WIWA H.265

Awatar użytkownika
magnezz81
Posty: 91
Rejestracja: 20 lipca 2017, o 23:36
Miejscowość: Zabrze
Odbiornik: Sony KD-55XE9005 4K
Ferguson Ariva 252 Combo
Instalacja antenowa: Zabrze-Rokitnica 282+18 m npm
Emme Esse 1 VHF, 3 UHF
Johansson Profiler 6600A
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice, Ornontowice, Ostrava, Zilina

Re: WIWA H.265

Post autor: magnezz81 » 6 maja 2020, o 21:50

Mam ten tuner i od razu problem. Software 5.0.0.7 z 29 lipca 2019 r.
Opis problemu:
nie wyszukuje dwóch czeskich muxów DVB-T2 na kanałach 26 i 28,
Pokazuje poziom sygnału na obu ww. kanałach 0.
Próbowałem zmiany krajów, ustawień fabrycznych, anten...
Co ciekawe bez problemu znajduje czeskie MUXy na kanałach 31 (DVB-T2) czy 54 (DVB-T), a także słowackie (MUX2 i MUX3).
Poziom sygnału na innych odbiornikach na kanałach 26 i 28 w porządku, BER w porządku, sygnał nie jest ani przesterowany ani za słaby.

Tuner kupiony wyłacznie z myślą o działce.

Edit: Okazało się, że należy upgradować - https://sapro.cz/ke-stazeni/category/51-wiwa
Software 5.0.0.54 odszukuje zarówno Polsat News z MUX 4 (wcześniej nie) jak i czeskie kanały DVB-T2 na kanałach 26 i 28.

synchro
Posty: 1
Rejestracja: 19 maja 2020, o 13:46
Miejscowość: Kraków
Odbiornik: Wiwa H265
Cabletech URZ 0324
Instalacja antenowa: DIPOL 16/21-60 DVB-T/T2 UHF
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: WIWA H.265

Post autor: synchro » 19 maja 2020, o 15:38

Jest już najnowsze oprogramowanie na stronie https://sapro.cz/ke-stazeni/category/51-wiwa nr. SW V5.1.0.29.May.8 2020
Zmieniono trochę grafikę, dodano poziom sygnału :siła , jakość na poszczególnych kanałach. W sumie zmiany na plus.

VAHANARA
Posty: 208
Rejestracja: 22 sierpnia 2019, o 11:01
Miejscowość: Warszawa

Re: WIWA H.265

Post autor: VAHANARA » 20 maja 2020, o 12:57

Aktualizacja w porządku, zdecydowanie lepiej wygląda obecne OSD, a przy okazji jest bardziej po polsku, bo to co było w poprzednich wersjach to chyba z automatycznego tłumacza wrzucili.

Tyle, że pasek postępu dla bieżącej audycji przy przełączaniu kanału już prawie w ogóle się nie pokazuje. Już by zrobili, żeby go w ogóle przy zmianie kanału nie pokazywało, bo to coś to mnie jakoś wkurza jak mało co... ;)

Mam też jakieś wrażenie, że poprawiła się stabilność przy słabych sygnałach, ale może to tylko wrażenie, zobaczymy.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3095
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: WIWA H.265

Post autor: qwerty » 25 maja 2020, o 17:26

Może ktoś nagrać filmik jak długo włącza się tuner?

Odpowiedz