MANTA DVBT05

kkj

Re: MANTA DVBT05

Post autor: kkj » 25 kwietnia 2012, o 01:18

Mógłby ktoś mnie poinstruować jak włączyć ten moduł ipli? Wszystko niby ładnie się zainstalowało, jednak nie wiem co dalej.

EDIT:
Pogrzebałem trochę wokół tego modułu i stwierdzam, że ta pozycja w menu uruchamia jedynie serwer proxy dla ipli, natomiast dostęp do samej usługi jest poprzez RSS. Natomiast kanał RSS jest dostępny przez pod adresem modules/ipla/php/. Dobrze rozumuję? Jednak pod tym adresem pojawia się błąd.
Fatal error: Call to undefined function sqlite_open() in /usr/local/etc/mos/www/modules/ipla/php/IplaInterface.php on line 52
Wychodzi na to, że brakuje modułu do php, zapewniającego obsługę SQLite. Czy dobrze to wymyśliłem, czy też to wszystko działa winny sposób? Działa wam to na oryginalnym fw?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: MANTA DVBT05

Post autor: @GUTEK@ » 25 kwietnia 2012, o 18:51

Podobno jednak Ipla na tej Mancie nie chce działać brakuje biblioteki uClibc 0.9.28.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: MANTA DVBT05

Post autor: @GUTEK@ » 4 maja 2012, o 14:19

W Carrefourze ten tuner jest za 249zł.

Awatar użytkownika
Felek
Posty: 47
Rejestracja: 24 czerwca 2011, o 13:37
Odbiornik: Strong STR8105 eco
Cabletech URZ0083
Ferguson Ariva T60
Instalacja antenowa: Antena siatkowa na dachu bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa/Raszyn

Re: MANTA DVBT05

Post autor: Felek » 4 maja 2012, o 21:57

Widziałem to w Carrefourze i całkiem mi się spodobało.
Mam pytania:
1. Czy ktoś może potwierdzić współpracę tej Manty z dyskami z systemem plików ext3?
2. Czy da radę na tym słuchać z plików w formacie FLAC?

Pozdrawiam,
Felek

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: MANTA DVBT05

Post autor: @GUTEK@ » 4 maja 2012, o 22:03

Realteki FLAC odtwarzają, z ext3 nie wiem ale tam siedzi "pełny" linux więc bardzo prawdopodobne.

zygmunt
Posty: 134
Rejestracja: 11 września 2009, o 15:18
Odbiornik: Philips PFL 5507 K12
Ferguson t65
Instalacja antenowa: Siatkowa z regulowanym zasilaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Koszotwy Katowice

Re: MANTA DVBT05

Post autor: zygmunt » 5 maja 2012, o 17:55

Czy ktoś sprawdzał jak działa radio internetowe w tej mancie ?
Jak się wyszukuje listę radiostacji ?
Czy ogg otworzy ?
Jak ten tuner sie zachowuje w przypadku zaniknięcia dostaw energii ?
Powraca do poprzedniego stanu, czy włącza sie ?

Awatar użytkownika
Felek
Posty: 47
Rejestracja: 24 czerwca 2011, o 13:37
Odbiornik: Strong STR8105 eco
Cabletech URZ0083
Ferguson Ariva T60
Instalacja antenowa: Antena siatkowa na dachu bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa/Raszyn

Re: MANTA DVBT05

Post autor: Felek » 6 maja 2012, o 12:20

@GUTEK@ pisze:Realteki FLAC odtwarzają, z ext3 nie wiem ale tam siedzi "pełny" linux więc bardzo prawdopodobne.
Dzięki za odpowiedź. Zależy mi jednak na tym, żeby to napisał ktoś, kto sam włączył i sprawdził.
Pozdrawiam, Felek

majkeljot
Posty: 82
Rejestracja: 12 marca 2012, o 10:27
Odbiornik: LG MS450H
Manta DVBT05
LG 32LN575s
Instalacja antenowa: samoróbka biquad w oknie na strychu.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin kołowo 18km

Re: MANTA DVBT05

Post autor: majkeljot » 6 maja 2012, o 15:47

Felek - FLAC-zki działają.
Można także odtwarzać APE, a co więcej można otwierać oba poprzez CUE.
zygmunt pisze:Czy ktoś sprawdzał jak działa radio internetowe w tej mancie ?
Jak się wyszukuje listę radiostacji ?
Można poprzez pliki pls, albo aplikację Muzee gdzie jest ich całe mnóstwo.
zygmunt pisze:Czy ogg otworzy ?
Odtwarza
zygmunt pisze:Jak ten tuner sie zachowuje w przypadku zaniknięcia dostaw energii ?
Powraca do poprzedniego stanu, czy włącza sie ?
Po ponownym włączeniu zasilania, załącza się jako odtwarzacz TV na ostatnio wybranym kanale.

qqqaaazzz
Posty: 10
Rejestracja: 21 listopada 2011, o 18:11
Odbiornik: Ariva T50
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn

Re: MANTA DVBT05

Post autor: qqqaaazzz » 6 maja 2012, o 22:06

Szczerze odradzam wszystkim ten wynalazek.
Osobiście kupiłem to bo skusiłem się na - zdawało się - odtwarzacz do wszystkiego z podwójnym tunerem za małe pieniądze, jednak rzeczywistość okazała się boleśnie inna.
Poprzednio użytkowałem wiele odtwarzaczy multimedialnych np: Popcorn A-100, Novatron 81 oraz kilka tunerów DVB-T: Ferguson Aviva T50, AverTV DVB-T oraz EMTEC S800H.

W swoich poszukiwaniach marzyłem o urządzeniu które będzie posiadało:
- podwójny tuner aby móc swobodnie nagrywać;
- zabudowany dysk twardy z obsługą NTFS;
- dekodery wszelkich plików multimedialnych;
- sprzętową obsługę JPG;
- możliwość przekazania oryginalnego dźwięku HD przez HDMI;
- wbudowany wyświetlacz do obsługi bez konieczności włączania TV.

Manta DVBT05 wydawała się spełnieniem moich marzeń jednak pomimo ładnego (naprawdę) wyglądu, świetnego procesora "do wszystkiego" i świetnej ceny <250zł nie da się z nią wytrzymać.
Główne problemy wynikają z okropnie niedopracowanego firmware, którego największe niedoróbki to:
1. brak możliwości własnego sortowania programów - co prawda można je ustawić tak, żeby po TVP1 było TVP2 potem TVN i Polsat jednak aby na szybko włączyć TVP1 i tak trzeba na pilocie wybrać 31! dla TVN - 12!!! Polsat - 4, CHORE!!!
2. kompletnie bezużyteczny wyświetlacz, na którym po pierwsze nic nie widać bo jest za ciemny, a sąsiaduje ze wściekle niebieską diodą stand-by, po drugie wyświetla zupełnie bezużyteczne bzdety, więc z całą pewnością nie da się obsługiwać DVBT05 bez telewizora!!!
3. dość głośno hałasuje wentylator nawet bez dysku;
4. obydwa złącza USB są z boku (zamiast jedno z tyłu i jedno z przodu);
5. z całej masy zaimplementowanych serwisów internetowych praktycznie nic się nie przydaje, bo nawet YouTube nie działa poprawnie (nie ma pełnego ekranu i wyszukuje mało plików);
6. klawiszologia pilota jest chaotyczna - w trakcie obsługi co chwilę klikasz coś co w każdym innym urządzeniu powoduje jakąś czynność, ale w tej Mancie oczywiście wszystko działa inaczej - nawet przeglądanie EPG to udręka!
7. grafiki wyświetlane na ekranie usiłują dorównywać poziomowi całego urządzenia - pasek oglądanego programu zdominowany jest przez zupełnie zbędny napis DTV oraz pod nim równie duże POL, TT, 576 jakieś puste okienka, a na nazwę oglądanego programu juz brakuje miejsca i jest mocno przycięty oraz zupełnie brakuje jakiegokolwiek paska postępu!!!
8. serwis producenta jest jeszcze mniej uzyteczny niż samo urządzenie, że zacytuję: "[...] może przestanie się zawieszać jak zaktualizuje Pan oprogramowanie [...] niestety samodzielna aktualizacja firmware nie podlega gwarancji..." !!!! Toż to szczyt bezczelności!!!!
9. po utracie zasilania Manta się zawsze włącza niezależnie od stanu w jakim była poprzednio;
10. aha i na koniec - intensywnie eksploatowany DVBT05 okresowo się zawiesza i pomaga tylko wyrwanie wtyczki zasilania.

Porównując do innych to niedoścignionym ideałem jest EMTEC S850H, który potrafi wszystko co napisano o tej Mancie i wszystko działa (za wyjątkiem opisów w EPG) oraz nigdy się nie zawiesza, a wyświetlacz pokazuje to co powinien - aczkolwiek zbyt małe literki trochę utrudniają czytanie i w kilku kwestiach można by go doszlifować.

Jeśli zastanawiasz się nad zakupem Manty DVBT05 lepiej porównaj ją bezpośrednio - najlepiej osobiście - z EMTEC S850H, bo po co się denerwować?

majkeljot
Posty: 82
Rejestracja: 12 marca 2012, o 10:27
Odbiornik: LG MS450H
Manta DVBT05
LG 32LN575s
Instalacja antenowa: samoróbka biquad w oknie na strychu.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin kołowo 18km

Re: MANTA DVBT05

Post autor: majkeljot » 6 maja 2012, o 23:20

qqqaaazzz pisze:Szczerze odradzam wszystkim ten wynalazek.
No cóż każdy ma swoje zdanie i moje, po kilkudniowym uzytkowaniu jest zupełnie inne. Dlaczego? To już za chwilę.
qqqaaazzz pisze: W swoich poszukiwaniach marzyłem o urządzeniu które będzie posiadało:
1 - podwójny tuner aby móc swobodnie nagrywać;
2 - zabudowany dysk twardy z obsługą NTFS;
3 - dekodery wszelkich plików multimedialnych;
4 - sprzętową obsługę JPG;
5 - możliwość przekazania oryginalnego dźwięku HD przez HDMI;
6 - wbudowany wyświetlacz do obsługi bez konieczności włączania TV.
ad1 - ma i działa
ad2 - ja włożyłem dysk i również działa
ad3 - dekoduje naprawdę prawie wszystko (tyle co każdy RTL1185)
ad4 - obsługuje
ad5 - przekazuje
ad6 - jest ale beznadziejny
Czyli na 6 pkt tylko jeden jest do bani
qqqaaazzz pisze:największe niedoróbki to:
1. brak możliwości własnego sortowania programów - co prawda można je ustawić tak, żeby po TVP1 było TVP2 potem TVN i Polsat jednak aby na szybko włączyć TVP1 i tak trzeba na pilocie wybrać 31! dla TVN - 12!!! Polsat - 4, CHORE!!!
U mnie sortowanie wg LCN więc nie mam tego problemu
qqqaaazzz pisze: 2. kompletnie bezużyteczny wyświetlacz, na którym po pierwsze nic nie widać bo jest za ciemny, a sąsiaduje ze wściekle niebieską diodą stand-by, po drugie wyświetla zupełnie bezużyteczne bzdety, więc z całą pewnością nie da się obsługiwać DVBT05 bez telewizora!!!
Zgadzam się całkowicie
qqqaaazzz pisze:3. dość głośno hałasuje wentylator nawet bez dysku;
To chyba zależy od trafienia, mój jest w miarę cichy (choć zdarza mu się po dłuższej przerwie cichutko pobrzęczeć, co po chwili przechodzi), ale każda konstrukcja z tal małym wiatraczkiem tak ma i kupując trzeba było się z tym liczyć albo kupić coś bez wiatraka
qqqaaazzz pisze:4. obydwa złącza USB są z boku (zamiast jedno z tyłu i jedno z przodu)
Chyba to widziałeś przed zakupem, a jednak zdecydowałeś się kupić, więc o co pretensje? Taka konstrukcja jak wiele innych.
qqqaaazzz pisze: 5. z całej masy zaimplementowanych serwisów internetowych praktycznie nic się nie przydaje, bo nawet YouTube nie działa poprawnie (nie ma pełnego ekranu i wyszukuje mało plików)
To już totalna bzdura. Chociażby Muzee czyli potężny zbiór radia internetowego(i mniej ciekawej TV), Picassa, Flickr, Facebook, a Youtube trzeba wpierw nauczyć się obsługiwać zanim się napisze, że nie ma pełnego ekranu.
qqqaaazzz pisze: 6. klawiszologia pilota jest chaotyczna - w trakcie obsługi co chwilę klikasz coś co w każdym innym urządzeniu powoduje jakąś czynność, ale w tej Mancie oczywiście wszystko działa inaczej - nawet przeglądanie EPG to udręka!
lekka przesada, nie odbiega od innych tanich produktów i działa całkiem dobrze. Klawiszologia w każdej firmie jest inna.
qqqaaazzz pisze: 7. grafiki wyświetlane na ekranie usiłują dorównywać poziomowi całego urządzenia - pasek oglądanego programu zdominowany jest przez zupełnie zbędny napis DTV oraz pod nim równie duże POL, TT, 576 jakieś puste okienka, a na nazwę oglądanego programu juz brakuje miejsca i jest mocno przycięty oraz zupełnie brakuje jakiegokolwiek paska postępu!!
Tu w zasadzie się zgadzam info o programie powinni poprawić.
qqqaaazzz pisze: 8. serwis producenta jest jeszcze mniej uzyteczny niż samo urządzenie, że zacytuję: "[...] może przestanie się zawieszać jak zaktualizuje Pan oprogramowanie [...] niestety samodzielna aktualizacja firmware nie podlega gwarancji..." !!!! Toż to szczyt bezczelności!!!!
bez komentarza bo i prawda, dodam jednak, że zmiana firmware dzięki przyciskowi reset jest niezmiernie bezpieczna.
qqqaaazzz pisze: 9. po utracie zasilania Manta się zawsze włącza niezależnie od stanu w jakim była poprzednio
To nie tylko Manta tak czyni, co nie zmienia faktu, że powinni to zmienić
qqqaaazzz pisze: 10. aha i na koniec - intensywnie eksploatowany DVBT05 okresowo się zawiesza i pomaga tylko wyrwanie wtyczki zasilania.
Nie trzeba. Wystarczy wyłączyć i włączyć przełącznikiem z tyłu.
qqqaaazzz pisze:Jeśli zastanawiasz się nad zakupem Manty DVBT05 lepiej porównaj ją bezpośrednio - najlepiej osobiście - z EMTEC S850H, bo po co się denerwować?
A to już niesportowo. Jak tu porównywać urządzenia o co najmniej trzykrotnej różnicy cenowej.
Jednym słowem, mimo pewnego jeszcze niedopracowania w cenie do 250zł nie ma sobie równych i można polecić. Normalnej ceny jaka była czyli coś chyba 450zł bym nie dał. Ja zapłaciłem 220 i jest gicio.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: MANTA DVBT05

Post autor: m@rtops » 7 maja 2012, o 16:51

majkeljot pisze:Ja zapłaciłem 220 i jest gicio.
od 09.05 w "Carref....rze" za 199 zł ;)

qqqaaazzz
Posty: 10
Rejestracja: 21 listopada 2011, o 18:11
Odbiornik: Ariva T50
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn

Re: MANTA DVBT05

Post autor: qqqaaazzz » 7 maja 2012, o 16:55

Cieszę się z tej polemiki, bo na pewno może ona jedynie pomóc ewentualnym chętnym do zakupu tej Manty. Na swoją obronę dodam, że swój egzemplarz kupiłem za 259zł w Internecie, więc:
1. nie mogłem go sobie obejrzeć (jeszcze nie było go w sklepach, a ja się strasznie podjarałem, bo z opisu było miodzio);
2. z baaardzo miernej strony producenta nie mogłem się doczytać ani czy ma wentylator (tym bardziej czy głośny), ani gdzie są złącza USB (zresztą co strona to był inny opis, raz 2xUSB2.0, raz 3xUSB2.0, a nawet 3xUSB3.0!!!);
majkeljot pisze: Chociażby Muzee czyli potężny zbiór radia internetowego(i mniej ciekawej TV), Picassa, Flickr, Facebook, a Youtube trzeba wpierw nauczyć się obsługiwać zanim się napisze, że nie ma pełnego ekranu.
Tutaj chyba trzeba przyznać, że to konsekwencja "niestandardowej" klawiszologii, bo prawdopodobnie zanim opanowałem tajemną sztukę obsługi serwisów prędzej skończyła mi się cierpliwość na ustawiczne restartowanie urządzenia, o "wspaniałym" sposobie wprowadzania tekstu już nie wspomnę (czy programiści Manty mieli kiedykolwiek komórkę w ręce i napisali choćby jednego SMSa? - wygląda na to, że nie, bo inni producenci zauważyli jak wpisywać szybko i intuicyjnie dowolny tekst za pomocą klawiatury numerycznej - nawet w starym Popcornie tak było 5 lat temu!)
majkeljot pisze: lekka przesada, nie odbiega od innych tanich produktów i działa całkiem dobrze. Klawiszologia w każdej firmie jest inna.
Coś w tym jest, bo pomimo iż co roku coś zmieniałem, to moja żona dopiero przy DVBT05 się poddała i nie pomogło nawet zaprogramowanie Logitecha One podobnie do poprzedniego tunera. Konsekwencja naciskania klawiszy jest po prostu zupełnie nielogiczna np: kto sam wiedział jak zmienić kolejność programów i usunąć duble? Po lekturze innych forów mam wrażenie, że nikt nie wpadł na to samodzielnie!!!
Wracając do Logitecha - trzeba samemu wczytać wszystkie klawisze, bo te z bazy sprzętu się nie nadają.
majkeljot pisze: A to już niesportowo. Jak tu porównywać urządzenia o co najmniej trzykrotnej różnicy cenowej.
Jednym słowem, mimo pewnego jeszcze niedopracowania w cenie do 250zł nie ma sobie równych i można polecić. Normalnej ceny jaka była czyli coś chyba 450zł bym nie dał. Ja zapłaciłem 220 i jest gicio.
Bez przesady! Ja za swój DVBT05 zapłaciłem 259zł i to była wtedy okazja. Porównywany przeze mnie S850H w sieci jest za 399zł, a jest solidniej wykonany i gratis dostajemy możliwość nagrywania również ze źródeł analogowych.
Szybki spadek cen Manty daje do myślenia - że też jeszcze opłaca się w tak niskiej cenie?! To chyba wynik znikomych kosztów własnych Manty, bo bierze gotowego chińczyka, nakleja swoje logo i viola!!! A gdzie dostosowanie do rynku docelowego?? A gdzie testy?
Jak będzie niedrogo, to znajdzie się głupi co to kupi!

majkeljot
Posty: 82
Rejestracja: 12 marca 2012, o 10:27
Odbiornik: LG MS450H
Manta DVBT05
LG 32LN575s
Instalacja antenowa: samoróbka biquad w oknie na strychu.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin kołowo 18km

Re: MANTA DVBT05

Post autor: majkeljot » 7 maja 2012, o 19:43

m@rtops pisze:od 09.05 w "Carref....rze" za 199 zł ;)
łał, ciekawe kto jeszcze da ... mniej, he he
qqqaaazzz pisze: 1. nie mogłem go sobie obejrzeć ... a ja się strasznie podjarałem, bo z opisu było miodzio
2. z baaardzo miernej strony producenta nie mogłem się doczytać ani czy ma wentylator (tym bardziej czy głośny), ani gdzie są złącza USB (zresztą co strona to był inny opis, raz 2xUSB2.0, raz 3xUSB2.0, a nawet 3xUSB3.0!!!);
Wniosek nasuwa się sam, nie kupować kota w worku. Ja odczekałem do czasu kiedy jako tako juz cos było wiadome. Zresztą wyszedłem na tym podwójnie dobrze, bo skończyła się promocja w sklepie Manty, a trafiłem na jeszcze lepszą w Selgrosie.
qqqaaazzz pisze: Porównywany przeze mnie S850H w sieci jest za 399zł, a jest solidniej wykonany i gratis dostajemy możliwość nagrywania również ze źródeł analogowych.
399 ale tzw. powystawowy. Najtańszy fabrycznie nowy jest tylko z dyskiem 1T za 1000zł, więc odejmując nawet 400 mamy samo urządzenie za ok 600zł. Co do solidności wykonania, to na razie nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń (no i ta aluminiowa góra pozytywnie mnie zaskoczyła). Nie ma nagrywania ze źródeł analogowych, ale pewnie odtworzy zdecydowanie więcej formatów ;)
qqqaaazzz pisze: Szybki spadek cen Manty daje do myślenia - że też jeszcze opłaca się w tak niskiej cenie?! To chyba wynik znikomych kosztów własnych Manty, bo bierze gotowego chińczyka, nakleja swoje logo i viola!!! A gdzie dostosowanie do rynku docelowego?? A gdzie testy?
Jak będzie niedrogo, to znajdzie się głupi co to kupi!
Niestety kupowanie Chińskich OEMów jest teraz niemal wszechobecne, ale dzięki temu są super niskie ceny. Taki jest teraz system biznesowy. Z drugiej strony zawsze jest wybór. Chcesz coś naprawdę dobrego, dopracowanego i przetestowanego, kupuj za większe pieniądze produkty uznanych marek (choć tu wpadka dużo bardziej boli) które i tak są made in PRC.

chmurowski

Re: MANTA DVBT05

Post autor: chmurowski » 8 maja 2012, o 12:03

Panowie
Na wstępie chciałem się przywitać, bo jestem nowy na tym forum.
Mam też kilka pytań dotyczących owej Manty, na które pewnie znacie odpowiedź.
1. Czy mogę do tego tunera podłączyć również analogową kablówkę i nagrywać programy z niej?
2. Czy w divx będą działały również napisy w txt, czy trzeba konwertować?
3. Czy są jakieś problemy z polskimi czcionkami w napisach przy oglądaniu filmów w divx?
4. Czy filmy x264 działają bez zarzutów?
Z góry dzięki za odpowiedź.

majkeljot
Posty: 82
Rejestracja: 12 marca 2012, o 10:27
Odbiornik: LG MS450H
Manta DVBT05
LG 32LN575s
Instalacja antenowa: samoróbka biquad w oknie na strychu.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin kołowo 18km

Re: MANTA DVBT05

Post autor: majkeljot » 8 maja 2012, o 14:10

Po pierwsze zanim się zapyta warto choć troszkę poszukać i poczytać. W zasadzie na wszystkie te pytania jest tu odpowiedź, ale co tam. Napiszę Ci z grubsza a szczegóły szukaj.

1.Nie
2.Tak, choć nie wszystkie
3.Ja jeszcze nie miałem
4.Raczej tak

chmurowski

Re: MANTA DVBT05

Post autor: chmurowski » 8 maja 2012, o 15:41

No właśnie odpowiedzi nie ma. Bo jedni piszą, że txt nie działa, a inni że działa :)
Tak samo z tym x264. W specyfikacji napisali, że działa, ale może np. klatkować, bo procesor za słaby. Dlatego wolałem spytać, zeby nie było niespodzianek. A wątek oczywiście przeczytałem, ale satysfakcjonujących odpowiedzi nie znalazłem.
W każdym razie dzięki za odpowiedzi.

majkeljot
Posty: 82
Rejestracja: 12 marca 2012, o 10:27
Odbiornik: LG MS450H
Manta DVBT05
LG 32LN575s
Instalacja antenowa: samoróbka biquad w oknie na strychu.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin kołowo 18km

Re: MANTA DVBT05

Post autor: majkeljot » 8 maja 2012, o 16:58

chmurowski pisze: Bo jedni piszą, że txt nie działa, a inni że działa :)
Tak samo z tym x264. W specyfikacji napisali, że działa, ale może np. klatkować, bo procesor za słaby.
To dlatego, że nie ma jednego typu. Jak chcesz 100% to pozostaje jedynie komputer.

D-D
Posty: 22
Rejestracja: 6 maja 2012, o 15:43
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn (Łazy)

Re: Manta - DVBT05 Emperor Hybrid

Post autor: D-D » 9 maja 2012, o 13:42

radio-fm pisze:Wiadomo już coś ,co w pudle siedzi ?
jaki procek , fotki z wnętrza i menu
itd ?
fotki wnetrza DVBT05

mmm
Posty: 20
Rejestracja: 31 lipca 2011, o 18:10
Odbiornik: MT 4160v1 (miałem 3 ale padły)
Kruger & Matz KM00186
Instalacja antenowa: antena zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Ślęża, Żórawina

Re: MANTA DVBT05

Post autor: mmm » 14 maja 2012, o 19:49

Egzemplarze z promocji już się chyba wyczerpały - przynajmniej we Wrocławiu ich już nie ma.

Chciałem zakupić i spróbować jak działa ten wynalazek - mój obecny dekoder MT 4160 v1 w weekend przestał działać (już trzeci egzemplarz w ciągu niecałego roku).

majkeljot
Posty: 82
Rejestracja: 12 marca 2012, o 10:27
Odbiornik: LG MS450H
Manta DVBT05
LG 32LN575s
Instalacja antenowa: samoróbka biquad w oknie na strychu.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin kołowo 18km

Re: MANTA DVBT05

Post autor: majkeljot » 15 maja 2012, o 00:08

Pojawiła się wersja beta nowego softu. Testować co tam zmienili.

Odpowiedz