OPTICUM RED SLOTH Combo plus (DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC)

robbi
Posty: 12
Rejestracja: 31 października 2017, o 22:07
Odbiornik: opticum sloth combo plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: ślęza

Re: OPTICUM RED SLOTH Combo plus (DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC)

Postautor: robbi » 12 stycznia 2018, o 08:56

czy ktoś korzysta z opcji internetowych na tym dekoderze. Da się na nim oglądać np. netflix , showmax lub onet vod.

roko
Posty: 12
Rejestracja: 20 grudnia 2017, o 18:52

Re: OPTICUM RED SLOTH Combo plus (DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC)

Postautor: roko » 13 stycznia 2018, o 09:54

Nie ma takiej opcji oglądania tych serwisów na tym dekoderze i wątpie że kiedykolwiek będzie,jedyne wyjście to zakup tv boxa, tunera (dekodera) z androidem lub tv smart.

robbi
Posty: 12
Rejestracja: 31 października 2017, o 22:07
Odbiornik: opticum sloth combo plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: ślęza

Re: OPTICUM RED SLOTH Combo plus (DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC)

Postautor: robbi » 13 stycznia 2018, o 21:23

Dzięki za zwięzłą odpowiedź . to do czego nadaje się ten dekoder od strony internetowej poza YouTube i Dailymotion ? chyba do niczego więcej.

SN72
Posty: 98
Rejestracja: 27 września 2016, o 18:24

Re: OPTICUM RED SLOTH Combo plus (DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC)

Postautor: SN72 » 13 stycznia 2018, o 22:29

Jeżeli masz soft z Stalker Portals to możesz się pobawić coś tam można obejrzeć. Tu jest to opisane do U2C https://iptv-smarttv.com/help-config/u2c/

wave
Posty: 25
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, o 17:02

Re: OPTICUM RED SLOTH Combo plus (DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC)

Postautor: wave » 14 stycznia 2018, o 13:30

Hej.

Pytanie do osób testujących różne wersje firmware w tym tunerze.

Czy w którejś wersji w opcji "multiroomu domowego" w menu "Dostęp warunkowy" (Menu Główne > Ustawienia systemowe > Dostęp warunkowy: Net Client / Net Server) pokazanym na zdjęciu 4 w poście

viewtopic.php?p=228079#p228079

w opcji "Net Server" > "Protocol" występują oprócz protokołów "HomeShare 1.0" / "HomeShare 2.0" także inne np. New*Camd lub CC*cam (oczywiście bez * "gwiazdki" w nazwie :)) ?
Oczywiście wszystko legalnie w obrębie jednego gospodarstwa domowego.

Chciałem to spiąć z tunerem w drugim pokoju "Ferguson Ariva 120 Combo" z firmware "EDU" w konfiguracji SERWER (Opticum) / KLIENT (Ariva), nie na odwrót - Opticum ma działać w salonie !!!

W drugą stronę wszystko działa pięknie multiroom z kartą Smart HD+ (Conax) po protokole New*Camd w układzie:
SERWER (Ariva - New*Camd Server) / KLIENT (Opticum - New*Camd Client).

Pozdr,
wave
-

roko
Posty: 12
Rejestracja: 20 grudnia 2017, o 18:52

Re: OPTICUM RED SLOTH Combo plus (DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC)

Postautor: roko » 14 stycznia 2018, o 14:30

... nie cytuj posta pod postem.


Niestety ten tuner nie obsługuje tych protokołów w żadnym firmware tylko HomeShare 1 i 2. Jedyne wyjście to pisać do AX w sprawie wprowadzenia tych opcji new camd i cccam w następnym firmware chociaż może być ciężko.

wave
Posty: 25
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, o 17:02

Re: OPTICUM RED SLOTH Combo plus (DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC)

Postautor: wave » 14 stycznia 2018, o 15:23

Dzięki.

Chociaż podejrzewam, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby te "opcje" działały :)

Ja korzystam aktualnie z wersji 2.1.70 (SUN1507E_English_Full_140914_2.1.70_2016.09.27) - taka była wgrana po zakupie tunera.

Jednak zastanawia mnie brak tych protokołów dla opcji Net Server, bo w opcji Net Client występują i działają poprawnie.

Protokoły HomeShare 1.0/2.0 to jakiś wymysł programistów producenta, wymagane są wtedy sprzęty obsługujące ten sam protokół (np. dwa takie same urządzenia).

Natomiast New*Camd lub CC*cam są niezależne od platformy i można korzystać z różnych urządzeń :)

Zastanawiam się, czy nie ma jakiegoś kodu lub opcji wciśnięcia na pilocie jakiegoś przycisku aktywującego te protokoły (w odpowiednim miejscu menu), jak to czasami jest w konkurencyjnych sprzętach :)
_

roko
Posty: 12
Rejestracja: 20 grudnia 2017, o 18:52

Re: OPTICUM RED SLOTH Combo plus (DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC)

Postautor: roko » 15 stycznia 2018, o 15:03

Napisałem w tej sprawie do AX Technology odpowiedzialnych za oprogramowanie do tego tunera opticum i odpisali że nie prowadzą wsparcia dla tego rodzaju oprogramowania.


Wróć do „Telewizory, Dekodery Zewnętrzne (STB) i Tunery Komputerowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika