FERGUSON ARIVA T65

Ola33
Posty: 3
Rejestracja: 14 lutego 2014, o 11:53
Odbiornik: Ariva t65

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: Ola33 » 14 lutego 2014, o 12:01

Dzień dobry,a mam pytanko dlaczego od kilku dni nie mogę wznowić filmu w przerwanym miejscu opcją "edit" ? :cry: od początku ładnie wszystko chodziło przez USB a teraz nie zapisuje mi przerwanego filmu...jest to denerwujące bo każdy film trzeba do końca oglądać bo po kliknięciu np na "stop" znowu go od początku puszcza :evil: prawdopodobnie był tam jakiś folder z plikami ale został skasowany,szukam pomocy :D

fred
Posty: 282
Rejestracja: 13 kwietnia 2012, o 01:17
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
Ferguson Ariva T650i
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź, ECIV Zygry

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: fred » 14 lutego 2014, o 14:27

Nie spotkałem się z takim objawem.

Po pierwsze zresetuj dekoder. Jeżeli nie pomoże, to podłącz dysk do komputera i usuń ukryte pliki *.ini na dysku. Jeżeli to nie pomoże to przywróć ustawienia fabryczne i ustaw od nowa.

Ola33
Posty: 3
Rejestracja: 14 lutego 2014, o 11:53
Odbiornik: Ariva t65

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: Ola33 » 14 lutego 2014, o 14:47

OK dzięki wielkie tak zrobię

edit-nic nie pomogło :(

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: m@rtops » 15 lutego 2014, o 14:47

dekoder tworzy na penie plik "MM_PLAY_TIME" który jest odpowiedzialny za zapis wznawiania ;)
może pen jest źle sformatowany i nie może zapisać pliku - obsługiwane "fat32" oraz "NTFS" :roll:
sformatuj jeszcze raz lub sprawdź na innym penie ;)

Ola33
Posty: 3
Rejestracja: 14 lutego 2014, o 11:53
Odbiornik: Ariva t65

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: Ola33 » 16 lutego 2014, o 09:49

Mam ten plik na penie "MM_PLAY_TIME" na systemie FAT 32 zrobie formata i zobaczymy
----------
zrobiłam format z fat32 na ntfs i nadal nic plik mm.... tam jest nóż kar.. :evil:

Awatar użytkownika
kris_s8
Posty: 157
Rejestracja: 26 grudnia 2011, o 13:01
Miejscowość: Zgłobice
Odbiornik: SamsungUE32K5572SU,CryptoBox 652ComboLevel5632Manta 20LHN38L
Instalacja antenowa: Siatka na poddaszu z symetryzator do Samsung i Level.Do652 biquad.DoManty "drut
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Tarnów g. Św. Marcina

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: kris_s8 » 16 lutego 2014, o 15:09

Wgraj starszy soft, później nowszy, ustawienia fabryczne z kilka razy. Mnie nie wiem co dokładnie pomogło a nie pamiętało m i gdzie skończyłem oglądać programy z PVR.

bajek_8P
Posty: 6
Rejestracja: 28 marca 2013, o 18:22
Odbiornik: Ariva T65
Instalacja antenowa: Antena siatkowa/LNA 177/12 metrów nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: Bydgoszcz/Trzeciewiec

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: bajek_8P » 17 lutego 2014, o 20:42

Tuner nie potrafi zdekodować obrazu i TXT dla TV Trwam. Wiecie może dlaczego?? :?

Już wszystko wiem. Zmieniono pid video dla Trwam. Rozwiązanie - ponowne wyszukanie multipleksu.

myszoswinka
Posty: 17
Rejestracja: 18 lutego 2014, o 22:55

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: myszoswinka » 18 lutego 2014, o 22:59

witam jak ustawic dzwiek eac3 w tym dekoderze np.na tvp1HD sa trzy ścieżki 1.mpeg polski 2.niezdefi 3.niezdefi. która to jest eac3 i co oznacza te left right przy ścieżkach? pomoże ktoś?

Rafik_
Posty: 1
Rejestracja: 19 lutego 2014, o 14:40
Odbiornik: ariva t65

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: Rafik_ » 19 lutego 2014, o 14:43

Witam, posiadam dekoder Ariva T65 i mam z nim mały problem, ponieważ wyszukuje mi automatycznie 33 programy, niby sam je zapisuje, a potem okazuje się, że mam tylko 24 programy. W czym może tkwić problem? Czy aktualizacja oprogramowania może pomóc?
Z góry dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
radier
Posty: 298
Rejestracja: 24 stycznia 2012, o 23:07
Odbiornik: Samsung UE48H6400 + UPPLEVA 2.1
Instalacja antenowa: DPM GT-961
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Śrem

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: radier » 19 lutego 2014, o 21:21

Te pozostałe to płatny MUX4 (TV Mobilna od CP)

distefano
Posty: 589
Rejestracja: 19 kwietnia 2013, o 19:15
Odbiornik: TV Panasonic 50"
Ferguson T65
LTC HD-302
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa 12 el. pasmo UHF
Nadajnik - obiekt nadawczy: Krzemianucha odl. 10 km

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: distefano » 19 lutego 2014, o 21:51

Są pewnie za słabe dlatego nie zapisuje lub może jest to jakiś niekodowany Mux z innego nadajnika też "słaby". Można ręcznie sprawdzić wszystkie częstotliwości by się przekonać jaki jest sygnał.

peterpz
Posty: 8
Rejestracja: 2 czerwca 2013, o 11:05
Odbiornik: Ariva T650i
Instalacja antenowa: Dipol 19/21-69, kabel Triset 113, żadnych wzmacniaczy
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha Góra, Góra Jawor

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: peterpz » 24 lutego 2014, o 19:14

Witajcie,

U mojego dziadka jest dość irytujący problem z T65 i zastanawiam się co z tym zrobić. Otóż jak wiadomo odbiór cyfrowy musi czasem przyciąć z różnych powodów (kilka razy na dzień jest dla mnie akceptowalne). Nie jest to problemem, niech na chwilę ten obraz się zatrzyma, dźwięk zniekształci itd. Ale u dziadka każde zacięcie objawia się bardzo głośnymi trzaskami/piskami w momencie odzyskiwania strumienia (a zanim tuner dostroi się od nowa do mpeg-4 to kilka razy jeszcze przytnie bo trzeba zaczekać na pierwszą pełną ramkę itd). Niestety trzaski te są na tyle irytujące, że chcemy się ich pozbyć. Ale jak? Macie tak też w swoich T65? Ja mam dla porównania dwa T650i i tam jak obraz przytnie to dźwięk jest wyciszany i w wielu przypadkach można tych mikro zacięć nie zauważyć...

Dodatkowe info jest takie, że na tym dziadkowym T65 bardzo "wachluje" jakość sygnału (cały czas skacze między 60%, a 80%) - ale podczas takiego wahania nie zacina (musi chyba spaść poniżej 40%, a to dzieje się rzadko, ale jest irytujące jak napisałem). Cała instalacja nowa, bez wzmacniaczy. Dla porównania wpiąłem w nią T650i i jakość super stabilna. Co robić? Oddawać ten T65 na gwarancję? Jest podstawa? Soft w T65 najnowszy 1.0.61, czy jakoś tak.

wikik
Posty: 4
Rejestracja: 28 lutego 2014, o 19:24
Odbiornik: Ariva T65
Instalacja antenowa: Wewnętrzna, teleskopowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów / góra św. Marcina

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: wikik » 28 lutego 2014, o 19:43

Mam problem z aktualizacją Arivy T65.
Chciałem aktualizować soft i nie jestem w stanie.
Kilka tygodni temu chciałem do wersji 058, dziś do 061 i nic.
Przy próbie aktualizacji tuner sie restartuje i od razu normalnie sie włącza bez żadnej aktualizacji.
Próbowałem na 3 pendrivach i na FAT, FAT32 i NTFS. Zawsze to samo. Przywracanie ustawień nic nie daje.
Aktualny soft mam 036 i kiedyś byłem w stanie aktualizować tuner do tego softu.

remont
Posty: 33
Rejestracja: 31 maja 2011, o 18:53
Odbiornik: ARIVA 120 COMBO.
STRONG 8115
Instalacja antenowa: szerokopasmowa (Siatkowa)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha Góra,Kielce

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: remont » 28 lutego 2014, o 21:34

Wgraj ten T55_T65_bridge.zip a potem wgraj najnowszy.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: m@rtops » 28 lutego 2014, o 22:50

peterpz pisze: Niestety trzaski te są na tyle irytujące, że chcemy się ich pozbyć. Ale jak?
może spróbuj ściszyć dźwięk w tv - być może jest na max , ewentualnie spróbuj inny kabel "euro" (strzelam że tak podłączone) ;)
peterpz pisze:na tym dziadkowym T65 bardzo "wachluje" jakość sygnału
sprawdź połączenie w gnieździe antenowym dekodera - może żyła środkowa (bolec wtyczki) źle styka - zbyt szeroko rozgięte blaszki gniazda dekodera (może zmiana wtyczki pomoże)
dodatkowo przy ustawianiu sygnału ważniejsza jest wartość jakości niż siły sygnału - jeśli siła jest na max to może należy zmienić ustawienie anteny aby jakość była stabilna - siła może być nawet 70% ;)
wikik pisze:Próbowałem na 3 pendrivach i na FAT, FAT32 i NTFS.
podstawa - pen sformatowany w FAT32 , a na penie TYLKO plik z danym softem ;)
remont pisze:Wgraj ten T55_T65_bridge.zip a potem wgraj najnowszy.
ten "niby soft" był raczej do przejścia z softów poniżej 1.013 do wyższych (wtedy coś zmienili) - choć mi bez tego poszło z 1.001 do 1.019 :D
ale możesz spróbować ;)

wikik
Posty: 4
Rejestracja: 28 lutego 2014, o 19:24
Odbiornik: Ariva T65
Instalacja antenowa: Wewnętrzna, teleskopowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów / góra św. Marcina

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: wikik » 1 marca 2014, o 09:37

m@rtops pisze:
wikik pisze:Próbowałem na 3 pendrivach i na FAT, FAT32 i NTFS.
podstawa - pen sformatowany w FAT32 , a na penie TYLKO plik z danym softem ;)
za każdym razem na penie był tylko plik .bin z softem. Prób na penach z FAT32 było już przynajmniej kilka.
remont pisze:Wgraj ten T55_T65_bridge.zip a potem wgraj najnowszy.
m@rtops pisze:ten "niby soft" był raczej do przejścia z softów poniżej 1.013 do wyższych (wtedy coś zmienili) - choć mi bez tego poszło z 1.001 do 1.019 :D
ale możesz spróbować ;)
Soft T55_T65 bridge też już próbowałem i dzieje się tak samo, czyli restart urzadzenia i tyle.
Zresztą upgrade do wersji 036 był normalnie, nie przez wersję bridge.
Próbowałem też przez OTA ale też się nie da.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: m@rtops » 1 marca 2014, o 14:04

a próbowałeś wgrywać "niższy" soft ?

wikik
Posty: 4
Rejestracja: 28 lutego 2014, o 19:24
Odbiornik: Ariva T65
Instalacja antenowa: Wewnętrzna, teleskopowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów / góra św. Marcina

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: wikik » 1 marca 2014, o 21:23

m@rtops pisze:a próbowałeś wgrywać "niższy" soft ?
No i udało się ale nie bardzo wiem dlaczego.
Wziąłem kolejnego pena, system plików FAT32, wersja softu 061 ale nazwa pliku skrócona tylko do numeru wersji no i po raz kolejny przywrócone fabryczne ustawienia. I poszło.
Dzięki wszystkim za pomoc.

mistrz_of_dvb-t
Posty: 35
Rejestracja: 15 marca 2012, o 21:03
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
Wiwa HD-90 Memo
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: mistrz_of_dvb-t » 20 marca 2014, o 08:01

Wiadomo jak ten dekoder spisuje się z dyskiem przenośnym zasilanym tylko przez USB np. TOSHIBA STOR.E 500gb USB2 USB3? Przy większej ilości nagrań na dysku nie spowalnia dekodera?
Używa ktoś podobnego dysku z tym dekoderem, są jakieś problemy?

Awatar użytkownika
radier
Posty: 298
Rejestracja: 24 stycznia 2012, o 23:07
Odbiornik: Samsung UE48H6400 + UPPLEVA 2.1
Instalacja antenowa: DPM GT-961
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Śrem

Re: FERGUSON ARIVA T65

Post autor: radier » 20 marca 2014, o 15:20

Nie ma problemów.

Odpowiedz