OVERMAX OV-TN-01

con

OVERMAX OV-TN-01

Post autor: con » 11 października 2011, o 15:50

Witam,

Mam OVERMAX OV-TN-01 na USB. Zainstalowałem na lapku, stacjonarce i wszystko ładnie działa.

Na drugim lapie niestety jest dźwięk a video jest czarne.
Jak zrobię snapshoot ekranu to jest on widoczny w jpg, ale w real time obrazu nie ma.

Ma ktoś pomysł od czego to jest i co pomoże?

Lapek to W XP, Centrino DUO, 2GB RAM, DX 9.0, graf ATI 128MB.

Instalowałem klite codecs i nawet samego xvida i nic. To wina sterowników od urządzenia czy kodeków bardziej?

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: OVERMAX TN-01

Post autor: janek 77 » 11 października 2011, o 17:52

con pisze:Witam,

Mam OVERMAX OV-TN-01 na USB. Zainstalowałem na lapku, stacjonarce i wszystko ładnie działa.

Na drugim lapie niestety jest dźwięk a video jest czarne.
Jak zrobię snapshoot ekranu to jest on widoczny w jpg, ale w real time obrazu nie ma.

Ma ktoś pomysł od czego to jest i co pomoże?

Lapek to W XP, Centrino DUO, 2GB RAM, DX 9.0, graf ATI 128MB.

Instalowałem klite codecs i nawet samego xvida i nic. To wina sterowników od urządzenia czy kodeków bardziej?

Na stacjonarnym działa?
Jaki system i jaki soft?
Ustaw na lapku tak samo.
Sterownik, kodeki i np ALTDVB lub SmartDVB
używasz Total Media z zestawu?
Bo nic nie wiadomo

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: OVERMAX TN-01

Post autor: @GUTEK@ » 11 października 2011, o 18:06

Na początek wywal k-lite codecs bo to najgorszy syf jaki mogłeś zainstalować jeśli chodzi o dobór kodeków.

DVBManiak

Re: OVERMAX TN-01

Post autor: DVBManiak » 11 października 2011, o 18:18

Myślę, że namieszane z kodekami. Ze sterownikiem raczej wszystko ok. Wywal tak jak ci radzi @GUTEK@ K-Lite i spróbuj odpalić tv w VLC (ma wbudowane kodeki) i jest świetnym odtwarzaczem. Albo Splash Lite, ale bez nagrywania. AltDvb i SmartDvb nie mają własnych kodeków, więc tu musiałbyś kombinować. Jednak są to good programy. I jeszcze SkyView. Na początek zrób porządek na kompie.

con

Re: OVERMAX TN-01

Post autor: con » 11 października 2011, o 19:32

Dziękuję za szybką i fachową pomoc. Zabieram się za porządki.

btw. Nie wiedziałem że VLC mozna użyć

Co polecacie zamiast Overmaxa jako tuner DVB-T na UBS?

DVBManiak

Re: OVERMAX TN-01

Post autor: DVBManiak » 12 października 2011, o 06:48

Not Only LV5TDELUX albo WandTV.

Awatar użytkownika
speed10353
Posty: 18
Rejestracja: 12 maja 2012, o 11:37
Odbiornik: Overmax TN-01 DVB-T USB.
Instalacja antenowa: Z zestawu tunera.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Giżycko\Miłki

Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: speed10353 » 12 maja 2012, o 11:46

Witam!

Kupiłem tydzień temu na allegro tuner Overmax TN-01 Usb.
Podłączyłem go do komputera zainstalowałem sterowniki
i program BlazeHDTV 6.0.
Włączyłem ten program i pojawiło mi się okienko rejestracji.
Wpisałem swoje prawdziwe dane oraz klucz produktu który miałem
napisany na opakowaniu od płyty. Kliknąłem zarejestruj i
niespodzianka, nieprawidłowe dane rejestracji.
Próbowałem ze 20 razy wpisać klucz produktu i nic, nadal
nieprawidłowe dane rejestracji.
Bardzo proszę o pomoc! Z góry dziękuje za szybką odpowiedź.

giaur500
Posty: 1344
Rejestracja: 1 lipca 2011, o 13:42

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: giaur500 » 12 maja 2012, o 12:16

Może dostałeś nieprawidłowe dane rejestracji, skontaktuj sie ze sprzedającym. Od siebie mogę dodać, że ten BlazeHD TV to syf najgorszy jaki byc może o zerowej funkcjonalności i zerowych praktycznie możliwościach, ktoś ma niezły tupet żądając jeszcze za niego pieniędzy.

Radzę użyć jakiegoś normalnego programu do dvb-t, jak np. DvbViewer, VLC albo SplashLite (ten ostatni też dość ułomny, brakuje mu wielu podstawowych funkcji jak epg, telegazeta czy nagrywanie ale przynajmniej szybki i wygodny).

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: janek 77 » 12 maja 2012, o 12:50

Jeśli klucz jest poprawny to powinno pójść. On się czasami zacina przy rejestracji.
Ściągnij sobie jakąś wersję ze strony np lechpol.pl i uzyj tego klucz co masz.
http://www.lechpol.eu/model/urz0085
Program jest taki sobie ale zawsze możesz użyć SMARTDVB albo ALTDVB

Awatar użytkownika
speed10353
Posty: 18
Rejestracja: 12 maja 2012, o 11:37
Odbiornik: Overmax TN-01 DVB-T USB.
Instalacja antenowa: Z zestawu tunera.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Giżycko\Miłki

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: speed10353 » 12 maja 2012, o 12:51

Dziękuję za odpowiedź.
Też mi ten program się nie podoba, na razie korzystam z Windows Media Center.
Ma Telegazetę, EPG, Nagrywanie czyli wszystko to co mi potrzebne.
Ale BlazeHDTV chciałbym mieć ze względu na pilot który dostałem razem z tunerem.
Jeżeli znasz jakiś inny program który obsługuje pilot do mojego tunera daj znać.

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: janek 77 » 12 maja 2012, o 14:19

Blaze się zacina przy rejestracji. Zamknąć i spróbowac inne dane.

Jeśli ten tuner jest na ITE9135 to może pilot pójdzie na Total Media
tu jest
http://www.evolve.cz/ftp/DVBT%20USB%20tuner/Mars/

Awatar użytkownika
speed10353
Posty: 18
Rejestracja: 12 maja 2012, o 11:37
Odbiornik: Overmax TN-01 DVB-T USB.
Instalacja antenowa: Z zestawu tunera.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Giżycko\Miłki

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: speed10353 » 12 maja 2012, o 18:08

janek 77 pisze:Blaze się zacina przy rejestracji. Zamknąć i spróbowac inne dane.

Jeśli ten tuner jest na ITE9135 to może pilot pójdzie na Total Media
tu jest
http://www.evolve.cz/ftp/DVBT%20USB%20tuner/Mars/
Gdzie mogę sprawdzić czy mój tuner "jest na ITE9135"? Nie zbyt się na tym znam
ale chyba chodzi o płytę główną?

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: janek 77 » 12 maja 2012, o 18:38

W panel sterowania-- menedzer urzadzeń--kontrolery dżwięku-- widać nazwę tego tunera.

Awatar użytkownika
speed10353
Posty: 18
Rejestracja: 12 maja 2012, o 11:37
Odbiornik: Overmax TN-01 DVB-T USB.
Instalacja antenowa: Z zestawu tunera.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Giżycko\Miłki

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: speed10353 » 12 maja 2012, o 21:12

No rzeczywiście, jest napisane IT9135.
Rozumiem że z linku który pan podał mam ściągnąć ten "najcięższy" plik?

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: janek 77 » 12 maja 2012, o 23:29

dokładnie można spróbowć

Awatar użytkownika
speed10353
Posty: 18
Rejestracja: 12 maja 2012, o 11:37
Odbiornik: Overmax TN-01 DVB-T USB.
Instalacja antenowa: Z zestawu tunera.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Giżycko\Miłki

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: speed10353 » 13 maja 2012, o 00:49

Zainstalowałem program, jest strasznie podobny do Windows Media Center.
Jak teraz skonfigurować go żeby czytał pilota?

emeryt2
Posty: 18
Rejestracja: 20 kwietnia 2012, o 20:54
Odbiornik: MT 4163 Navigator,Cabletech URZ0085,TV PANASONIC TX-L32G20ES
Instalacja antenowa: pokojowa,wewn.logarytmiczna 4 dB oraz SMATV zewn.zbiorowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn-Janki (Warszawa) odl.15km

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: emeryt2 » 13 maja 2012, o 06:14

speed10353 pisze:Zainstalowałem program, jest strasznie podobny do Windows Media Center.
Jak teraz skonfigurować go żeby czytał pilota?
sterowniki do pilota są w zakładce TV IR

Awatar użytkownika
speed10353
Posty: 18
Rejestracja: 12 maja 2012, o 11:37
Odbiornik: Overmax TN-01 DVB-T USB.
Instalacja antenowa: Z zestawu tunera.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Giżycko\Miłki

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: speed10353 » 13 maja 2012, o 08:38

Jest tylko oddzielny program TV IR i nie ma w nim wyboru pilota.

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: janek 77 » 13 maja 2012, o 11:09

Generalnie pilot działa w oryginalnym sofcie dołączonym do tunera. Czasami markowe tunery dają wsparcie dla WMC. Overmax pewnie nie daje.
ja sam nie używam pilota więc się nie bawiłem.
a ostatni tuner od N-k nawet nie ma

MAsz dawa rozwiązania.

1.Jeśli TV IR nie reaguje na pilota to przynajmniej masz inny soft do tego tunera. ;)
Mozna spróbować odnależć sterownik pilota z Blaze i wrzucić do folderu w TM to pewnie jakis default.ini
może coś to zmieni i /lub wyedytować sterownik od tego marsa wpisami z tego od Overmax. Może się to uda.
2 spróbować uruchomić tego Blaze. Czasami się zacina.

Awatar użytkownika
speed10353
Posty: 18
Rejestracja: 12 maja 2012, o 11:37
Odbiornik: Overmax TN-01 DVB-T USB.
Instalacja antenowa: Z zestawu tunera.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Giżycko\Miłki

Re: Overmax TN-01 Problem z BlazeHDTV

Post autor: speed10353 » 13 maja 2012, o 15:18

Dzisiaj próbowałem zrobić to co napisałeś bez skutku aż wreszcie się
wkurzyłem, zainstalowałem z oryginalnej płytki tego BlazeHDtv i
ściągnąłem z internetu Serial Number.
Teraz wszystko działa, co prawda nie legalnie ale co tam.
Dziękuję za pomoc!

Odpowiedz