KRUGER & MATZ KM00186

Awatar użytkownika
wandosu
Posty: 129
Rejestracja: 11 kwietnia 2011, o 23:25
Odbiornik: /KRUGER&MATZ KM00186/Xoro HRT 8300/
CryptoBox 652HD Combo/
Instalacja antenowa: Telmor ASR-860
313mnpm
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy

Re:

Post autor: wandosu » 13 grudnia 2013, o 21:59

Czyli tuner KRUGER & MATZ KM00186 czyta do ;
Pendrive 32GB i Karty SDHC32GB w czytniku usb.
Czy ktoś testował większe pamięci

kazek39
Posty: 1
Rejestracja: 14 lutego 2014, o 16:06
Odbiornik: kruger&Matz 0186

Kruger&Matz 0186 i kino domowe

Post autor: kazek39 » 14 lutego 2014, o 16:29

Mam problem z uzyskaniem dżwięku DD z wyjścia cyfrowego dekodera K&M 0186 pod które mam podpięty amplituner Yamaha RX-V450.Ampli gra ,ale bez względu na ustawienie audio tunera zawsze świeci się kontrolka PCM.Podłączyłem w to miejsce inny dekoder Wiwa Hd90 mini i wszystko gra i PCM się nie świeci.Czy mam walnięnty tuner?

ptok888
Posty: 4
Rejestracja: 30 czerwca 2013, o 12:10
Odbiornik: km oo186

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: ptok888 » 15 lutego 2014, o 09:48

Obraz na moim tunerku w dniu 15 lutego, po zmianie Muxów. TVP1HD i TVP2HD totalna porażka. Skacze przez cały czas nie da się tego oglądać.

Awatar użytkownika
wandosu
Posty: 129
Rejestracja: 11 kwietnia 2011, o 23:25
Odbiornik: /KRUGER&MATZ KM00186/Xoro HRT 8300/
CryptoBox 652HD Combo/
Instalacja antenowa: Telmor ASR-860
313mnpm
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: wandosu » 15 lutego 2014, o 23:59

U mnie wporządku wszystko,1 i 2
z jakiego nadajnika miasta korzystasz.

lesz
Posty: 31
Rejestracja: 15 lutego 2012, o 15:17
Odbiornik: Kruger Matz KM000186 twin tuner, Wiwa 90 MC
Instalacja antenowa: antena szerokopasmowa o strukt.logarytmiczno periodycznie dipolowej bez wzmacn
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy 13km, Skrzyczne

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: lesz » 16 lutego 2014, o 12:57

U mnie też skacze obraz na programach HD. Skasowałem je i zostawiłem tylko SD. Ale nie wiem, co będzie jak zostaną same HD.

ptok888
Posty: 4
Rejestracja: 30 czerwca 2013, o 12:10
Odbiornik: km oo186

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: ptok888 » 16 lutego 2014, o 14:28

wandosu pisze:U mnie wporządku wszystko,1 i 2
z jakiego nadajnika miasta korzystasz.
Kraków chorągwica.Muszę ogladać wersję SD, Hd trzęsie sie jak galareta w Leteer Box. W innych formatach nie trzęsie, al te inne formaty mi nie pasują.

Awatar użytkownika
wandosu
Posty: 129
Rejestracja: 11 kwietnia 2011, o 23:25
Odbiornik: /KRUGER&MATZ KM00186/Xoro HRT 8300/
CryptoBox 652HD Combo/
Instalacja antenowa: Telmor ASR-860
313mnpm
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: wandosu » 16 lutego 2014, o 20:19

Ja korzystam z Mysłowic kosztowy na moim sprzęcie wszystko jest idealnie.

Awatar użytkownika
Bogoes
Posty: 220
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, o 18:45
Odbiornik: Kruger&Matz KM00186, Wiwa 90HD
Medion MD86891 (DAB+,IR,FM)
Instalacja antenowa: Ant. Uni Line LOG 560UD
20km-Trzeciewiec, 3,2km-Chodkiewicza
22km-Solec Kuj.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (TV), Solec Kuj. (DAB+)

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: Bogoes » 7 marca 2014, o 14:24

Witam!!!

Wygląda na to, że firma Kruger Matz przestała wspierać technicznie tunery dvb-t (na ich stronie usunięto softy, instrukcje wszystkich modeli dekoderów dvb-t)... więc nie wiadomo, czy doczekamy się nowego softu.
Dla osób, które mają problemy drżeniem obrazu, polecam nowy soft bliźniaczego tunera Cabletecha URZ00086(wersja 1.28), w którym ponoć naprawiono problemy z odbiorem TVP1HD i TVP2HD:
http://www.cabletech.pl/pl/4523-tuner-d ... win-tuner-
lub http://www.lechpol.eu/model/urz0086.
Wgrałem soft i u mnie działa na KM00186.

zinox
Posty: 135
Rejestracja: 25 lipca 2011, o 21:17
Odbiornik: tv LG
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dęblin/Ryki

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: zinox » 7 marca 2014, o 14:55

nie przestała tylko pewnie znów jakieś modyfikacje mają na stronie (oczywiście nic nie informując)
soft masz na stronie Lechpola
http://www.lechpol.eu/sites/default/fil ... 8-soft.zip

edit
swoją drogą chyba znów TVP coś zmieniła w nadawaniu bo na poprzednim sofcie v.1.2.7 nie ma drżenia na kanałach HD (jestem u kumpla chciałem mu zmienić soft a tu niespodzianka)

Awatar użytkownika
Bogoes
Posty: 220
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, o 18:45
Odbiornik: Kruger&Matz KM00186, Wiwa 90HD
Medion MD86891 (DAB+,IR,FM)
Instalacja antenowa: Ant. Uni Line LOG 560UD
20km-Trzeciewiec, 3,2km-Chodkiewicza
22km-Solec Kuj.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (TV), Solec Kuj. (DAB+)

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: Bogoes » 7 marca 2014, o 15:20

Dzięki...

ptok888
Posty: 4
Rejestracja: 30 czerwca 2013, o 12:10
Odbiornik: km oo186

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: ptok888 » 10 marca 2014, o 12:00

zinox pisze:
edit
swoją drogą chyba znów TVP coś zmieniła w nadawaniu bo na poprzednim sofcie v.1.2.7 nie ma drżenia na kanałach HD (jestem u kumpla chciałem mu zmienić soft a tu niespodzianka)
Potwierdzam. U mnie też przestało skakać.

Awatar użytkownika
wandosu
Posty: 129
Rejestracja: 11 kwietnia 2011, o 23:25
Odbiornik: /KRUGER&MATZ KM00186/Xoro HRT 8300/
CryptoBox 652HD Combo/
Instalacja antenowa: Telmor ASR-860
313mnpm
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: wandosu » 28 czerwca 2014, o 16:38

Trochę denerwujące jest od czasu do czasu wieszanie się ego tunera (KRUGER & MATZ KM00186) gdy jest podłączony do niego dysk,ja mam taki dysk zewnętrzny.(może to wina kieszeni?)
.
Obrazek Obrazek

biprotek
Posty: 339
Rejestracja: 2 września 2011, o 14:28
Odbiornik: GT30E, XS65Combo, Sloth Combo, RTL2832U, AJB3552/12
Instalacja antenowa: yagi-uda, zbiorcza, drut ;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Skrzyczne, CZ

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: biprotek » 18 lipca 2014, o 13:41

Dokładnie, te kieszenie są winne, mam podobnie - losowe problemy z obsługą dysku w takiej kieszeni przez tuner. Ten sam dysk bez kieszeni na zwykłym kabelku usb-sata lub droższej kieszeni działa bez problemu.

waniaa
Posty: 5
Rejestracja: 6 października 2012, o 23:55
Odbiornik: KRUGER & MATZ KM00186

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: waniaa » 19 lipca 2014, o 01:57

Wypuszczono w niemczech nowy klon tunera o nazwie HRT 8300 xoro.
Soft można pobrać z tąd
http://www.xoro.de/downloads/digital-re ... auswahlen/

Trzeba zmienić rozszerzenie na .ABS bo to ma .MAN, a w opisie zmian jest napisane że powinno być.ABS.
Jakie ma funkcje,to nie wiem bo nie instalowałem.

zinox
Posty: 135
Rejestracja: 25 lipca 2011, o 21:17
Odbiornik: tv LG
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dęblin/Ryki

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: zinox » 19 lipca 2014, o 17:57

sprawdzałeś że ma rozszerzenie .MAN? czy tylko przepisujesz pierdoły za innymi forami

waniaa
Posty: 5
Rejestracja: 6 października 2012, o 23:55
Odbiornik: KRUGER & MATZ KM00186

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: waniaa » 19 lipca 2014, o 19:58

Co do rozszerzenia .Man to pojawia się gdy ściągam plik przy użyciu Internet Explorera.Trochę to dziwne, bo jak ściągne plik za pomocą Chrome to ma .ABS. Z stąd ta niezgodność.

Awatar użytkownika
wandosu
Posty: 129
Rejestracja: 11 kwietnia 2011, o 23:25
Odbiornik: /KRUGER&MATZ KM00186/Xoro HRT 8300/
CryptoBox 652HD Combo/
Instalacja antenowa: Telmor ASR-860
313mnpm
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: wandosu » 17 października 2014, o 20:38

waniaa pisze:Wypuszczono w niemczech nowy klon tunera o nazwie HRT 8300 xoro.
Soft można pobrać z tąd
http://www.xoro.de/downloads/digital-re ... auswahlen/

Trzeba zmienić rozszerzenie na .ABS bo to ma .MAN, a w opisie zmian jest napisane że powinno być.ABS.
Jakie ma funkcje,to nie wiem bo nie instalowałem.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Te tunery są dwa rodzaje;
1) Xoro HRT-8300
2) Xoro HRT-8300v2 wersja z V2
Ja mam ten tuner Xoro HRT-8300v2 wersja z V2
http://www.xoro.de/downloads/digital-re ... auswahlen/
,,,,,,,,,,,,,
Pytanie czy da się wgrać soft z KRUGER & MATZ KM00186
do Xoro HRT-8300v2 wersja z V2 poczebowałbym taki foft,przeobiony, żeby podmienić,wgrywając soft z Krugera do Xoro tuner się już nie włączy,a szkoda ryzykować.
Jak ktoś potrafi wysłać mi ,będę wdzięczny
.......
Mam obydwa,nie tak dawno xoro nie mógł jednego odtworzyć filmu z pena,inne otwierał a Kruger dał radę wszystkie,pewno jakiegos codeca nie ma w sofcie w Xoro,a Kruger ma.
..................
Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Bogoes
Posty: 220
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, o 18:45
Odbiornik: Kruger&Matz KM00186, Wiwa 90HD
Medion MD86891 (DAB+,IR,FM)
Instalacja antenowa: Ant. Uni Line LOG 560UD
20km-Trzeciewiec, 3,2km-Chodkiewicza
22km-Solec Kuj.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (TV), Solec Kuj. (DAB+)

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: Bogoes » 17 października 2014, o 20:54

patrząc po nazwie tego softu (numeracji) i dacie (lipiec 2013), to jest to starsza wersja softu- 1.2.6... a najnowsza znana mi wersja KM00186 i URZ00086 ma nr 1.2.8. i pochodzi marca 2014r.
Więc chyba nie ma sensu kombinować z instalacją tego softu, ale każdy zrobi, jak uważa... ;)

Awatar użytkownika
wandosu
Posty: 129
Rejestracja: 11 kwietnia 2011, o 23:25
Odbiornik: /KRUGER&MATZ KM00186/Xoro HRT 8300/
CryptoBox 652HD Combo/
Instalacja antenowa: Telmor ASR-860
313mnpm
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: wandosu » 17 października 2014, o 21:08

W Krugerze mam najnowszego softa 1.2.8. z tego roku
zdjęcie było z wiosny,
Pytanie czy da się ten najnowszy soft z Krugera przerobić do Xoro wersja z v2 (ktoś potrafi)

Awatar użytkownika
Bogoes
Posty: 220
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, o 18:45
Odbiornik: Kruger&Matz KM00186, Wiwa 90HD
Medion MD86891 (DAB+,IR,FM)
Instalacja antenowa: Ant. Uni Line LOG 560UD
20km-Trzeciewiec, 3,2km-Chodkiewicza
22km-Solec Kuj.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (TV), Solec Kuj. (DAB+)

Re: KRUGER & MATZ KM00186

Post autor: Bogoes » 17 października 2014, o 21:42

Wg mnie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wgrać soft K&M lub Cabletecha 1.2.8, zdarzało mi się wgrywać do KM00186 soft od bliźniaczego Cabletecha (z powodu późniejszego wydawania aktualizacji do K&M) i wszystko było ok, tylko przy uruchamianiu zamiast tła KMa było tło Cabletecha...
Także rób jak uważasz... uważaj, jak robisz...;)

Odpowiedz