GoClever ANDROID 500

markosc
Posty: 18
Rejestracja: 21 września 2014, o 14:26
Odbiornik: overmax

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: markosc » 16 lutego 2015, o 07:15

muszę oddać box-a do serwisu i mam pytanie:
czy wystarczy factory reset ,czy dodatkowo wgrać oryginalny soft?

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 18 lutego 2015, o 16:07

Nie wiem czy już wysłałeś, ale wgranie firmowego softu trwa mniej niż 5 to minut. Chcesz ryzykować??

markosc
Posty: 18
Rejestracja: 21 września 2014, o 14:26
Odbiornik: overmax

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: markosc » 18 lutego 2015, o 23:37

nie wysłałem tunera-znalazłem paragon -w marcu minie dwa lata więc zareklamuję go u sprzedawcy-kupiłem go w firmie kilka ulic od domu:)
-to jak? factory reset i wgrać oryginał ze strony overmaxa?

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 18 lutego 2015, o 23:46

Tak. Pod warunkiem, że masz HomeBox'a a nie GoClever.

markosc
Posty: 18
Rejestracja: 21 września 2014, o 14:26
Odbiornik: overmax

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: markosc » 19 lutego 2015, o 07:09

tak- homebox,dzięki za pomoc

hogus84
Posty: 3
Rejestracja: 22 lutego 2015, o 17:47
Odbiornik: Goclever box

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: hogus84 » 22 lutego 2015, o 17:57

Witam,
Jestem nowy na forum i przeglądając ten wątek niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Mam TV Funai LC5-D32BB/1 i ostatnio kupiłam tuner GoClever Android 500 po podłączeniu do tv nic się nie dzieje czyli czarny obraz podłączyłem poprzez HDMI i przez kabel dołączony do tunera dzisiaj kupiłem inny kabel HDMI i dalej nic. Tuner kupiłem używany ale jest sprawny gdyż sprawdzałem u brata na tv.
Proszę o pomoc jak ktoś wie co i jak w tym temacie.
Z góry dziękuję

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 22 lutego 2015, o 22:29

Jeżeli nie dogaduje się po HDMI to czarno to widzę. Jest możliwość podpięcia kablem AV z tym że to musi być specjalny do tego urządzenia. Można też spróbować inny soft.
Rozumiem że masz GoClever? Z temu boxami było więcej problemów niż z HomeBox'em, który ja posiadam.

hogus84
Posty: 3
Rejestracja: 22 lutego 2015, o 17:47
Odbiornik: Goclever box

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: hogus84 » 24 lutego 2015, o 13:12

Witam
Problem rozwiązany przyczyną braku obrazu była za duża rozdzielczość która jest ustawiona jako domyślna a mianowicie 1080 tylko dziwi mnie to że jak czytałem instrukcję obsługi tv to pisało tam że telewizor wyświetli jeszcze tą rozdzielczość a w rzeczywistości klapa. teraz muszę poczytać o tym internecie a ściślej co zrobić żeby weeb-a nie cieło.
Pozdrawiam

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 24 lutego 2015, o 16:04

Pewnie obsługuje 1080i a nie obsługuje 1080p. U mnie jest podobnie - teoretycznie 1080i powinno działać a maksymalnie co mogę ustawić to 720p. Nie ma co się bawić w numerki i tak bardziej liczy się jakość przesyłanego sygnału.

matkra
Posty: 2
Rejestracja: 28 lutego 2015, o 12:12

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: matkra » 28 lutego 2015, o 12:19

Witam,

Mam problem z launcherem KODI. Zainstalowałem ostatni soft ze strony Overmaxa do tego KODI 14 app by Zbynex, a następnie Launcher + SD-OFF. Wszystko działa z wyjątkiem lauchera. Mam ikonkę KODI w menu, ale zamiast KODI uruchamiają mi się ustawienia. Pomoże ktoś ?
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2015, o 12:48 przez matkra, łącznie zmieniany 1 raz.

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 28 lutego 2015, o 12:39

http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?p=199732#p199732

Mam zainstalowany launcher z tego postu i oficjalne Kodi 14.1 i działa ok.

matkra
Posty: 2
Rejestracja: 28 lutego 2015, o 12:12

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: matkra » 28 lutego 2015, o 12:50

szpila pisze:edit/ Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.

A kolejność instalacji ? Najpierw app ? czy launcher ?

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 28 lutego 2015, o 18:46

Nie pamiętam co instalowałem pierwsze. Nie powinno to mieć znaczenia.

hogus84
Posty: 3
Rejestracja: 22 lutego 2015, o 17:47
Odbiornik: Goclever box

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: hogus84 » 1 marca 2015, o 11:54

Witam
Tak przeglądałem ten wątek i zapytam czy wszystkie programy o których się tu pisze zadziałają na Goclever box500 czy musi być jakiś konkretny pod to urządzenie. Pytam bo w wypowiedziach są przytaczane inne urządzenia np. Overmax. Ewentualnie jakby ktoś był dobry i doświadczony to poproszę o informacje jaki soft jest najlepszy dla Goclever box500 a mianowicie szybko przełączał kanał tv no i żeby weeb tv nie przycinało.
Z góry dziękuję za pomoc.

Pidzej
Posty: 1
Rejestracja: 28 maja 2015, o 07:42
Odbiornik: HomeBox Overmax

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Pidzej » 28 maja 2015, o 16:08

Witam!
Chciałbym odświeżyć temat. Stałem się posiadaczem Overmax Homebox. Niestety mam firmowe oprogramowanie i nie jestem zadowolony z funkcjonalności. Przestudiowałem wątek i wiem, że można zainstalować soft nieco poprawiony. Niestety żadne z linków nie są aktywne. Czy jest ktoś może posiadaczem tego softu i mógłby go udostępnić?

teo7474
Posty: 2
Rejestracja: 4 czerwca 2015, o 18:28

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: teo7474 » 4 czerwca 2015, o 18:42

Witam a ja mam inny problem zmieniłem wszystko tak jak w instrukcji

było
dev_mount flash/mnt/sdcard auto/devices/virtual/mtd/mtd6/avnftl6
dev_mount sdcard/mnt/sdcard/external_sdcard auto/devices/platform/AMLOGIC_CARD/card_host/memorycard0

zmieniłem na
dev_mount flash/mnt/external_sdcard auto/devices/virtual/mtd/mtd6/avnftl6
dev_mount sdcard/mnt/sdcard/sdcard auto/devices/platform/AMLOGIC_CARD/card_host/memorycard0

niestety po odpaleniu tv box nie widzi wcale ani karty ani pamięci wewnętrznej jest tylko partycja systemowa.
dokładnie plik wygląda tak

# Mounts the first usable partition of the specified device
#use this line to support VIRTUAL CDROM.And you can define the directory where you want to mount
loop_mount loop /mnt/VIRTUAL_CDROM
dev_mount flash /mnt/sdcard auto /devices/virtual/mtd/mtd6/avnftl6
dev_mount sdcard /mnt/sdcard/external_sdcard auto /devices/platform/AMLOGIC_CARD/card_host/memorycard0
#dev_mount sata /mnt/sata auto /devices/lm2
#media_mount usb /mnt/usb 4 /devices/lm0/usb1/

Może ktoś mi podpowie co robię źle i co dokładnie powinienem zmienić? Z góry dzięki za wszelką pomoc
i jeszcze jedna prośba mógłby ktoś udostępnić linki do softu by zbynex bo wszystkie linki nieaktualne a Google nic nie wypluwa dzięki

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 23 sierpnia 2015, o 14:19

Koledzy, czy udało się Wam zainstalować Kodi 15 lub 15.1? u mnie występuje błąd parsowania :(

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 9 października 2015, o 12:47

Kodi 15 wymaga andrioida minimum 4.2. Takiego nie ma i jeżeli jakiś "cwaniak" nie skompiluje to nie będzie.

teo7474
Posty: 2
Rejestracja: 4 czerwca 2015, o 18:28

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: teo7474 » 20 października 2015, o 02:32

Hej czy mógłby ktoś podesłać mi jakiś kompletny soft od Zbynexa najlepiej z odłączoną kartą albo umieścić to na jakimś serwerze ,przeszukałem już chyba wszystko i nie znalazłem nigdzie aktualnych linków ,będę bardzo wdzięczny na pewno ktoś na tym forum ma jeszcze jakiś gotowy soft

mortas90
Posty: 1
Rejestracja: 17 grudnia 2015, o 23:17

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: mortas90 » 17 grudnia 2015, o 23:20

Witam,
Pobnie jak kolega nie mogę nic znaleźć...Proszę o wrzucenie na serwer

Odpowiedz