GoClever ANDROID 500

zbynex
Posty: 143
Rejestracja: 17 sierpnia 2011, o 10:46
Odbiornik: GOCLEVER BOX 500
OVERMAX HOMEBOX
Instalacja antenowa: Szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: zbynex » 28 stycznia 2013, o 16:32

@Tomash29

Masz może jakiś pomysł jak zrobić aby XBMC działało na rozdzielczości 576p ?

Jak w ustawieniach systemu zmienimy na niższą niż 1080 to działa poprawnie tylko menu, natomiast gdy zaczniemy odtwarzać video wywala cały obraz także na HDMI. To jest właśnie przyczyną problemów z działaniem XBMC na wyjściu AV.
W ustawieniach XBMC w pozycji rozdzielczość nie można nic zmienić.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2013, o 18:54 przez zbynex, łącznie zmieniany 1 raz.

Piwek
Posty: 126
Rejestracja: 26 listopada 2012, o 12:20

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Piwek » 28 stycznia 2013, o 17:47

U mnie działa na 720p

zbynex
Posty: 143
Rejestracja: 17 sierpnia 2011, o 10:46
Odbiornik: GOCLEVER BOX 500
OVERMAX HOMEBOX
Instalacja antenowa: Szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: zbynex » 28 stycznia 2013, o 19:00

@Piwek walnąłem się chodziło mi o 576p. Możesz sprawdzić jak u ciebie. Jak będzie działać na HDMI to sprawdź co jest na kablu AV. U mnie ani Goclever ani Overmax nie chodzi poniżej 720p

Tomash29
Posty: 67
Rejestracja: 10 września 2012, o 08:26
Odbiornik: Media-Droid 7002 HQ
Goclever Android 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Tomash29 » 28 stycznia 2013, o 19:17

@zbynex

A XBMC ma możliwość ustawienia rozdzielczości poniżej 720p?? Wydaje mi się że nie, ale pewien nie jestem bo nie sprawdzałem...

zbynex
Posty: 143
Rejestracja: 17 sierpnia 2011, o 10:46
Odbiornik: GOCLEVER BOX 500
OVERMAX HOMEBOX
Instalacja antenowa: Szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: zbynex » 28 stycznia 2013, o 19:23

Z tym że w XBMC nie da się zmienić w ustawieniach. Natomiast przed chwilą trafiłem na fragment źródeł do XBMC i są definicję od 720p w górę. Więc pewnie nic się nie wykombinuje.

Trudno na AV pewnie pozostanie tylko XBMC-MX.

cybermisiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 października 2012, o 09:02
Odbiornik: GOCLEVER ANDROID BOX 500
Instalacja antenowa: Opticum AX-800
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin - Kolowo

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: cybermisiek » 28 stycznia 2013, o 20:17

Tomash29 pisze:Witam

I oto kolejna wersja softu:

XIOS light-28.01.2013
http://www59.zippyshare.com/v/1101698/file.html

Zmiany:
-poprawiono działanie DTS (sprawdzone na stockowym playerze i MX player, w xbmc chyba zależy od jego wersji)
-zmiany w obsłudze DVB-T (do sprawdzenia, u mnie skanowanie przeszło bez błędów ale oczywiście nie wykryło kanałów bez anteny ;) )
-powrót do oryginalnego launchera z drobnymi zmianami (działają wszystkie zakładki, zamieniono zakładkę "obrazy" na "XBMC")

Info:
- przy instalacji XBMC "FRODO" należy uruchomić xbmc zaraz po instalacji (podczas wyświetlania się info o zainstalowaniu XBMC należy wybrać "otwórz" a nie "gotowe"), w innym przypadku uruchamianie xbmc z launchera może nie działać.

Jak zwykle czekam na testy i opinie.

Pozdrawiam
przed chwila zainstalowalem powyzszy soft i od razu sprawdzilem DTS - nie dziala.
co dokladnie musze skopiowac i gdzie aby zadzialalo? reszty nie testowalem bo na starcie software bezuzyteczny dla mnie za DTS

Tomash29
Posty: 67
Rejestracja: 10 września 2012, o 08:26
Odbiornik: Media-Droid 7002 HQ
Goclever Android 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Tomash29 » 28 stycznia 2013, o 20:44

@cybermisiek

A co się dzieje jak chcesz odtworzyć materiał z DTS??
Ja odtwarzałem materiał 1080p z dźwiękiem DTS HD i wszystko działało bez zastrzeżeń. Żadnych szumów czy przerywania.
Czy ktoś jeszcze zauważył problem z DTS??

CPS
Posty: 21
Rejestracja: 29 kwietnia 2009, o 19:16
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Łosice (Chotycze)

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: CPS » 28 stycznia 2013, o 21:24

Tomash29 pisze:Witam

I oto kolejna wersja softu:

XIOS light-28.01.2013
http://www59.zippyshare.com/v/1101698/file.html

Zmiany:
-poprawiono działanie DTS (sprawdzone na stockowym playerze i MX player, w xbmc chyba zależy od jego wersji)
-zmiany w obsłudze DVB-T (do sprawdzenia, u mnie skanowanie przeszło bez błędów ale oczywiście nie wykryło kanałów bez anteny ;) )
-powrót do oryginalnego launchera z drobnymi zmianami (działają wszystkie zakładki, zamieniono zakładkę "obrazy" na "XBMC")

Info:
- przy instalacji XBMC "FRODO" należy uruchomić xbmc zaraz po instalacji (podczas wyświetlania się info o zainstalowaniu XBMC należy wybrać "otwórz" a nie "gotowe"), w innym przypadku uruchamianie xbmc z launchera może nie działać.

Jak zwykle czekam na testy i opinie.

Pozdrawiam
DVB-T zatrzymało aplikację przy skanowaniu w chwili kiedy powinno sczytać kanały z MUXa. Po tym już więcej nie dało się uruchomić

t_gumienny
Posty: 77
Rejestracja: 23 listopada 2012, o 18:00
Odbiornik: MK809III
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: śrem

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: t_gumienny » 28 stycznia 2013, o 22:00

Tomash29 soft XIOS light-28.01.2013 może być super
ale niestety nadal nie działa dvb-t jak u kolegi CPS
dojdzie do końca skanowania i wywala błąd
następne włączenie tunera jest już z komunikatem "Niestety, aplikacja DVB została zatrzymana" i nie idzie włączyć dvbt wcale
jednak jest jedna wielka zmiana! ten soft rozpoznaje mój monitor w full hd inne jakoś dziwnie o parę centymetrów rozciągały ekran i w dvbt nie było dobrze widać epg.
wszystkie pozostałe rzeczy działają tzn nie wiem jak dts bo nie używam ale xbmc działa bez problemu(także weeb.tv) i rewelacją jest skrót w "luncherze"

Jak da rade naprawić to dvb-t to będzie idealny soft
pozdro

cybermisiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 października 2012, o 09:02
Odbiornik: GOCLEVER ANDROID BOX 500
Instalacja antenowa: Opticum AX-800
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin - Kolowo

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: cybermisiek » 28 stycznia 2013, o 22:32

Tomash29 pisze:@cybermisiek

A co się dzieje jak chcesz odtworzyć materiał z DTS??
Ja odtwarzałem materiał 1080p z dźwiękiem DTS HD i wszystko działało bez zastrzeżeń. Żadnych szumów czy przerywania.
Czy ktoś jeszcze zauważył problem z DTS??
dzwiek byl naprzemian z szumem .
Ale juz sobie poradzilem z tym: przekopiowalem wszystkie pliki z softu gdzie dzialal DTS a mianowicie z OVERMAX light z 19.01.2013.wszystkie pliki z katalogu
/system/etc/firmware/ zamienilem z tymi w sofcie XIOS light z 28.01.2013.
Zrestartowalem urzadzenie i teraz dziala super.
Poza tym w tym sofcie najlepiej dopasowany jest ekran do tv i najlepiej dziala XBMC
zero problemow z zadna wtyczka. poza tym nie wszystkie klawisze na pilocie dzialaja, DVB-T jeszcze nie sprawdzalem
Soft ogolnie bardzo juz zblizyl sie do idealnego

Pisownia !!!

t_gumienny
Posty: 77
Rejestracja: 23 listopada 2012, o 18:00
Odbiornik: MK809III
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: śrem

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: t_gumienny » 28 stycznia 2013, o 22:39

cybermisiek jak możesz sprawdź proszę czy po tych kopiowaniach działa ci już może dvbt gdyż moim zdaniem ten sofcik byłby już idealny gdyby nie ten brak dvbt.
brak dvbt niestety do dyskwalifikuje gdyż głównie do tego u mnie służy urządzenie pozatym jeszcze weeb.tv z xbmc.
kolejny raz już mi się nie chce zmieniać softu i za każdym razem skanować kanały układać listę itd,

ewentualnie Tomash29 napisz proszę które pliki odpowiadają za ten zmieniony luncher najwyżej sobie to podmienie w sofcie w którym działa mi prawie wszystko

Tomash29
Posty: 67
Rejestracja: 10 września 2012, o 08:26
Odbiornik: Media-Droid 7002 HQ
Goclever Android 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Tomash29 » 28 stycznia 2013, o 23:04

@cybermisiek

To dziwne bo ja w sofcie przeniosłem te pliki z OVERMAXA i u mnie problem z szumem nie występuje...(sprawdzane przed chwilą)

@t_gumienny

Jeżeli chcesz podmienić launcher to zamień plik "Launcher3.apk" an ten z ostatniego mojego softu i wykasuj "Launcher3.odex".

Co do DVB-T to problem polega na tym że ja niem mam jak tego sprawdzić. Nie wiem jakie występują błędy i nie mam odniesienia co może być nie tak... Może ktoś kto korzysta z DVB-T spróbuje to naprawić bo z mojej strony to nie ma sensu. To jak szukanie po omacku igły w stogu siana ;)
Możliwe że jak przeniesie się listę kanałów z działającego softu to DVB-T będzie działać, ale to tylko połowiczne rozwiązanie...

Na chwilę obecną ze względu na brak czasu i zaangażowanie w innych projektach (czas na powrót Ekino do wtyczki ;) ) przerywam pracę nad softem do naszych boxów. Może ktoś z Was upora się z DVB-T. Jutro, jak czas pozwoli, podam na forum namiary na soft na którym pracowałem.

Dzięki za pomoc i współpracę.

Pozdrawiam

cybermisiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 października 2012, o 09:02
Odbiornik: GOCLEVER ANDROID BOX 500
Instalacja antenowa: Opticum AX-800
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin - Kolowo

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: cybermisiek » 29 stycznia 2013, o 14:07

t_gumienny pisze:cybermisiek jak możesz sprawdź proszę czy po tych kopiowaniach działa ci już może dvbt gdyż moim zdaniem ten sofcik byłby już idealny gdyby nie ten brak dvbt.
brak dvbt niestety do dyskwalifikuje gdyż głównie do tego u mnie służy urządzenie pozatym jeszcze weeb.tv z xbmc.
kolejny raz już mi się nie chce zmieniać softu i za każdym razem skanować kanały układać listę itd,
po wlaczeniu programu do DVB-T skanuje i znajduje kanaly jednak na sam koniec wyskakuje komunikat "Niestety,proces com.amlogic.dvb zostal zatrzymany" a pozniej kiedy chce ponownie uruchomic DVB-T otrzymuje komunikat "Niestety,aplikacja Odtwarzacz DVB zostala zatrzymana" po tym zabiegu teraz po uruchomieniu systemu mam komunikat Aplikacja DVB zostala zatrzymana i zamulilo mi strasznie urzadzenie na tyle ze chyba bede musial wszystko wgrac od nowa !

Pisownia !!!

t_gumienny
Posty: 77
Rejestracja: 23 listopada 2012, o 18:00
Odbiornik: MK809III
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: śrem

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: t_gumienny » 29 stycznia 2013, o 16:30

Tomash29 tak jak napisał cybermisiek ten sofcik jako jedyny do tej pory najlepiej się dopasowuje do ekranu może kojarzysz, które pliki odpowiadają za to?

podmiana lunchera gra bez problemu.

Szkoda, że już rezygnujesz z projektu jak możesz wrzuć jak najwięcej informacji na temat softu oraz czym dokładnie robisz mody i edycję może się za to wezmę i coś z tego wyjdzie

cybermisiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 października 2012, o 09:02
Odbiornik: GOCLEVER ANDROID BOX 500
Instalacja antenowa: Opticum AX-800
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin - Kolowo

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: cybermisiek » 29 stycznia 2013, o 18:47

jeszcze jedna niedogodność mam z tym softem której nie miałem przy żadnym innym:
nie czyta mi pendriva ani żadnego dysku podpiętego na usb. podczas gdy wystartuje system z włożonym wcześniej pendrivem to go widzi,jeśli natomiast tylko zmienię na inny to już nie widzi.nie będę przecież czekał 5 minut aż system zrestartuje kiedy będę chciał zmienić napęd ! miał ktoś może coś takiego?

Pisownia !!!
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2013, o 21:42 przez cybermisiek, łącznie zmieniany 1 raz.

t_gumienny
Posty: 77
Rejestracja: 23 listopada 2012, o 18:00
Odbiornik: MK809III
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: śrem

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: t_gumienny » 29 stycznia 2013, o 19:38

cybermisiek u mnie to samo pomaga podmiana vold.fstab z katalogu etc

cybermisiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 października 2012, o 09:02
Odbiornik: GOCLEVER ANDROID BOX 500
Instalacja antenowa: Opticum AX-800
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin - Kolowo

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: cybermisiek » 29 stycznia 2013, o 21:39

t_gumienny pisze:edit/ Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum.
wielkie dzięki. pomogło

drozdek
Posty: 10
Rejestracja: 12 października 2012, o 15:10

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: drozdek » 30 stycznia 2013, o 11:32

Jakby ktoś chciał kupić za 130 zł+ koszta przesyłki, mało używanego GoClever ANDROID 500, to proszę o informację na priv. Kupiłem toto w październiku, bo chciałem mieć Smart TV. Po paru tygodniach jednak, kupiłem telewizor ze Smart TV, więc taki gadżecik jest mi zbędny.
W tej chwili nie mogę znaleźć gwarancji, ale jeśli nie znajdę, to cenę obniżę do 100 zł.

Nieaktualne !!! Już sprzedałem !!!

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: programista » 31 stycznia 2013, o 16:35

Heh, ktoś trafił na dobrą okazję ;)

cybermisiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 października 2012, o 09:02
Odbiornik: GOCLEVER ANDROID BOX 500
Instalacja antenowa: Opticum AX-800
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin - Kolowo

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: cybermisiek » 1 lutego 2013, o 07:48

czy ktoś borykał się problemem w programie XBMC niezapamiętywania ustawień.W tym programie wszystko poustawiane , hasła powpisywane, wtyczki poinstalowane a po restarcie urządzenia (nie po każdym) lista pluginów wyczyszczona. Irytujące to bardzo.
dodam ze używam xbmc w tej wersji: xbmc-midnight-dyno-12-a6.apk
czy ktoś miał podobny problem?

Odpowiedz