Strona 236 z 240

Re: WIWA HD-90

: 11 listopada 2014, o 09:14
autor: @GUTEK@
Dzisiaj dostałem maila z yt, że BBC po 3 latach od opublikowania (!) przyczepiło się do mojego filmu pokazującego działanie tunera HD90 i HD50. Przyczepili się do 10 sekundowego fragmentu filmiku w którym prezentuje wyświetlanie przez tuner napisy. Wiadomo, że z Googlem w tej chwili zwykły użytkownik nic nie wywalczy, więc filmik jest już niedostępny.
Obrazek

Re: WIWA HD-90

: 5 grudnia 2014, o 21:54
autor: adam555
Witam wszystkich.

Soft 120823 i dzisiaj 13_09_24 ale nic nie zmieniło na lepiej.
Spotkał mnie taki problem:
Tunera używam głównie do doraźnego nagrywania o niewygodnych porach i oglądnięcia w wolnym czasie.
Działało to niezawodnie. Aż coś się stało ok 3 tyg temu. Zaprogramowaną audycję zapomina i zmienia niektóre ustawienia na domyślne. Np rozdzielczość hdmi, jaskrawość wyświetlacza, przezroczystość osd, głośność. Nie zawsze to zapomina.
Właściwie to po wielu próbach obczaiłem, że problem jest podczas włączania, że następuje chyba jakiś mały resecik po włączeniu przyciskiem standby. Widzę to właśnie po jaskrawości wyświetlacza która z przyciemnionej ustawia się po włączeniu na 100%.
Robiłem ustawienia fabryczne, odłączałem wszelkie kabelki i nic nie pomaga. Czy to może być objaw uszkodzenia pamięci? Ale czasem potrafi nie zapomnieć np 5x z rzędu. Listy programów nie rozwala. Gdy włączony to działa bez najmniejszego problemu, krytyczny jest ten moment włączania.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

Re: WIWA HD-90

: 6 grudnia 2014, o 07:42
autor: aro84
Mój ma problem z ułożeniem listy kanałów, muszę korzystać ze standardowego sortownia. Indywidualne ułożenie nie działa, a kiedyś działało. Wgrałem soft na nowo i nic to nie dało.

Re: WIWA HD-90

: 19 grudnia 2014, o 20:25
autor: snykwa
aro84 u "mnie" na 130924.491511.1 skończyły się problemy.

Re: WIWA HD-90

: 9 lutego 2015, o 18:01
autor: telemarek
Cześć


Moja 90-ka czasami się nie włącza, i tutaj zastanawiam się czy naprawiać odpłatnie

( mam ją dwa i pół roku ) czy kupić nowy tuner.

Myślałem o hd 90 z mstarem 7801 lub cabletech urz 0319.

Zależy mi na odtwarzaniu filmów z napisami txt i czułej głowicy antenowej.

Wielkość i kolor (żółty) czcionki w wiwie mi pasuje.

Czy możecie mi coś poradzić ?


Ciekawostka: Jak wyprowadzam obraz przez scart (przejściówka z euro na chinch ) to mam
" lepszy zasięg ", natomiast po podłączeniu hdmi " tracę go " ( zasięg )

Re: WIWA HD-90

: 10 lutego 2015, o 16:44
autor: Maniek99
A jak obydwa kable są podłączone, to na HDMI też zrywa, może to kwestia lepszej masy scart?

Jak masz wiwę z memo to raczej warto naprawić, chyba że rzeczywiście nic nie możesz poradzić z tym zasięgiem.

Jesteś z okolic Warszawy, więc może masz serwis po drodze i będzie taniej.

Re: WIWA HD-90

: 10 lutego 2015, o 16:50
autor: telemarek
Jak podłączona jest przejściówka euro - chinch i kabel hdmi to
" zasięg " mam słabszy

Re: WIWA HD-90

: 10 czerwca 2015, o 19:49
autor: Poland
W mojej okolicy ten dekoder posiada mój wujek a także sąsiad i korzystając z niego jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Najbardziej cenię wyszukiwanie stacji ponieważ ono zbiera także słabsze stacje a nie jak Opticum STB HD N1 tylko najmocniejsze.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz a mianowicie czy to samo dobre wyszukiwanie jest też na wersji HD-95 i czy pilot do tego dekodera jest uniwersalny a jeżeli tak to czy zadziała z telewizorem kineskopowym marki Samsung? Bardzo proszę o odpowiedź na te pytanie :)

Re: WIWA HD-90

: 10 czerwca 2015, o 23:03
autor: Krosnoludek
Wiwa HD90 Memo - ten pilot jest dokładany z podstawową obsługa telewizora: http://www.wiwa.info.pl/produkty/piloty ... c-002.html

Wiwa HD95 Memo - ten pilot jest dokładany z podstawową obsługa telewizora: http://www.wiwa.info.pl/produkty/piloty ... c-004.html

W tunerach Wiwy nie licz na jakąkolwiek aktualizacje oprogramowania. Dawniej kolega @Gutek nam zamieszczał. Także brak przycisku Recall.

Re: WIWA HD-90

: 27 czerwca 2015, o 12:57
autor: paterb
aktualizacje są umieszczane przez ludzi z forum, ostatnio widziałem do 95 (w poście o tym modelu) a jest to samo co 90 (tylko na starym chipsecie bo nie wiem jak nowe 95 czy są też robione na tym samym chipsecie co nowe 90) tylko w innej obudowie, a jak napiszesz do serwisu to podeślą ci w załączniku nowy soft - więc nie wprowadzaj ludzi w błąd

Re: WIWA HD-90

: 27 czerwca 2015, o 13:13
autor: Maniek99
HD95 była tylko na nowszym chipie.

Re: WIWA HD-90

: 28 czerwca 2015, o 17:27
autor: paterb
obydwa tunery 90 i 95 były na chipsecie 7818 i aktualizacja pasowała do obu zamiennie teraz oba modele są na chipsecie 7801 ale czy aktualizacja działa zamiennie tego nie wiem... czy ktoś to testował??

Re: WIWA HD-90

: 28 czerwca 2015, o 17:36
autor: Maniek99
Pierwsze HD90 były na 7828, potem wersja New i HD95 była na 7818.
Teraz rzeczywiście niby są na 7801.

Re: WIWA HD-90

: 28 czerwca 2015, o 17:45
autor: paterb
@Maniek99 zwracam honor - sam zaczynałem od 7818 i tylko na tych robiłem testy a wróciłem do początku postu i masz rację więc przepraszam za zamieszanie :oops:
wiesz może jak sprawuje się ta na 7801?? jakie są ulepszenia??

Re: WIWA HD-90

: 28 czerwca 2015, o 18:43
autor: Maniek99
Nie no, niema sprawy.
Nie, nie miałem z tymi najnowszymi do czynienia, ale raczej nie spodziewałbym się jakiś zauważalnych zmian.

Re: WIWA HD-90

: 1 lipca 2015, o 21:16
autor: paterb
czy ktoś testował wgranie softu z hd-90 na 7801 do hd-90 na 7818 ?? uwali to tuner czy nie??
dałem zapytanie do serwisu ale na razie bez odzewu, a z tego co czytam to ponoć te modele nie różnią się między sobą prócz procesorem

Re: WIWA HD-90

: 2 lipca 2015, o 16:36
autor: Maniek99
A jaki numer ma ten soft do 7801 i jaką wersję PCB tam widać?

Re: WIWA HD-90

: 2 lipca 2015, o 20:36
autor: paterb
maniek99 znalazłem tę informację w poście o hd-95 ale widzę że ty podałeś informację o tym pliku...
dziś otrzymałem informację z serwisu wiwy na temat wgrywania zamiennie softów między 7818 a 7801:
Witam,

nie można oprogramować wgrywać zamiennie.
Może to uszkodzić sprzęt

--
Iwona Jaśtak
Kation Sp. z o.o. S.K.
e-mail: iwona@bellwood.pl
www.wiwa.info.pl

Re: WIWA HD-90

: 2 lipca 2015, o 21:23
autor: Maniek99
To o którym pisałem chodzi u mnie na HD95 7818.

Re: WIWA HD-90

: 19 lipca 2015, o 14:21
autor: albin37
Cz może mi ktoś powiedzieć czemu nie mogę wgrać nowego softu wgrywa mi tylko te oficjalne?