WIWA HD-90

Kolor
Posty: 451
Rejestracja: 10 grudnia 2014, o 19:21
Odbiornik: Samsung F5500
Viva HD90mc
THD1000
Instalacja antenowa: Pabianice - kablówka i azart - mux1-3 i 8
Justynów - siatka+sym - mux1-3 i 8
Nadajnik - obiekt nadawczy: MUX 1-3 Łódź komin EC, MUX 8 Zygry

Re: WIWA HD-90

Postautor: Kolor » 26 grudnia 2016, o 12:07

Jak znajdę na kompie, to podesle. W wolnej chwili.

Przeoralem dyski w wolnej chwili i nie znalazlem. Przykro mi, wygląda ze ten soft jest bardzo skrywany w sieci, a mnie gdzieś uciekl.

dylemat24
Posty: 95
Rejestracja: 22 lipca 2011, o 15:24

WIWA HD-90

Postautor: dylemat24 » 9 lutego 2017, o 19:08

Czy tylko na tym oprogramowanie będzie mux8?

Kolor
Posty: 451
Rejestracja: 10 grudnia 2014, o 19:21
Odbiornik: Samsung F5500
Viva HD90mc
THD1000
Instalacja antenowa: Pabianice - kablówka i azart - mux1-3 i 8
Justynów - siatka+sym - mux1-3 i 8
Nadajnik - obiekt nadawczy: MUX 1-3 Łódź komin EC, MUX 8 Zygry

Re: WIWA HD-90

Postautor: Kolor » 9 lutego 2017, o 21:08

W HD90 na każdym oprogramowaniu będzie mux8!

wigi
Posty: 2
Rejestracja: 18 lutego 2017, o 21:17
Odbiornik: dekoder WIWA HD 90 New!
kupiony w kwietniu 2013 r.
Instalacja antenowa: zwykła antena (jeszcze do tv analogowej) na balkonie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chrzelice

Re: WIWA HD-90

Postautor: wigi » 18 lutego 2017, o 22:05

Witam,
Mam dekoder WiWA HD-90 New! kupiony w kwietniu 2013 r.
Do tej pory nagrywałam i odtwarzałam programy na pendrive'ach 8 GB Toshiba Hayabusa. Od 2 miesięcy robię to na pendrive 16 GB Toshiba H. Niestety pojawił się problem. Od czasu do czasu dekoder sygnalizuje, że urządzenie USB jest wyjęte, mimo, że cały czas jest włożone. Dopiero po fizycznym wyjęciu i włożeniu pendrive'a z powrotem dekoder go widzi. Mam z tym problem, bo nie mogę ustawiać nagrywania na czas. Nie jestem w stanie przewidzieć, czy dekoder będzie wtedy widział ten dysk czy nie.
Jaka może być tego przyczyna?

Kolor
Posty: 451
Rejestracja: 10 grudnia 2014, o 19:21
Odbiornik: Samsung F5500
Viva HD90mc
THD1000
Instalacja antenowa: Pabianice - kablówka i azart - mux1-3 i 8
Justynów - siatka+sym - mux1-3 i 8
Nadajnik - obiekt nadawczy: MUX 1-3 Łódź komin EC, MUX 8 Zygry

Re: WIWA HD-90

Postautor: Kolor » 18 lutego 2017, o 22:37

Zapaprane styki pendrive. Sprawdź w kompie, czy zawsze jest dostępny, nie wyjmuj przez jakiś czas. Ja używam karty SDXC 64Gbz czytnikiem. Prawie 48 godzin nagrywania i nie ma problemu mimo tego samego roku zakupu. Zresztą z używałem też pen z hamy i jakiś nonemów z Biedronki, nigdy nie miałem kłopotu.

wigi
Posty: 2
Rejestracja: 18 lutego 2017, o 21:17
Odbiornik: dekoder WIWA HD 90 New!
kupiony w kwietniu 2013 r.
Instalacja antenowa: zwykła antena (jeszcze do tv analogowej) na balkonie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chrzelice

Re: WIWA HD-90

Postautor: wigi » 19 lutego 2017, o 12:47

Dzięki. Tak zrobię.
Czy te styki w pendrive można jakoś przeczyścić?
Czy też go zareklamować?

Awatar użytkownika
red4
Posty: 18
Rejestracja: 1 października 2011, o 18:15
Odbiornik: WiWa HD-95MC
Philips 221TE
Instalacja antenowa: azart w bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: WIWA HD-90

Postautor: red4 » 14 kwietnia 2017, o 22:49

Witam.
Dawno tu nie zaglądałem bo moja wiwa hd90 działała bez zarzutu, ale ostatnio chciałem znaleźć mux8 i niestety nic mi nie wykrywa. Próbowałem na tv philips 221te2lb i mux8 działa bez problemu. Wgrałem nowy soft do wersji 130924. 491511.1 i dalej mux8 nie działa. Proszę o rade co jeszcze mogę zrobić.
Pozdrawiam.

Kolor
Posty: 451
Rejestracja: 10 grudnia 2014, o 19:21
Odbiornik: Samsung F5500
Viva HD90mc
THD1000
Instalacja antenowa: Pabianice - kablówka i azart - mux1-3 i 8
Justynów - siatka+sym - mux1-3 i 8
Nadajnik - obiekt nadawczy: MUX 1-3 Łódź komin EC, MUX 8 Zygry

Re: WIWA HD-90

Postautor: Kolor » 15 kwietnia 2017, o 11:33

W zasadzie nie widzę możliwości pomocy, skoro wykonujesz poprawnie wyszukiwanie. Ten odbiornik jest bardzo prosty. Znając numer kanału na jakim jest nadawany mux8, można wymusić w tunerze ten kanał i zaznaczyć szerokość pasma na 7mhz (domyślnie w paśmie VHF jest zaznaczone7mhz). Na pasku na dole ekranu powinna pokazać się siła sygnału i jakość. Dalej postępujesz tak, jakbyś chciał dodać programy.

Awatar użytkownika
red4
Posty: 18
Rejestracja: 1 października 2011, o 18:15
Odbiornik: WiWa HD-95MC
Philips 221TE
Instalacja antenowa: azart w bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: WIWA HD-90

Postautor: red4 » 15 kwietnia 2017, o 20:29

Witam.
@Kolor robię dokładnie tak jak piszesz (wyszukiwanie ręczne, u nas Mux8 jest na kanale 8 198.5MHz pasmo 7) nadajnik Jemiołów. Zastanawiam się tylko nad tym czy czasami rocznik mojej wiwy hd-90 nie ma znaczenia (2011.10), ale to tylko moje domysły.
Pozdrawiam.

Kolor
Posty: 451
Rejestracja: 10 grudnia 2014, o 19:21
Odbiornik: Samsung F5500
Viva HD90mc
THD1000
Instalacja antenowa: Pabianice - kablówka i azart - mux1-3 i 8
Justynów - siatka+sym - mux1-3 i 8
Nadajnik - obiekt nadawczy: MUX 1-3 Łódź komin EC, MUX 8 Zygry

Re: WIWA HD-90

Postautor: Kolor » 15 kwietnia 2017, o 23:21

Mam tą Wiwę STB-decoder-24-V03 z datą 2012-09-28, działa bez zarzutu. Wydaje się, że jeśli w menu masz możliwość wyboru parametrów na pasmo VHF, to odbierać powinna. Sprawdź jeszcze, czy czasem w azarcie nie masz przemiennika na inną częstotliwość. Choć podejrzewam że już to wiesz po sprawdzeniu w TV (spotkałem takie ciekawostki dawniej na analogu). Pasek sygnału jest na zero?

Awatar użytkownika
red4
Posty: 18
Rejestracja: 1 października 2011, o 18:15
Odbiornik: WiWa HD-95MC
Philips 221TE
Instalacja antenowa: azart w bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: WIWA HD-90

Postautor: red4 » 16 kwietnia 2017, o 16:38

Witam.
Mój dekoder STB 12-V04 z 2011.06.11. Pasek siła i jakość jest na zero. Po Świętach skontaktuje się z konserwatorem azartu.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-90

Postautor: m@rtops » 18 kwietnia 2017, o 22:34

jeśli z tego samego źródła to sprawdź na jakiej faktycznie częstotliwości łapie mux8 telewizor
może łapie sygnał na innej częstotliwości niż szukasz :roll:

Kolor
Posty: 451
Rejestracja: 10 grudnia 2014, o 19:21
Odbiornik: Samsung F5500
Viva HD90mc
THD1000
Instalacja antenowa: Pabianice - kablówka i azart - mux1-3 i 8
Justynów - siatka+sym - mux1-3 i 8
Nadajnik - obiekt nadawczy: MUX 1-3 Łódź komin EC, MUX 8 Zygry

Re: WIWA HD-90

Postautor: Kolor » 20 kwietnia 2017, o 00:31

Już mu to napisałem.;)

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-90

Postautor: m@rtops » 20 kwietnia 2017, o 20:58

no tak - ale nie odpowiedział czy sprawdzał na tv tylko do operatora uderza odrazu ;)

Awatar użytkownika
red4
Posty: 18
Rejestracja: 1 października 2011, o 18:15
Odbiornik: WiWa HD-95MC
Philips 221TE
Instalacja antenowa: azart w bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: WIWA HD-90

Postautor: red4 » 21 kwietnia 2017, o 18:21

Witam.
Na telewizorze nie pokazuje mi częstotliwości. Jest tylko VHF CH8 i pasek siły sygnału pokazujący bardzo dobry sygnał. Konserwator był wczoraj podłączył urządzenie do pomiaru siły sygnału w kablu i stwierdził, że mógłby być lepszy. Przyjdzie we wtorek wymienić gniazdko zamontowane w ścianie z którego idzie sygnał do wiwy. Jak to zrobi to dam znać jakie są efekty.
Pozdrawiam.

eter
Posty: 544
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: WIWA HD-90

Postautor: eter » 21 kwietnia 2017, o 18:32

Wiwy są kapryśne ze względu na sygnał.
Przerabiałem już to.
Tunery w telewizorach są bardziej stabilne i odbierają całkiem dobrze nawet słabe sygnały.
Wiwy potrzebują bardziej stabilnego i mocniejszego sygnału do dobrego działania.

dareksz73
Posty: 59
Rejestracja: 18 listopada 2010, o 14:00
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczawnica Jarmuta

Re: WIWA HD-90

Postautor: dareksz73 » 21 kwietnia 2017, o 22:15

Ja mam odwrotnie TV LG - nic, Wiwa - słaby ale jest.

eter
Posty: 544
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: WIWA HD-90

Postautor: eter » 22 kwietnia 2017, o 17:43

To dosyć dziwna sytuacja.
Nie spotkałem się jeszcze z taką.
Więc wychodzi na to, że w tym TV masz bardzo słabej jakości tuner DVB-T ....lub w ogóle uszkodzony.

paterb
Posty: 52
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:36
Odbiornik: SAMSUNG LE19C450E1W
WIWA HD-90 NEW
Instalacja antenowa: antena siatkowa + symetryzator
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN

Re: WIWA HD-90

Postautor: paterb » 23 kwietnia 2017, o 13:55

@eter to nie wina DVB-T w telewizorze lecz czułości głowicy TV, a co do WIWY ma bardzo czułą głowicę

paterb
Posty: 52
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:36
Odbiornik: SAMSUNG LE19C450E1W
WIWA HD-90 NEW
Instalacja antenowa: antena siatkowa + symetryzator
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN

Re: WIWA HD-90

Postautor: paterb » 23 kwietnia 2017, o 19:10

dla chętnych podaję poniżej link skąd można pobrać soft do wiwy hd-90 o oznaczeniu: 130924.491511.1 :)
http://www87.zippyshare.com/v/URZmQg8X/file.html
http://www65.zippyshare.com/v/5KiJjEix/file.html
pierwszy link to soft spakowany 7zip w drugim rarem


Wróć do „Telewizory, Dekodery Zewnętrzne (STB) i Tunery Komputerowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika