MEDIA-TECH MT-4167

marzenkagg16026379
Posty: 4
Rejestracja: 14 września 2012, o 21:55
Odbiornik: Media tech 4167, winfast 2000xp expert(analog)
Instalacja antenowa: siatka 30dbm odleglosc od nadajnika 39km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Rtcn Raszyn-Łazy/Pkin

MEDIA-TECH MT-4167

Post autor: marzenkagg16026379 » 14 września 2012, o 23:22

Witam was, Moj problem jest taki ze po zakupie pobralam sobie sterowniki ze stronki media tech dla danego modelu i tutaj zaczely sie schody :( sterwoniki sa do chipsetu it9130 a moj chipset w tunerze to it9135 :x ,po zainstalowaniu aplikacji total media zabralam sie do w yszukiwania stacji oczywiscie znalazl wszystkie muxy :|, moja radosc byla przed wczesna bo w momencie odpalenia nowo znalezionego kanalu np atm rozrywka aplikacja sama sie zamyka :cry: .tak jest za kazdym razem, uzywalam inne wersje tez total media na kazdym jest podobnie albo pasek stoi albo nic nie wyszukuje. na innych aplikacjach np progdvb dziala przez pare minut po czym jest zwiecha, dodam ze nie jest to wina mojej konfiguracji, athlon 3100 xp wykrecony na 2,4ghz 1gm ram grafika gf 6600, prosze o porady szczegolnie od osob ktore tez maja ten nieszczesny tuner mt4167 i wiedza jaki soft z nim poprawnie wspołpracuje. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: MEDIA-TECH MT-4167

Post autor: @GUTEK@ » 16 września 2012, o 12:48

Sterownik jest uniwersalny pod serię 913x, dlatego ma tak w nazwie.

Jakie masz zainstalowane kodeki w systemie?
Czy przy innym oprogramowaniu niż TotalMedia też ten problem występuje?

aldur
Posty: 176
Rejestracja: 22 sierpnia 2011, o 19:19
Odbiornik: MT4161

Re: MEDIA-TECH MT-4167

Post autor: aldur » 16 września 2012, o 14:14

napisz też jaki masz system operacyjny

ja bym stawiał na zainstalowane kodeki, bo widać że nie jest to problem tylko z TM ale i na innym oprogramowaniu...

marzenkagg16026379
Posty: 4
Rejestracja: 14 września 2012, o 21:55
Odbiornik: Media tech 4167, winfast 2000xp expert(analog)
Instalacja antenowa: siatka 30dbm odleglosc od nadajnika 39km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Rtcn Raszyn-Łazy/Pkin

Re: MEDIA-TECH MT-4167

Post autor: marzenkagg16026379 » 16 września 2012, o 22:16

Kodeki sa K-lite wgralam mpeg-4/x264, probowalam tez na samych filtrach efekt jest ten sam :( (oczywiscie wywalilam na czas podmiany inne kodeki) system to xp sp3 prof ze wszystkimi poprawkami na dzien dzisiejszy

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: MEDIA-TECH MT-4167

Post autor: @GUTEK@ » 17 września 2012, o 11:18

Zacznij od wywalenia tego syfu K-Lite. A potem odinstaluj i zainstaluj ponownie TotalMedia.

marzenkagg16026379
Posty: 4
Rejestracja: 14 września 2012, o 21:55
Odbiornik: Media tech 4167, winfast 2000xp expert(analog)
Instalacja antenowa: siatka 30dbm odleglosc od nadajnika 39km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Rtcn Raszyn-Łazy/Pkin

Re: MEDIA-TECH MT-4167

Post autor: marzenkagg16026379 » 17 września 2012, o 21:22

Zrobilam tak, po instalacji tm ze strony M T dla danego modelu aplikacja po wyszukaniu stacji wylacza sie :( , na starszej wersji 3,0 dziala przez chwile potem zwiecha aplikacji i pozostaje ja tylko usunac w menegerze procesow. ps co wy robicie ze wam to cos :x dziala???

aldur
Posty: 176
Rejestracja: 22 sierpnia 2011, o 19:19
Odbiornik: MT4161

Re: MEDIA-TECH MT-4167

Post autor: aldur » 17 września 2012, o 21:42

może w rejestrze zostały jakieś wpisy przez paczke kodeków...

ja też miałem problemy przez K-Lite, teraz wcale już nie instaluje tego i jest OK

marzenkagg16026379
Posty: 4
Rejestracja: 14 września 2012, o 21:55
Odbiornik: Media tech 4167, winfast 2000xp expert(analog)
Instalacja antenowa: siatka 30dbm odleglosc od nadajnika 39km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Rtcn Raszyn-Łazy/Pkin

Re: MEDIA-TECH MT-4167

Post autor: marzenkagg16026379 » 18 września 2012, o 18:41

Ja poszłam o krok dalej i zawsze instaluje na swiezym systemie(acronis) jakie kodeki polecacie zainstalowac(link)i dlaczego tak sie dzieje ze aplikacja dziala gora 1 dzien potem o dvb-t moge pomarzyc. ps od momentu zakupu dvb-t wywalilam analogowy tuner winfasta 2000expert.

ikarus1986
Posty: 1
Rejestracja: 8 stycznia 2016, o 11:14
Odbiornik: media-tech mt4167
Instalacja antenowa: kierunkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: łódź

MEDIA-TECH MT4167 STEROWNIKI WINDOWS 8

Post autor: ikarus1986 » 8 stycznia 2016, o 11:17

Witam,

czy posiada ktoś z Was sterowniki do Media-Tech MT4167 pod windowsa 8?
czy ktoś dysponuje linkiem, z którego można je ściągnąć?
niestety nie mogę nic znaleźć.....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: MEDIA-TECH MT-4167

Post autor: @GUTEK@ » 9 stycznia 2016, o 09:36

A te na stronie producenta nie działają?

Odpowiedz