Strona 2 z 2

Re: WIWA HD-90 MEMO (MC)

: 6 września 2015, o 10:28
autor: @GUTEK@
Przy innym telewizorze dzieje się to samo?

nic nie działa po wymianie anteny i instalacji

: 20 października 2015, o 10:49
autor: halohalo
Witam

Mam od 3 lat dekoder wiwa hd 90, do tego miałem zamontowaną na balkonie zwykłą siatkową antenę. Wszystko do tej pory działało dobrze, tzn czasami było trochę zakłóceń albo któryś z mux-ów nie działał ale tłumaczyłem to sobie starością dotychczasowej anteny i tym, że już się sypała i całością "instalacji" i jej bylejakością, szczegolnie na łączach przejściówki okiennej...

I tak sobie wczoraj pomyślałem, skoro sygnał ze swojego balkonu łapię, kanały są to może jak wymienię antenę na nową, instalację skręci mi ktoś profesjonalnie w sklepie to wszystko będzie działać po prostu bardzo dobrze.

Okazuje się, że teraz nie działa nic

Tzn. zamontowałem nową antenę w tym samym miejscu, kierunku, podłączyłem do dekodera, włączam automatyczne szukanie kanałów i nie znajduje nic.....

Zacząłem od sprawdzenia instalacji antenowej - tzn. jeszcze raz ktoś mi sprawdził czy wszystkie druciki są dobrze poskręcane ale jest ok...

...stąd może ja coś przestroiłem przy tej zamianie anten i instalacji w samym dekoderze bo w sumie jek za pierwszym razem włączyłem telewizor to kanały od 1 do 24 były zapisane po staremu tylko nic sie nie wyświetlało...?

ponadto jak odłączam antenę z dekodera to cały proces wyszukiwania jest identyczny jak w przypadku podłączonej anteny.... tak jakby jej w ogóle nie widział... zresztą starą antenę, próbowałem na nowo podłączyć i z nią już teraz też nic się nie dzieje...

Da się przeprowadzić jakiś reset dekodera? Przestroiłem coś? Spaliłem?

Ps.
Dekoder od nowości nie był aktualizowany

Re: WIWA HD-90 MEMO (MC)

: 20 października 2015, o 18:50
autor: Domel28
Siatkę i tą nową Antenę masz ze wzmacniaczem (zasilaczem) czy bez?

Re: WIWA HD-90 MEMO (MC)

: 10 lutego 2019, o 13:44
autor: DVB-TUs
Czym się różni ta wersja dekodera od tej samej wersji dekodera (ta sama nazwa modelu) ale z dwoma gniazdami USB?