T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

adac
Posty: 1866
Rejestracja: 19 czerwca 2011, o 08:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: najbliższy maszt GSM

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: adac » 5 marca 2013, o 22:25

wiesiek0102 pisze: Tak. Z tej samej samej co pozostałe muxy
Będzie działać, pod warunkiem że się zamontuje drugą antenę i ustawi na właściwy nadajnik.
Dekoder ma 2 gniazdka antenowe i możliwość niezależnego podłączenia 2-ch anten.
Zasięg i rozmieszczenie nadajników Mux-4 (Tv mobilna) jest inny niż obiektów Emitela.
Ostatnio zmieniony 7 marca 2013, o 15:22 przez adac, łącznie zmieniany 1 raz.

Cypisek_XL
Posty: 114
Rejestracja: 2 listopada 2010, o 14:06
Odbiornik: Wiwa HD-90, MANTA DVBT05
Instalacja antenowa: Vivanco DVBA 28 pokojowa wzm.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn/PKiN

T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: Cypisek_XL » 6 marca 2013, o 23:07

Mam ten tunerek na wieczór. Oczywiście funkcja PVR na pedrive nie działa. Za mała pojemność nośnika. Po podłączeniu dysku 2.5 1TB PVR jest już dostępny ale wymagane jest przygotowanie dysku do nagrywania co się wiąże z utratą danych. Nie wiem jak on formatuje. Podziękowałem.
Mam wrażenie że obraz jest blady i rozjaśniony.

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: Jarosław Bałuka » 7 marca 2013, o 08:31

Na tym forum poruszamy sprawy związane z emisjami Emitela. TV Mobilna nie jest usługą świadczoną przez Emitel więc kwestie związane z jej odbiorem (rozbudowa muxa, obiekty, zasięgi, odbiór itp) proszę omawiać w innych, właściwych dla niej miejscach sieci.

arek460
Posty: 10
Rejestracja: 20 lipca 2012, o 14:33
Odbiornik: Medion/Creatix CTX953_V.1.4.2
Instalacja antenowa: Antena zewnętrzna
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów g.Św. Marcina

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: arek460 » 12 marca 2013, o 22:31

A odtwarza filmy avi z pendriva ?

pawel319
Posty: 17
Rejestracja: 15 stycznia 2013, o 15:45

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: pawel319 » 13 marca 2013, o 15:21

fegura pisze:I oferują bubel który nie odbiera kanałów HD z dvb-t po podłączeniu HDD . Do tego CP dobrze wie o tym problemie od paru miesięcy a nadal bubel chce wciskać klientom .
Odbiera kanały HD, po podłączeniu dysku nie odbiera TVP1/2 (SD i HD). Z innymi kanałami w tym z TVN HD nie ma problemu. Problem pojawił się po jakimś czasie po aktualizacji (bug w oprogramowaniu).
Cypisek_XL pisze:Po podłączeniu dysku 2.5 1TB PVR jest już dostępny ale wymagane jest przygotowanie dysku do nagrywania co się wiąże z utratą danych. Nie wiem jak on formatuje.
Formatuje w FAT32, chyba że jest już tak sformatowany dysk to wtedy danych nie kasuje...

arek460
Posty: 10
Rejestracja: 20 lipca 2012, o 14:33
Odbiornik: Medion/Creatix CTX953_V.1.4.2
Instalacja antenowa: Antena zewnętrzna
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów g.Św. Marcina

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: arek460 » 18 marca 2013, o 19:52

Wiadomość e-mail od Polsatu "Witamy

Informujemy, że wskazany dekoder na chwilę obecną nie odtwarza filmów z pendriva."

Awatar użytkownika
mathome
Posty: 224
Rejestracja: 20 grudnia 2010, o 11:27
Odbiornik: SamsungC650
Ferguson Ariva252COMBO
Wand Tv
Opticum T90
Instalacja antenowa: DIPOL 19/21-69 z symetryzatorem / ATX 91/ kabel Triset 113-25m
Anteny 12m n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Krosno(Sucha Góra)/Bardejov + TROPO

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: mathome » 19 marca 2013, o 18:29

Pojawiło się nowe oprogramowanie do T-HD 1000:

http://www.cyfrowypolsat.pl/CMS/media/i ... 032013.zip

torre24
Posty: 27
Rejestracja: 20 kwietnia 2011, o 11:01
Odbiornik: Samsung LE37B650
Opticum HD T90 (N2)
Media Tech MT4167
Instalacja antenowa: Dipol 19/21-69 + wzmaciacz dopuszkowy LNA 177 + zasilacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Lysa Hora

Re: Odp: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: torre24 » 17 maja 2013, o 21:19

Czy na tym sprzęcie da się wyszukać i zapisać kanały z zagranicznych mux-ów?

DjTomy
Posty: 92
Rejestracja: 31 sierpnia 2011, o 22:01
Odbiornik: TV LED UE46ES6800 Samsung
CP T-HD 1000
HP Pavilion dv7
Instalacja antenowa: Opticum AX1000+
Dipol 44/21-69 Tri Digit + LNA-177
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy / Skrzyczne

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: DjTomy » 17 maja 2013, o 21:31

Tak da się, ja np. odbieram i mam zapisane czeskie kanały.

torre24
Posty: 27
Rejestracja: 20 kwietnia 2011, o 11:01
Odbiornik: Samsung LE37B650
Opticum HD T90 (N2)
Media Tech MT4167
Instalacja antenowa: Dipol 19/21-69 + wzmaciacz dopuszkowy LNA 177 + zasilacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Lysa Hora

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: torre24 » 21 maja 2013, o 16:02

Kupiłem ten dekoder ze względu na dodatkowe kanały. Po jednej dobie mogę podzielić się kilkoma wrażeniami - w Częstochowie na autowyszukiwaniu tuner znalazł ponad 130 kanałów! Zapisał co prawda mux-y polskie (cztery) i czeskie (dwa). Odbieram bez problemu kanały CP (od nadajnika dzieli mnie 3,4 km w linii prostej, antena ustawiona pod kątem ok. 90 stopni ale jest ona z zaintalowana "za" wieżowcem patrząc od nadajnika, całkowicie zasłonięta budynkiem).
Co do obsługi zauważyłem następujące wady - nia da się przesuwać kanałów na liście ulubionych (dla mie wielki błąd), trzeba dodawać do tej listy w docelowej kolejności, słaby pilot - wykonanie i działanie - trzeba dość precyzyjnie celować w odbiornik, przyciski na "róży wiatrów" nie służą do przełączania kanałów i zmiany głośności ale do obsługi listy kanałów. Sama lista kanałów po wyświetleniu stoi do góry nogami - kolejnych kanałów nie wybiera się jadąc do dołu tylko w górę. No i dość słaba jakość kanałów kodowanych (szczególnie na LCD, na CRT jest jak najbardziej ok, a z takim telewizorem tego tunera będę używał) ale to wina nadawcy nie tunera.
Nagrywania nie testowałem i raczej nie będę używał - do tegm mam Pace z C+ i Arivę 210, podobnie z odtwarzaniem filmów, muzyki i zdjęć.
Ipla działa bardzo dobrze na łączu 6 Mbit/s.
Podsumowując po 24 h - tuner poleciłbym tylko ze względu na wartość dodaną w postaci kanałów Polsatu - za podobną cenę można kupić znacznie lepsze odbiorniki niededykowane żadnemu operatorowi. Miałem Fergusona T55, Globo T90 (N2) i teraz T-HD 1000 i w obsłudze oraz jakości użytkowania w takiej kolejności bym je ustawił. Ale powiem, że nie taki diabeł straszny jak go malują w necie :-)
Oczywiście tuner na najnowszej wersji oprogramowania.
Służę pomocą osobom zainteresowanym zakupem tunera (ja nabyłem go za 1 zł, umowa na 18 miesięcy, 9,90 zł/mies., 3 miesiące gratis).

miyoko-chan
Posty: 2
Rejestracja: 23 maja 2013, o 15:04

dekoder dvb t

Post autor: miyoko-chan » 23 maja 2013, o 15:06

Wzielem dekoder z polstatu dvb t na umowe i mam problem ponieważ wyszukuje mi tylko 8 kanalów niekodowanych a powinno więcej co jest tego przyczyną ?

penknife
Posty: 232
Rejestracja: 4 maja 2012, o 20:03
Odbiornik: 1.MT4171,
2.Wiwa HD-50 NEW
Instalacja antenowa: 1. Dipol pół-falowy +symetryzator lub co akurat podleci,
2. BiQuad na 706MHz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Miłki(~12km)

Re: dekoder dvb t

Post autor: penknife » 23 maja 2013, o 15:24

kurde, fusy z wypitej herbaty twierdzą, że nie wiedzą gdzie mieszkasz i skąd odbierasz,
ale sądzą że masz coś nie tak z instalacją antenową

:ugeek: Za realizację usługi wróżbiarstwa z fusów 10 zł+ VAT

PS. Jeśli problemy z odbiorem nie ustąpią(po doprowadzeniu instalacji antenowej do użytku), renegocjuj umowę.

miyoko-chan
Posty: 2
Rejestracja: 23 maja 2013, o 15:04

Re: dekoder dvb t

Post autor: miyoko-chan » 23 maja 2013, o 17:12

Z Torunia jestem

penknife
Posty: 232
Rejestracja: 4 maja 2012, o 20:03
Odbiornik: 1.MT4171,
2.Wiwa HD-50 NEW
Instalacja antenowa: 1. Dipol pół-falowy +symetryzator lub co akurat podleci,
2. BiQuad na 706MHz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Miłki(~12km)

Re: dekoder dvb t

Post autor: penknife » 23 maja 2013, o 19:30

niestety herbata na dziś się już skończyła, klienci niezbyt chętni do opłat.
Natomiast szklana kula odmówiła posłuszeństwa i nie chce powiedzieć:
1) gdzie dokładnie mieszkasz
2) w jakim stanie jest twoja instalacja antenowa
a) z jakiej anteny korzystasz i co ma w środku(wzmacniacz czy symetryzator) oraz gdzie konkretnie jest umiejscowiona
b) jakiego kabla używasz do połączenia odbiornika(-ów) z anteną

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: dekoder dvb t

Post autor: m@rtops » 23 maja 2013, o 20:55

oraz - dlaczego nie napisałeś w tym temacie :roll: http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f= ... &start=100

KoGuT
Posty: 7
Rejestracja: 16 lipca 2011, o 16:27

jak podłączyć

Post autor: KoGuT » 4 lipca 2013, o 21:06

Witam.Mam mały problem ,a mianowicie nie umie podłączyć zestawu tak aby działało kino domowe podczas oglądania tv naziemnej.Dekoder jest z Polsatu(T-HD 1000),tv stary grundig,a kino LG.Dodam ,że kino nie posiada optyka,bo by było po problemie.
Gniazda:
tuner-antena,lan,euro,hdmi,optyk,usb
tv-antena,euro,optyk,audio in out,component,hdmi
kino-euro,component,aux in out
z góry dziękuję

-- połączono

ach jeszcze kino ma usb

Awatar użytkownika
Anduraki
Posty: 1749
Rejestracja: 31 grudnia 2011, o 15:34
Odbiornik: Samsung QE65Q7FN; Samsung UE32EH5450
Instalacja antenowa: Instalacja zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski/Raabego

Re: jak podłączyć

Post autor: Anduraki » 5 lipca 2013, o 10:16

bez sensu... kino nie posiada spdif? To jakie to kino, masz tam jakieś dekodery sprzętowe DTS czy coś? Co to za kino - jaki tam masz amplituner?

KoGuT
Posty: 7
Rejestracja: 16 lipca 2011, o 16:27

Re: jak podłączyć

Post autor: KoGuT » 5 lipca 2013, o 17:55

Jest Lg HT362.To taki sprzęt do wszystkiego ma Dvd ,radio no i robi za kino domowe,ale optyki na bank niema

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2369
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: JaroslawMroczkowski » 5 lipca 2013, o 22:26

Producent nazywał to nie kinem domowym, a odbiornikeim DVD/CD.
Według instrukcji znalezionej gdzieś w sieci to nie ma wejść audio innych niż AUX i ma wyjścia tyko Scart i Component, czyli tylko SD. Brak obslugi HD?!
Co ciekawe ma wbudowany amplituner 5.1 i dekoduje kilka formatów dźwięku, ale jak widac tylko z materiałów dostarczonych na płytach i nosnikach usb.
Wynika z tego, że nie będzie pozytku z tego "kina" przy oglądaniu telewizji cyfrowej.

Awatar użytkownika
Anduraki
Posty: 1749
Rejestracja: 31 grudnia 2011, o 15:34
Odbiornik: Samsung QE65Q7FN; Samsung UE32EH5450
Instalacja antenowa: Instalacja zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski/Raabego

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Post autor: Anduraki » 6 lipca 2013, o 13:19

No to jeśli nie ma tam HDMI to kupiłeś 3 in 1 niekompatybilne z żadnym urządzeniem wejścia ... gratuluje.

Odpowiedz