WIWA HD-90

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: WIWA HD-90

Post autor: janek 77 » 3 marca 2012, o 01:17

Matroska Splitter installer.
Specyfikacja
Features


Supported containers:
Matroska
MP4
AVI
OGG/OGM
MPEG TS

Ciekawe jak teraz kolega wykręci słynnego gutka ogonem :lol:

Podać koledze link do ściągnięcia?

choć wiem, że na tym koledze nie zależało tylko żeby mi przywalić . ale trochę przedwczesna radość kolegi.

ALe umieszczę, zeby nie było że gołosłownie

Zachęcam do odwiedzenia strony.
http://haali.su/mkv/

W prawym górnym rogu jest ten Matroska Splitter downloadu.

edit/

Darook
Posty: 14
Rejestracja: 15 stycznia 2012, o 20:39
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Samoróbka biquad(490-818MHz) + przedwzmacniacz SWA-3 (5V z tunera)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków / Tarnów / Wisła

Re: WIWA HD-90

Post autor: Darook » 3 marca 2012, o 07:43

U mnie na tym testowym sofcie znowu jest problem z nagrywaniem.
Ustawiłem z EPG nagrywanie od 23:59 do 6:00 nagrały się tylko 4 godziny.
No i była zwiecha przy przeglądaniu jakie to tam gry dodali wyciągnięcie wtyczki pomogło.
Nieraz w pierwszej zakładce w menu jest tak jakby enter pomiędzy LCN a GRY.

DVBManiak

Re: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 3 marca 2012, o 07:56

Nie wiem skąd wam się biorą te wszystkie problemy. U mnie wszystko ok z zegarem, LCN i ogólnie z nagrywaniem też jakoś nie miałem problemów. Mam wersję NEW, ale to przecież to samo, tylko z analogowym wyjściem dźwięku. Może nie przywracacie ustawień fabrycznych? Ja po wgraniu każdego softu zawsze.

amstat
Posty: 139
Rejestracja: 18 grudnia 2010, o 17:15
Odbiornik: WIWA HD90 TV LG M2362D-PC LG Kruger&Matz KM00188
Instalacja antenowa: Stara siatka bez symetryzatora i wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wisła-Skrzyczne

Re: WIWA HD-90

Post autor: amstat » 3 marca 2012, o 08:07

Zawsze przywracam do ustawień fabrycznych ale mój tuner najlepiej sie sprawuje jak dotąd na sofcie modyfikowanym http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f= ... 1&start=20 no i soft wchodzipo każdej wersji da się go wgrać widać GUTEK o to zadbał.Ostatnia modyfikacja też się dobrze sprawuje lepiej niż oryginał.

Awatar użytkownika
tomek1106
Posty: 61
Rejestracja: 4 czerwca 2011, o 19:15
Odbiornik: LG 32LE4500
LG 32LS570S
LG 42LF2510
Instalacja antenowa: Siatka + LNA-177 + wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Płock/Rachocin;Konin

Re: WIWA HD-90

Post autor: tomek1106 » 3 marca 2012, o 09:37

Ta najnowszą wersję TESTOWĄ instaluję się normalnie przez USB?? Czy są jakieś procedury czy inne warunki postępowania? Jak z oryginalnej strony producenta ??

amstat
Posty: 139
Rejestracja: 18 grudnia 2010, o 17:15
Odbiornik: WIWA HD90 TV LG M2362D-PC LG Kruger&Matz KM00188
Instalacja antenowa: Stara siatka bez symetryzatora i wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wisła-Skrzyczne

Re: WIWA HD-90

Post autor: amstat » 3 marca 2012, o 09:41

tomek1106 pisze:Ta najnowszą wersję TESTOWĄ instaluję się normalnie przez USB?? Czy są jakieś procedury czy inne warunki postępowania? Jak z oryginalnej strony producenta ??
Od razu z usb ale wgraj sobie ten http://gutek18.republika.pl/modyfikacja ... 022012.rar a nie będziesz żałował.

Awatar użytkownika
jacek37
Posty: 15
Rejestracja: 22 listopada 2011, o 19:40
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: DVB-T 19
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: WIWA HD-90

Post autor: jacek37 » 3 marca 2012, o 10:21

Jest to modyfikacja najnowszego softu z lutego?
A co zostało w nim zmienione?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90

Post autor: @GUTEK@ » 3 marca 2012, o 10:31

Darook i inni, pamiętajcie że to nadal soft testowy, do nagrywania jest poprawka i działa lepiej, ale to jeszcze trzeba dokładnie przetestować.

tomek1106 normalnie wgrywasz przez USB jak oryginalną.

jacek37 http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?p=98566#p98566

Jeszcze przy okazji, jeśli kogoś interesuje jaki dokładnie chip siedzi w Wiwach:
Obrazek

edit/
Ostatnio zmieniony 3 marca 2012, o 10:51 przez @GUTEK@, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jacek37
Posty: 15
Rejestracja: 22 listopada 2011, o 19:40
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: DVB-T 19
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: WIWA HD-90

Post autor: jacek37 » 3 marca 2012, o 10:39

OK dzięki.
Dziś przetestuję :D

vigoo
Posty: 504
Rejestracja: 9 lipca 2010, o 11:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Szczecin/Kołowo

Re: WIWA HD-90

Post autor: vigoo » 3 marca 2012, o 11:48

Nie wiem, czy jakikolwiek tuner ma taka opcję, ale czy nie brakuje wam możliwości wyrównania poziomu głośności wszystkich kanałów ? Denerwuje mnie to ciągłe zwiększanie, czy zmniejszanie głosu...

DVBManiak

Re: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 3 marca 2012, o 12:26

Mnie trochę też. MUX-3 jest dużo głośniejszy od MUX-2 a nawet w tym samym MUX-ie są różne głośności np. duża różnica między TVN a TV4.

viwaldi

Re: WIWA HD-90

Post autor: viwaldi » 3 marca 2012, o 12:45

.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2013, o 15:54 przez viwaldi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jacek37
Posty: 15
Rejestracja: 22 listopada 2011, o 19:40
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: DVB-T 19
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: WIWA HD-90

Post autor: jacek37 » 3 marca 2012, o 13:36

Przy przywracaniu ustawień fabrycznych trzeba ponownie instalować kanały, czy można to pominąć?

Awatar użytkownika
janusz64
Posty: 5
Rejestracja: 29 stycznia 2012, o 18:51
Odbiornik: Biazet 21'
WIWA HD-90
Instalacja antenowa: szerokopasmowa/symetryzator
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Ornontowice, Frydek - Mistek

Re: WIWA HD-90

Post autor: janusz64 » 3 marca 2012, o 14:10

Trzeba, automatyczna procedura, tak jak byś miał nowy tuner

Awatar użytkownika
janusz64
Posty: 5
Rejestracja: 29 stycznia 2012, o 18:51
Odbiornik: Biazet 21'
WIWA HD-90
Instalacja antenowa: szerokopasmowa/symetryzator
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Ornontowice, Frydek - Mistek

Re: WIWA HD-90

Post autor: janusz64 » 3 marca 2012, o 14:27

janusz64 pisze:Trzeba, automatyczna procedura, tak jak byś miał nowy tuner
No może dekoder DVB-T przyzwyczajenia z edukacyjnego odbioru kodowanych platform cyfrowych.... stare, dobre czasy.... :D
Miało być edytuj, a nie cytuj, to sie juz nie powtórzy, przepraszam

Awatar użytkownika
grzesk511
Posty: 187
Rejestracja: 15 stycznia 2011, o 20:30
Odbiornik: Philips22PFL3405H
Ariva T50 i 60
WinFastDTV1800H MaximumT102
Instalacja antenowa: Antena siatkowa + wzmacniacz HFO LNA-101 + rozgałęźnik Telkom Telmor RA-4F
Nadajnik - obiekt nadawczy: Płock-Rachocin Konin-Żółwieniec

Re: WIWA HD-90

Post autor: grzesk511 » 3 marca 2012, o 16:53

@GUTEK@ pisze:Jeszcze przy okazji, jeśli kogoś interesuje jaki dokładnie chip siedzi w Wiwach:
Kolego Gutek, mam prośbę, czy możesz sprawdzić typ odbiornika podczerwieni w Wiwie HD-90 (dokładnie jeśli się da).
Używam przedłużacza do pilota zrobionego wg opisu w Radioelektroniku 4-1996 i działa on znakomicie z Fergusonem Ariva T50.
Dobrze by było gdyby działał też z Wiwą a także z Maximum.

Chcę używać w jednym pokoju 2 tunery (jeden do telewizora, drugi do nagrywania).
Czy tunery Wiwa HD-90, Maximum T-102 HD PVR ( i Ferguson Ariva ) mają różne kody zdalnego sterowania aby pilotem do jednego urządzenia nie włączyć przypadkiem drugiego?

Dzięki za info

mack1805

Re: WIWA HD-90

Post autor: mack1805 » 4 marca 2012, o 03:42

Witam :)
Mam pytanie odnośnie aktualizacji.Jeśli na tunerze jest obecnie wersja oprogramowania 11012.430585.1 i chciałbym wgrać tą najnowszą testową z 24.02 to, czy wystarczy wgrać ten pojedynczy plik, który jest w archiwum na twojej stronie, czy konieczne jest najpierw wgranie z oprogramowania wczesniejszego pliku flash_before_cl423840.bin, a dopiero później tego z oprogramowaniem własciwym. Z góry dzięki za info :)

Jadaj
Posty: 20
Rejestracja: 13 stycznia 2012, o 14:10
Odbiornik: Arriva T-650i
Instalacja antenowa: DYI pół dipola szerokopasmowego - symetryzator + drut V
Nadajnik - obiekt nadawczy: Iława - Kisielice

Re: WIWA HD-90

Post autor: Jadaj » 4 marca 2012, o 08:03

Mam problem z aktualizacją softu do najnowszej wersji.
Przy próbie wgrania tuner ponownie się uruchamia.
Telewizor przez chwilę pokazuje komunikat HDMI Poza Zakresem a potem tuner włącza się ze starą wersją softu.
Próbowałem odłączać tuner od prądu i przywracać ustawienia fabryczne i zmieniać pamięci.
Jakiś czas temu wgrałem soft z października bo na grudniowym były problemy z nagrywaniem.

Gormar
Posty: 107
Rejestracja: 26 lutego 2012, o 16:05
Odbiornik: Media-Tech MT4160 V2.3
Instalacja antenowa: Antena pokojowa (2km w plecy od nadajnika 4kW). Aktualnie 0% siły sygnału.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Ostrołęka/Ławy

Re: WIWA HD-90

Post autor: Gormar » 4 marca 2012, o 08:20

@Jadaj. Miałem dokładnie ten sam problem. Upewnij się, że masz Pendrive z FAT32 lub nawet lepiej FAT16 i nie masz tam żadnych innych plików.
Ale u mnie, jeżeli dobrze pamiętam, pomogła jedynie zamiana Pendrive'a z 4GB FAT32 na 256MB z FAT16. Akurat taki stary gdzieś znalazłem.

DVBManiak

Re: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 4 marca 2012, o 11:05

Ja mam do wgrywania pendraka 512 FAT32, ale raczej to nie ma znaczenia wielkość. Musi być po prostu dobrze sformatowany i czysty.

Odpowiedz