WIWA HD-95 MEMO

Awatar użytkownika
arturo
Posty: 47
Rejestracja: 4 stycznia 2017, o 11:01
Odbiornik: WIWA HD-95 MEMO + TV LG 22" LH2000-ZA
Instalacja antenowa: Instalacja Antenowa Zbiorcza Na Bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Tarnów - Zawada Góra Św. Marcina

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: arturo » 4 stycznia 2017, o 17:55

Zgadza się kupowałem on line, ale było to 9 grudnia 2016 roku, także 14 dni zwrotu które przysługuje już minęło.

Awatar użytkownika
arturo
Posty: 47
Rejestracja: 4 stycznia 2017, o 11:01
Odbiornik: WIWA HD-95 MEMO + TV LG 22" LH2000-ZA
Instalacja antenowa: Instalacja Antenowa Zbiorcza Na Bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Tarnów - Zawada Góra Św. Marcina

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: arturo » 6 stycznia 2017, o 11:12

Przy okazji zapytam o dwie sprawy związane z WIWA HD-95 MEMO

1. Co jakiś czas, a nie raz nawet za każdym razem przełączeniem na inny kanał na WIWA HD-95 MEMO pojawia się informacja BRAK SYGNAŁU i po 2 sekundach pojawia się kanał/program, wygląda to tak jak na zdjęciu poniżej

Obrazek
Kliknij By Powiększyć

Czym to jest spowodowane?.

2. Czy ustawiając w Ustawieniach > Czas w WIWA HD-95 MEMO opcję AUTO STANDBY

Obrazek Obrazek
Kliknij By Powiększyć

np. na 1 godzinę to dekoder wyłączy się podczas oglądania za 1 godzinę czy dopiero się wyłączy po 1 godzinie od wyłączenia go przyciskiem POWER?.

panaho
Posty: 176
Rejestracja: 17 maja 2012, o 10:27

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: panaho » 6 stycznia 2017, o 11:23

1. U mnie czasem też tak jest. Nie wiem czym to jest spowodowane ale już się do tego przyzwyczaiłem.
2. Tuner wyłączy się po 1 godzinie od ostatniego jego użycia (przełączenie programu, zmiana głośności, itp.)
Ciekawe, u mnie ta opcja nazywa się SLEEP ;)
Która wersja softu?

Kolor
Posty: 451
Rejestracja: 10 grudnia 2014, o 19:21
Odbiornik: Samsung F5500
Viva HD90mc
THD1000
Instalacja antenowa: Pabianice - kablówka i azart - mux1-3 i 8
Justynów - siatka+sym - mux1-3 i 8
Nadajnik - obiekt nadawczy: MUX 1-3 Łódź komin EC, MUX 8 Zygry

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: Kolor » 6 stycznia 2017, o 11:28

1. Miałem tak na jakiejś wiwie, chyba ustąpiło po zmianie softu. Zdaje się, że ma to związek czy przerzucamy na wyższą, czy na niższą częstotliwość. Teraz na HD90 nie mam takich objawów.
W przypadku pytania nr 2 można było samemu sprawdzić, bezcenne są własne doświadczenia i samo zaspokajanie ciekawości.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5380
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: @GUTEK@ » 6 stycznia 2017, o 11:31

Jeśli to się dzieje tylko na konkretnym multipleksie to wg mnie jest to przesterowany sygnał. Sprawdź przypadkiem czy po przełączeniu nie masz max sygnału i brak jakości która po chwili dopiero rośnie.

Awatar użytkownika
arturo
Posty: 47
Rejestracja: 4 stycznia 2017, o 11:01
Odbiornik: WIWA HD-95 MEMO + TV LG 22" LH2000-ZA
Instalacja antenowa: Instalacja Antenowa Zbiorcza Na Bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Tarnów - Zawada Góra Św. Marcina

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: arturo » 6 stycznia 2017, o 11:36

Praktycznie jak by dobrze przy obserwować to dzieje się to na każdym kanale z każdego MUX'a z różnymi częstotliwościami czasowymi raz jest plansza BRAK SYGNAŁU raz nie ma, w zależności kiedy się utrafi na co.

Przy obserwuje jak złapię BRAK SYGNAŁU czy jest jak piszesz

@GUTEK@ pisze:przypadkiem czy po przełączeniu nie masz max sygnału i brak jakości która po chwili dopiero rośnie.

Awatar użytkownika
arturo
Posty: 47
Rejestracja: 4 stycznia 2017, o 11:01
Odbiornik: WIWA HD-95 MEMO + TV LG 22" LH2000-ZA
Instalacja antenowa: Instalacja Antenowa Zbiorcza Na Bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Tarnów - Zawada Góra Św. Marcina

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: arturo » 6 stycznia 2017, o 11:39

Kolor pisze:1. Miałem tak na jakiejś WIWIE, chyba ustąpiło po zmianie softu. Zdaje się, że ma to związek czy przerzucamy na wyższą, czy na niższą częstotliwość. Teraz na HD90 nie mam takich objawów.

W przypadku pytania nr 2 można było samemu sprawdzić, bezcenne są własne doświadczenia i samo zaspokajanie ciekawości.


U mnie update softu raczej nie wchodzi w grę, chyba że jest soft nowszy od tego co mam teraz w dekoderze?.

Wiesz co sprawdzę jak to jest z tym AUTO STANDBY :), ale z tego co pisze

panaho pisze:Tuner wyłączy się po 1 godzinie od ostatniego jego użycia (przełączenie programu, zmiana głośności, itp.). Ciekawe, u mnie ta opcja nazywa się SLEEP ;)


Zaraz sprawdzę wersję softu.

Awatar użytkownika
arturo
Posty: 47
Rejestracja: 4 stycznia 2017, o 11:01
Odbiornik: WIWA HD-95 MEMO + TV LG 22" LH2000-ZA
Instalacja antenowa: Instalacja Antenowa Zbiorcza Na Bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Tarnów - Zawada Góra Św. Marcina

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: arturo » 6 stycznia 2017, o 11:43

Wersję softu w mojej WIWA HD-95 MEMO to

Wersja Oprogramowania: 649052.160107
Wersja Softu: PCB30B


.

Awatar użytkownika
arturo
Posty: 47
Rejestracja: 4 stycznia 2017, o 11:01
Odbiornik: WIWA HD-95 MEMO + TV LG 22" LH2000-ZA
Instalacja antenowa: Instalacja Antenowa Zbiorcza Na Bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Tarnów - Zawada Góra Św. Marcina

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: arturo » 6 stycznia 2017, o 23:30

Jeszcze zapytam czy ma (domyślam się że ma) znaczenie opcja ROZMIAR w ustawieniach URZĄDZENIA NAGRYWAJĄCEGO

Obrazek
Kliknij By Powiększyć

?. Tylko czego to jest rozmiar?. Jakiego pliku, nagrywanego czy jakiegoś innego i najlepiej na jaki rozmiar od 0.5 GB do 4.0 GB ustawić?.

Awatar użytkownika
Domel28
Posty: 937
Rejestracja: 22 października 2012, o 13:58
Odbiornik: Sharp LC-32HI3422E Cabletech URZ0324
Opticum STB HD N2
Instalacja antenowa: Yagi 19el. + wzmacniacz pol. V Słowacja
Pokojowa ASP-4, - św.Krzyż
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż, Bardejov (SK)

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: Domel28 » 7 stycznia 2017, o 06:24

Jeśli mnie pamięć nie myli to dotyczy timeshiftu.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: m@rtops » 7 stycznia 2017, o 06:51

jak kolega wyżej napisał
ustawiasz jaką wielkość może mieć maksymalnie plik "timeshift" - czas nagrania nie przekroczy tej wartości

Awatar użytkownika
arturo
Posty: 47
Rejestracja: 4 stycznia 2017, o 11:01
Odbiornik: WIWA HD-95 MEMO + TV LG 22" LH2000-ZA
Instalacja antenowa: Instalacja Antenowa Zbiorcza Na Bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Tarnów - Zawada Góra Św. Marcina

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: arturo » 7 stycznia 2017, o 09:45

"timeshift" to jest zatrzymanie obraz z tego co kojarzę Czyli wartość jest dla tego zatrzymania, OK. Tylko co się stanie jak np. ustawie 2 GB, a będzie więcej?.

Awatar użytkownika
Domel28
Posty: 937
Rejestracja: 22 października 2012, o 13:58
Odbiornik: Sharp LC-32HI3422E Cabletech URZ0324
Opticum STB HD N2
Instalacja antenowa: Yagi 19el. + wzmacniacz pol. V Słowacja
Pokojowa ASP-4, - św.Krzyż
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż, Bardejov (SK)

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: Domel28 » 7 stycznia 2017, o 12:51

Ja nigdy jeszcze nie używałem timeshiftu tak długo aby zajął 2GB. Po przekroczeniu rozmiaru chyba tuner zacznie nadpisywać plik nie zajmując więcej miejsca tylko tyle ile było ustawione.

Awatar użytkownika
arturo
Posty: 47
Rejestracja: 4 stycznia 2017, o 11:01
Odbiornik: WIWA HD-95 MEMO + TV LG 22" LH2000-ZA
Instalacja antenowa: Instalacja Antenowa Zbiorcza Na Bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Tarnów - Zawada Góra Św. Marcina

WIWA HD-95 MEMO

Postautor: arturo » 26 stycznia 2017, o 18:00

U mnie póki co odpukać jest dobrze, jak będzie dalej to się okaże.

panaho
Posty: 176
Rejestracja: 17 maja 2012, o 10:27

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: panaho » 27 stycznia 2017, o 01:24

xsalfa12345 pisze:tanszy model i czesto sie psuł

Tańszy od czego?
Kolega chyba wpadł na forum i tak napisał aby coś napisać.

przemo_one
Posty: 12
Rejestracja: 10 listopada 2013, o 12:03

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: przemo_one » 3 listopada 2018, o 16:54

Maniek99 pisze:Pojawił się najnowszy soft do HD95 v.131011 z poprawionym błędem sortowania i modem kolegi @GUTEK@, dodającym recall pod klawisz FAV.
Testuję chwilę i jak na razie na procu 7818 wszystko gra (nie wiem jak na nowszym 7801):
http://www6.zippyshare.com/v/KIMF0rZW/file.html

Proszę o ponowny upload. Czy na dzisiejszy dzień działa poprawnie sortowanie LCN? Czy zadziała bez problemu na Wiwa HD-90?

Awatar użytkownika
Bogoes
Posty: 219
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, o 18:45
Odbiornik: Kruger&Matz KM00186, Wiwa 90HD
Medion MD86891 (DAB+,IR,FM)
Instalacja antenowa: Ant. Uni Line LOG 560UD
20km-Trzeciewiec, 3,2km-Chodkiewicza
22km-Solec Kuj.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (TV), Solec Kuj. (DAB+)

Re: WIWA HD-95 MEMO

Postautor: Bogoes » 3 listopada 2018, o 22:56

Witam... mam ten soft, choć Wiwy już nie używam, mogę Ci podrzucić na maila (możesz wysłać adres na PW), ewentualnie udostępnić na dysku google, a później będziesz mógł udostępnić na jakimś uploadzie, bo ja, niestety, niespecjalnie wiem gdzie i jak :( :oops:


Wróć do „Telewizory, Dekodery Zewnętrzne (STB) i Tunery Komputerowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika