XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Fantom
Posty: 213
Rejestracja: 5 listopada 2011, o 08:17
Odbiornik: SIGNAL HD-527
Instalacja antenowa: Televes DAT HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin/Kołowo

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: Fantom » 18 maja 2014, o 10:45

zsk pisze: Do Państwa z Arkas (którzy podobno śledzą to forum):
1. Prośba żeby poprawili przyciski w aplikacji DVBT2, obecnie pod przyciskiem INFO jest informacja o programie TV, ale za to pod przyciskiem AUDIO również jest informacja o programie zamiast wybór ścieżek audio - proszę przy wyświetlaniu informacji poprzez INFO oprócz opisu programu dać na początku tytuł programu którego dotyczy opis.
Był to jeden z powodów, który wpłynął ngatywnie na moją opinie o tym produkcie. Bardzo często używam "info" w DVB.

Fantom

Hytron
Posty: 7
Rejestracja: 28 marca 2014, o 21:24
Odbiornik: Smart Media Box DVB-T2

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: Hytron » 19 maja 2014, o 01:02

zsk pisze:Czyszczenie do Ustawienia fabryczne - czyszczące wszystko (nawet kartę mSD włożoną z tyłu!)robi się wybierając ikonę Ustawienia (jeśli wybierze się tą drugą ikonę Ustawienia MBOX to należy przejść na koniec na ostatnią zakładkę w prawo i tam wybrać przycisk "More Settings" i wchodzi się wówczas też w Ustawienia android)i w ustawieniach androidowych należy wybrać w dół sekcje -> "Kopia i Kasowanie danych" a tam należy wybrać opcje "Ustawienia fabryczne" a następnie przycisk Wymazywania - po wybraniu tego urządzenie sie zrestartuje i zacznie się proces usuwania wszystkiego - czysta wersja aktualnego softu jaki się miało wgrany.
Arkas OBOWIĄZKOWO ZALECA ABY PO AKTUALIZACJI SOFTU OD RAZU WYKONAĆ TĄ CZYNNOŚĆ (bo podobno zostają "śmieci" z poprzedniej wersji systemu i to może powodować ubicie boxu czy wieszanie się i niestabilne działanie boxu).
Zrobiłem tak po "ożywieniu boxu" postem @boria i zrobiłem to wymazanie do ustawień fabrycznych i jak na razie box ani razu się nie zawiesił.
Dzięki za pomoc, ale skoro ta operacja usuwa kompletnie wszystko z systemu łącznie z zainstalowanymi apkami, to prędzej wyrzucę to pudełko przez okno niż zgodzę się na reinstalację i konfigurowanie 32 aplikacji które mam doinstalowane :-(
Producent tego boxa powinien się postarać bo przy obecnej konkurencji na rynku, to za pół roku słuch po nich zaginie.

Zastanawiam się nad takimi zabawkami, może ktoś z Was miał już z nimi do czynienia?
http://www.measy.com.cn/product/showproduct59_en.htm

http://www.measy.com.cn/product/showproduct90_en.htm

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: szpila » 19 maja 2014, o 13:07

Przypominam, że to jest forum dvb-t i tunerów na androidzie jest zaledwie kilka. Urządzeń typu Measy są dziesiątki - szukaj na innych forach.

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 19 maja 2014, o 17:06

@Hytron
W wersji 1 i 2 oprogramowania tego boxu Xenic'a była w sekcji update oprogramowania opcja backup - nie używałem tej opcji więc nie wiem czy można było dokonać backup'u wszystkich programów zainstalowanych i ich konfiguracji - czy ktoś używał tej opcji backup i wie co ten backup robił(co tak naprawdę backupował)?
W wersji 3 (aktualna) oprogramowania Xenic jest tylko wybór pliku firmware'a do odpalenia aktualizacji, ale już nie ma opcji backupu (nie znalazłem).
Czy jest jakiś sposób aby zresetować system android ale zrobić sobie wcześniej zrzut, który po załadowaniu daje na zaktualizowanym systemie wszystkie aplikacje i ustawienia?

Czy ktoś namierzył inną (lepszą) niż DVBT2 aplikację do odbioru DVBT na tym tunerze androidowym? Albo może komuś udało się odpalić telewizje DVBT w aplikacji XMBC na tym boxie?

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: szpila » 19 maja 2014, o 19:02

Titanium Backup lub ES File Explorer - wbudowano mu funkcje backup apps i data.

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 23 maja 2014, o 17:33

Jak na razie użytkowanie BOX'a (po reaktywacji) z ostatnią wersją oprogramowania Xenic (wersja 3) nie wywołuje zawieszania się BOX'a czy padu całkowitego jak to miało miejsce na początku - rekord czasu prawidłowego działania.
Może faktycznie tak jak Arkas informuje, obowiązkowo trzeba zrobić reset do ustawień fabrycznych po aktualizacji oprogramowania (żeby oczyścić box'a z wcześniejszych wersji oprogramowania - według Arkas nie wykonanie tego grozi zawieszeniami się box'a lub nawet nie możność uruchomienia box'a).
Jedyna rzecz jaka nadal występuje to samowłączenie się box ale teraz po jakiś 24 godzinach - nie wiem czy robi to jakaś aplikacja na boxie - jak to można sprawdzić?

Jak na razie nie zawiesiła mi się aplikacja DVBT2 - jedynie co zauważyłem to kilka razy pojawił się i zniknął napis "NO SIGNAL" ale nadal obraz i dźwięk jest - może po aktualizacji również trzeba zrobić czyszczenie samej aplikacji DVBT2 (w sekcji Aplikacje androidowych ustawień), takie czyszczenie danych aplikacji DVBT2 zrobiłem po aktualizacji.

Kto jest twórcą tej aplikacji DVBT2 (bo raczej chyba nie Xenic Arkas)? Może by zgłaszać uwagi do tej aplikacji bezpośrednio do jej twórców - pytanie tylko kto tą aplikację wyprodukował i developeruje?

xavier_pl
Posty: 127
Rejestracja: 20 marca 2013, o 18:55

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: xavier_pl » 25 maja 2014, o 13:21

Mój box wrócił z serwisu po 18 dniach!!!! W serwisie "naprawiono" box przez wgranie aktualizacji (nieoficjalny soft, kernel datowany na 19-05-2014). Po naprawie box:
- zawiesza się w czasie skanowania eteru w aplikacji DVB-T
- za którymś razem udało się przeskanować eter; aplikacja działała porażająco powoli - reakcja na przyisk pilota od 10 do 30 sekund
- box zawiesił się po ok. 10 minutach działania aplikacji DVB-T (migający ekran TV)
- próba wyłączenia box'a przyciskiem owocowała jego zawieszeniem
- po zawieszeniu i restarcie zasilaczem box nie startuje (wisi na logo xenic) - trzeba wyłączyć go na ok. 10 minut - dopiero wtedy wystartuje
- nie uruchamia się w trybie recovery (zawieszenie)

Ot, profesjonalny serwis... Box ponownie wraca do serwisu, który z pewnością znów wgra jakiś soft, ignorując moje uwagi odnośnie awarii sprzętowej pudełka.

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 26 maja 2014, o 10:56

@xavier_pl, a zrobiłeś reset systemu do ustawień fabrycznych i wyczyszczenie danych z aplikacji DVBT2?
W moim przypadku tak jak pisałem, po aktualizacji pudełka do wersji kwietniowej oprogramowania XENIC (tzw. wersja 3), box po wyłączeniu już nie uruchomił się - jak już wcześniej pisane było musiałem zrobić ożywienie boxu metodą opisaną wcześniej przez @Boria.
Arkas poinformował że taka sytuacja (zwieszania bądź pad boxu) dzieje się wówczas jeśli zapuści się aktualizację a po aktualizacji nie zrobi się czyszczenia danych tzw reset do ustawień fabrycznych.
Po ożywieniu boxa zrobiłem aktualizację do softu wersja 3 i od razu zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i również zrobiłem wymazywanie danych z aplikacji DVBT2 (bo tak jak u @xavier_pl nie skanował kanałów w MUX'ach) i od tej pory ani razu się nie zawiesił box a i aplikacja DVBT2 się nie zawiesiła (jedynie kilka razy pokazał się na chwilę napis "NO SIGNAL").
@xavier_pl spróbuj załadować oprogramowanie XENIC wersja 3 i zrób reset danych do fabrycznych i wymazanie danych aplikacji DVBT2 i zobacz czy pomogło.

Czy ktoś wie kto jest twórcą aplikacji DVBT2?

xavier_pl
Posty: 127
Rejestracja: 20 marca 2013, o 18:55

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: xavier_pl » 26 maja 2014, o 15:08

Przy każdej aktualizacji zawsze robię wipe partycji /data i /cache (czyli przywrócenie ustawień fabrycznych). Przy uszkodzonym box'ie aktualizacja softu i kasowanie ustawień niczego nie zmieni.

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 26 maja 2014, o 16:56

Ale właśnie ja zrobiłem aktualizacje z tymi opcjami i mimo to mój box padł po wyłączeniu i musiałem go "ożywiać".
Według Arkas PO AKTUALIZACJI jak już system ma się uruchomiony po aktualizacji należy nie wyłączać boxu tylko zrobić reset systemu do ustawień fabrycznych.
Warto również zrobić wymazanie danych w aplikacji DVBT2 (ustawienia-> aplikacje-> wskazujemy aplikację DVBT2-> wybieramy nie opcje odinstalowanie tylko wymazanie danych - u mnie pomogło w stabilności aplikacji DVBT2).

Czy wiadomo jest kiedy będzie nowa-poprawiona wersja oprogramowania na stronie XENIC? (zauważyłem że zniknęła aktualizacja oprogramowania ver3 ze strony Xenic)

Hytron
Posty: 7
Rejestracja: 28 marca 2014, o 21:24
Odbiornik: Smart Media Box DVB-T2

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: Hytron » 30 maja 2014, o 03:48

Mam nadzieję że jak się pojawi nowa wersja firmwaru to usuną z niej przy okazji tego idiotycznego tańczącego androida.

Do robienia backup aplikacji przed przywracaniem ustawień fabrycznych polecam aplikację Super Backup. Korzystam z niej na telefonie i jest naprawdę rewelacyjna.

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 31 maja 2014, o 13:04

Czy komuś udało się uruchomić pilot Logitech Harmony z tym tunerem?
Cały czas wykonuje tuner podwójnie polecenia - jedno wciśnięcie przycisku na pilocie Harmony tuner interpretuje jako dwa razy wciśnięty przycisk.

Używam pilota Logitech Harmony 300i i oprogramowania Xenic wersja 3 (oprogramowanie z kwietnia 2014).

Co do biegającego androida przy starcie to jest o wiele więcej problemów z tym oprogramowaniem niż latający androidzik ;-) - może lepiej jak ten zielony biega niż czekać przez dłuższy czas patrząc na czarny ekran w oczekiwaniu na uruchomienie się systemu android.:-)

----
Właśnie okazało się że chciałem uruchomić tuner i niestety stanął na napisie Xenic i koniec - nic na wyświetlaczu tylko zielona dioda i napis Xenic - nic nie startuje.
Znów muszę uruchomić microSD do podniesienia "trupa" (przepis wcześniej opisany) i załaduje aktualizację Xenic wersja 2 - bo obstawiam że ubijanie tunerów robi ostatnie oprogramowanie ze strony Xenic, czyli wersja 3 (może dlatego ściągnęli tą aktualizację nr 3 ze strony Xenic!) .
Kiedy Xenic wypuści dobrze działające oprogramowanie do tego tunera!?

Fantom
Posty: 213
Rejestracja: 5 listopada 2011, o 08:17
Odbiornik: SIGNAL HD-527
Instalacja antenowa: Televes DAT HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin/Kołowo

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: Fantom » 1 czerwca 2014, o 10:12

Zanim oddałem sprzęt jako "niezgodny" używałem go z pilotem Logitecha 650. Pilota programowałem ręcznie - chodził bez problemu.

Fantom

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 2 czerwca 2014, o 13:26

Ja też ręcznie zaprogramowałem pilota wczytując do Harmony 300i każde polecenie z pilota oryginalnego - jeszcze jakby to podwójne wykonanie robił tuner przy jednym przycisku (to uznałbym że np. za długo trzymałem przycisk na oryginalnym pilocie w czasie wczytywania polecenia do Harmony), ale to działanie podwójne jest na każdym przycisku. Pilot Harmony działa sprawnie (nie ma takich objawów) przy innych urządzeniach w domu niż ten Xenic.
Co to może być?


Postawiłem po padzie tuner na oprogramowaniu wersja 2 XENIC (ze stycznia 2014) zobaczymy teraz czy tuner będzie uruchamiał się i działał (czy też wykona pada) - na razie startuje, jeszcze nie odpalałem aplikacji DVBT2 do oglądania NTC.

Wpis 10.06.2014:
Chyba potwierdza się hipoteza, że ostatnie wersje oprogramowania Xenic (z kwietnia 2014, tzw. wersja 3) jest powodem padów tego tunera - po reaktywacji tunera (po padzie, czyli słynnym już napisie Xenic na starcie i nic więcej) i załadowaniu oprogramowania Xenic wersja 2 (ze stycznia 2014) tuner działa i nie miał ani jednego padu.

I. Aplikacja DVBT2 wymaga poprawy:
1. pojawianie się napisu "no signal",
2. źle przypisane działanie pod przyciskiem AUDIO - pokazuje informacje o programie zamiast wybór ścieżki,
3. brak programowania timera z dniem i godziną startu i z dniem i godziną zakończenia nagrywania,
4. brak pod przyciskiem INFO tytułu programu - jest sam opis (prośba o dodanie tytułu programu).
5. zdarza się że po uruchomieniu aplikacji DVBT2 pojawia się czarny obraz (sam dźwięk, albo nic nie ma tylko możliwość przełączania programów bez obrazu i dźwięku)
6. Od czasu do czasu nie działa skanowanie programów (nic nie znajduje), pomaga dopiero wyłączenie tunera i włączenie i wówczas wyszukiwanie MUX'ów działa.
7. Zdarza się że wciskając na pilocie PR+ lub PR- to aplikacja DVBT2 przełączy na kolejny program ale przeskoczy o dwa programy do przodu albo do tyłu.
8. BRAK OBSŁUGI TELEWIZJI HYBRYDOWEJ w aplikacji DVBT2 (jest możliwość odbioru zawartości hybrydowej na tym tunerze?)
9. BRAK OBSŁUGI CYFROWEGO RADIA NAZIEMNEGO DAB+ (jest możliwość odbioru DAB+ na tym tunerze?)

II. Uwagi do urządzenia:
1. włącza się samo, ale nie tak jak przy pierwszej wersji oprogramowania po kilkunastu sekundach od wyłączenia, ale po kilkunastu godzinach od wyłączenia.
2. Nie udało mi się rozwiązać problemu podwójnej reakcji tunera na polecenia pilota Logitech Harmony 300i (pilot sprawny bo inne urządzenia zaprogramowane w pilocie działają prawidłowo) - czy są gdzieś do dostania kody poleceń pilota z tego tunera Xenic?
3. Brak możliwości ustawienia wyświetlania samego zegarka na wyświetlaczu przy wyłączeniu tunera (w trybie czuwania/standby)

Tuner byłby naprawdę ciekawą propozycją na rynku gdyby w końcu dopracowano oprogramowanie (firmware) do niego i samą aplikację DVBT2 - czy wiadomo kiedy wypuszczona będzie nowa wersja oprogramowania Xenic do tego tunera?

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 12 czerwca 2014, o 09:43

zsk pisze:Ja też ręcznie zaprogramowałem pilota wczytując do Harmony 300i każde polecenie z pilota oryginalnego - jeszcze jakby to podwójne wykonanie robił tuner przy jednym przycisku (to uznałbym że np. za długo trzymałem przycisk na oryginalnym pilocie w czasie wczytywania polecenia do Harmony), ale to działanie podwójne jest na każdym przycisku. Pilot Harmony działa sprawnie (nie ma takich objawów) przy innych urządzeniach w domu niż ten Xenic.
Co to może być?
[...]
2. Nie udało mi się rozwiązać problemu podwójnej reakcji tunera na polecenia pilota Logitech Harmony 300i (pilot sprawny bo inne urządzenia zaprogramowane w pilocie działają prawidłowo) - czy są gdzieś do dostania kody poleceń pilota z tego tunera Xenic?
Wyjaśniła się kwestia problemu z reakcją tunera na zaprogramowany pilot Harmony - zadzwoniłem na kompetentny support Logitech Harmony i okazało się, że to kwestia opcji w oprogramowaniu MyHarmony do programowania pilotów Harmony, gdzie definiowana jest ilość powtórzeń polecenia przy jednym przyciśnięciu - jak powiedziałem osobie z supportu jaki mam problem to od razu wiedziała co trzeba zrobić - przestawiła mi na pojedyncze powtórzenie i po załadowaniu na pilota nowe ustawienie, pilot działa z tym tunerem bez zarzutów! - zero podwójnych wykonań przez tuner jednego wciśnięcia przycisku! :-).
Zostałem poinformowany, że ta opcja jest dostępna dla użytkowników przy definiowaniu/dodawaniu urządzenia w pilocie, tylko dla mojej wersji pilota Harmony 300 nie udostępnili tej opcji (bez sensu) - będę wnioskował do Logitech, aby włączyli dostępność tej opcji dla Harmony 300 w oprogramowaniu MyHarmony.com, żeby użytkownik sam mógł sobie ustawić ilość powtórzeń poleceń dla danego urządzenia.
Piszę o tym, aby wszyscy którzy mają z tym problem i myślą że to problem tunera (albo że pilota Harmony mają zepsuty), to żeby wiedzieli jakie jest rozwiązanie.

Do dzisiaj tuner przy oprogramowaniu wersja 2 działa bez krytycznych zarzutów - czyli miałem zero padów i zero zawieszania się tunera, nawet przy kilkugodzinnej jego pracy :-).
Do poprawki jest to co pisałem już wyżej - mam nadzieje że uwzględnią w nowej wersji oprogramowania do tego tunera (oby jak najszybciej).

xavier_pl
Posty: 127
Rejestracja: 20 marca 2013, o 18:55

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: xavier_pl » 13 czerwca 2014, o 17:10

Po miesiącu czasu, w końcu, serwis Arkas zrozumiał, że uszkodzonego box'a (padnięta pamięć nand) należy wymienić na nowy. Niestety, odmówili zwrotu pieniędzy no i jestem 2 przesyłki kurierskie w plecy.

Zobaczymy ile ten wytrzyma... A dla innych niech to będzie wskazówka co do jakości serwisu marki XENIC.

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 13 czerwca 2014, o 17:29

Dlatego ja nie kupuje w sklepach gdzie nie ma bezpłatnego odbioru przez sprzedającego wadliwego towaru od klienta. A w przypadku Arkas to ich ceny nie były lepsze niż w sklepach typu Neo24.pl czy Mall.pl (no chyba że Ty miałeś jakąś specjalną cenę tego boxu u Arkas).

Nie instaluj wersji 3 oprogramowania Xenic bo z testowania wynika że ona powoduje pady boxu (zostajesz tylko z napisem Xenic ;-) ) - dobrze że mamy na forum tym podane "lekarstwo" na te pady, bo ile to trzeba by było tunerów odesłać do Arkas żeby od nowa załadowali oprogramowanie ;-).
Ciekawe kiedy wypuści Arkas wersje 4 oprogramowania?

Fantom
Posty: 213
Rejestracja: 5 listopada 2011, o 08:17
Odbiornik: SIGNAL HD-527
Instalacja antenowa: Televes DAT HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin/Kołowo

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: Fantom » 13 czerwca 2014, o 17:39

Dobrze, że się go pozbyłem. Myslę, że w wersji 4 (jeżeli powstanie)i następnych nic sie na lepsze nei zmini. Świadczą o tym dotychczasowe "efekty".

Fantom

zsk
Posty: 258
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-32W4000
Instalacja antenowa: siatka pasywna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: zsk » 13 czerwca 2014, o 18:04

Z wersją 2 oprogramowania nie jest już tak źle jak z wersją 1 i 3.
Jeśli nie będzie się sypać sprzętowo to już jest nieźle, bo można normalnie używać - brakuje tylko poprawek (związanych zwłaszcza z aplikacją DVBT2) żeby "postawić kropkę nad i" -

Do firmy Arkas - czekamy na tą poprawioną wersję 4 oprogramowania XENIC! - podobno ich suport czyta/śledzi to forum tego tunera więc może nas posłuchają i będzie zaraz ta "kropka nad i".

t_gumienny
Posty: 77
Rejestracja: 23 listopada 2012, o 18:00
Odbiornik: MK809III
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: śrem

Re: XENIC SMART MEDIA BOX DVB-T2, model DVB-2241

Post autor: t_gumienny » 17 czerwca 2014, o 07:59

Z overmaxem i gocleverem było to samo totalne zlanie klienta.
Nie liczyłbym na tą poprawkę chyba miałem jako pierwszy ten model płyty w swoim chińskim boxie i te same błędy co wy. A było to naprawdę dawno temu.

Jak to się mówi jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego
Ja sobie odpuściłem temat android box+dvbt
teraz mam odzielny tuner na dvbt oraz sticka android hdmi i wszystko mi hula jak ta lala

Na waszym miejscu oddawał bym to jako nie zgodne z umową dopuki tylko można

Odpowiedz