EVOLVE Blade DualCorder HD

Goalkeper
Posty: 89
Rejestracja: 17 czerwca 2011, o 19:59
Odbiornik: TV LG 42LE4500
MT4163 USB
Evolve Blade Dualcorder HD
Instalacja antenowa: Antena Siatka + LNA-101, montaż 50cm nad balustradą balkonu, 2 piętro.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kalisz - Mikstat,

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Goalkeper » 30 maja 2013, o 19:56

Wczoraj się bawiłem tym softem niestety dopiero później koleś który to robił powiedział mi aby nie instalować dodatku "moje menu" kostka się po jednym dniu zaczęła sypać bo flash miała przepchany :) dodatkowo (nie wiem czy to zbieg okoliczności) ale na jednym z filmów pojawił mi się komunikat GMC3 WARP POIT i przy tym film cały czas ciął i miał pikseloze. ogólnie działały nSPORT, HBO COMEDY, C+ Family, C+ Family 2, Dis CH HD, NAT GEO HD i reszta z chyba 21 dostępnych streamów. Oczywiście programy w jakości takiej aby kostka była w stanie z neta pociągnąć przez Wi-Fi. Dodatki dla dzieci w postaci 21 możliwych popularnych bajek wszystkie odcinki (chyba) m.in. Bolek i lolek, Sąsiedzi, Reksio :) Dzisiaj odinstalował z powodów wymienionych powyżej :) Po wgraniu softu i zalogowaniu się przez IP urządzenia mamy do wyboru kilkadziesiąt modów do wgrania :) np IPLA.TV

EDIT:

WEEB.TV śmiga i powiem szczerze kanały HD wyglądają całkiem przyzwoicie

maverick78
Posty: 43
Rejestracja: 10 maja 2013, o 10:48
Odbiornik: SAMSUNG BD-E8500M CABLETECH URZ0086 EVOLVE Blade-DualC HD
Instalacja antenowa: ANTENA MITON GALAXY 165 DVB-T +40dB
Nadajnik - obiekt nadawczy: EC4 ŁÓDŹ

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: maverick78 » 3 czerwca 2013, o 10:17

Witam,

pytania do innych użytkowników tego sprzętu:

Czy udało się wam uruchomić na nim serwer FTP ?

U mnie przy każdej próbie jego załączenia pojawia się komunikat "Nie wykryto dysku wewnętrznego !", pomimo że wszystkie dyski są oczywiście prawidłowo zamontowane i widoczne w systemie (serwer Samby działa bez problemu).

Jaką udaje się Wam uzyskiwać prędkość przesyłu danych po sieci (np. przegrywanie po sieci WIFI filmu z komputera na Evolve) ? U mnie jest to ok. 4Mb/s, da się szybciej ? (przegrywam na dysk USB podłączony do Evolve).


Pozdrawiam
Maverick78

Goalkeper
Posty: 89
Rejestracja: 17 czerwca 2011, o 19:59
Odbiornik: TV LG 42LE4500
MT4163 USB
Evolve Blade Dualcorder HD
Instalacja antenowa: Antena Siatka + LNA-101, montaż 50cm nad balustradą balkonu, 2 piętro.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kalisz - Mikstat,

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Goalkeper » 4 czerwca 2013, o 22:22

Rozumiem, że pisząc 4Mb masz na myśli megabajty ? Ogólnie rzecz biorąc Mb to megabity. Odnośnie FTP się nie wypowiem nie używałem. Jeżeli chodzi o transfery Wi-Fi czy ETH to nic lepszego nie osiągniesz. Jak dobrze pamiętam to max 6-8 po kablu, po USB z laptopa na dysk początki wysyłania 50MB później spada do 20. Wracając do Wi-Fi czy ETH więcej nie osiągniesz gdyż tak jest zaprogramowany chipset, bardziej jego moc jest skierowana w odtwarzanie i obróbkę filmów.

xsi
Posty: 3
Rejestracja: 9 czerwca 2013, o 20:49
Odbiornik: Evolve Blade

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: xsi » 9 czerwca 2013, o 20:58

Witam,
Zniknęła mi opcja do aktualizacji w ustawieniach przy sofcie 9679. Chcę wgrać soft z telnetem i nie wiem teraz jak to zrobić. Wgrywałem przez ftp plik install ale nic nie dało. Jakieś sugestie??

Pozdrawiam

Goalkeper
Posty: 89
Rejestracja: 17 czerwca 2011, o 19:59
Odbiornik: TV LG 42LE4500
MT4163 USB
Evolve Blade Dualcorder HD
Instalacja antenowa: Antena Siatka + LNA-101, montaż 50cm nad balustradą balkonu, 2 piętro.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kalisz - Mikstat,

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Goalkeper » 9 czerwca 2013, o 22:17

Wkładasz pena z softem do dowolnego portu USB, z tyłu masz guzik do włączania wyłączania urządzenia, coś a'la reset. Po włożeniu pena wciskasz ten guzik tak długo aż zapali się pasek z przodu i zgaśnie, na ekranie po chwili pojawi się znany ekran z postępem aktualizacji.

Odnośnie nowego softu nawet PPV z KSW23 wczoraj było dostępne :), zakupiłem sobie za 20zł premium i 95 stacji można oglądać do bólu, chyba że internet wyłączą :D

xsi
Posty: 3
Rejestracja: 9 czerwca 2013, o 20:49
Odbiornik: Evolve Blade

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: xsi » 11 czerwca 2013, o 10:15

Dzięki zbawco :) Pewnie bym to wyczytał w instrukcji gdyby ją załączyli.

sebger
Posty: 2
Rejestracja: 30 maja 2013, o 16:44
Odbiornik: Evolve Blade dualcorder HD

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: sebger » 11 czerwca 2013, o 13:11

Może ktoś jest jeszcze zainteresowany modyfikacją urządzenia, tak aby mieć na nim polską wersję xlivecz. Opiszę procedurę krok po kroku.

1. Potrzebujemy najpierw zmodyfikowaną wersję najnowszego firmware 9.5.43 r9679 z dodaną obsługą telnet. Ściągamy plik zip z tego linku:
https://mega.co.nz/#!NgtQWBJA!N6YzBidNx ... gmcKVJukOU
2. Rozpakowujemy plik i przenosimy na pendrive. Podłączamy pendrive do urządzenia.
3. Jeśli wcześniej uaktualniliśmy naszego BLADE do tej wersji softu, to nie znajdziemy już w menu opcji aktualizacji oprogramowania. Może się też zdarzyć, że urządzenie nie widzi pliku na pendrive. Sposób postępowania w obu wypadkach jest identyczny. Należy wyłączyć urządzenie, wyciągnąć wtyczkę z gniazdka. Następnie wcisnąć i przytrzymać przycisk power znajdujący się z tyłu urządzenia i trzymając go włożyć wtyczkę do gniazdka. Jeszcze przez kilka sekund przytrzymujemy przycisk i puszczamy. Pojawi się ekran z aktualizacją firmware. Spokojnei czekamy aż dobiegnie końca.
4. Ponownie uruchamiamy urządzenie, wybieramy opcje przywróć ustawienia fabryczne. Kolejny restart.
5. Teraz możemy przejść do konfiguracji BLADE. Ustawiamy sobie wszystko tak jak chcemy. Konfigurujemy sieć. Zapisujemy sobie pod jakim adresem IP mamy w sieci domowej urządzeni.
6. Siadamy do komputera. Będzie nam potrzebny programik do obsługi protokołu komunikacyjnego telnet. Polecam prościutki putty. Ściągamy go z tego adresu:
http://the.earth.li/~sgtatham/putty/lat ... ttytel.exe
7. Uruchamiamy programik, łączymy się z naszym urządzeniem wpisując jego adres IP i klikając OPEN.
8. Wyskakuje nam okienko z wierszem poleceń. W login wpisujemy: root
9. Jesteśmy już na naszym BLADE. Instalujemy moservices. Kolejno wpisujemy potwierdzając enterem:
cd /tmp
wget http://www.moservices.org/mos3/install
chmod +x install
./install
10. Resetujemy.
11. Ponownie łączymy się za pomocą putty, logujemy i wpisujemy tym razem kolejno:
cd /tmp
wget https://manta.googlecode.com/files/xlivecz.tar.bz2
pm install xlivecz alone
12. Mamy już wersję xlivecz dostosowaną dla polskich użytkowników. Jeszcze na wszelki wypadek wpisujemy:
pm install curl
13. Restartujemy urządzenie. Po tym w aplikacjach pojawi się ikona xLiveCZ. WeebTV znajduje się w ONLINE TV/International TV/
14. Musimy sobie jeszcze wprowadzić login i hasło do weeb.tv i to wszystko.
15. Z przeglądarki w komputerze możemy się logować na urządzenie wpisując sam jego adres IP. Zobaczymy jakie usługi mamy uruchomione, możemy także dodać kolejne. Tylko bardzo z tym uważajcie. Nasz BLADE ma mało pamięci. :)

Oczywiście wszystkie powyższe informacje, pliki nie są moim dziełem. Podziękowania należą się ich autorom. Ja tylko przygotowałem taki krótki poradnik, kompilację.

PS
Miałem w sobotę wizytę montera RTV ze spółdzielni i pojawiło się w moim domu gniazdko TV SAT. Będę zmieniał sobie urządzenie na tuner DVB-T i DVB-S w jednym, więc mam EVOLVE na sprzedaż jakby ktoś chciał. Oczywiście już zmodyfikowany. :)

Goalkeper
Posty: 89
Rejestracja: 17 czerwca 2011, o 19:59
Odbiornik: TV LG 42LE4500
MT4163 USB
Evolve Blade Dualcorder HD
Instalacja antenowa: Antena Siatka + LNA-101, montaż 50cm nad balustradą balkonu, 2 piętro.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kalisz - Mikstat,

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Goalkeper » 12 czerwca 2013, o 10:43

sabger tak po krótce, czym się różni wersja polska od czeskiej, oczywiści pomijamy fakt językowy. Chodzi mi o to czy jest lżejsza, bo szczerze powiedziawszy w wersji CZ naćkane jest trochę niepotrzebnych rzeczy typu TV Rosyjskie, Czeskie i Słowackie, kto to ogląda. Najlepszym dla mnie rozwiązaniem byłoby pozostawienie samych polskich plus weeb.tv. Obecnie po zainstalowaniu wersji czeskiej pozostało mi około 9MB wolnej pamięci.

marvin7
Posty: 7
Rejestracja: 18 czerwca 2013, o 10:13
Odbiornik: MANTA DVBT05, MEDIATEK MT4160, EVOLVE Blade DC, NC+ MediaBox
Instalacja antenowa: Televes V-HD + ampli. Televes 5530,
Montaż na kominie, ok 10m n.p.t
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Ślęża

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: marvin7 » 18 czerwca 2013, o 10:27

Goalkeper pisze:sabger tak po krótce, czym się różni wersja polska od czeskiej, oczywiści pomijamy fakt językowy. Chodzi mi o to czy jest lżejsza, bo szczerze powiedziawszy w wersji CZ naćkane jest trochę niepotrzebnych rzeczy typu TV Rosyjskie, Czeskie i Słowackie, kto to ogląda. Najlepszym dla mnie rozwiązaniem byłoby pozostawienie samych polskich plus weeb.tv. Obecnie po zainstalowaniu wersji czeskiej pozostało mi około 9MB wolnej pamięci.
Sporo na ten temat jest w wątku na forum manty (którą też posiadam). Ogólnie zamysł był taki,by odchudzić i dostosować xlive do naszych potrzeb, ale później wtyczka ewoluowała do PLIMS i w tej formie jest (chyba wciąż) rozwijana. W PLIMS jest wszystko co nam w PL jest potrzebne i... jeszcze trochę

Mam też pytanie:
O co chodzi z polskimi znakami w EPG??? To, że EPG jest "obcięte" - brak info rozszerzonego to jedno, ale brak polskich znaków niezależnie od tego jaki język i jaką stronę kodową ustawiam, to już jest irytujące :?

Goalkeper
Posty: 89
Rejestracja: 17 czerwca 2011, o 19:59
Odbiornik: TV LG 42LE4500
MT4163 USB
Evolve Blade Dualcorder HD
Instalacja antenowa: Antena Siatka + LNA-101, montaż 50cm nad balustradą balkonu, 2 piętro.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kalisz - Mikstat,

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Goalkeper » 19 czerwca 2013, o 00:56

sebger pisze:wget https://manta.googlecode.com/files/xlivecz.tar.bz2
pm install xlivecz alone
Tutaj musiałem usunąć z adresu s przy http, w przeciwnym wypadku nie pobierał pliku.
sebger pisze:12. Mamy już wersję xlivecz dostosowaną dla polskich użytkowników. Jeszcze na wszelki wypadek wpisujemy:
pm install curl
Po tej czynności otrzymałem taki wynik, wnioskuję że błędny

Kod: Zaznacz cały

/tmp # pm install curl
Install package curl...
--2013-06-18 23:02:06--  http://xlivecz.googlecode.com/files//curl.tar.bz2
Resolving xlivecz.googlecode.com... 173.194.70.82
Connecting to xlivecz.googlecode.com|173.194.70.82|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
2013-06-18 23:02:06 ERROR 404: Not Found.

Load error: Unable to download  http://xlivecz.googlecode.com/files//curl.tar.bz
2
Load error: Archive /tmp/curl.tar.bz2 is corrupt
Różnicy pomiędzy xlivecz z czeskiej strony z tą wersją ze strony manty nie zauważyłęm, wszystko to samo, jedynie na wersji z manty już odpowiednie moduły są poinstalowane. Chyba, że coś źle robię. W dalszym ciągu cały dodatek jest w języku czeskim.

grzes_dst
Posty: 1
Rejestracja: 27 czerwca 2009, o 23:21

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: grzes_dst » 27 czerwca 2013, o 14:13

Witam kolegów, od kilku dni jestem posiadaczem EVOLVE Blade DualCordera długo się przymierzałem z jego kupnem aż w końcu kupiłem. Szczerze mówiąc jestem nim troche rozczarowany bardzo wolno przełącza pomiędzy kanałami TV najpierw słychać dźwięk później wskakuje wizja, bardzo słabe EPG często się zawieszał podczas przełączania pomiędzy kanałami TV druga sprawa jak przełączam na TVP2Hd jedynki nie mam więc nie mogę sprawdzić najpierw mam pikselozę z dodatkiem zieleni i dopiero wskakuje kanał TVP2HD miałem firmware v9.5.43r5992 uaktualniłem do firmware 9.5.43 r9679 i nic się nie zmieniło. Resetowałem tuner do ustawień fabrycznych.
Ale bardziej mnie interesuje temat dysku czy można podpiąć dysk SATA III , wszędzie w opisach piszą , że tylko obsługuje Dyski SATA i SATA II.
Jak któryś z kolegów mógł by napisać czy SATA3 obsługuję urządzenie bezproblemowo.

Goalkeper
Posty: 89
Rejestracja: 17 czerwca 2011, o 19:59
Odbiornik: TV LG 42LE4500
MT4163 USB
Evolve Blade Dualcorder HD
Instalacja antenowa: Antena Siatka + LNA-101, montaż 50cm nad balustradą balkonu, 2 piętro.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kalisz - Mikstat,

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Goalkeper » 7 lipca 2013, o 21:47

Zamiast XliveCZ polacam zainstalować PLIMS, działa na podobnej zasadzie z tym, że mniej pamięci zajmuję i posiada tylko polskie telewizje, bez rosyjskich, czeskich, słowackich etc. Co najważniejsze na liście np z weeb.tv dostępnych kanałów po wciśnięciu cyfry 0 mamy podany cały program dla podświetlonego w danej chwili streamu.

Na początku postępujemy z instalacją plików jak kilka postów wcześniej a następnie zamiast wpisywać polecenia związane z xlivecz używamy tych.

Kod: Zaznacz cały

cd /tmp
wget http://manta.googlecode.com/files/PLIMS.tar.bz2
/usr/local/etc/mos/bin/pm install PLIMS alone 
Po zainstalowaniu w urządzeniu pozostaje prawie 11MB wolnego miejsca gdzie przy XliveCZ zostawało około 3MB

Tomi
Posty: 3
Rejestracja: 16 lipca 2013, o 19:14

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Tomi » 16 lipca 2013, o 19:26

Witam serdecznie wszystkich

miałbym do tych co znają się na rzeczy prośbę o poradę.
Dostałem ost. Evolve Blade II
http://www.alsen.pl/files/photos/95/134 ... iginal.jpg
Powyżej zamieszczam rysunek, żeby było wiadomo o który model chodzi.

Problem mam następujący.
Urządzenia używałem zaledwie 2 dni. Gdy zacząłem sobie ściągać filmy przez oprogramowanie zainstalowane na urządzeniu. Zauważyłem że wyłącza się o po pewnym czasie a na tv wyskakuje mi " Brak sygnału".

W żaden sposób nie mogłem uruchomić urządzenia jak tylko wyłączyć i włączyć ponownie, poprzez odłączenie prądu.
Sytuacja zaczęła powtarzać się coraz częściej gdy tylko przełączałem się na tv. A urządzenie działało dalej.
W momencie gdy wracałem z powrotem na Evolve miałem już powyższy komunikat.

Pomyślałem sobie o zmianie oprogramowanie. Ściągnąłem wersję oprogramowania którą podaje "sebger" - firmware 9.5.43 r9679

Od momentu gdy dłużej przytrzymałem przycisk zasilania żeby zczytał z usb oprogramowanie, urządzenie przestało teraz całkowicie się włączać.
Gdy włączam zasilanie, na tv wyskakuje jedynie napis "EVOLVE" i nic więcej się nie dzieje. Urządzenie cały czas pracuje nic nie da się zrobić.
Wielokrotnie już wyłączałem / włączałem urządzenie cały czas to samo.

Czy coś mogło stać się z oprogramowaniem dlatego się nie włącza?
Bardzo serdecznie proszę o pomoc.

marvin7
Posty: 7
Rejestracja: 18 czerwca 2013, o 10:13
Odbiornik: MANTA DVBT05, MEDIATEK MT4160, EVOLVE Blade DC, NC+ MediaBox
Instalacja antenowa: Televes V-HD + ampli. Televes 5530,
Montaż na kominie, ok 10m n.p.t
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Ślęża

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: marvin7 » 17 lipca 2013, o 19:06

Ale czy tuner przeszedł proces aktualizacji FW? (niebieski pasek postępu, itd) Bo jeśli tak, to prawdopodobnie uwaliłeś tuner niewłaściwym oprogramowaniem - masz inne urządzenie!
Teraz jedyne co możesz próbować robić, to zdobyć soft do "dwójki" i stosując tę samą metodę, co przy "dualcorderze I" próbować reanimować go.

-- połączono

Jest już nowe FW: evolve_blade_dualcorder_hd_v9.5.43.r10472_YouTube_fix

Oczywiście nie wiadomo co zostało poprawione oprócz dumnie brzmiącego napisu YouTube FIX

Do pobrania z serwera ftp evolve: ftp://ftp.evolve.cz/multimedia_player/b ... _hmc_dchd/

Lub zmodyfikowane (telnet): https://mega.co.nz/#!FgFH2bDS!CsZzVh3uB ... JRIifnPxnc

EDIT: No i ponawiam pytanie: Czy ktoś wie co się dzieje z Polskimi znakami w EPG??

edit/ Posty należy edytować, a nie publikować jeden pod drugim.

Tomi
Posty: 3
Rejestracja: 16 lipca 2013, o 19:14

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Tomi » 17 lipca 2013, o 19:43

marvin7 pisze:Ale czy tuner przeszedł proces aktualizacji FW? (niebieski pasek postępu, itd)
Nie w ogóle coś takie się nie pokazało.

Zaraz pobiorę to co mi proponujesz i zobaczę co będzie się działo.

Dzięki jak na razie

-- połączono

marvin7 powiem tak.

Nie ma bladego pojęcia co się dzieje. ściągnąłem ten najnowszy FW. zgrałem na USB (formatowany na FAT32). Podłączam do Evolve gdy jest odłączony z prądu. Wciskam przycisk Power z przodu i trzymam. Włączam urządzenie do prądu. Puszczam przycisk po ok 20 sek.

Nic się nie dziele. Nic a nic. Od momentu włączenia pojawia się tylko napis EVOLVE i tyle cały czas się świeci.

To samo robiłem przedtem zamin przestał mi się włączać z innym softem. Tak sobie myślę że chyba nic nigdy się nie wgrało bo u mnie nie występuje żaden niebieski pasek który cokolwiek by ładował.

edit/ Posty należy edytować, a nie publikować jeden pod drugim.

marvin7
Posty: 7
Rejestracja: 18 czerwca 2013, o 10:13
Odbiornik: MANTA DVBT05, MEDIATEK MT4160, EVOLVE Blade DC, NC+ MediaBox
Instalacja antenowa: Televes V-HD + ampli. Televes 5530,
Montaż na kominie, ok 10m n.p.t
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Ślęża

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: marvin7 » 17 lipca 2013, o 21:26

Ale który TEN najnowszy FW :shock: , bo ten który ja wskazałem jest do EVOLVE BLADE DUALCORDER, i prawie na pewno nie zadziała na EVOLVE II!
Musisz znaleźć soft do EVOLVE BLADE II, czyli tego modelu który TY posiadasz. EVOLVE BLADE DUALCORDER to inny produkt, i usiłowanie wepchnięcia jego FW do innego najprawdopodobniej nic nie da oprócz potencjalnego unieruchomienia sprzętu (nie tyle uszkodzenie co właśnie unieruchomienie).
Kompletnie nie znal tego twojego odtwarzacza i nie mam pojęcia jak tam się FW wgrywa, i gdzie je można znaleźć (ani www ani ftp evolve nie pomogło mi)

Pozostaje Ci szukać, szukać i modlić się, by coś znaleźć, ewentualnie - kupić coś innego :(

Tomi
Posty: 3
Rejestracja: 16 lipca 2013, o 19:14

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Tomi » 17 lipca 2013, o 21:37

Ten mój model zczytuje samoczynni z USB.
Podejrzewam że jest tak jak piszesz nie uszkodziłem urządzenia, ale przez próbę wgrania nie odpowiedniego FW po prostu go unieruchomiłem.

Ten plik z telnetem. Gdy go wgrałem na USB i podłączyłem do urządzenia. W momencie gdy włączam urządzenia a ono po chwili zaczyna czytać z USB to następuje odcięcie sygnału i komunikat "Brak sygnału" :/
Jutro zadzwonię do Wrocławia do serwisu może będą tak dobrzy i mi pomogą i coś doradzą. Albo FW do tego modelu dadzą :(

--- posty połączono

Witam

dla wszystkich który mieli by podobny problem do mojego
Ostatecznie wziąłem i zadzwoniłem do serwisu Evolve we Wrocławiu.
Tam bardzo miły serwisant podał mi linka bym użył do modelu który mam czyli Evolve Blad II tego v7.0.9.r4357 i faktycznie zadziałał.
Równocześnie powiedział ze to jedyne FW do tego urządzenia i innego nie będzie

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Goalkeper
Posty: 89
Rejestracja: 17 czerwca 2011, o 19:59
Odbiornik: TV LG 42LE4500
MT4163 USB
Evolve Blade Dualcorder HD
Instalacja antenowa: Antena Siatka + LNA-101, montaż 50cm nad balustradą balkonu, 2 piętro.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kalisz - Mikstat,

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Goalkeper » 20 lipca 2013, o 15:03

marvin7 pisze:Oczywiście nie wiadomo co zostało poprawione oprócz dumnie brzmiącego napisu YouTube FIX
Zostało poprawione EPG, przynajmniej na słowacko czeskim formu tvfreak napisali chłopaki, że już się całe opisy w EPG wyświetlają.

Tomi takiego firmware musisz szukać EVOLVE_BLADE_v7.0.9.r3240.rar dla urządzenia o oznaczeniu HMC-80FHD20 (pod tym symbolem robią go różne firmy, różnią się tylko nazwą)

marvin7
Posty: 7
Rejestracja: 18 czerwca 2013, o 10:13
Odbiornik: MANTA DVBT05, MEDIATEK MT4160, EVOLVE Blade DC, NC+ MediaBox
Instalacja antenowa: Televes V-HD + ampli. Televes 5530,
Montaż na kominie, ok 10m n.p.t
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Ślęża

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: marvin7 » 6 sierpnia 2013, o 22:59

Goalkeper pisze: Zostało poprawione EPG, przynajmniej na słowacko czeskim formu tvfreak napisali chłopaki, że już się całe opisy w EPG wyświetlają.
No to niech chłopaki z południa jeszcze podpowiedzą jak "wydłubać" te opisy, bo same jakoś nie chcą się pojawić ;) Już kombinowałem z innymi językami i strefami, ale jak nie było rozszerzonych opisów, tak nie ma :x
Może nasz wrocławski serwis pomoże w odpowiedzi na to pytanie? Jak będę miał trochę czasu na zbyciu postaram się dowiedzieć, na razie działa nie najgorzej (lepsza stabilność niż na poprzednim sofcie).

Goalkeper
Posty: 89
Rejestracja: 17 czerwca 2011, o 19:59
Odbiornik: TV LG 42LE4500
MT4163 USB
Evolve Blade Dualcorder HD
Instalacja antenowa: Antena Siatka + LNA-101, montaż 50cm nad balustradą balkonu, 2 piętro.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kalisz - Mikstat,

Re: EVOLVE Blade DualCorder HD

Post autor: Goalkeper » 7 sierpnia 2013, o 01:48

Osobiście skorzystałbym z niego ale jak będzie miał możliwość telnetowania co by można było wgrać plimsa.

Edit:
Już skorzystałem i jednak z opisami w EPG nic się nie poprawiło, w dalszym ciągu śladowe ilości tekstu. Zmieniono tylko dostęp do YT, który i tak nie działa ;] tzn pojawiają się błędy związane z siecią.

Odpowiedz