WIWA HD-90

beldin2
Posty: 6
Rejestracja: 29 listopada 2012, o 09:32
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: chorągwica

Re: WIWA HD-90

Post autor: beldin2 » 30 listopada 2012, o 15:56

Opisywana sytuacja ma miejsce w dwóch różnych budynkach. Zakłócenia występują również przy oglądaniu filmów z USB.

DVBManiak

Re: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 30 listopada 2012, o 18:54

200 stron :!: :P :P

Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2012, o 19:24 przez DVBManiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5393
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90

Post autor: @GUTEK@ » 30 listopada 2012, o 19:01

A gdzie szampan? ;)

DVBManiak

Re: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 30 listopada 2012, o 19:25

Hehe, już jest :D. Właśnie wgrałem nowy soft i wszystko śmiga.

Awatar użytkownika
ynsiwy
Posty: 102
Rejestracja: 13 lutego 2011, o 10:48
Odbiornik: WIWA HD100/HD90/HD80
Instalacja antenowa: Zwykła siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chwaszczyno

Re: WIWA HD-90

Post autor: ynsiwy » 30 listopada 2012, o 19:30

Tak wygląda ten nowszy pilot w HD90 NEW

http://img831.imageshack.us/img831/6712 ... 170532.jpg

bbogi
Posty: 28
Rejestracja: 15 sierpnia 2011, o 21:46
Odbiornik: WIWA HD 50 NEW + DISP
Instalacja antenowa: Siatka + LNA177
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Skrzyczne, + okolica

Re: WIWA HD-90

Post autor: bbogi » 30 listopada 2012, o 21:59

ynsiwy dorzuć fotkę z przodu bo tu jest istotna różnica

Brak czerwonego filtra i dioda wystaje na zewnątrz. Dużo leprzy7 zasięg. Można celować w ścianę.

Pozdrawiam

Ceberebek
Posty: 83
Rejestracja: 5 lipca 2012, o 09:53
Odbiornik: WiWa HD-90 NEW
firmware-mod@GUTEK@
Instalacja antenowa: Cyfrowa-naziemna z anteny siatkowej

Re: WIWA HD-90

Post autor: Ceberebek » 1 grudnia 2012, o 13:45

Czy może ktoś potwierdzić,że Wiwa HD-90 ma problemy z synchronizacją napisów w osobnym pliku txt?
Czy to ściągane z napiprojektu czy też z napisy24.Nie wszystkie,ale większość.Na kompie i na Xboxsie 1 nie ma tego problemu...

Ok-już znalazłem(chyba) we wcześniejszych postach :oops:
Ostatnio zmieniony 1 grudnia 2012, o 14:25 przez Ceberebek, łącznie zmieniany 1 raz.

Volume
Posty: 2
Rejestracja: 28 listopada 2012, o 21:44
Odbiornik: Wiwa HD-90

Re: WIWA HD-90

Post autor: Volume » 1 grudnia 2012, o 13:59

@GUTEK@ pisze:Podejrzewam że chodzi o to że stary TV nie obsługuje trybu 16:9. Tuner pewnie został z domyślnymi proporcjami na auto. Jak wiadomo regulacja proporcji odbywa się przez podanie napiecia na 8 nóżkę SCART. W zależności od proporcji 4:3 / 16:9 zmienia się to napięcie. W przypadku 16:9 napięcie jest o polowe niższe, jeśli to stary TV może w tym momencie wyłączać się z trybu AV.

Najlepiej ustawić w tunerze proporcje na 4:3 LetterBox. Wtedy to tuner zajmie się poprawnym dostosowaniem obrazu i nie będzie przełączał telewizora w 16:9.

Miałeś rację :)
Od czasu jak zmieniłem na letterBox problem zniknął.
Bardzo dziękuję za pomoc !

Ceberebek
Posty: 83
Rejestracja: 5 lipca 2012, o 09:53
Odbiornik: WiWa HD-90 NEW
firmware-mod@GUTEK@
Instalacja antenowa: Cyfrowa-naziemna z anteny siatkowej

Re: WIWA HD-90

Post autor: Ceberebek » 1 grudnia 2012, o 14:38

ynsiwy pisze:Tak wygląda ten nowszy pilot w HD90 NEW

http://img831.imageshack.us/img831/6712 ... 170532.jpg
A gdzie go można kupić?(samego pilota)
Czy jest wogóle taka szansa?

Awatar użytkownika
ynsiwy
Posty: 102
Rejestracja: 13 lutego 2011, o 10:48
Odbiornik: WIWA HD100/HD90/HD80
Instalacja antenowa: Zwykła siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chwaszczyno

Re: WIWA HD-90

Post autor: ynsiwy » 1 grudnia 2012, o 17:46

taki był dołączony do wiwy, na allegro są tylko stare piloty

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1916
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: WIWA HD-90

Post autor: Krosnoludek » 2 grudnia 2012, o 00:42

Wiwa na swojej stronie zaprezentowała ten tuner również w wersji z pilotem MEMO: WIWA HD-90 Memo
http://www.wiwa.info.pl/produkty/tunery ... -memo.html

Awatar użytkownika
Anduraki
Posty: 1749
Rejestracja: 31 grudnia 2011, o 15:34
Odbiornik: Samsung QE65Q7FN; Samsung UE32EH5450
Instalacja antenowa: Instalacja zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski/Raabego

Re: WIWA HD-90

Post autor: Anduraki » 2 grudnia 2012, o 11:16

Ceberebek pisze:Czy może ktoś potwierdzić,że Wiwa HD-90 ma problemy z synchronizacją napisów w osobnym pliku txt?
Czy to ściągane z napiprojektu czy też z napisy24.Nie wszystkie,ale większość.Na kompie i na Xboxsie 1 nie ma tego problemu...

Ok-już znalazłem(chyba) we wcześniejszych postach :oops:
są problemy z microdvd - polecam format SSA lub SRT

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5393
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90

Post autor: @GUTEK@ » 2 grudnia 2012, o 11:33

Są problemy jak się ma plik do d...

Najprościej to ściągać napisy w formatach czasowych - SubRip (*.srt) lub MPL2 (*.txt)




O tym że jest też HD90 z Memo pisałem już jakiś czas temu http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?p=147280#p147280

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1916
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: WIWA HD-90

Post autor: Krosnoludek » 2 grudnia 2012, o 12:07

@GUTEK@, wiedziałem o tym, ale dopiero teraz oficjalnie na stronie Wiwy się pojawił HD-90 Memo.

Awatar użytkownika
plasturion
Posty: 15
Rejestracja: 26 maja 2012, o 10:43
Odbiornik: Wiwa HD-90 NEW!
soft: 120823.491511.1
Instalacja antenowa: siatkowa z LNA-177
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża / Żurawina / Śnieżne Kotły

Re: WIWA HD-90

Post autor: plasturion » 2 grudnia 2012, o 18:20

W takim razie jeszcze jeden szampan ode mnie.
Troche nie wyszedł, no ale zawsze jest.


Obrazek

DVBManiak

Re: Odp: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 2 grudnia 2012, o 18:48

Łoo to jak dla mnie fajnie pasuje na logo startowe tunera.

aro84
Posty: 41
Rejestracja: 7 września 2011, o 21:23
Odbiornik: WIWA HD-90,
Cabletech URZ0085
Instalacja antenowa: Double Biquad - samoróbka,
umieszczony za oknem
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: Odp: WIWA HD-90

Post autor: aro84 » 2 grudnia 2012, o 21:20

Po instalacji najnowszego softu Wiwa odtwarza mi audio w AC-3 z plików avi, z którymi wcześniej był problem. :-)

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5393
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90

Post autor: @GUTEK@ » 2 grudnia 2012, o 21:21

Ciekawe. Przypadek czy rzeczywiście coś poprawili?

aro84
Posty: 41
Rejestracja: 7 września 2011, o 21:23
Odbiornik: WIWA HD-90,
Cabletech URZ0085
Instalacja antenowa: Double Biquad - samoróbka,
umieszczony za oknem
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: Odp: WIWA HD-90

Post autor: aro84 » 3 grudnia 2012, o 06:08

Albo reset do ustawień fabrycznych więcej tu pomógł niż zmiana softu.
Najważniejsze, że działa ;-)

Slimbarti
Posty: 9
Rejestracja: 7 września 2012, o 17:56
Odbiornik: Wiwa HD-90 new
Instalacja antenowa: Aziz

Re: WIWA HD-90

Post autor: Slimbarti » 3 grudnia 2012, o 14:22

Niestety znowu musze prosić o pomoc tym razem wiwa nie chce się włączyć przyciskiem pilota. Nie wiem o co chodzi bo wczesniej było o.k. teraz muszę włączyć ON na dekoderze. Co ciekawe dekoder mogę wyłączyć pilotem.Ma ktoś pomysł co zrobić ?

Odpowiedz