WIWA HD-80 EVO MEMO

mrjinks
Posty: 2
Rejestracja: 25 sierpnia 2013, o 15:51
Odbiornik: Wiwa HD80 EVO MEMO

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: mrjinks » 25 sierpnia 2013, o 16:24

Dzięki, szkoda.

grzech1991
Posty: 9
Rejestracja: 25 sierpnia 2013, o 21:57
Odbiornik: WIWA 80HD EVO MEMO
Instalacja antenowa: Antena siatkowa

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: grzech1991 » 25 sierpnia 2013, o 22:08

Na wstępie chciałbym podziękować GUTKOWI za jego ciężką pracę, w sumie tylko dlatego się tutaj zarejestrowałem.

Dekoder mi się zaktualizował bez problemu. Natomiast dziwi mnie jedna rzecz, dzisiaj wyszukiwałem stacje.

Za pierwszym razem 45 stacji + radiowe. Szukam ponownie i... nie znajduje stacji radiowych. Niezależnie od tego czy wyszukam przez menu, lub wyszukam przez menu i wyjdę (pojawia mi się taka konfiguracja jak przy pierwszym włączeniu). Nie zależy to też od tego czy ustawię tylko darmowe albo darmowe i płatne.

Ma ktoś jakiś pomysł? I druga sprawa, jakie obecnie są naziemne kanały płatne?

f117
Posty: 5
Rejestracja: 24 czerwca 2013, o 12:55
Odbiornik: WIWA HD 80 EVO MC

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: f117 » 28 sierpnia 2013, o 22:11

Dekoder znajduje tylko mux1, inny dekoder podłączony do tej anteny odbiera mux 1,2,3.Przywracanie ustawień fabrycznych nie pomaga.

grzech1991
Posty: 9
Rejestracja: 25 sierpnia 2013, o 21:57
Odbiornik: WIWA 80HD EVO MEMO
Instalacja antenowa: Antena siatkowa

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: grzech1991 » 28 sierpnia 2013, o 22:25

Koleżanka ma ten sam dekoder (ja jej poleciłem) i u niej to samo. Czyli to wina dekodera. Pozostaje zgłosić to do wiwy.

Dziś zanalzłem kolejny błąd, ustawiam sobie programy pod siebie (czyli własna kolejność) i za nic nie mogę zmienić kolejności TVP 2 HD. Tzn. zapisuje, jest tak jak trzeba ale tylko do momentu restartu dekodera.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5380
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: @GUTEK@ » 29 sierpnia 2013, o 10:21

Ile razy jeszcze trzeba będzie powtarzać.
Wyłączyć LCN, skanować ręcznie tylko te kanały na których są MUXy i dopiero sortować.
Problemem najprawdopodobniej jest to że tuner znajduje kanały z MUXu Polsatu, a oni sobie nadają jak chcą i przez to głupieje.

panaho
Posty: 176
Rejestracja: 17 maja 2012, o 10:27

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: panaho » 29 sierpnia 2013, o 10:49

@GUTEK@ pisze:Ile razy jeszcze trzeba będzie powtarzać.

Myślę, że tyle razy ile razy na nowo ktoś dokona takiego odkrycia ;)

grzech1991
Posty: 9
Rejestracja: 25 sierpnia 2013, o 21:57
Odbiornik: WIWA 80HD EVO MEMO
Instalacja antenowa: Antena siatkowa

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: grzech1991 » 29 sierpnia 2013, o 10:56

Na innych dekoderach jest ok. Czyli to wina wiwy. Jeśli dobrze Cię kumam to wyłączam LLC i skanuje ręcznie?

f117
Posty: 5
Rejestracja: 24 czerwca 2013, o 12:55
Odbiornik: WIWA HD 80 EVO MC

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: f117 » 29 sierpnia 2013, o 10:59

@GUTEK@ pisze:Ile razy jeszcze trzeba będzie powtarzać.
Wyłączyć LCN, skanować ręcznie tylko te kanały na których są MUXy i dopiero sortować.
Problemem najprawdopodobniej jest to że tuner znajduje kanały z MUXu Polsatu, a oni sobie nadają jak chcą i przez to głupieje.


Zanim napisałem post, przeszukałem forum.
U mnie wyłączenie LCN nie dało żadnych efektów, natomiast problemem okazał się kabel koncentryczny na wejściu do wzmacniacza, który robił zwarcie albo słabo stykał.Choć dziwne, że inny dekoder działał na takim połączeniu bez problemu.W każdym razie teraz jest OK

tadzik21
Posty: 6
Rejestracja: 24 listopada 2013, o 18:23
Odbiornik: WIWA HD-80 EVO MEMO

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: tadzik21 » 24 listopada 2013, o 18:27

Witam,
dziś wysypał mi się soft jak mniemam,
próbowałem zrobić aktualizacje(nie z usb)ustawiłem na godzine 4:00 i tuner mi się "rozłączył"/wyłączył(znikł obraz w tv z tunera)
teraz świeci się tylko zielona dioda cały czas zero reakcji na pilota ma ktoś jakiś pomysł czy da się to zrobić czy na gwarancje próbować odnieść.

--- posty połączono

zadnych rad?

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2309
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: JaroslawMroczkowski » 6 grudnia 2013, o 16:38

A wystarczyło poczytać forum...
DVB-SSU w Polsce (jeszcze?) nie działa. Odbiornik sam się nie zaktualizuje. Trzeba wygrywać oprogramowanie za pomocą nośnika USB.
Na rynek trafiła pewna ilość odbiorników z wadliwymi pamięciami flash. Jeśli nie pomoże (lub okaże się niemożliwy) restart urządzenia i wygranie nowego oprogramowania pozostaje serwis producenta.

witlumob
Posty: 1
Rejestracja: 4 stycznia 2014, o 21:27

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: witlumob » 4 stycznia 2014, o 21:32

Witam,
Czy coś się zmieniło w kwestii tego dekodera? Powyżej jak się czyta to nie brzmi zachęcająco a już coraz ciężej znaleźć poprzedni model bez "evo". Proszę o opinie czy warto kupić model evo czy jednak szukać starszego?

pozdrawiam

hakier1404
Posty: 2
Rejestracja: 30 stycznia 2014, o 17:43
Odbiornik: wiwa hd-80 evo

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: hakier1404 » 30 stycznia 2014, o 17:48

Witam .
Posiadam dekoder wiwa hd-80 evo i od dzisiaj mam z nim problem . Jestem kierowca ciezarowki i kupilem ten dekoder ze wzgledu na mozliwosc podlaczenia go pod zasilanie z gniazda zapalniczki. Dzisiaj znowu jak codzien staje na pauze rozciagam sprzet rozpoczynam szukanie kanalow, pasek postepu przelatuje jak glupi, wyrzuca komunikat 'zapisywanie kanalow proszę czekać' i po chwili instalacja kanałow rozpoczyna sie od nowa . Moze ktos wie o co chodzi i jak temu zaradzic . Dodam ze stawalem w tym miejscu wielokrotnie i zawsze odbieralem jakies kanaly wiec watpie zeby to mialo zwiazek z sygnalem . Proszę o pomoc .

edit/ Pisownia - polskie litery!

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: Jarosław Bałuka » 30 stycznia 2014, o 18:25

Jeśli instalacja antenowa sprawna to na początek przywróć ustawienia fabryczne dekodera i zobacz czy pomogło.

hakier1404
Posty: 2
Rejestracja: 30 stycznia 2014, o 17:43
Odbiornik: wiwa hd-80 evo

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: hakier1404 » 2 lutego 2014, o 17:53

Witam . Sprawa juz chyba jasna . Dekoder działa bo podpięty pod antene w domu ściąga wszystkie kanały . Wyszło na to że chyba antena którą dostałem w zestawie do tv spięcie robi bo kabel tam gdzie był puszczany w drzwiach wygląda na złamany no i przy samej antenie zauważyłem że oplot wystaje tak więc w tym upatruje przyczyny swoich problemów. Dzięki za pomoc .

bdd01
Posty: 2
Rejestracja: 15 lutego 2014, o 20:24

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: bdd01 » 15 lutego 2014, o 20:29

Witam, pytanie do użytkowników posiadających w/w model.

Zamierzam go kupić dla osoby starszej, jednakże tylko i wyłącznie do odtwarzania filmów i muzyki z USB, czy software tunera pozwala na to gdy nie ma podłączonej anteny?

Pozdrawiam BDD.

miron111
Posty: 1
Rejestracja: 15 lutego 2014, o 21:42
Odbiornik: wiwa80hd
Instalacja antenowa: pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Miłki

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: miron111 » 15 lutego 2014, o 22:59

Witam. Mam Wiwę HD-80 EVO. Po ponad pół roku bezproblemowej pracy nagle przestał działać. Jedyne co się dzieje to świeci się zielona dioda a urządzenie bez przerwy się restartuje. Nie reaguje na pilota. Wiem, że problem był poruszany wcześniej ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzić. Próbowałem z pendrive z nagranym oprogramowaniem (z 26.04.2013r.) ale dalej żadnej reakcji. Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji oprócz wysyłki do serwisu?

Psikus
Posty: 29
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:14
Odbiornik: WIWA HD-90

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: Psikus » 11 marca 2014, o 14:14

Ja z kolei mam tak że WIWA wyświetli logo na pare sekund, ono zniknie i zero obrazu (dioda świeci ciągle na zielono), czyli nie resetuje się.

Próbowałem soft przez pena 8GB wgrać i w trzech nazwach, lecz tunerek nawet nie próbuje zaciągnąć oprogramowania.

Jakieś rady?

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2309
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: JaroslawMroczkowski » 11 marca 2014, o 14:36

kontakt z serwisem :(

Awatar użytkownika
cignacy
Posty: 280
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: cignacy » 11 marca 2014, o 18:13

Jeżeli jest wpięty przez HDMI to wpiąć przez EURO i sprawdzić. Jeżeli nic nie będzie to patrz wcześniejszy post.

bdd01
Posty: 2
Rejestracja: 15 lutego 2014, o 20:24

Re: WIWA HD-80 EVO MEMO

Postautor: bdd01 » 11 marca 2014, o 18:27

Ponawiam pytanie:

Zamierzam kupić owy model dla osoby starszej, jednakże tylko i wyłącznie do odtwarzania filmów i muzyki z USB, czy software tunera pozwala na to gdy nie ma podłączonego sygnału antenowego?

Pozdrawiam BDD.


Wróć do „Telewizory, Dekodery Zewnętrzne (STB) i Tunery Komputerowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika