GoClever ANDROID 500

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 18 maja 2014, o 08:23

@80hz:
Czy masz zainstalowaną wersje "xbmc-13.0-armeabi-v7a.apk" z xbmc.org czy inną?

kipercz
Posty: 11
Rejestracja: 21 kwietnia 2013, o 11:45
Odbiornik: homebox overmax

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: kipercz » 20 maja 2014, o 08:09

pomoże ktoś mi z problemem nagrywania?Opiszę go jeszcze raz:

Witam!
od ponad roku mam overmaxa z softem zbynexa z xbmc z wyłączoną kartą ,do tej pory byłem zadowolony,korzystałem z dvbt xbmc ostatnio dograłem goldvod -jest ok
ale chciałem nagrać film z dvbt (wczesniej nigdy nie nagrywałem)-wciskam na pilocie rec i mam komunikat,że "nie można znaleź urządzenia pamięci masowej"
wszedłem w ustawienia i znalazłem-ustaw urządzenie pamięci masowej-klik-i pokazało mi usb-włożony pendrive 4Giga zaznaczyłem go ,potwierdziłem wybierając ok ale nadal próbójąc z pilota "rec" mam ten komunikat,że "nie można znaleź urządzenia pamięci masowej"
Pendrive jest ok -oglądałem z niego na overmaxie filmy .Ciekawi mnie też,dlaczego podczas wyboru w ustawieniach urządzenia pamięci masowej nie widać włożonej karty sd 16Giga tylko ten usb 4Giga
Gdy przeglądam pliki to jest i usb i sd

80hz
Posty: 7
Rejestracja: 15 kwietnia 2014, o 22:14

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: 80hz » 21 maja 2014, o 22:52

@skom:
używam oficjalnej wersji 13.0 ze strony xbmc.org dla procesora arm. Czasami wtyczka Telewizja Polska powoduje zawieszenie się XBMC ale zdarza się to tylko w określonych sytuacjach i jest przeze mnie w 100% akceptowalne. Teraz wyszła druga beta wersji 13.1 ale nie testowałem.

Odnośnie nagrywania, niestety nie używam.

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 22 maja 2014, o 08:51

@80hz
Dziękuję za odpowiedź. Zainstalowałem w weekend wersje 13, niestety z poziomu głównego launchera nie mogłem uruchomić XBMC, tylko poprzez Programy->XBMC.
Również miałem problem z wtyczka Telewizji Polskiej i commoncache :(. Odinstalowałem i wróciłem do 12.0 :(

lazaj007
Posty: 39
Rejestracja: 25 września 2012, o 07:22
Odbiornik: Android Box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: lazaj007 » 27 czerwca 2014, o 10:15

czy ma ktoś jeszcze narzędzia do przeróbki romu? Bo ja swoje niestety dawno wyrzuciłem a pojawił się nowy soft od energy i dobrze by było podmienić kody pilota

http://storage.energysistem.com/archivo ... _rev05.zip

Domell1
Posty: 17
Rejestracja: 16 sierpnia 2013, o 13:46
Odbiornik: Opticum x110TS + moduł cam + smarthd + pakiet multi

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Domell1 » 21 sierpnia 2014, o 13:54

kipercz: jak masz "odpiętą" karte sd to niestety nic nie nagrasz sprawdzałem na goclever 500 i sama aplikacja dvb-t do obsługi PVR wymaga aby karta sd była podpięta i włączona !!

gito
Posty: 3
Rejestracja: 2 stycznia 2013, o 22:20
Odbiornik: Goclever Android BOX

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: gito » 28 sierpnia 2014, o 22:56

Witam
Zwracam się z gorącą prośbą o re-upload softu.
Linki już dawno przestały działać.

locoslaw
Posty: 1
Rejestracja: 4 września 2014, o 21:03

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: locoslaw » 4 września 2014, o 21:07

Witam. Proszę o pomoc. Posiadam Overmax Homebox na fabrycznym sofcie. Z dnia na dzień tuner przestał się włączać - blokuje się na napise Overmax i dalej nie jedzie. Przy próbie uruchomienia trybu recovery zamiast menu wyświetla się całkowicie jednolity zielony obraz.

Czy da radę jeszcze uratować ten egzemplarz czy już lepiej rozglądać się za nowym sprzętem?

Pozdrawiam.

markosc
Posty: 18
Rejestracja: 21 września 2014, o 14:26
Odbiornik: overmax

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: markosc » 10 października 2014, o 18:05

Mam wgrany soft od zbynex z kwietnia 2013(jest coś nowszego/lepszego?)
karta wyłączona.od kilku dni homebox włącza się ok 7minut -w tym czasie na ekranie tel jest"brak sygnału"-nie ma logo android i ludzika
Potem tuner działa ok ale to denerwujęce tak długie włączanie-jak rozwiazać ten problem?
No to chyba nabroiłem....
Wgrałem na nowo soft overmaxa -wszystko działało,więc wgrałem zbynex-z maja 2013 i xbmc z kwietnia2013
xbmc działa
,ale nie działa mi dvbt ,szuka kanałów i nie może znaleź-uwaliłem tuner?

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 11 października 2014, o 21:48

Nie ma nic nowego. Soft oryginalny od Overmaxa nie jest taki zły, trzeba tylko koniecznie odpiąć wewnętrzną pamięć. Nie pamiętam czy w ostatniej wersji wyłączanie trzeba było dodatkowo potwierdzać, jeśli tak to można podmienić tą aplikację. Soft jest w miarę stabilny poza oczywistymi wadami. :twisted: Szkoda tylko że nie potrafię przeedytować launcher aby działał skrót do XBMC/ Kodi ;( . W sumie to zainteresowanie tym bublem już chyba wygasło...


Jeżeli możesz wejść w recovery to wipe/ factory reset powinien przywrócić "świeży" soft od Zbynex.

markosc
Posty: 18
Rejestracja: 21 września 2014, o 14:26
Odbiornik: overmax

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: markosc » 12 października 2014, o 10:56

Dzięki za odpowiedź!
robiłem kilka razy factory reset ,wgrywałem soft zbynex,overmaxa oryginał,nawet ten węgierski wgrałem,bo już byłem bezradny :)
Tak jak pisałem-wszystko gra oprócz dvbt-nie łapie ,nie znajduje kanałów.Instalacja antenowa jest ok-inne tv śmigają-Co mogło się stać?
Piszesz,że zainteresowanie tym bublem wygasło-szkoda,do tej pory było ok
Jaki teraz jest "na topie" w podobnej cenie?

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 12 października 2014, o 13:08

Pisałeś, że włączenie trwa ok 7 minut - miałem tak po zainstalowaniu xbmc i podłączonej pamięci wewnętrznej. Skoro na żadnym software nie działa tylko tuner to stawiam na uszkodzenie fizyczne.

Co do nowych STB to na razie się nie interesowałem zbytnio - coś Geniatech ma w ofercie z wszelkimi możliwymi tunerami.

markosc
Posty: 18
Rejestracja: 21 września 2014, o 14:26
Odbiornik: overmax

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: markosc » 12 października 2014, o 17:02

uszkodzenie fizyczne nie możliwe,pomyślałem,że nic mu już nie zaszkodzi i reset faktory 5x pod rząd i .....DZIAŁA!!!!
wgrałem xbmc ale nie wyłączyłem karty wewn- czy mogę ją teraz po wgraniu xbmc wyłączyć czy odinstalować xbmc albo reset faktory,potem karta off i dopiero wgrać xbmc?

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 12 października 2014, o 20:47

Możesz teraz wyłączyć - stracisz ustawienia z xbmc.

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 7 listopada 2014, o 13:55

Koledzy, może ktoś podpowie gdzie i jak zmienić "ustawienia" launchera, żeby z głównego okna uruchamiać Gothama 13.2 a nie poprzez aplikacje/xbmc?

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 7 listopada 2014, o 14:17

+1

Trzeba edytować Launcher. Za jakiś czas XBMC zmieni nazwę na Kodi i znowu będzie problem.

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 7 listopada 2014, o 14:23

To akurat się domyślam, ale czym, gdzie itp...? ;) , który launcher (czy launcher3.apk)

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 8 listopada 2014, o 14:26


skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 12 listopada 2014, o 15:31

Dziękuję, popróbuje się "pobawić" :)

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 18 listopada 2014, o 08:38

No niestety nie umiem sobie poradzić z podmianą w launcher-ze na XBMC 13 :cry:
Może ktoś pomoże? :roll:

Odpowiedz