CABLETECH URZ0323

dima
Posty: 16
Rejestracja: 23 lipca 2014, o 18:07

CABLETECH URZ0323

Post autor: dima » 4 września 2014, o 14:52

CABLETECH URZ0323

Informacje o urządzeniu:
https://www.lechpol.eu/sites/default/fi ... rz0323.pdf
Ostatnio zmieniony 4 lutego 2019, o 13:31 przez dima, łącznie zmieniany 7 razy.

adamus31
Posty: 16
Rejestracja: 13 kwietnia 2010, o 18:11
Odbiornik: Cabletech URZ0086, Skymaster DVB-T2-IPTV TNT-5, Netia Player
Instalacja antenowa: Antena pasywna MLOG 6-69 pol. VHF-V, UHF-H (12 el)parter.Kabel TRISET 113 PE.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gdańsk/Chwaszczyno

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: adamus31 » 11 listopada 2014, o 20:36

Witam.Mam ten tuner od niedawna.Jest bardzo dobry.Ma czułą głowicę.Przy niskim poziomie sygnału nie ma najmniejszych przycięć obrazu.Mieszkam na parterze (antena 2m nad poziomem gruntu) a na drodze do masztu nadawczego mam kilka bloków.Żaden tuner nie dawał rady a ten tak.Jest szybki i stabilny.Pilotem można sterować z każdego miejsca (nie musi widzieć tunera) jest bardzo czuły.Jestem ogólnie zadowolony.

Lpiatek
Posty: 33
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: CABLETECH URZ0323
Instalacja antenowa: ATV21/21-60
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy / Skrzyczne / Chorągwica

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: Lpiatek » 2 grudnia 2014, o 22:40

Witam. Mam go od tygodnia. Prosty tuner, bardzo dobry choć mały pilot. Soft dopracowany w stosunku do poprzedników Cabletecha (ja znam URZ0083). Najistotniejsze jest dla mnie jednak coś innego. Tuner radzi sobie w 100% z SFN-em Kosztowy/Skrzyczne na k.55 w mojej lokalizacji z czym problem miały inne tunery (Cabletech i Technisat). Niezdatny do oglądania MUX na k.55 nagle zadziałał bez jakichkolwiek zakłóceń. Jedyny z tego pożytek to taki, że dzięki poprzednim tunerom ze spapranym softem mam fajną antenkę na której brakujący MUX odbierałem z Chorągwicy. Tutaj sygnał dla wszystkich którzy męczą się z SFN-em - nie zawsze winy problemów z odbiorem należy doszukiwać się po stronie instalacji antenowej o czym już wcześniej pisano na tym forum w kontekście problemów z SFN.

ps8
Posty: 1
Rejestracja: 16 stycznia 2015, o 14:37
Odbiornik: URZ0323
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: ps8 » 16 stycznia 2015, o 14:41

Jak ustawić w tym tunerze, żeby nagrywał dłużej niż 2 godziny, filmy z reklamami trwają nieco dłużej :( .
Jakoś nie potrafię tego dostrzec w ustawieniach.

zinox
Posty: 135
Rejestracja: 25 lipca 2011, o 21:17
Odbiornik: tv LG
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dęblin/Ryki

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: zinox » 18 stycznia 2015, o 18:28

przy nagrywaniu bezpośrednim 2xREC na pilocie i zmieniasz czas na ile chcesz

Awatar użytkownika
HieronimDWed
Posty: 5
Rejestracja: 23 stycznia 2015, o 12:14

CABLETECH URZ0323 DVB T2H 264

Post autor: HieronimDWed » 26 stycznia 2015, o 15:19

tuner ma podobno niezłą czułość bo jak podłączyłem antenę to 2 mux miał poziom 39 procent i odbierał bez pikselozy często. A nadajnik sucha góra a mam wiwa HD 100 i nie działa mux. Teraz inaczej wiwaHD100-DVB-T MUX2 Leżajsk jak chce to działa a Cabletech URZ0089 MUX2 Leżajsk działa 89

Awatar użytkownika
DVB-T(2) INQUIRING
Posty: 828
Rejestracja: 9 maja 2013, o 15:34

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: DVB-T(2) INQUIRING » 25 kwietnia 2015, o 16:25

Do dekodera DVB-T2 Cabletech URZ0323 dostępne jest nowe oprogramowanie.
Z fabryczną datą softu z 19 marca 2015r.
Dostępne pod adresem:
http://www.cabletech.pl/pl/15515-tuner- ... -cabletech
lub
http://www.lechpol.eu/model/urz0323

Awatar użytkownika
DVB-T(2) INQUIRING
Posty: 828
Rejestracja: 9 maja 2013, o 15:34

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: DVB-T(2) INQUIRING » 12 maja 2015, o 17:14

Do dekodera DVB-T2 Cabletech URZ0323 dostępne jest nowe oprogramowanie.
Z fabryczną datą softu z 10 kwietnia 2015r.
Dostępne pod adresem:
http://www.lechpol.eu/sites/default/fil ... 042015.zip
http://www.lechpol.eu/model/urz0323 (Pliki - Inne pliki)
lub
http://www.cabletech.pl/pl/15515-tuner- ... -cabletech
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2016, o 13:13 przez DVB-T(2) INQUIRING, łącznie zmieniany 1 raz.

komp2015
Posty: 84
Rejestracja: 27 kwietnia 2015, o 13:12
Nadajnik - obiekt nadawczy: Częstochowa

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2

Post autor: komp2015 » 16 maja 2015, o 08:46

Witam
Jakie obsługuje formaty wideo z pendrive

MUX 1000
Posty: 136
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: MUX 1000 » 27 kwietnia 2016, o 11:28

Witam.
Kupiłem ten tuner i był bym z niego zadowolony ale jest jedno małe ale.....
Otóż jest jedna dla mnie dziwna i nie spotykana do tej pory sprawa.
Nie wyszukuje mi żadnych programów na kanale 51 - siła 0, jakość 0 ,pozostałe kanały działają w porządku.
Mam też CABLETECH URZ0086 (twin tuner) i tu wszystko jest O.K.
Dodam że antena jest ta sama,po prostu kabel od anteny przełączam ręcznie.

Czy to wada tunera ? Jest jeszcze na gwarancji.

Awatar użytkownika
DVB-T(2) INQUIRING
Posty: 828
Rejestracja: 9 maja 2013, o 15:34

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: DVB-T(2) INQUIRING » 11 maja 2016, o 10:57

Możliwe, że wada dekodera.

Sprawdź czy mimo pokazywania na tym kanale 0 % jakości i siły sygnału wyszuka Ci ten MUX. Mówię to bo mój Cabletech URZ0319 ma na sztywno na wszystkich kanałach ustawione 10 % jakości sygnału bez podłączonej anteny - taki błąd tej serii(To samo miał bodajże URZ0083Q i tam to naprawiono aktualizacją). Pisałem o tym do serwisu, ale wyszło na to, że nie opłaca się tego poprawiać softem. Poza tym błędem dekoder ten jak i inne od Cabletech uważam za bardzo dobre sprzęty.

EDIT
Nie doczytałem. Sprawdzileś, że nie wyszukuje Ci żadnych programów, więc nie mam pojęcia o co chodzi.

Polska_1989

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: Polska_1989 » 27 września 2016, o 00:27

Co sądzicie o planszy startowej w tym modelu podczas włączania? Dla mnie dość orginalna. Ciekawą odkrytą funkcję odkryłem przypadkiem. W nocy gdy była wyłączania TVP Polonia następnego dnia podczas wybrania tego kanału pojawił się komunikat "Update OTA transponder. Please wait." Nastąpiło usunięcię TVP Polonia bez skanowana częstotliwości. Ciekaw jestem czy podobnie będzie ze zmianą z Eska TV na Ósemka TV w MUX 2.

Polska_1989

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: Polska_1989 » 27 września 2016, o 00:38

Denerwuje mnie dość oklepane menu i ikony. Mogli by się wzorować na firmie Globo modele Opticum STB (HD N1), (HD N2). Chodzi o układ menu oraz większa czcionka. Ale plansza startowa URZ0323 dla mnie świeta, a dla was? Odpiście.

MUX 1000
Posty: 136
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: MUX 1000 » 27 września 2016, o 11:01

Ciekawą odkrytą funkcję odkryłem przypadkiem.
Pojawił się komunikat "Update OTA transponder. Please wait."
Sprawdziłem u siebie po przełączeniu na Mux8, też wyskoczył napis "Update........" i dodało mi siedem kanałów "test1 do test7" . Ale o tym w innym wątku o Mux8

Olek90
Posty: 3
Rejestracja: 27 września 2016, o 13:43

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: Olek90 » 27 września 2016, o 15:06

zinox pisze:przy nagrywaniu bezpośrednim 2xREC na pilocie i zmieniasz czas na ile chcesz
To takie proste?! OMG szkoda, że wcześniej nie wiedziałem, idę do https://www.medyczny.pl/category/detektory-tetna-plodu sklepu medycznego zobaczyć jakie tam mają przyrządy ciekawe wymyślone na sprzedaż :)
Ostatnio zmieniony 14 marca 2017, o 17:07 przez Olek90, łącznie zmieniany 2 razy.

zinox
Posty: 135
Rejestracja: 25 lipca 2011, o 21:17
Odbiornik: tv LG
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dęblin/Ryki

Re: CABLETECH URZ0323 DVB-T2(H.264)

Post autor: zinox » 28 września 2016, o 10:48

instrukcja strona 47 :roll: rozdział nagrywanie

Odpowiedz