Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

dvbtowiec
Posty: 1021
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: dvbtowiec » 25 sierpnia 2020, o 21:06

Jaka w Philipsach jest wersja HbbTV?

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1948
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: Krosnoludek » 25 sierpnia 2020, o 23:41

Napisałem w tej sprawie w zeszłym tygodniu i na razie cisza, zeszłoroczne modele miały wersję HbbTV 2.0.2, więc pewnie tegoroczne też taką posiadają, bo wyższej wersji na razie nie ma.
Pytałem jeszcze o AC-4 i inne rzeczy techniczne, jak dostanę odpowiedź to się tu nią podzielę.

Lechu1956
Posty: 19
Rejestracja: 6 sierpnia 2020, o 06:41
Miejscowość: Opole
Odbiornik: Sony 50W755, LG 43UJ6307, TCL 43EP660
Instalacja antenowa: siatkowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chrzelice, Pradziad

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: Lechu1956 » 26 sierpnia 2020, o 06:51

Zapytaj , czy po wyłączeniu telewizora i ponownym włączeniu będziemy na liście ulubionych. Jak nie ma wyboru źródła obrazu jako ulubione, to może z tym być różnie.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1948
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: Krosnoludek » 26 sierpnia 2020, o 20:32

Philips Polska napisał, że jest nadal w Polsce lista ulubionych i można stworzyć listę kanałów ulubionych z DVB-T i DVB-S, ale jeszcze o to dopytam, na razie czekam na odpowiedź o parametrach technicznych.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1948
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: Krosnoludek » 29 sierpnia 2020, o 23:44

Adis pisze:
17 sierpnia 2020, o 12:05
Do krasnoludek można utworzyć wspólna lista dvbt i sat lista trzyma cały czas tylko może ją wywalić przy ponownym przeszukaniu dvbt ale kanały sat . pozostawia i potem możesz dodać znów te z dvbt i poprzesuwać jak sobie chcesz, a te których nie chcesz po usuwac jest to dosyć proste możesz pobrać instrukcję obugi phipsa z netu sam mam listę z ok 130 kanalami jeszcze ned o gdy tylko włączysz uaktualnij dvbt listy nie wywala
Czy będąc na tej liście ulubionych kanały można przełączać P+/- oraz przyciskami mumerycznymi?
Przyciski numeryczne na liście ulubionej muszą działać.

Chociaż Kolega pisze że można:
maniek357 pisze:
7 sierpnia 2020, o 22:36
W Philipsie lista ulubionych jest jako jedno ze źródeł obrazu (pierwsze na liście - domyślne). Kolejne źródła to antena naziemna, satelitarna, HDMI itd. Po liście ulubionych można dowolnie skakać, także klawiszami numerycznymi i nie następuje przejście na inne źródło. Będąc na innym źródle, np HDMI, do ulubionych można przejść jednym przyciskiem pilota ("TV"). Nie ma różnic w pokazywaniu EPG na takiej mieszanej liście.
W instrukcji obsługi 43PUS8505/12 nic nie pisze o przyciskach mumerycznych na liście ulubionej
https://www.download.p4c.philips.com/fi ... fu_pol.pdf

Obrazek

dvbtowiec
Posty: 1021
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: dvbtowiec » 4 września 2020, o 11:59

Z ciekawostek z obsługi Sony Android TV.
Od momentu uruchomienia MUX5-Test i dodania do niego TVP Polonia, na liście ulubionych wybrałem wczoraj ten kanał ze źródła Cyfrowe, pomijając go do zaznaczenia na źródla Satelita.
I o dziwo żadne kanały TVP już się nie odznaczają z Ulubionych, zatem od wczoraj mam kompletną wymieszaną listę, z czego się niezmiernie cieszę :)

Pełna obsługa EPG wymieszanej listy, lista dostępnych stacji na dolnym przewijanym pasku także w komplecie, zmiana kanałów CH+/CH- bez zarzutu. Do pełni szczęścia brakuje tylko nie wyrzucanie z listy po wybraniu przycisku numerycznego, ale w moim przypadku to małe zmartwienie, gdyż i tak wybieram kanały z przewijanych kafelków na liście kanałów u dołu ekranu, lub zmieniam jeden w przód, jeden w tył.

Tak to mniej więcej wygląda
Obrazek

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1948
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: Krosnoludek » 14 września 2020, o 01:15

W Philipsach da radę ręcznie wyszukać dany transponder ?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: @GUTEK@ » 15 września 2020, o 21:19

Z tego co widzę w moim Philipsie na ATV to jest możliwość ręcznego wpisania parametrów transpondera i przeskanowania. Nie mam podłączonej anteny sat żeby sprawdzić.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1948
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: Krosnoludek » 15 września 2020, o 21:47

Gutek, jaki masz model telewizora?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: @GUTEK@ » 15 września 2020, o 21:52

PUS8804

sawo
Posty: 28
Rejestracja: 2 stycznia 2017, o 11:01
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: Philips 32PFS5823/12;
Cryptobox 752HD,
WIWA H.265 MAXX
Instalacja antenowa: Antena UHF ATV 21/21-60, UHF 16/21-60; Antena VHF Hirschmann FESA 312 AN K8
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Trzeciewiec; TON Człuchów

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: sawo » 16 września 2020, o 07:49

Na moim Philipsie jest możliwość ręcznego wpisania parametrów transpondera i przeskanowania.
Sprawdziłem to, mam podłączoną antenę satelitarną do odbiornika.
Model telewizora: 32PFS5823/12

Awatar użytkownika
maniek357
Posty: 275
Rejestracja: 2 lipca 2011, o 11:28
Instalacja antenowa: FRACARRO LP345MF UHF+VHF
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok / Krynice

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: maniek357 » 16 września 2020, o 15:54

PUS7303 też można ręcznie wyszukać transponder.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1948
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Telewizor z możliwością ułożenia wspólnej listy kanałów naziemnych i satelitarnych

Post autor: Krosnoludek » 17 października 2020, o 19:10

Dosyć krótko wyświetla się banner info w Philipsie, czy w menu jest możliwość regulacji czasu wyświetlania jak to jest w stb?

Odpowiedz