CABLETECH URZ0329

dima
Posty: 16
Rejestracja: 23 lipca 2014, o 18:07

CABLETECH URZ0329

Post autor: dima » 20 września 2017, o 11:03

CABLETECH URZ0329

Informacje o urządzeniu:
http://www.lechpol.eu/model/urz0329
Ostatnio zmieniony 4 lutego 2019, o 13:33 przez dima, łącznie zmieniany 3 razy.

MUX 1000
Posty: 135
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: MUX 1000 » 22 października 2017, o 17:56

Czy na tym tunerze mogę odbierać czeskie kanaly w nowym systemie dvbt2. W opisie widzę kodek "DVB-T2(H.265/HEVC)" więc myślę że można ale wolę się upewnić.
A jak jest na Slowacji z dvbt2 ?

dima
Posty: 16
Rejestracja: 23 lipca 2014, o 18:07

Re: CABLETECH URZ0329

Post autor: dima » 22 października 2017, o 18:30

Dla pewności spytaj w wątku o odbiorze w Czechach(m.in. przeczytaj co pisali):
viewtopic.php?f=40&t=1192&start=2420
i na Słowacji:
viewtopic.php?f=40&t=1193&start=1340
lub poszperaj w internecie.
Ostatnio zmieniony 4 lutego 2019, o 13:33 przez dima, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Domel28
Posty: 939
Rejestracja: 22 października 2012, o 13:58
Odbiornik: Sharp LC-32HI3422E Cabletech URZ0324
Opticum STB HD N2
Instalacja antenowa: Yagi 19el. + wzmacniacz pol. V Słowacja
Pokojowa ASP-4, - św.Krzyż
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż, Bardejov (SK)

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: Domel28 » 22 października 2017, o 18:40

MUX 1000 pisze: A jak jest na Slowacji z dvbt2 ?
Jest kodek H.264 i wszystko kodowane, więc na tym tunerze zapisze kanały, pokaże siłę/jakość i tyle. Ostatnio kilka kanałów chwilowo było FTA. Z sygnałem też nie jest kolorowo.

Awatar użytkownika
a.d.
Posty: 455
Rejestracja: 1 maja 2011, o 08:39
Odbiornik: Optic SLOTH Combo plus, Ferguson FT-8100, Cabletech URZ0083Q
Instalacja antenowa: siatka+SWA-9701 pol.V siatka+LNA-177 pol.V
Nadajnik - obiekt nadawczy: (PL)-Przehyba / G.Sw.Marcina (SK)-Kotnik

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: a.d. » 22 października 2017, o 20:26

MUX 1000 pisze:Czy na tym tunerze mogę odbierać czeskie kanaly w nowym systemie dvbt2. W opisie widzę kodek "DVB-T2(H.265/HEVC)"
  • Czeskie kanaly nadawane w systemie dvbt2 jezeli jestes w zasiegu powinienes odebrac na tym tunerze, po przeskanowaniu i zapisaniu kanalow z poszczegolnych multipleksow na danym programie powinien bez problemu byc dekodowany poprawnie obraz wraz z dzwiekiem.
  • Kodeki audio w czeskim DVB-T2 to: AAC v2, Dolby Digital i Dolby Digital Plus.
  • Natomiast w przyszlym polskim DVB-T2(H.265/HEVC) ktore pojawi sie za 3-6 lat prawdopodobnie zostanie wykorzystany kodek audio : AC4, wtedy na tym tunerze na danym programie bedzie tylko obraz ale juz bez dzwieku.

adam03
Posty: 3
Rejestracja: 16 lutego 2018, o 10:29
Odbiornik: Cabeltech urz0329
Instalacja antenowa: 19 elementowa ant tv+ wzmacniacz antenowy
Nadajnik - obiekt nadawczy: chrzelice,ślęża, czechy praded

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: adam03 » 17 lutego 2018, o 10:51

Mieszkam w Opolu kanaly z systemu dvbt czyli wszystkie Polskie muxy na nim swietnie odbieram obraz i dzwiek jest wporzadku, Odbieram takze czeskie muxy z gory pradziad w starym systemie dvbt obraz i dzwiek jest tez wporzadku.Poziom sygnalu 60%. Z tego co wiem z opisu tuner ten takze powinien odbierac kanaly systemu dvb t2 kodowane w hevc 265 odbiera te kanaly obraz jest idealny lecz bez dzwieku poziom sygnalu odbieranego mam 100%. Gdy probuje zaktualizowac oprogramowanie tunera poprzez air to po 99% pisze mi ze error i program tunera pozostaje ten sam ktory ma obecnie 07.05.2017 prosze o pomoc

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 956
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Odbiornik: LG UK6300
Instalacja antenowa: ATX-91, wzmacniacz AWS-141ST
Lokalizacja: okolice Radomska (łódzkie)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: blockbuster » 17 lutego 2018, o 15:45

Tu masz soft obsługujący dźwięk w AAC.

https://wetransfer.com/downloads/ed04b2 ... 549/46defc

adam03
Posty: 3
Rejestracja: 16 lutego 2018, o 10:29
Odbiornik: Cabeltech urz0329
Instalacja antenowa: 19 elementowa ant tv+ wzmacniacz antenowy
Nadajnik - obiekt nadawczy: chrzelice,ślęża, czechy praded

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: adam03 » 18 lutego 2018, o 16:15

Otwiera mi sie strona ale tego pliku nie umiem pobrac

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 956
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Odbiornik: LG UK6300
Instalacja antenowa: ATX-91, wzmacniacz AWS-141ST
Lokalizacja: okolice Radomska (łódzkie)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: blockbuster » 19 lutego 2018, o 15:57

Nie wiem dlaczego; u mnie pobiera się bez problemu. Jakby kolega chciał to mogę wysłać na maila.

adam03
Posty: 3
Rejestracja: 16 lutego 2018, o 10:29
Odbiornik: Cabeltech urz0329
Instalacja antenowa: 19 elementowa ant tv+ wzmacniacz antenowy
Nadajnik - obiekt nadawczy: chrzelice,ślęża, czechy praded

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: adam03 » 20 lutego 2018, o 14:37

to jeśli możesz to prześlij mi na maila jurand031@wp.pl spróbuje to wgrac może zadziała

MUX 1000
Posty: 135
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: MUX 1000 » 28 lutego 2018, o 09:08

adam03 pisze:spróbuje to wgrac może zadziała
No i co kolego Działa ?
A swoją drogą to ten tuner w opisie ma dźwięk w AAC , a u ciebie nie było?

Siacho
Posty: 1
Rejestracja: 20 lipca 2018, o 21:22

Re: CABLETECH URZ0329 DVB-T2(H.265/HEVC) LAN

Post autor: Siacho » 5 sierpnia 2018, o 00:00

Blockbuster mógłbyś wysłać ten soft do cabletech urz0329?

Odpowiedz