie zrobiłem przywacania ustawień fabrycznych przed wgraniem nowego softu) na telefonie też jest przywracanie ustawień fabrycznych w menu jak w decoderach dvb-t ale jest i kod do twardego formatu (nokia)(*#7370#) który kasuje wszystko, czy można zrobić coś takiego na wiwie. Gutek ty jesteś fachowcem w tych sprawach masz informacje może jak tego dokonać twardego formatu wiwy :(

Odpowiedz