FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1683
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: Krosnoludek » 19 stycznia 2013, o 15:27

Zdjęcie możesz wrzucić np. tu: http://obrazki.elektroda.pl/index.php , później wygenerowany link wkleić na forum.

Awatar użytkownika
Anduraki
Posty: 1749
Rejestracja: 31 grudnia 2011, o 15:34
Odbiornik: Samsung QE65Q7FN; Samsung UE32EH5450
Instalacja antenowa: Instalacja zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski/Raabego

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: Anduraki » 24 stycznia 2013, o 20:38

Jak cena zejdzie gdzieś poniżej 200 zł to kupie.

koltrof
Posty: 1
Rejestracja: 27 stycznia 2013, o 00:24
Odbiornik: ARIVA 250 Cambo

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: koltrof » 27 stycznia 2013, o 00:35

cena 200 300 400 co za ruznica
poroblem ze niby wiele ma a guwno dziala
nierozumie czy to u mnie czy to wogle takie g
po prostu moj 250 combo jak wsadze karte telewizja na karte trzeba tuner zgasic i wlaczyc i o dziwo dzoala
zato jak wsadze jeszcze Modum naprzyklad dragon, czy inny normalnie widzi ale nic nie dziala to ynaczy na liscie jest czy to predator czy dragon ale co z tego jak odkodowane programy wcale sie nie otwieraja malo tego smart karta telewizja na karte tez wtedy nie dzala wiec modul trzeba wyjac tuner wlaczyc i wylaczyc by znowu kata dzialala
to talne guwno w poruwnaniu do byle jakiego dremboxa kture mam od lat
softwer wgralem nowy z tego roku
jesli ktos zna jakies triki prosze o szybka odpowiedz bo korci mnie wqalnac tym tunerem o ziemie
pirwszy raz widye tuner co nie otwiera dragona a testowalem nawet na najgorszych tunerach swiata tzpu smat czy inne ale oczywiscie z miejscem na cam modul

qweir205
Posty: 152
Rejestracja: 19 lutego 2012, o 22:25
Odbiornik: TV LG 32LG2000 + OPTICUM RED SLOTH COMBO
Instalacja antenowa: Antena Siatkowa Ze Wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Św.Krzyż /g.Św Marcina

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: qweir205 » 27 stycznia 2013, o 10:33

Nie wiem czy to pomoże ale zmień częstotliwość taktowania z 6Mhz na 3,6MHz.

Kpc21
Posty: 396
Rejestracja: 15 czerwca 2009, o 18:05
Odbiornik: Skymax ME2012; Wiwa HD-90; Panas. L37E5E; Ferg. Ariva 250
Instalacja antenowa: antena szerokopasmowa "siatkowa" ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: pTON Łódź EC4

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: Kpc21 » 31 stycznia 2013, o 18:23

Ferguson zakupiony. Nie podłączałem go jeszcze do Internetu, nie wkładałem karty CI ani modułu CAM (nie będę tego robić, bo ani jednym ani drugim nie dysponuję - prawdopodobnie podłączę go za to do Internetu), ale podłączyłem go do anteny satelitarnej (Hot Bird) i naziemnej. Bez problemu odbiera DVB-T i FTA z Hot Birda, ciekawie rozwiązane ma sortowanie kanałów (można wybrać kilka kanałów do przesunięcia naraz), a obraz jest lepszy niż w tunerach na MStarze i w Echostarze od Polsatu. Nie wiesza się.

I jeszcze jedno. Nie działa celując pilotem w ścianę.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1683
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: Krosnoludek » 1 lutego 2013, o 13:33

Nowy wygląd bannera informacyjnego: http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php ... 80#p710080

szczypiorek
Posty: 9
Rejestracja: 31 maja 2012, o 20:01
Odbiornik: DIGIBOX T-4,SKYMAX
Instalacja antenowa: antena szerokopasmowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: katowice -kosztowy

ariva 250 combo

Post autor: szczypiorek » 5 lutego 2013, o 17:43

Witam .Witam mam pytanie na jakim sofcie i jakie serwisy internetowe chodzą obecnie.
tuner jest połączony przez adapter WIFI do routera NETIASPOT.Obecnie mam wgrany soft 1.21b4
i miałem również wgrany soft 1.21b6.Na żadnym z w/wymienionych softów nic nie miałem a tylko napis brak dostępu do sieci.Za informacje serdecznie dziękuję.

laminat
Posty: 5
Rejestracja: 2 lipca 2012, o 14:42
Odbiornik: PS3 + PLAYTV(dvb-t)

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: laminat » 15 lutego 2013, o 12:18

koltrof pisze:cena 200 300 400 co za ruznica
poroblem ze niby wiele ma a guwno dziala
nierozumie czy to u mnie czy to wogle takie g
po prostu moj 250 combo jak wsadze karte telewizja na karte trzeba tuner zgasic i wlaczyc i o dziwo dzoala
zato jak wsadze jeszcze Modum naprzyklad dragon, czy inny normalnie widzi ale nic nie dziala to ynaczy na liscie jest czy to predator czy dragon ale co z tego jak odkodowane programy wcale sie nie otwieraja malo tego smart karta telewizja na karte tez wtedy nie dzala wiec modul trzeba wyjac tuner wlaczyc i wylaczyc by znowu kata dzialala
to talne guwno w poruwnaniu do byle jakiego dremboxa kture mam od lat
softwer wgralem nowy z tego roku
jesli ktos zna jakies triki prosze o szybka odpowiedz bo korci mnie wqalnac tym tunerem o ziemie
pirwszy raz widye tuner co nie otwiera dragona a testowalem nawet na najgorszych tunerach swiata tzpu smat czy inne ale oczywiscie z miejscem na cam modul
Za nim wrzucisz na forum zwoje rzygi i frustracje, przepuść je przez słownik albo przez worda, bo nie da się tego CZYTAĆ.

Koneser
Posty: 124
Rejestracja: 4 maja 2010, o 21:17
Odbiornik: LG42P, Ferg.250 combo, 65T, Strong 8106, 8102+, Cabl.URZ8080
Instalacja antenowa: Yagi:
Skrzyczne-24el.,
Kosztowy-K60,
Ostrawa/Pradziad-24el
Sat:0,8m,monoblok
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne/Kosztowy Ostrawa/Pradziad

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: Koneser » 15 lutego 2013, o 21:42

Muszę odwołać część swoich pochwał Arivy 250 Combo.

Od około 3 dni przestały działać serwisy internetowe, oparte na YouTubie, a jest ich większość.
Nawet jak nagłówki pliku się wgrywają, to otwarcie pliku kończy się komunikatem "movie not found on the server".
Do tej pory dużo korzystałem z tych serwerów, działały dobrze i byłem z tej funkcji zadowolony.

Brak nowego softu na stronie Fergusona. Mój dotychczasowy soft to V1.21B6.
Napisałem do Fergusona maila, ale nie odpowiedzieli.

levii
Posty: 15
Rejestracja: 17 października 2011, o 16:44
Odbiornik: dvb-t w TV, w SAT, stick na usb.
Instalacja antenowa: zbiorcza

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: levii » 17 lutego 2013, o 10:22

Miałem go kupić, ale dużą wadą (dla mnie) jest to, że nagrane kodowane programy nie można odtwarzać na komputerze. Podobno taka specyfika procka Ali3606. Co prawda poprawiono jakość obrazu w stosunku do poprzednika 3602, ale skopano owe nagrywanie. No nic, trzeba czekać na następcę procka 3606.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013, o 14:21 przez levii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: m@rtops » 17 lutego 2013, o 14:46

levii pisze:No nic, trzeba czekać na następcę.
może ten? :roll:
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=36&t=5222

Kpc21
Posty: 396
Rejestracja: 15 czerwca 2009, o 18:05
Odbiornik: Skymax ME2012; Wiwa HD-90; Panas. L37E5E; Ferg. Ariva 250
Instalacja antenowa: antena szerokopasmowa "siatkowa" ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: pTON Łódź EC4

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: Kpc21 » 17 lutego 2013, o 20:12

Na najnowszym firmware (prawdopodobnie najnowszym - wgrywanym 2 tygodnie temu) po kilku dniach używania tunera zegar przestaje zerować się o północy i zaczyna pokazywać godziny typu 240:35. Co ciekawe, czas zgodny z zegarem tunera jest też w EPG.

jeziosky1
Posty: 1
Rejestracja: 18 lutego 2013, o 20:40
Odbiornik: ferguson ariva 210 combo/ariva 150combo
Instalacja antenowa: siatka na dachu
Nadajnik - obiekt nadawczy: Konin -Żółwieniec

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: jeziosky1 » 18 lutego 2013, o 20:58

Mam arivę 150 combo od tygodnia i chyba wróci do sprzedawcy...Wgrany nowy soft nic nie pomaga. Tuner po paru godzinach pracy przestaje reagowac na pilota!Internet przez wifi -porażka... :( :(

Awatar użytkownika
cignacy
Posty: 280
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: cignacy » 19 lutego 2013, o 11:49

Ten przypadek muszę opisać!
Sąsiad, zachwycony jakością odbioru mojej FERGUSON ARIVA 150 COMBO, kupił w piątek taki sam.
Przez dwa pierwsze dni tuner zawieszał się po kilkugodzinnej pracy. Po wystygnięciu wszystko wracało do normy i znowu po kilku godzinach.....
Tuner trafił do mnie do sprawdzenia i okazało się, że użytkownik ni zdjął folii zabezpieczającej z obudowy i tuner zawieszał się z przegrzania. Na szczęście nie uległ uszkodzeniu i wszystko działa teraz normalnie.

Awatar użytkownika
K63
Posty: 2399
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo
Instalacja antenowa: LOG 2-69 + DIPOL 19/21-60 w polar. V, wzm.Telmor WWK-840, rozg. Telmor RDM-2F
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: K63 » 25 lutego 2013, o 15:47

Dostępne jest nowe oprogramowanie 1.22B5 dla odbiorników Ariva 52E, 102mini, 102E, 150Combo, 152Combo, 202E, 250Combo oraz 252Combo.

Nowa wersja oprogramowania systemowego wprowadza wiele usprawnień i poprawek błędów zgłoszonych dotychczas przez użytkowników. Między innymi poprawiono dostęp do wszystkich usług internetowych. Zalecamy aktualizację do nowej wersji, a następnie przywrócenie ustawień fabrycznych w celu "wyczyszczenia" ustawień odbiornika.
http://www.ferguson-digital.eu/pl/pobie ... 250-Combo/

Kpc21
Posty: 396
Rejestracja: 15 czerwca 2009, o 18:05
Odbiornik: Skymax ME2012; Wiwa HD-90; Panas. L37E5E; Ferg. Ariva 250
Instalacja antenowa: antena szerokopasmowa "siatkowa" ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: pTON Łódź EC4

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: Kpc21 » 2 marca 2013, o 00:01

Koneser pisze:Nawet jak nagłówki pliku się wgrywają, to otwarcie pliku kończy się komunikatem "movie not found on the server".
Lepiej, "movie not founded on the server". Czyżby język angielski wzbogacił się o nowy czas? :)

Mi w tym tunerze brakuje opcji zgrania listy kanałów na pendrive. Aktualizuję firmware i muszę wszystko układać od zera.

Koneser
Posty: 124
Rejestracja: 4 maja 2010, o 21:17
Odbiornik: LG42P, Ferg.250 combo, 65T, Strong 8106, 8102+, Cabl.URZ8080
Instalacja antenowa: Yagi:
Skrzyczne-24el.,
Kosztowy-K60,
Ostrawa/Pradziad-24el
Sat:0,8m,monoblok
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne/Kosztowy Ostrawa/Pradziad

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: Koneser » 2 marca 2013, o 08:02

@Kpc21
Nie znam języka angielskiego.
Nie jest zbyt taktowne popisywanie się swoją wiedzą, szczególnie na portalu nie związanym z daną dziedziną. To nie jest portal purystów anglistyki :idea: .

A wracając do tematu, wczoraj wgrałem aktualizację Arrivy 250 przez sieć.
Teraz wszystko hula jak się patrzy.

Awatar użytkownika
cignacy
Posty: 280
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: cignacy » 2 marca 2013, o 08:57

@Kpc21
Skoro ARIVA 150 COMBO ma taką funkcję, to 250 też powinna to mieć.
Pobierz ze strony Fergusona "Editor.zip" dla 250C. Po rozpakowaniu zobaczysz instrukcję jak to robić.
Ostatnio zmieniony 2 marca 2013, o 13:13 przez cignacy, łącznie zmieniany 6 razy.

Koneser
Posty: 124
Rejestracja: 4 maja 2010, o 21:17
Odbiornik: LG42P, Ferg.250 combo, 65T, Strong 8106, 8102+, Cabl.URZ8080
Instalacja antenowa: Yagi:
Skrzyczne-24el.,
Kosztowy-K60,
Ostrawa/Pradziad-24el
Sat:0,8m,monoblok
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne/Kosztowy Ostrawa/Pradziad

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: Koneser » 2 marca 2013, o 10:27

:arrow:
Ostatnio zmieniony 2 marca 2013, o 14:53 przez Koneser, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mathome
Posty: 224
Rejestracja: 20 grudnia 2010, o 11:27
Odbiornik: SamsungC650
Ferguson Ariva252COMBO
Wand Tv
Opticum T90
Instalacja antenowa: DIPOL 19/21-69 z symetryzatorem / ATX 91/ kabel Triset 113-25m
Anteny 12m n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Krosno(Sucha Góra)/Bardejov + TROPO

Re: FERGUSON ARIVA 250 COMBO

Post autor: mathome » 2 marca 2013, o 12:13

Kpc21 pisze: Mi w tym tunerze brakuje opcji zgrania listy kanałów na pendrive. Aktualizuję firmware i muszę wszystko układać od zera.
A przez zgranie do DumpFile.abs i wgranie do nowego softu nie da rady?

Odpowiedz