GoClever ANDROID 500

lazaj007
Posty: 39
Rejestracja: 25 września 2012, o 07:22
Odbiornik: Android Box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: lazaj007 » 3 października 2012, o 13:39

znalazlem kolejnego klona naszego GC, tym razem to Overmax OV-HomeBOX
http://www.sempler.pl/produkty/odtwarza ... ov-homebox

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: @GUTEK@ » 3 października 2012, o 16:05

Ciekawe jak z softem do tego.

mojekontoemitel
Posty: 7
Rejestracja: 3 października 2012, o 20:08
Odbiornik: GOCLEVER android box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: mojekontoemitel » 3 października 2012, o 20:25

Koledzy

Kupiłem boxa. Przyszło z wgranym softem 2.3
Próbowałem 4.0 z ich strony i wszystkie możliwe konfiguracje z forum ale zawsze coś

Jak już udało się wgrać 4 to okazało się, że za chiny nie mogę wgrać google sklepu
Cały czas nie działa ipla ani tvnplayer – po prostu nie mogę odpalić poszczególnych filmów

jakoś youtube też nie działa :(

generalnie chyba wolałem xtremera

Macie może jakąś działającą wersję softu do tego bo jestem bliski poddania się

najlepiej 4 z działającymi jak wyżej i koniecznie sklepem

i prosiłbym jak pastuch krowie bo w farmacji robię a nie IT :)

mojekontoemitel
Posty: 7
Rejestracja: 3 października 2012, o 20:08
Odbiornik: GOCLEVER android box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: mojekontoemitel » 3 października 2012, o 20:52

CZY KTOŚ WIE GDZIE JEST WSPOMNIANA W INSTRUKCJI APLIKACJA REMOTEIME ? DO STEROWANIA TELEFONEM...?

ALBO KTOŚ ZNA JAKĄŚ KTÓRA TU ZADZIAŁA :)?


nieaktualne
Ostatnio zmieniony 3 października 2012, o 21:33 przez mojekontoemitel, łącznie zmieniany 2 razy.

Tomash29
Posty: 67
Rejestracja: 10 września 2012, o 08:26
Odbiornik: Media-Droid 7002 HQ
Goclever Android 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Tomash29 » 3 października 2012, o 20:55

@MOJEKONTOEMITEL

Spróbuj któregoś softu z mojego postu (cztery posty do góry).
Ja mam zaistalowany poprawiony oryginał i wszystko na nim działa.
A co do instalacji to wypakowujesz zawartość archiwum na kartę pamięci (będą tam dwa pliki),
wkładasz kartę do wyłączonego z prądu urządzenia, przytciskasz przycisk na obudowie, podłączasz do prądu i trzymasz przycisk aż pojawi się ikona androida oznaczająca instalację.
Po skończeniu instalacji urządzenie zresetuje się i uruchomi ponownie już z nowym ICSem.

Pozdrawiam

mojekontoemitel
Posty: 7
Rejestracja: 3 października 2012, o 20:08
Odbiornik: GOCLEVER android box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: mojekontoemitel » 3 października 2012, o 21:06

zaraz spróbuję dzięki :) ale
póki co znalazłem aplikację do obsługi zdalnej przez telefon

http://www.hesio.net/en/DownView.Asp?ID=16

mojekontoemitel
Posty: 7
Rejestracja: 3 października 2012, o 20:08
Odbiornik: GOCLEVER android box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: mojekontoemitel » 3 października 2012, o 21:18

Tomash29 pisze:@MOJEKONTOEMITEL

Spróbuj któregoś softu z mojego postu (cztery posty do góry).
Ja mam zaistalowany poprawiony oryginał i wszystko na nim działa.
A co do instalacji to wypakowujesz zawartość archiwum na kartę pamięci (będą tam dwa pliki),
wkładasz kartę do wyłączonego z prądu urządzenia, przytciskasz przycisk na obudowie, podłączasz do prądu i trzymasz przycisk aż pojawi się ikona androida oznaczająca instalację.
Po skończeniu instalacji urządzenie zresetuje się i uruchomi ponownie już z nowym ICSem.

Pozdrawiam

rozumiem że UPDATE.ZIP już nie rozpakowuje tylko tak wkładam razem z factory update param?

mojekontoemitel
Posty: 7
Rejestracja: 3 października 2012, o 20:08
Odbiornik: GOCLEVER android box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: mojekontoemitel » 3 października 2012, o 21:26

Tomash29 pisze:@MOJEKONTOEMITEL

Spróbuj któregoś softu z mojego postu (cztery posty do góry).
Ja mam zaistalowany poprawiony oryginał i wszystko na nim działa.
A co do instalacji to wypakowujesz zawartość archiwum na kartę pamięci (będą tam dwa pliki),
wkładasz kartę do wyłączonego z prądu urządzenia, przytciskasz przycisk na obudowie, podłączasz do prądu i trzymasz przycisk aż pojawi się ikona androida oznaczająca instalację.
Po skończeniu instalacji urządzenie zresetuje się i uruchomi ponownie już z nowym ICSem.

Pozdrawiam
niestety nie działa :(
nie pojawia się okno instalacji tylko pytania o reboot itd..:(

lazaj007
Posty: 39
Rejestracja: 25 września 2012, o 07:22
Odbiornik: Android Box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: lazaj007 » 4 października 2012, o 07:40

kliknij instalacje z pliku zip i zadziala.musisz tylko odszukac plik z romem i zatwierdzic

mojekontoemitel
Posty: 7
Rejestracja: 3 października 2012, o 20:08
Odbiornik: GOCLEVER android box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: mojekontoemitel » 4 października 2012, o 11:35

great it works!

:)

teraz jeszcze jakoś sie z tym xbmc musiałbym się uporać...żeby weed.tv oglądać :)

soniakk
Posty: 23
Rejestracja: 11 września 2012, o 11:50

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: soniakk » 4 października 2012, o 14:30

Mam takie pytanie-czy na androidzie 2.2 działa opera i inne przeglądarki? Jak jest z weeb.tv? W tej wersji? Wiem że troche nie na temat ale wybaczacie.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: @GUTEK@ » 4 października 2012, o 19:53

Mi na telefonie z 2.3.6 dziajałają:
- Opera Mini
- Opera Mobile
- Maxthon
- Dolphin HD
- Firefox
- Firefox Beta

Nie działa na pewno Chrome i Dolphin HD for Pad.

soniakk
Posty: 23
Rejestracja: 11 września 2012, o 11:50

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: soniakk » 4 października 2012, o 20:35

Dzięki -to w urządzeniu które ma 2.2te przeglądarki też powinny działać.

Jan_Woreczko
Posty: 1
Rejestracja: 4 października 2012, o 20:40

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Jan_Woreczko » 4 października 2012, o 20:50

Jestem nowym posiadaczem 500-tki - przez jeden problem nie moge sie przebić - jak uzyskać tryb "pass thrue" na wyjściu coaxialnym. Chcę odtworzyć pliki *.wav w dts-ie, ale amplituner tylko szumi wiec sygnał jest zniekształcany. Poprzednie mediaplayery miały takie ustawienia - tutaj nie mogę znaleźć. przerabiałem playery mx i vlc. ale w najlepszym wypadku wypluwają stereo.
soft oryginalny 2.3

cybermisiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 października 2012, o 09:02
Odbiornik: GOCLEVER ANDROID BOX 500
Instalacja antenowa: Opticum AX-800
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin - Kolowo

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: cybermisiek » 6 października 2012, o 09:12

witam
przetestowalem juz sporo romow do tego urzadzenia.jednak w kazdym zawsze cos mnie nie satysfakcjonowalo. pewnie sporo osob tu na forum ucieszy ze kilka dni temu ukazal sie dzialajacy juz ze wsparciem hardware XBMC. jest to w dalszym ciagu wersja beta i sporo jeszcze musi byc dopracowane ale weeb.tv (trzeba tylko zainstalowac wtyczke do tego programu z ich strony) w koncu na niej dziala bardzo plynnie w HD bez przycinek i obsluga pilotem nie sprawia problemow w przeciwienstwie do obslugi z poziomu www. ja sciagnalem ta wersje :
http://androidtvbox.us/wp-content/uploa ... -12-a6.apk
widze ze ta aplikacja szybko sie rozwija i ma wiele mozliwosci.
borykam sie z takim problemem:odtwarzajac niektore filmy z dzwiekiem dts w programie mx player jak i w domyslnym systemowym dzwiek jest naprzemian co kilka sekund raz normalny a raz zaszumiony i nie idzie w ten sposob ogladac filmu. czy ktos mial cos takiego?

poza tym nie jestem zadowolony z czulosci DVB-T w tym odbiorniku - spodziewalem sie czegos znacznie lepszego.Na antenie Opticum AX-800 wystawionej na zewnatrz budynku mam czeste przycinki obrazu z powodu slabego sygnalu gdzie moj tuner komputerowy Avermedia H830 ma maksymalny sygnal i zero przyciec nawet w HD. (planuje ten tuner podlaczyc do Boxa Goclever ale nie wykrywa i nie mam pojecia jak go uruchomic). Moze ktos probowal z Avermedia?
pozdrawiam

mojekontoemitel
Posty: 7
Rejestracja: 3 października 2012, o 20:08
Odbiornik: GOCLEVER android box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: mojekontoemitel » 6 października 2012, o 13:12

ale smiga XBMC :)
a mozna tam jakos dodac konto premium?

cybermisiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 października 2012, o 09:02
Odbiornik: GOCLEVER ANDROID BOX 500
Instalacja antenowa: Opticum AX-800
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin - Kolowo

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: cybermisiek » 6 października 2012, o 23:34

mojekontoemitel pisze:edit/ Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum.
tak owszem po zaplaceniu np 15 zl za miesiac? ;-)

kjsalamon
Posty: 5
Rejestracja: 26 września 2012, o 15:28
Odbiornik: DTV 441T
GoClever Android 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Przysucha, Częstochowa

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: kjsalamon » 7 października 2012, o 10:05

Witam.
A ja mam taki problem: przetestowałem już kilka wersji Androida 4.0 z zamieszczonych tutaj linków oraz oryginał z GoClever i widzę, że dvbt nie znajduje mi żadnych kanałów. Na 2.3 chodzą, po aktualizacji nie mam żadnego kanału.

Coś robię nie tak przy aktualizcji, czy co?

telemarek
Posty: 28
Rejestracja: 30 stycznia 2012, o 12:32
Odbiornik: Wiwa HD 90
Instalacja antenowa: Wiwa An 200
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn/Warszawa

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: telemarek » 7 października 2012, o 11:38

Cześć

Mam pytanie do użytkowników, czy możecie sprawdzić czy przy podłączeniu HDMI do monitora/tv da radę jednocześnie wyprowadzić analogowo dźwięk z złącza AV ?

Czy to jest jack 3,5 ?

Tuner chce podłączyć do monitora Samsung Sync Master 173p plus przez kabel hdmi - DVI.


Dźwięk chce wyprowadzić analogowo na cinch.


Pozdrawiam

cybermisiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 października 2012, o 09:02
Odbiornik: GOCLEVER ANDROID BOX 500
Instalacja antenowa: Opticum AX-800
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin - Kolowo

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: cybermisiek » 7 października 2012, o 23:13

telemarek pisze:edit/ Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum.
po podlaczeniu kabla hdmi dziala dzwiek analogowo z dolaczonego kabla (od strony boxa jakby mini jack a po stronie drugiej 3chinche.L,P kanal i wideo.) dziala analog rowniez bez wlaczenia tv,tak wlasnie slucham radia int na glosnikach.

Odpowiedz