MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Awatar użytkownika
krzos
Posty: 189
Rejestracja: 15 lipca 2011, o 20:40
Odbiornik: Not Only TV LV5TDLX
Instalacja antenowa: DavBol TV:N LUX z wzmacniaczem SWA 955-T Turbo-Quatro
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice/Kosztowy

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: krzos » 10 czerwca 2013, o 16:35

Możliwe, że poprostu nie łapiesz zasięgu nadajnika. Spróbuj w innym miejscu. U mnie w pokoju na patyku łapie, a w kuchni już nie.

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2321
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: JaroslawMroczkowski » 10 czerwca 2013, o 16:36

Pokazuje się kłódka, czyli programy "TV Mobilnej", kodowane, płatne, wymagają dedykowanego odbiornika.
Na antence z zestawu to nawet blisko nadajnika są problemy z odbiorem telewizji naziemnej. Nie obiecywałbym sobie za wiele, ale poszukaj innego miejsca dla anteny, sprawdź czy ustawiona jest we właściwiej polaryzacji (pozioma!), a najlepiej spróbuj z anteną, a nie kilkucentymetrowym drucikiem.
Jeśli za bardzo nic nie przesłania nadajnika antena panelowa albo własnoręcznie wygięty bi-quad może załatwić sprawę.

Awatar użytkownika
krzos
Posty: 189
Rejestracja: 15 lipca 2011, o 20:40
Odbiornik: Not Only TV LV5TDLX
Instalacja antenowa: DavBol TV:N LUX z wzmacniaczem SWA 955-T Turbo-Quatro
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice/Kosztowy

Re: Odp: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: krzos » 10 czerwca 2013, o 18:58

Mi odbiera w odległości ~16km od Katowic. Wszystko na 100%

czunkara
Posty: 3
Rejestracja: 10 czerwca 2013, o 14:08
Odbiornik: DVB-T STICK LT MT4171

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: czunkara » 10 czerwca 2013, o 22:00

Dziekuję za pomoc. Chyba będę musiał zrezygnować z TV w pracy ;-) Może to i dobrze :-)

DarekT
Posty: 1
Rejestracja: 14 września 2013, o 02:40
Odbiornik: mt4171
Instalacja antenowa: dom
Nadajnik - obiekt nadawczy: ślęża

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: DarekT » 14 września 2013, o 03:19

Witam Panów serdecznie i przekazuję informacje, które mi pozwoliły bawić się MT4171.
Po pierwsze pobrałem: MT4171_ArcSoft_TotalMedia_windows_XP-Vista-7_32&64bit i to wszystko, ale najpierw zaktualizowałem "7". Bez problemów odbierałem stacje TVC z Czech i Polski (m. RUSINOWICE antena typ "KD" (kawał drutu) :) W blokowisku to już sprawa dyskusyjna i wymaga trochę cierpliwości (Kielce ul. Słoneczna, 7p widok na Katedrę mux1, mux2 ujdzie, mux 3 czasem) na patyczaku) ale podłączenie anteny Dipol 11 elemen. problemy znikają całkowicie. Peryferie miast to czasem zagadka,(Wrocław ul. Ołtaszyńska wylot na Ślężę, przejście na drugą stronę ulicy i odbiór za silny pomimo, że drzewa zasłaniają i nowe osiedle 4 piętrowe, a tam gdzie wydawałoby się ,że będzie dobrze pudło. Korzystam również z odbiornika Ariva T65, który ma gorszą czułość od "pipkaMT". Pokreślam czasem warto zaktualizować kompka niż szukać przyczyn w pipku bo ja osobiście jestem zadowolony.

akros
Posty: 3
Rejestracja: 11 stycznia 2014, o 10:19
Odbiornik: MediaTech MT4171
Instalacja antenowa: patyczek z zestawu na parapecie

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: akros » 11 stycznia 2014, o 10:31

Witam:
nabyłem ten MT4171.

Ściągnąłem sterowniki do WinXP oraz oprogramowanie ze strony M-T. Na patyku za oknem łapie mi 14 stacji polskich. Po wyszukaniu stacji zaczyna automatycznie odtwarzanie. Niestety kiedy program zaczyna odtwarzanie słychać tylko głos i zanim pojawi się jakikolwiek obraz to po kilku sekundach program się zatrzymuje i system pokazuje komunikat że nastąpił błąd programu TotalMedia 3.5

Wiecie o co chodzi? Komputer za słaby (to staroć na AMD XP 2600 mobile płycie Asus z Kt880 i karcie graficznej GeForce XP5200 pamięci dyskowej tez wystarcza)? System zaśmiecony (ma wszystkie aktualizacje)?
A może program zbyt rozbudowany i są jakieś o mniejszych wymaganiach ?

Podczas wyszukiwania i działania programu obciążenie procesora sięga 60-90%, użycie stronicowania w sumie poniżej 1MB

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5380
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: @GUTEK@ » 11 stycznia 2014, o 11:24

Może być problem z kodekami. Na kanały SD ten komp powinien wystarczyć, o HD to możesz zapomnieć.

Spróbuj innego softu użyć, np. VLC, SkyView, SmartDVB.

Awatar użytkownika
cignacy
Posty: 280
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: cignacy » 11 stycznia 2014, o 12:47

Masz za słaby sygnał z anteny. Spróbuj na antenie zewnętrznej.
Mam podobny tuner i przy zbyt słabym sygnale wykrywa kanały, ale już nie odbiera obrazu.
Przy antenie zewnętrznej działa prawidłowo.

akros
Posty: 3
Rejestracja: 11 stycznia 2014, o 10:19
Odbiornik: MediaTech MT4171
Instalacja antenowa: patyczek z zestawu na parapecie

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: akros » 11 stycznia 2014, o 16:04

Bardziej stawiacie na za słaby komp. czy za słaby sygnał?

Antena dołączoną, w mieszkaniu w ogóle nie łapała. Ale jak ja przykleiłem na zewnątrz na parapecie to wykryła 14 kanałów Polskich miejscami pokazując nawet dosyć mocny sygnał.

Docelowo mam zamiar kupić jakaś antenę panelowa aktywną takie najtańsze są małe i poręczne ale to trochę psuje idee mobilnego odbioru DVB.

Awatar użytkownika
cignacy
Posty: 280
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: cignacy » 11 stycznia 2014, o 17:34

Tuner USB pracuje u mnie nawet na 1,7GH i 512 RAM. Aby był stabilny odbiór musi być pewne 3 kreski sygnału dla kanałów SD. Kanały wykrywa już przy jednej kresce, ale jest wtedy tylko fonia. Przy stabilnej pracy SD obciążenie procesora około 40%. Wszystko oczywiście w Total Media.

akros
Posty: 3
Rejestracja: 11 stycznia 2014, o 10:19
Odbiornik: MediaTech MT4171
Instalacja antenowa: patyczek z zestawu na parapecie

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: akros » 11 stycznia 2014, o 18:50

"Wystąpił problem z aplikacją ArcSoft TotalMedia i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty."
Taki komunikat się pojawia. Faktycznie podczas wyszukiwania kanałów sygnał skacze od zera do czterech kresek. Potem kiedy włączam kanał pokazuje cztery kreski, ale nie ma wizji i na takim stanie się zawiesza.Choć nadal wysiedla tę samą silę sygnału ale to już raczej jest po błędzie możliwe że traci sygnał.
Trudno będę musiał spróbować z inna anteną.

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2321
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: JaroslawMroczkowski » 11 stycznia 2014, o 19:20

akros pisze:Docelowo mam zamiar kupić jakaś antenę panelowa aktywną takie najtańsze są małe i poręczne ale to trochę psuje idee mobilnego odbioru DVB.
Nikt nie obiecywał mobilnego odbioru DVB-T w Polsce, więc są z tym kłopoty.
Uważaj na te male anteny. To często kawałeczek drutu i wzmaniacz. Szkoda kasy, chyba że upewnisz się, że u ciebie to naprawdę zadziała.

Avetis
Posty: 2
Rejestracja: 2 września 2014, o 15:12
Odbiornik: MediaTech MT4171

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: Avetis » 2 września 2014, o 15:20

Witam , mam problem z MT4171. Zakupiony wczoraj działał bez zarzutu do późnych godzin wieczornych. Problemy pojawiły się dziś rano. Komputer nie wykrywa dekodera.Testowalem na 3 innych PC i nic(wczoraj wszystko działało na każdym z nich w Windows Media Center). Co może być tego przyczyną :?:

lustracja
Posty: 810
Rejestracja: 11 grudnia 2013, o 08:09

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: lustracja » 2 września 2014, o 16:54

System nie widzi tunera w MU?

skoro działał
I nie widać w systemie to trup. skorzystaj z gwarancji.

WandTV na tym samym chipie prawie nie pada.
mini tunery widziałem dużo trupów

Avetis
Posty: 2
Rejestracja: 2 września 2014, o 15:12
Odbiornik: MediaTech MT4171

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: Avetis » 2 września 2014, o 18:38

Niestety brak dekodera MU.

lustracja
Posty: 810
Rejestracja: 11 grudnia 2013, o 08:09

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: lustracja » 2 września 2014, o 18:46

To jak menedżer urządzeń nie widzi to trup.

Flash999
Posty: 7
Rejestracja: 4 marca 2013, o 16:48

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: Flash999 » 24 stycznia 2015, o 01:05

Zakupiłem tuner Media-Tech MT4171 i jestem bardzo zaskoczony, gdyż odbieram na załączonej antence 2 z 3 multipleksów w odległości 60,9 km od RTCN Krynice.
Przedstawiłem to na filmie: https://www.youtube.com/watch?v=FBXv_fnBZS0

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1634
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: Krosnoludek » 12 lutego 2015, o 00:00

W najnowszej wersji modelu MT4171, dodany został pilot do sterowania zestawem.

Obrazek

larg
Posty: 1
Rejestracja: 12 sierpnia 2015, o 14:28

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: larg » 12 sierpnia 2015, o 14:32

Witam,mam takie pytanie i proszę o pomoc.
Zakupiłem ten tuner,zainstałowalem sterowniki i wchodze do programu Total Media.
Gdy klikam Telewizja wyskakuje Błąd nie znaleziono pliku Ripo.dll ale klikam OK i nie wyrzuca ani nic,biorę skanowanie programów i co? Zero kanałow.
Sygnał skacze od 3 kresek do 1 a nawet 0.
Podłączona antena zewnetrzna.
Jakies rady?

eter
Posty: 568
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: MEDIA-TECH MT4171 DVB-T STICK

Postautor: eter » 13 sierpnia 2015, o 19:18

Przetestuj na innym programie.
Można nawet na Windows Media Center, żeby nic nie instalować.
Jak nie masz WMC to spróbuj na jakimś darmowym.
Dobrze działa polski Splash Lite. Jest jeszcze duży wybór w darmowym oprogramowaniu.


Wróć do „Telewizory, Dekodery Zewnętrzne (STB) i Tunery Komputerowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika