CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Piotr
Posty: 48
Rejestracja: 22 lipca 2013, o 11:20
Odbiornik: Samsung BD-E8500, Cabletech URZ0086
Instalacja antenowa: AZART

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: Piotr » 29 października 2013, o 09:23

Nie ma chyba możliwości aby tuner nie wysyłał sygnału przez HDMI podczas nagrywania. A że monitory komputerowe uruchamiają się gdy dostaną sygnał na wejściu to chyba jedynym wyjściem jest wyłączanie monitora.

biprotek
Posty: 339
Rejestracja: 2 września 2011, o 14:28
Odbiornik: GT30E, XS65Combo, Sloth Combo, RTL2832U, AJB3552/12
Instalacja antenowa: yagi-uda, zbiorcza, drut ;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Skrzyczne, CZ

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: biprotek » 29 października 2013, o 10:11

Ten sam problem dotyczy telewizorów które włączają się po podaniu sygnału sterującego na eurozłącze - niestety firmware nie blokuje sygnałów na euro czy hdmi w czasie nagrywania z timera - nie ta półka cenowa... Jedyna rada- wyłączyć tv/monitor wyłącznikiem sieciowym tak, żeby nie był na czuwaniu (stand-by).

parys1952
Posty: 13
Rejestracja: 26 czerwca 2013, o 07:31
Odbiornik: urz0086
Instalacja antenowa: yagi 13 el.

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: parys1952 » 29 października 2013, o 11:25

Dzięki Wam.Tak tez go wyłączam ale wg mnie powinno być inaczej.

parys1952
Posty: 13
Rejestracja: 26 czerwca 2013, o 07:31
Odbiornik: urz0086
Instalacja antenowa: yagi 13 el.

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: parys1952 » 29 października 2013, o 13:13

Do końca nie wiem czy problem tkwi po stronie dekodera czy monitora?

Piotr
Posty: 48
Rejestracja: 22 lipca 2013, o 11:20
Odbiornik: Samsung BD-E8500, Cabletech URZ0086
Instalacja antenowa: AZART

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: Piotr » 29 października 2013, o 16:28

Dekodera.

MUX 1000
Posty: 134
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: MUX 1000 » 29 października 2013, o 20:41

A ja mam trochę inny problem.
Czy tuner Cabletecha nie odtwarza plików "mts" ?
Otóż po nagraniu na Cabletechu mogę odtworzyć nagranie na Wiwie.Plik jest zapisany w "ts"
ale już w drugą stronę nie idzie.Pliki nagrane na Wiwie są w "mts"

Czyżby nie wszystkie tunery odtwarzały wszystkie pliki ?
I jeszcze jedna prośba,może ktoś poda dokładnie jakie pliki można odtwarzać na Cabletechu.

biprotek
Posty: 339
Rejestracja: 2 września 2011, o 14:28
Odbiornik: GT30E, XS65Combo, Sloth Combo, RTL2832U, AJB3552/12
Instalacja antenowa: yagi-uda, zbiorcza, drut ;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Skrzyczne, CZ

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: biprotek » 30 października 2013, o 12:31

Zmień rozszerzenie na .ts lub przerób na .mkv (mkvmerge)
M3606 obsługuje takie profile:
- MPEG-2 MP@HL video decoder
- AVC/H.264 HP@L4.1 video decoder
- MPEG4 ASP supported
- JPEG decoding accelerator
i min. takie rodzaje plików:
- MKV/MOV/MPG/MP4/MP3/FLAC/JPEG
- napisy po polsku DivX/MKV

MUX 1000
Posty: 134
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: MUX 1000 » 30 października 2013, o 16:36

ha...
Zmieniać ? to nie o to mi chodzi,nie mam czasu na takie zabawy.
Myślałem że że każdy tuner odtwarza wszystkie dostępne pliki,ale widocznie tak nie jest. :x

Awatar użytkownika
Domel28
Posty: 939
Rejestracja: 22 października 2012, o 13:58
Odbiornik: Sharp LC-32HI3422E Cabletech URZ0324
Opticum STB HD N2
Instalacja antenowa: Yagi 19el. + wzmacniacz pol. V Słowacja
Pokojowa ASP-4, - św.Krzyż
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż, Bardejov (SK)

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: Domel28 » 30 października 2013, o 16:42

A czy czasem nie jest tak ze wszystkimi tunerami na Ali? U mnie np. Opticum nie czyta plików nagranych na Not LV6T...

Awatar użytkownika
Bogoes
Posty: 221
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, o 18:45
Odbiornik: Kruger&Matz KM00186, Wiwa 90HD
Medion MD86891 (DAB+,IR,FM)
Instalacja antenowa: Ant. Uni Line LOG 560UD
20km-Trzeciewiec, 3,2km-Chodkiewicza
22km-Solec Kuj.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (TV), Solec Kuj. (DAB+)

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: Bogoes » 30 października 2013, o 23:29

MUX 1000 pisze:ha...
Zmieniać ? to nie o to mi chodzi,nie mam czasu na takie zabawy.
Myślałem że że każdy tuner odtwarza wszystkie dostępne pliki,ale widocznie tak nie jest. :x
zmiana rozszerzenia (z .mts na .ts) zajmuje kilka sekund... no może ewentualnie licząc z podłączeniem pena lub dysku i zmianą ustawienia windowsa (żeby pokazywał rozszerzenie) zajmuje ciut dłużej...
Ale chyba warto poświęcić niespełna minutę, żeby móc oglądać bezproblemowo ;) :D

biprotek
Posty: 339
Rejestracja: 2 września 2011, o 14:28
Odbiornik: GT30E, XS65Combo, Sloth Combo, RTL2832U, AJB3552/12
Instalacja antenowa: yagi-uda, zbiorcza, drut ;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Skrzyczne, CZ

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: biprotek » 31 października 2013, o 11:51

Domel28 pisze:A czy czasem nie jest tak ze wszystkimi tunerami na Ali?...
Pewnie tak jest, tunery na ali nie rozpoznają rozszerzenia mts (chyba, że w firmwarze jakiegoś modelu to dopisali)
MUX 1000 pisze:Myślałem że że każdy tuner odtwarza wszystkie dostępne pliki
Nie ma takiego tunera, który by odtwarzał wszystkie dostępne pliki, każdy ma jakieś ograniczenia, poza tym to jest tuner a nie odtwarzacz multimedialny...

serbinek26
Posty: 5
Rejestracja: 15 kwietnia 2013, o 16:30
Odbiornik: Samsung

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: serbinek26 » 10 listopada 2013, o 20:07

mam pytanie- wkladam do dekodera Pendrive -ukazuja sie foldery z filmami ale w moenie gdy otwieram folder ten okazuje sie pusty ,tak samo dekoder nie widzi zdjec, widzi za to pliki z muzyka ! Probuje u gory ekranu zmienic Opcje Muzyka na Obraz lub Video (choc nie wiem czy w tym jest przyczyna) ale zadnym przyciskiem nie moge tego zrobic-pomoze ktos?

edit/ polska pisownia!

MUX 1000
Posty: 134
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: MUX 1000 » 10 listopada 2013, o 20:39

Dobrze kombinujesz.Po włożeniu pena do dekodera na pilocie drugim przyciskiem od lewej na samej górze wybierasz video i powinno zagrać. Z tym że po nagraniu na pena z tunera film lub co tam nagrasz musisz wybrać nagranie.

serbinek26
Posty: 5
Rejestracja: 15 kwietnia 2013, o 16:30
Odbiornik: Samsung

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: serbinek26 » 10 listopada 2013, o 23:34

wielkie dzieki-2 miesiace nie uzywalem pena i ubzduralem sobie ze tymi kolorowymi przyciskami na dole wejde w Video:)

edit/ polska pisownia!

parys1952
Posty: 13
Rejestracja: 26 czerwca 2013, o 07:31
Odbiornik: urz0086
Instalacja antenowa: yagi 13 el.

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: parys1952 » 26 listopada 2013, o 16:12

Witam
Problem mój polega na tym że nie mogę odtwarzać wszystkich nagrań jakie dokonuje na tym dekoderze a później chce oglądać na dekoderze Technisat K1 (większy telewizor)Jest głos a nie ma obrazu.Obraz i dźwięk jest na TVP1 i TTV a reszta jest tylko dźwięk.Nagrania na Technisat K1 można odtwarzać.Czym to wytłumaczyć? Pomóżcie.

Michal221288
Posty: 1
Rejestracja: 26 listopada 2013, o 18:56

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: Michal221288 » 26 listopada 2013, o 19:01

Witam
Mam problem z pilotem, a mianowicie nie używany był jakiś czas. Dzisiaj załączyłem dekoder wszystko chodzi, ale przyciski pilota nie działają prawidłowo. Np. strzałka w prawo - włącam funkcje mute, w menu nie moge poruszać się strzałkami dzięki czemu nie moge nic zrobić. przycisk OK włącza wybór napisów.
Proszę o pomoc.

parys1952
Posty: 13
Rejestracja: 26 czerwca 2013, o 07:31
Odbiornik: urz0086
Instalacja antenowa: yagi 13 el.

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: parys1952 » 26 listopada 2013, o 19:14

Jedyny sposób to go rozebrać i przeczyścić gumowe czoła styków i na płytce przetrzeć styk np patyczkiem od uszu umoczonym w np benzynie. Efekt murowany.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: @GUTEK@ » 26 listopada 2013, o 20:02

parys1952 ten technisat jest na chipie MStara ?
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2013, o 20:25 przez @GUTEK@, łącznie zmieniany 1 raz.

parys1952
Posty: 13
Rejestracja: 26 czerwca 2013, o 07:31
Odbiornik: urz0086
Instalacja antenowa: yagi 13 el.

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: parys1952 » 26 listopada 2013, o 20:17

To znaczy ze jedne nagranie sa dobre a drugie nie? Bo nic mnie to nie mówi.Przecież z jednego dekodera są nagrane to powinny być jednego zapisu.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: CABLETECH URZ0086 (twin tuner)

Post autor: @GUTEK@ » 26 listopada 2013, o 20:29

Oprogramowanie w każdym tunerze nagrywa w swoim formacie i nawet jeśli to jest *.ts to zawsze znajdą się jakieś drobne rozbieżności ze standardem i potem może właśnie się tak zdarzyć że jeden nie odtwarza poprawnie nagrań z innego. Do tego stacje tv też nie nadają z taką samą konfiguracją kodeków.

Możesz spróbować takie nagrania przemuksować do mkv np. w programie mkvtoolnix, może wtedy ten technisat to poprawnie odtworzy.

Odpowiedz