WIWA HD-90 MEMO (MC)

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5380
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90 MEMO (MC)

Post autor: @GUTEK@ » 6 września 2015, o 10:28

Przy innym telewizorze dzieje się to samo?

halohalo
Posty: 1
Rejestracja: 20 października 2015, o 09:47
Odbiornik: wiwa hd 90
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski

nic nie działa po wymianie anteny i instalacji

Post autor: halohalo » 20 października 2015, o 10:49

Witam

Mam od 3 lat dekoder wiwa hd 90, do tego miałem zamontowaną na balkonie zwykłą siatkową antenę. Wszystko do tej pory działało dobrze, tzn czasami było trochę zakłóceń albo któryś z mux-ów nie działał ale tłumaczyłem to sobie starością dotychczasowej anteny i tym, że już się sypała i całością "instalacji" i jej bylejakością, szczegolnie na łączach przejściówki okiennej...

I tak sobie wczoraj pomyślałem, skoro sygnał ze swojego balkonu łapię, kanały są to może jak wymienię antenę na nową, instalację skręci mi ktoś profesjonalnie w sklepie to wszystko będzie działać po prostu bardzo dobrze.

Okazuje się, że teraz nie działa nic

Tzn. zamontowałem nową antenę w tym samym miejscu, kierunku, podłączyłem do dekodera, włączam automatyczne szukanie kanałów i nie znajduje nic.....

Zacząłem od sprawdzenia instalacji antenowej - tzn. jeszcze raz ktoś mi sprawdził czy wszystkie druciki są dobrze poskręcane ale jest ok...

...stąd może ja coś przestroiłem przy tej zamianie anten i instalacji w samym dekoderze bo w sumie jek za pierwszym razem włączyłem telewizor to kanały od 1 do 24 były zapisane po staremu tylko nic sie nie wyświetlało...?

ponadto jak odłączam antenę z dekodera to cały proces wyszukiwania jest identyczny jak w przypadku podłączonej anteny.... tak jakby jej w ogóle nie widział... zresztą starą antenę, próbowałem na nowo podłączyć i z nią już teraz też nic się nie dzieje...

Da się przeprowadzić jakiś reset dekodera? Przestroiłem coś? Spaliłem?

Ps.
Dekoder od nowości nie był aktualizowany

Awatar użytkownika
Domel28
Posty: 939
Rejestracja: 22 października 2012, o 13:58
Odbiornik: Sharp LC-32HI3422E Cabletech URZ0324
Opticum STB HD N2
Instalacja antenowa: Yagi 19el. + wzmacniacz pol. V Słowacja
Pokojowa ASP-4, - św.Krzyż
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż, Bardejov (SK)

Re: WIWA HD-90 MEMO (MC)

Post autor: Domel28 » 20 października 2015, o 18:50

Siatkę i tą nową Antenę masz ze wzmacniaczem (zasilaczem) czy bez?

DVB-TUs
Posty: 6
Rejestracja: 11 grudnia 2016, o 19:58
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Gołogóra

Re: WIWA HD-90 MEMO (MC)

Post autor: DVB-TUs » 10 lutego 2019, o 13:44

Czym się różni ta wersja dekodera od tej samej wersji dekodera (ta sama nazwa modelu) ale z dwoma gniazdami USB?

Odpowiedz