XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

boria
Posty: 24
Rejestracja: 6 lutego 2014, o 08:27

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: boria » 15 maja 2014, o 10:23

Dla zainteresowanych. Chyba znalazłem solution:

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=520976

Po rusku ale translator daje radę. Idzie wgrać soft po UARTcie. Przetestuję to jak tylko dojdzie kabel z allegro ;)

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 15 maja 2014, o 11:31

@boria
A nie próbowałeś wprowadzić tuner w tryb recovery? Podobno jakies dwa styki trzeba zewrzeć i właczyć tuner na 5 sekund i wowczas tuner wystartuje w trybie recovery - nie wiem czy gdzies jest dokładna instrukcja które dokładnie styki trzeba zewrzeć i jak postępowac po tym żeby wgrać oprogramowanie - czy wystarczy wskazać wówczas jakoś plik zip z aktualizacją na SD czy jak.

Podobno przy aktualizacji obecnego oprogramowania Xenic v3 ze strony Xenic OBOWIĄZKOWO TRZEBA ZROBIĆ RESET USTAWIEŃ DO FABRYCZNYCH PO AKTUALIZACJI ŻEBY PO WYŁĄCZENIU NIE MIEĆ MARTWEGO BOX'a - coraz "lepsze" te oprogramowania - same killują swoje tunery - brawo!

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 15 maja 2014, o 12:35

xavier_pl pisze:Zwróć uwagę na gniazdo minijack. Na jego końcu znajdziesz niezalutowane otwory - to miejsce na mikrostyk, którego brakuje, a który w innych płytach G18REF służy do uruchomienia trybu RECOVERY.
Ale które z czterech styków na mikro układ (cztery kropeczki) styknąć ze sobą, aby tuner Xenic'a wszedł w tryb recovery? Czy ktoś kto wie jak zrobić tryb recovery może umieścić zdjęcie z zaznaczeniem jakie styki można połączyć ze sobą, aby ten tuner wszedł w tryb recovery?

xavier_pl
Posty: 127
Rejestracja: 20 marca 2013, o 18:55

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: xavier_pl » 15 maja 2014, o 15:32

Kolega BORIA wyraźnie napisał, że box nie startuje w recovery.

Jak wejść w recovery masz w pierwszym poście tego wątku (tam masz zgromadzoną całą wiedzę odnośnie box'a).

xavier_pl
Posty: 127
Rejestracja: 20 marca 2013, o 18:55

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: xavier_pl » 15 maja 2014, o 15:40

boria

Powodzenia! Jeżeli uda Ci się ogarnąć temat, wrzucimi howto do pierwszego postu - może się komuś kiedyś przyda!

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 15 maja 2014, o 19:34

xavier_pl pisze:Chodzi o gniazdo minijack (na ściance oznaczone jako AV), zakończone jest polem z 4 stykami i tam właśnie brakuje mikrostyku.
ale które z tych czterech pinów do mikrostyku trzeba zewrzeć aby wejśc do trybu Recovery?

Próba zwarcia na 5 sekund dwóch miedzianych pinów opisanych jako Data Key nie powoduje uruchomienia po ok. 40 sekundach tunera w trybie Recovery pokazuje sie plansza Xenic i tyle :-(
Czy zwarcie tych dwóch pinów przy Data Key jest tym samym co zwarcie przy tym mikrostyku za gniazdem AV?

Awatar użytkownika
guru_lviv
Posty: 17
Rejestracja: 1 marca 2014, o 10:14

recovery

Post autor: guru_lviv » 15 maja 2014, o 20:45

Obrazek
bliskie kontakty jak w obraz, włącz zasilanie i trzymać zamknięty aż rekaveri menu.

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 15 maja 2014, o 21:51

Trzymam cały czas zwarte ale po ok. 15 sekundach pojawia się tylko napis Xenic i tyle. Po odłożeniu zwarcia też nic się nie zmienia dalej napis Xenic i tyle.

Podobno można jakimś programem zrobić specjalnie przygotowaną kartę microSD która odpala z microSD recovery i można wskazać zip z aktualizacją - ma ktoś coś takiego? Czy ten Xenic domyślnie najpierw próbuje się bootować z karty mSD a dopiero jak nic nie ma na mSD to ze swojej wewnętrznej pamięci? Czy trzeba w tym Xenic jakoś wymusić żeby najpierw bootował się z mSD?

boria
Posty: 24
Rejestracja: 6 lutego 2014, o 08:27

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: boria » 16 maja 2014, o 10:53

Próbowałem sposobem zbootowania z SD ale nie wyszło mi... Sposób bootowania po SD płyt opartych na g18ref jest tutaj po angielsku: http://forum.androidgadget.co.uk/showthread.php?tid=161 spróbuj zsk może będziesz mieć więcej szczęścia. Myślę, że więcej w temacie byłby nam pomóc kolega guru_lviv. Napiszę mu na priva ;)

xavier_pl
Posty: 127
Rejestracja: 20 marca 2013, o 18:55

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: xavier_pl » 16 maja 2014, o 11:15

zsk pisze:Trzymam cały czas zwarte ale po ok. 15 sekundach pojawia się tylko napis Xenic i tyle. Po odłożeniu zwarcia też nic się nie zmienia dalej napis Xenic i tyle.
Miałem w ręku 3 box'y i każdy startował w trybie recovery bez problemu. Możliwe, że Twój box ma problem z partycją recovery. Zainstaluj w adroidzie soft typu REBOOT RECOVERY. Jeżeli nie wystartuje w trybie recovery, ponownie zainstaluj firmware przywracając ustawienia fabryczne.
zsk pisze:
xavier_pl pisze:Chodzi o gniazdo minijack (na ściance oznaczone jako AV), zakończone jest polem z 4 stykami i tam właśnie brakuje mikrostyku.
ale które z tych czterech pinów do mikrostyku trzeba zewrzeć aby wejśc do trybu Recovery?

Próba zwarcia na 5 sekund dwóch miedzianych pinów opisanych jako Data Key nie powoduje uruchomienia po ok. 40 sekundach tunera w trybie Recovery pokazuje sie plansza Xenic i tyle :-(
Czy zwarcie tych dwóch pinów przy Data Key jest tym samym co zwarcie przy tym mikrostyku za gniazdem AV?
Na tych 4 stykach wyprowadzone są sygnały AV i nie ma sensu ich zwierać.

xavier_pl
Posty: 127
Rejestracja: 20 marca 2013, o 18:55

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: xavier_pl » 16 maja 2014, o 11:23

Odnośnie reklamacji - producent trzyma mojego box'a juz 10 dni. Tyle czasu im potrzeba, żeby stwierdzić, że soft box'a jest do bani. Na marginesie, na alledrogo zaprzestali sprzedaży box'a. Ciekawe, czemu? ;-)

boria
Posty: 24
Rejestracja: 6 lutego 2014, o 08:27

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: boria » 16 maja 2014, o 17:26

Kolega guru_lviv WYMIATA! ;) Pudełko znów działa. Oto co należy zzrobić przy uceglonym pudełku:

ściągamy paczkę z https://disk.yandex.com/public/?hash=nO ... f3%2BNg%3D

Plik g18ref_th2-ota-20140108.V0801.zip zamieniamy na nasz plik z softem do updatu (uwaga, tego g18ref_th2-ota-20140108.V0801.zip nie ładujemy, bo to soft z DVB-S2) należy plik z naszym softem nazwać dokładnie tak samo czyli g18ref_th2-ota-20140108.V0801.zip lub ew podmienić jego nazwę w skrypcie factory_update_param.aml na taką jak się zwie nasz plik.

1. Formatujemy kartę SD na FAT32 i wgrywamy wszystkie rozpakowane pliki na kartę.
2. Wkładamy kartę do pudełka
3. Wkładamy kabel zasilający
4. czekamy ok 40 sekund, pudełko samo się zbootuje z karty, NIE trzeba spinać żadnych pinów
5. Jeśli nie chcemy wgrywać softu z karty (np chcemy z USB) szybko wyjmujemy kartę SD i pudełko powraca do trybu recovery ;)

Thats all folks!!

Большое спасибо друг из Львова

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 16 maja 2014, o 20:47

BRAWO ZA KONKRETNY PROSTY POST RATUJĄCY BOX!!! WIELKIE DZIEKI guru_lviv i boria za podzielenie się na forum - wszystko działa zgodnie z tym co napisaliście - box mój zaktualizował się ponownie i działa - profilaktycznie odpaliłem jeszcze raz w trybie normalnej aktualizacji najnowsze oprogramowanie Xenic i po restarcie odpaliłem reset wszystkich ustawień do fabrycznych.

Xenic powinien wystawić taki pakiet do ratowania box'a - bezsensowną tajemnicę z tego robią, a rzecz prosta ratująca użytkowanie box'u. Zwłaszcza, że rzecz jest dziwna, że mi padł box po PRAWIDŁOWYM zaktualizowaniu się tego najnowszego softu - jak się okaże że znów padnie to będzie znaczyło że najnowszy soft jest podejrzany - po testujemy go (teraz jest możliwość :-) ) i zobaczymy...

Pytanie do xavier_pl: czy jeśli okazało się że to są wyprowadzenia sygnału AV te cztery piny za gniazdem AV, a ja zwarłem dwa piny środkowe ze sobą (desperacja braku rezultatów ratowania boxu), to czy tym zwarciem dwóch środkowy pinów mogłem zepsuć gniazdo AV? (Pytam bo nie mam takiego kabla AV żeby sprawdzić "na żywca" podłączając się do gniazda AV).

boria
Posty: 24
Rejestracja: 6 lutego 2014, o 08:27

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: boria » 16 maja 2014, o 20:56

ja na wszelki wypadek załadowałem sobie soft z 03.04, bo wydaje mi się, że uceglenie pudełka było spowodowane właśnie najnowszym softem od Xenica. Także Tobie zsk również to polecam :)

BTW. Uff na szczęście obyło się bez programowania po UART, z tym by były schody na 100%...

Radio-fonia
Posty: 68
Rejestracja: 10 lipca 2012, o 08:40
Nadajnik - obiekt nadawczy: Zawiercie

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: Radio-fonia » 17 maja 2014, o 06:28

Witam

a mogli byście przetestowac na XENIC'u DVB-2241 (VS-IP015) firmware od Xtreamer SideWinder4
Obrazek
opis w linku poniżej:
http://www.xtreamer.net/downloads/xtrea ... r-4-2.aspx

Kod: Zaznacz cały

http://www.xtreamer.net/downloads/xtreamer-sidewinder-4/sidewinder-4-firmware/ver-4-2.aspx

SideWinder4 kosztuje 370 zł wraz z przesyłką do domu
ta droższa wersja z DVB-T2
1GB RAM
8GB FLASH
Air Mouse

jest i wersja Xtreamer SideWinder 4 Lite pozbawiona modułu DVB-T ,która jest tąńsza o 40 zł

boria
Posty: 24
Rejestracja: 6 lutego 2014, o 08:27

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: boria » 17 maja 2014, o 09:36

Radio-fonia pisze:Witam

a mogli byście przetestowac na XENIC'u DVB-2241 (VS-IP015) firmware od Xtreamer SideWinder4
Wgrałem to i o dziwo pudełko się wystartowało. :) Ale niestety działało b powoli oraz zwiesiło się na skanowaniu DVB-T. Pilot działał zupełnie inaczej niż powinien. W sumie to nic w tym dziwnego, bo to soft z zupełnie innego boxa. Wróciłem do starego softu.

xavier_pl
Posty: 127
Rejestracja: 20 marca 2013, o 18:55

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: xavier_pl » 17 maja 2014, o 13:13

zsk pisze:BRAWO ZA KONKRETNY PROSTY POST RATUJĄCY BOX!!! WIELKIE DZIEKI guru_lviv i boria za podzielenie się na forum - wszystko działa zgodnie z tym co napisaliście - box mój zaktualizował się ponownie i działa - profilaktycznie odpaliłem jeszcze raz w trybie normalnej aktualizacji najnowsze oprogramowanie Xenic i po restarcie odpaliłem reset wszystkich ustawień do fabrycznych.

Xenic powinien wystawić taki pakiet do ratowania box'a - bezsensowną tajemnicę z tego robią, a rzecz prosta ratująca użytkowanie box'u. Zwłaszcza, że rzecz jest dziwna, że mi padł box po PRAWIDŁOWYM zaktualizowaniu się tego najnowszego softu - jak się okaże że znów padnie to będzie znaczyło że najnowszy soft jest podejrzany - po testujemy go (teraz jest możliwość :-) ) i zobaczymy...

Pytanie do xavier_pl: czy jeśli okazało się że to są wyprowadzenia sygnału AV te cztery piny za gniazdem AV, a ja zwarłem dwa piny środkowe ze sobą (desperacja braku rezultatów ratowania boxu), to czy tym zwarciem dwóch środkowy pinów mogłem zepsuć gniazdo AV? (Pytam bo nie mam takiego kabla AV żeby sprawdzić "na żywca" podłączając się do gniazda AV).
Zwarcie pinów AV nie powinno niczego uszkodzić.

Co do Arkas'a i obsługi technicznej - większość wiedzy czerpią z naszego wątku. Zwróćcie uwagę, że nawet najnowszy soft zrobili jako wersja 3.0 ;-) (poprzednie wersje dla porądku nazwane zostały przeze mnie jako 1.0, 2.0 beta oraz 2.0 final). Poźniej wrzucę do pierwszego postu metodę aktualizacji softu via sdboot (przydatne w przypadku ubicia jakiejkolwiek partycji pamięci nand). Będą mogli skopiować...

GuruLviv. Thank's bro, again! ;-)

Hytron
Posty: 7
Rejestracja: 28 marca 2014, o 21:24
Odbiornik: Smart Media Box DVB-T2

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: Hytron » 17 maja 2014, o 23:42

Witajcie!

wgrałem nowy soft 3.0 gdyż nie mogłem dłużej znieść ciągle uruchamiającego się tunera dvb-t.
Producent zaleca przywrócić ustawienia fabryczne, ale nie mogę znaleźć w ustawieniach takiej opcji :-(

poza tym po załadowaniu nowego softu przy każdy uruchomieniu urządzenia wyskakuje na kilkanaście sekund okienko z informacją: "Android jest uaktualniany".
Czy mogę coś z tym zrobić? strasznie mnie to irytuje :-(

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :-)

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 18 maja 2014, o 09:48

Czyszczenie do Ustawienia fabryczne - czyszczące wszystko (nawet kartę mSD włożoną z tyłu!)robi się wybierając ikonę Ustawienia (jeśli wybierze się tą drugą ikonę Ustawienia MBOX to należy przejść na koniec na ostatnią zakładkę w prawo i tam wybrać przycisk "More Settings" i wchodzi się wówczas też w Ustawienia android)i w ustawieniach androidowych należy wybrać w dół sekcje -> "Kopia i Kasowanie danych" a tam należy wybrać opcje "Ustawienia fabryczne" a następnie przycisk Wymazywania - po wybraniu tego urządzenie sie zrestartuje i zacznie się proces usuwania wszystkiego - czysta wersja aktualnego softu jaki się miało wgrany.
Arkas OBOWIĄZKOWO ZALECA ABY PO AKTUALIZACJI SOFTU OD RAZU WYKONAĆ TĄ CZYNNOŚĆ (bo podobno zostają "śmieci" z poprzedniej wersji systemu i to może powodować ubicie boxu czy wieszanie się i niestabilne działanie boxu.
Zrobiłem tak po "ożywieniu boxu" postem @boria i zrobiłem to wymazanie do ustawień fabryczny i jak na razie box ani razu się nie zawiesił.

Co do aplikacji DVBT2 to miałem problem - nie wyszukiwał mi programów tv, ale wszedłem w Ustawienia androidowe w sekcje Aplikacje - tam wybrałem sekcje wszystkie aplikacje i wyszukałem aplikację DVBT2 - wybrałem tą opcje i pokazały się opcje Odinstalowania i Czyszczenia danych. Wybrałem opcje Czyszczenia danych (czyli taki reset ustawień aplikacji DVBT2) i okazało się że po tym czyszczeniu aplikacji DVBT2, aplikacja znajduje MUX'y (programy telewizyjne) i co ciekawe nie zawiesiła mi się ta aplikacji jak na razie ani razu i pracuje kilka godzin bez znikającego obrazu czy dźwięku - odpaliłem nagrywanie programu tv na całą noc i rano aplikacja pokazywała program tv bez problemów. Odtworzyłem z 2 godziny nagranego na dysk programu tv i zauważyłem że od czasu do czasu są krótkie zacięcia obrazu - ciekawe dlaczego tak się dzieje (sygnał muxów mam niby ok) - czy mógłby ktoś zrobić taki sam test nagrywania (1-2h) TVP 1 HD lub TVP 2 HD (chodzi o wysoką rozdzielczość programu tv) z dobrą jakością sygnału MUX3 i czy potwierdzą się te zacięcia obrazu nagrywania co jakiś czas.
Do Państwa z Arkas (którzy podobno śledzą to forum):
1. Prośba żeby poprawili przyciski w aplikacji DVBT2, obecnie pod przyciskiem INFO jest informacja o programie TV, ale za to pod przyciskiem AUDIO również jest informacja o programie zamiast wybór ścieżek audio - proszę przy wyświetlaniu informacji poprzez INFO oprócz opisu programu dać na początku tytuł programu którego dotyczy opis.
2. Nadal nie udało mi się znaleźć w aplikacji DVBT2 normalnego timera gdzie można by było zaprogramować tuner żeby się włączył o zadanej przeze mnie dniu, godzinie i minucie i żeby się zakończyło nagranie w wybranym dniu, godzinie i minucie (mile widziane też opcje częstotliwość zaplanowanego nagrania, np.: "co tydzień" "co dziennie", w "pn-piat", "sob-niedz").
3. Czy komuś udało się uruchomić tuner dvbt2 w aplikacji XMBC? (żeby oglądać telewizję naziemną z XBMC)

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 18 maja 2014, o 09:53

Czyszczenie do Ustawienia fabryczne - czyszczące wszystko (nawet kartę mSD włożoną z tyłu!)robi się wybierając ikonę Ustawienia (jeśli wybierze się tą drugą ikonę Ustawienia MBOX to należy przejść na koniec na ostatnią zakładkę w prawo i tam wybrać przycisk "More Settings" i wchodzi się wówczas też w Ustawienia android)i w ustawieniach androidowych należy wybrać w dół sekcje -> "Kopia i Kasowanie danych" a tam należy wybrać opcje "Ustawienia fabryczne" a następnie przycisk Wymazywania - po wybraniu tego urządzenie sie zrestartuje i zacznie się proces usuwania wszystkiego - czysta wersja aktualnego softu jaki się miało wgrany.
Arkas OBOWIĄZKOWO ZALECA ABY PO AKTUALIZACJI SOFTU OD RAZU WYKONAĆ TĄ CZYNNOŚĆ (bo podobno zostają "śmieci" z poprzedniej wersji systemu i to może powodować ubicie boxu czy wieszanie się i niestabilne działanie boxu).
Zrobiłem tak po "ożywieniu boxu" postem @boria i zrobiłem to wymazanie do ustawień fabrycznych i jak na razie box ani razu się nie zawiesił.

Co do aplikacji DVBT2 to miałem problem - nie wyszukiwał mi programów tv, ale wszedłem w Ustawienia androidowe w sekcje Aplikacje - tam wybrałem sekcje wszystkie aplikacje i wyszukałem aplikację DVBT2 - wybrałem tą opcje i pokazały się opcje Odinstalowania i Czyszczenia danych aplikacji DVBT2. Wybrałem opcje Czyszczenia Danych (czyli taki reset ustawień aplikacji DVBT2) i okazało się że po tym czyszczeniu aplikacji DVBT2, aplikacja znajduje MUX'y (programy telewizyjne) i co ciekawe nie zawiesiła mi się ta aplikacji jak na razie ani razu i pracuje kilka godzin bez znikającego obrazu czy dźwięku - odpaliłem nagrywanie programu tv na całą noc i rano aplikacja pokazywała program tv bez problemów.
Odtworzyłem z 2 godziny nagranego na dysk programu tv i zauważyłem że od czasu do czasu są krótkie zacięcia obrazu - ciekawe dlaczego tak się dzieje (sygnał muxów mam niby ok) - czy mógłby ktoś zrobić taki sam test nagrywania (1-2h) TVP 1 HD lub TVP 2 HD (chodzi o wysoką rozdzielczość programu tv) z dobrą jakością sygnału MUX3 i czy potwierdzą się te zacięcia obrazu nagrywania co jakiś czas.

Do Państwa z Arkas (którzy podobno śledzą to forum):
1. Prośba żeby poprawili przyciski w aplikacji DVBT2, obecnie pod przyciskiem INFO jest informacja o programie TV, ale za to pod przyciskiem AUDIO również jest informacja o programie zamiast wybór ścieżek audio - proszę przy wyświetlaniu informacji poprzez INFO oprócz opisu programu dać na początku tytuł programu którego dotyczy opis.
2. Nadal nie udało mi się znaleźć w aplikacji DVBT2 normalnego timera gdzie można by było zaprogramować tuner żeby się włączył o zadanej przeze mnie dniu, godzinie i minucie i żeby się zakończyło nagranie w wybranym dniu, godzinie i minucie (mile widziane też opcje częstotliwość zaplanowanego nagrania, np.: "co tydzień" "co dziennie", w "pn-piat", "sob-niedz").
3. Prośba o danie opcji włączania pokazywania czasu na wyświetlaczu w trybie czuwania (standby).
4. Czy komuś udało się uruchomić tuner dvbt2 w aplikacji XMBC? (żeby oglądać telewizję naziemną z XBMC)

Odpowiedz