FERGUSON ARIVA T650i

kdf54
Posty: 36
Rejestracja: 9 sierpnia 2016, o 13:02
Odbiornik: Ariva 750i
Instalacja antenowa: antena siatkowa szerokopasmowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Przemyśl- Tatarska Góra

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: kdf54 » 1 maja 2017, o 19:41

Nie ma takiego softu........po drugie ,na odbiornikach tej firmy jakieś porno to chwyt marketingowy,za który firma płaci jeżeli sprzedaż idzie po ich myśli i są w stanie za nią zapłacić.
750i też nie ma dostępu do porno,a czy to poważna sprawa, nie sądzę.

Dobrycel
Posty: 33
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: Dobrycel » 17 stycznia 2018, o 11:04

Czy są softy alternatywne lub źródłowe do tego fajnego dekodera?
Producent położył na nim lachę, ze tak brzydko powiem i mimo obietnic (i to wielu) nic nie zmienili w sofcie.

cinek
Posty: 4
Rejestracja: 1 czerwca 2017, o 00:00
Odbiornik: Ferguson T650i, Ferguson T65, Wiwa 80
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
4 way splitter 5-2450 MHz
MACLEAN MCTV-572
Brak zasilaczy
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Raszyn

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: cinek » 6 lutego 2018, o 17:02

mam prosbe do uzytkownikow tego tunera, (ale TYLKO do osob ktore maja starszy soft od V1.13B5 )

czy mozecie sprawdzic w opcjach ustawiania rozdzielczosci czy w ktoryms ze starszych softów jest opcja "4:3 Pełny" ?? (zaznaczam ze nie chodzi mi o "4:3 PS" i "4:3 LB" )

potrzebuje tego trybu aby poprawnie wyświetlać obraz na moim telewizorze, kazdy inny zbyt rozszerza ekran albo zwęża,

Dzwonilem do serwisu fergusona, nie byli w stanie sprawdzic czy w ktoryms z poprzednich softów wystepowała ta rozdzielczosc, a na pytanie dlaczego nie ma jej w najnowszym: odpowiedzieli że nikt im nigdy tego nie zgłaszał i juz tego nie zrobią bo jest to stary tuner.

Zwrocilem rowniez uwage że w Fergusonie T65 (również najnowszy soft) jest opcja "4:3 Pełny" i wtedy mam poprawnie wyswietlony obraz, wykluczajac w ten sposob wine telewizora,

z gory dzieki za odpowiedz

Dobrycel
Posty: 33
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: Dobrycel » 10 lutego 2018, o 22:08

Mam soft 1.3b2 i nie ma tam takiego ustawienia. Mam TV 28 cali kwadratowy doslownie, uzywam trybu automatyczny i z obrazem nie ma problemu. Kabel euro, a rozdzielczość 1080i50 czy jakos tak (tak aby obraz czy menu ekranowe nie migotało). Tak juz jest wiele lat ustawione.

Na elektrodzie sa jakies softy stare:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic ... l#16771096

4plus2
Posty: 5
Rejestracja: 11 maja 2018, o 20:01
Odbiornik: Ferguson T650i
WIWA HD-90
Orange TV Sagemcom WHD 80
Instalacja antenowa: Antena Kierunkowa DVB-T
Antena Satelitarna DVB-S
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Leżajsk

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: 4plus2 » 12 maja 2018, o 15:14

Kupiłem dekoder Ferguson T650i i kupiłem antene kierunkową i podłączyłem. Potem zaaktualizowałem do najnowszego oprogramowania i wszystko działa. Mam też w TV MPEG4 Ale w DVB-T Dekoder mam nagrywanie i moge wrzucać bloki reklamowe na YT

4plus2
Posty: 5
Rejestracja: 11 maja 2018, o 20:01
Odbiornik: Ferguson T650i
WIWA HD-90
Orange TV Sagemcom WHD 80
Instalacja antenowa: Antena Kierunkowa DVB-T
Antena Satelitarna DVB-S
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Leżajsk

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: 4plus2 » 12 maja 2018, o 15:15

4plus2 pisze:Kupiłem dekoder Ferguson T650i i kupiłem antene kierunkową i podłączyłem. Potem zaaktualizowałem do najnowszego oprogramowania i wszystko działa. Mam też w TV MPEG4 Ale w DVB-T Dekoder mam nagrywanie i moge wrzucać bloki reklamowe na YT
Ale niestety nie działa mi obraz w telewizorze od dzisiaj

4plus2
Posty: 5
Rejestracja: 11 maja 2018, o 20:01
Odbiornik: Ferguson T650i
WIWA HD-90
Orange TV Sagemcom WHD 80
Instalacja antenowa: Antena Kierunkowa DVB-T
Antena Satelitarna DVB-S
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Leżajsk

Re: Ariva T650i - nagrywanie

Post autor: 4plus2 » 25 maja 2018, o 16:41

leciwy pisze:Czy ktoś dużo nagrywa z tego dekodera na dysk ?
Zamierzam go kupić w nadziei że będzie się lepiej sprawował niż model T65. Po 3 miesiącach użytkowania oddaję go do sklepu jako niezgodny z umową. Niestety po iluś cyklach zaprogramowanego nagrywania zamula się pamięć wewnętrzna dekodera i funkcja PVR przestaje funkcjonować. Opcja "ustawienie fabryczne", a także aktualizacja oprogramowania po kolejnych zastosowaniach przywraca sprawność funkcji PVR na coraz krócej, brak narzędzia do oczyszczania pamięci sprzętu. Do tego prośba o poradę skierowana do pomocy technicznej Fergusona zbyta milczeniem, co rozumiem, że T65 po prostu tak ma.

Dla tego proszę o opinię kogoś, kto już sporo korzystał z funkcji PVR w dekoderze Ariva T650i
To już naprawili

Bonuz
Posty: 2
Rejestracja: 2 marca 2019, o 19:41
Odbiornik: Ferguson T650i

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: Bonuz » 2 marca 2019, o 20:57

Witam.
Posiadam arive T650i, ale nie mogę, nie umiem zamontować adaptera wi fi kupiłem juz dwa i żadnego nie umiem uruchomić, po prostu po włożeniu do gniazda USB nic się nie dzieje. Adaptery to tp-link TL- WN821N drugi to quer model KOM0640-5. W Tunerze mam ustawione DHCP czyli powinno się wszystko samo automatycznie ustawić u mnie nie ma żadnej reakcji. Może ktoś wie jak sobie z tym poradzić.

Byczek12345
Posty: 221
Rejestracja: 3 maja 2013, o 23:38
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: Byczek12345 » 2 marca 2019, o 21:19

Obsługuje tylko dedykowane na chipsecie Ralink Rt5370, inne nie działają.
Dedykowany to ferguson W02, może być inny ale na Rt5370.
Te które wkładasz są na innych chipsetach.

Na tym tunerze działa coś jeszcze z internetu? Mam taki, leży w szufladzie nieużywany właśnie z powodu braku aktualizacji Youtube i innych.

Bonuz
Posty: 2
Rejestracja: 2 marca 2019, o 19:41
Odbiornik: Ferguson T650i

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: Bonuz » 2 marca 2019, o 21:59

Gdzie mogę wyczytać na jakich chipsetach są te adaptery?

Dobrycel
Posty: 33
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: FERGUSON ARIVA T650i

Post autor: Dobrycel » 13 marca 2019, o 10:09

Pewien duzy portal aukcyjny w Polsce. Wpisz Ralink Rt5370. Nie moge tutaj podawac nazwy portalu bo tego nie wolno. Dziwna cenzura jak w Korei :)

Odpowiedz