T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Awatar użytkownika
K63
Posty: 2404
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo
Instalacja antenowa: LOG 2-69 + DIPOL 19/21-60 w polar. V, wzm.Telmor WWK-840, rozg. Telmor RDM-2F
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: K63 » 22 stycznia 2016, o 21:27

A symetryzator masz na kanały 21-60 czy na 1-60?

poxipol
Posty: 1819
Rejestracja: 7 stycznia 2015, o 23:04
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków-Chorągwica

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: poxipol » 22 stycznia 2016, o 23:44

Na antenie siatkowej z tej odległości możesz zapomnieć,chyba że coś ruszy z Raszyna ale pewnie też nikt nie obieca.

witold59
Posty: 7
Rejestracja: 18 stycznia 2016, o 18:53
Odbiornik: dekoder telewizji naziemnej TH-1000
Instalacja antenowa: antena siatkowa bez wzmacniacza Karczew pow Otwock 30 km od Warszawy
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: witold59 » 23 stycznia 2016, o 06:38

Jezeli odbieraja mi pozostale M-xy i na tej antenie nie ma zaklocen to musze miec symetyzator1-60 a dekoder mam po to by ogladac Mux 4

poxipol
Posty: 1819
Rejestracja: 7 stycznia 2015, o 23:04
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków-Chorągwica

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: poxipol » 23 stycznia 2016, o 13:45

Tutaj dekoder nie ma nic wspólnego z odbiorem.
Żeby odbierać testy musisz się zaopatrzyć w odpowiednią antenkę.
Tego typu problemy są omawiane w temacie MUX-8 w różnych wątkach.

witold59
Posty: 7
Rejestracja: 18 stycznia 2016, o 18:53
Odbiornik: dekoder telewizji naziemnej TH-1000
Instalacja antenowa: antena siatkowa bez wzmacniacza Karczew pow Otwock 30 km od Warszawy
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: witold59 » 23 stycznia 2016, o 17:27

To z tego wyglada ze dotychczasowe M-uxy sa nadawane z Raszyna i dlatego odbieram bez problemu ,coz czekam az beda nadawac z Raszyna

poxipol
Posty: 1819
Rejestracja: 7 stycznia 2015, o 23:04
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków-Chorągwica

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: poxipol » 23 stycznia 2016, o 19:40

Niekoniecznie,możesz też odbierać MUX-y z PKiN.Są to dwa synchroniczne nadajniki nadające na tych samych kanałach.
Puki co żeby nie wchodzić w niepotrzebne koszty,należy uzbroić się w cierpliwość.

Marek 3
Posty: 119
Rejestracja: 15 października 2016, o 19:10
Odbiornik: LG LED TV 42LB617V
Instalacja antenowa: Antena UHF Fracarro Sigma 6, VHF ATZ 5/6-8 + dookólna FM UKF na dachu.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: Marek 3 » 3 grudnia 2016, o 14:35

Również posiadam taki dekoder i nie chce on zapisać kanałów z MUX-8, wszedłem w menu aby sprawdzić parametry po wpisaniu kanału 7 nic się nie ukazało pomimo tego że na innym TV jest ok, i nie mogę też ręcznie przestawić częstotliwości (szare pola)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/de37d5c730f342e5

Gdy zrobiłem automatyczną instalację kanałów to dekoder wyszukał wszystkie kanały ale zapisał tylko te z MUX 1,2,3

http://www.fotosik.pl/zdjecie/3b3041f7ac8bfda1

Czy to wina oprogramowania?

Marek 3
Posty: 119
Rejestracja: 15 października 2016, o 19:10
Odbiornik: LG LED TV 42LB617V
Instalacja antenowa: Antena UHF Fracarro Sigma 6, VHF ATZ 5/6-8 + dookólna FM UKF na dachu.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: Marek 3 » 3 grudnia 2016, o 16:52

Problem rozwiązany. Trzeba było wgrać nowe oprogramowanie, pobrałem nowe oprogramowanie z cyfrowego polsatu na dysk przenośny a następnie zainstalowałem, MUX-8 działa.

Odpowiedz