GoClever ANDROID 500

Piwek
Posty: 126
Rejestracja: 26 listopada 2012, o 12:20

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Piwek » 11 stycznia 2013, o 01:02

Też go używam i ostatnio goclever chodzi rzeczywiście trochę lepiej. Nie wiem tylko czy to zasługa tej aplikacji, czy zastosowania manewru ze odłączeniem wewnętrznej pamięci.

@programista
ciekawsza od Archosa może być OUYA, powinna być bardziej wydajna.
http://ouya.pl/

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: programista » 11 stycznia 2013, o 16:39

Seeder to przecież ten program co robi to co dałem linki wcześniej, on jest za darmo http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1987032

A i tak można i bez programu to zrobić konkretnymi komendami i efekt ten samo.

Dodatkowo wiem, że są programy, które potrafią na stałe zamienić kartę sd w pamięć wewnętrzną, nie wiem jak z takim softem do goclevera, ale jak komuś zależy to poszuka, tym sposobem można by na stałe pozbyć się minusów odłączanie pamięci wewnętrznej.

t_gumienny
Posty: 77
Rejestracja: 23 listopada 2012, o 18:00
Odbiornik: MK809III
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: śrem

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: t_gumienny » 16 stycznia 2013, o 00:04

Co Panowie powiecie na to
http://www.overmax.pl/pl/katalog-produk ... spot,c902/
jakby tak overmax udostępnił to oprogramowania to może by szło to zaszczepić do naszego potworka i dołożyć tylko apke do dvb-t

lazaj007
Posty: 39
Rejestracja: 25 września 2012, o 07:22
Odbiornik: Android Box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: lazaj007 » 16 stycznia 2013, o 00:26

t_gumienny pisze:Co Panowie powiecie na to
http://www.overmax.pl/pl/katalog-produk ... spot,c902/
jakby tak overmax udostępnił to oprogramowania to może by szło to zaszczepić do naszego potworka i dołożyć tylko apke do dvb-t
ale co Ty chcesz zaszczepiać? jeśli andka 4.0.4 to żaden problem bo już kiedyś chyba podawałem link do softu od klona naszego boxa na tym firmie tyle że bez obsługi dvb-t

pstryczek
Posty: 2
Rejestracja: 16 stycznia 2013, o 01:05
Odbiornik: andrino box i blazehdtv

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: pstryczek » 16 stycznia 2013, o 01:53

Czesc ja posiadam andrino box ale wedlug mnie to jest to samo urzadzenie tylko wiecej w oryginale zakladek ma po instalowanych .W edlug mnie problem z cieciem sie WEEB tv na XBMC to wina procesora bo jak sie odpali funkcje Debugowanie w System Ustawienia to widac procesor na 100 procent a RAM jescze troche zostaje .Poruwnywalem to XBMC na galaxy S2 to tm mocy obliczeniowej zostawalo i nie cielo obrazu na hd .Chcialbym zrootowa mojego andka zeby go troche podkrecic i wtedy porownac obraz czy bedzie cielo

Lechuuu
Posty: 7
Rejestracja: 27 listopada 2012, o 22:57
Odbiornik: GoClever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chwaszczyno

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Lechuuu » 16 stycznia 2013, o 15:34

Mam prośbę do osób korzystających z GoClevera i telewizorów kineskopowych... czy działają wam normalnie kolory na rozdzielczości 480i, 576i z wyjścia CVBS? Mam z tym problem i nie wiem co z tym zrobić, wymiana urządzenia na nowy w serwisie GoClevera nic nie dała... obraz nadal na rozdzielczości 576i mam czarno-biały, na rozdzielczości 480i także czarno-biały tylko że bardziej w odcieniu szarości z okresowo pojawiającymi się kolorami (po około 30 minutach). Mogłem kupić tani tuner za 100 zł z jakiegoś marketu i mieć spokój, ale skusiłem się na tego "WYPAŚNEGO" boxa i teraz mam problem :x

zbynex
Posty: 143
Rejestracja: 17 sierpnia 2011, o 10:46
Odbiornik: GOCLEVER BOX 500
OVERMAX HOMEBOX
Instalacja antenowa: Szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: zbynex » 16 stycznia 2013, o 16:00

@Lechuuu

Tak obraz jest wyświetlany prawidłowo włącznie z kolorami. U mnie tylko na tej niższej rozdzielczości zaczyna troszkę smużyć kolorami. Oczywiście nie jest to jakość obrazu HD ale nie jest zły. Wszystkie napisy czytelne więc jest do przyjęcia.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5401
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: @GUTEK@ » 16 stycznia 2013, o 17:39

Lechuuu pisze:Mam prośbę do osób korzystających z GoClevera i telewizorów kineskopowych... czy działają wam normalnie kolory na rozdzielczości 480i, 576i z wyjścia CVBS? Mam z tym problem i nie wiem co z tym zrobić, wymiana urządzenia na nowy w serwisie GoClevera nic nie dała... obraz nadal na rozdzielczości 576i mam czarno-biały, na rozdzielczości 480i także czarno-biały tylko że bardziej w odcieniu szarości z okresowo pojawiającymi się kolorami (po około 30 minutach). Mogłem kupić tani tuner za 100 zł z jakiegoś marketu i mieć spokój, ale skusiłem się na tego "WYPAŚNEGO" boxa i teraz mam problem :x
GC wysyła obraz tylko w standardzie NTSC (chyba że jest do niego jakiś soft z obsługą PAL?). Więc jeśli Twój TV nie obsługuje NTSC to będzie właśnie czarno-biały obraz.

Lechuuu
Posty: 7
Rejestracja: 27 listopada 2012, o 22:57
Odbiornik: GoClever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chwaszczyno

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Lechuuu » 16 stycznia 2013, o 21:44

Boxa sprawdzałem na 2 telewizorach, na jednym jest 100% obsługa NTSC (do wyboru w menu) i to nawet w dwóch odmianach. A na drugim to obraz po tych 30 minutach jest w kolorze więc także obsługa NTSC też jest (nawet w telewizorze znajduje się kwarc 3,579 MHz który odpowiedzialny jest za system NTSC, którego to nawet wymieniałem jak i wszystkie kondensatory które również wymieniłem profilaktycznie - bez efektu). Oba telewizory powinny być sprawne a problem nadal występuje. Może problemem jest jakaś niekompatybilność z niektórymi telewizorami? System obsługujący PAL by się przydał tylko czy takowy występuje? Może jakoś przerobić system?
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2013, o 06:09 przez Lechuuu, łącznie zmieniany 1 raz.

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 16 stycznia 2013, o 22:16

Skoro jakiś obraz jest, to trochę mało prawdopodobne ale może... to wina nietypowego kabla A/V w Overmax?

dade_marfi
Posty: 9
Rejestracja: 16 stycznia 2013, o 20:05

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: dade_marfi » 16 stycznia 2013, o 22:53

proszę ktoś ma aktualny android dla Goclever 500 dvbt ?
Idealnie, takie jak energisistem, ale funkcjonalny pilot s klawiaturę kompletnie jak overmax ?

Dziekuje

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 16 stycznia 2013, o 23:01


dade_marfi
Posty: 9
Rejestracja: 16 stycznia 2013, o 20:05

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: dade_marfi » 16 stycznia 2013, o 23:22

Dziekuje, ale v EnergySistem "light" klawiatura nie działa :(

dade_marfi
Posty: 9
Rejestracja: 16 stycznia 2013, o 20:05

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: dade_marfi » 17 stycznia 2013, o 10:43

jeszte jest taky identicny box : http://www.optex.fr/Fiche.php?ref=720945

Tomash29
Posty: 67
Rejestracja: 10 września 2012, o 08:26
Odbiornik: Media-Droid 7002 HQ
Goclever Android 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Tomash29 » 17 stycznia 2013, o 14:42

dade_marfi pisze:jeszte jest taky identicny box : http://www.optex.fr/Fiche.php?ref=720945
Jako że jest to kolejny z "braci" GoClever ;) można spokojne instalować na naszych boxach:
-ściągamy z linku:
http://www.optex.fr/Fichiers/Maj/j720945.zip
-zmieniamy nazwę z "j720945" na "update"
-przenosimy na kartę SD
-dodajemy na kartę SD plik .aml z moich poprzednich wstawek
-instalujemy

Instalacja będzie przebiegała tak samo jak w przypadku moich przeróbek softów.
System wydaje się być taki sam jak te które są już dla nas dostępne - android 4.0.3, kernel 2.6.34 - ale może są inne poprawki ;), ja jeszcze nie instalowałem...

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 17 stycznia 2013, o 20:36

Super :!: - niech inni też się z boxem pomęczą! Pilot ten sam - jeden problem mniej z adaptacją softu. Na filmiku widać że aplikacje (przeglądarka, poczta) są troszkę inne.

dade_marfi
Posty: 9
Rejestracja: 16 stycznia 2013, o 20:05

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: dade_marfi » 17 stycznia 2013, o 20:56

original sw optex idzie do goclevera bez problemu, teraz próbowałem go

zbynex
Posty: 143
Rejestracja: 17 sierpnia 2011, o 10:46
Odbiornik: GOCLEVER BOX 500
OVERMAX HOMEBOX
Instalacja antenowa: Szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: zbynex » 17 stycznia 2013, o 21:28

Kolejny klon naszego boxa DYON Andromeda

http://www.dyon.eu/web/page_mp_3_ag_90.html

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 17 stycznia 2013, o 21:44

:shock: :mrgreen:

Lechuuu
Posty: 7
Rejestracja: 27 listopada 2012, o 22:57
Odbiornik: GoClever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chwaszczyno

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Lechuuu » 17 stycznia 2013, o 22:40

Coś w tym sofcie DYONa klawiatura nie działa... ale fakt faktem, ilość klonów niezwykle imponująca :)

Odpowiedz