http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/14 ... zu-24.html
http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/14 ... zu-13.html
A to ciekawe, bo do tej pory były "polskie" lub "tureckie". Te z Japonii to prawdopodobnie jakieś topowe (drogie) modele.
Przemo pisze: ↑6 grudnia 2020, o 11:55 Po długiej nieobecności tutaj na forum, chcialbym też podzielić się doświadczeniami z odbiorem DVB-T2. Dzisiaj podłączyłem dziecom telewizor Xiaomi Mi LED TV 55". Odbiór ze Śremu w Rawiczu bezproblemowy. Na TVP Kultura jest ścieżka dźwiękowa E-AC3. Jak wybrać inną tego nie wiem. Teraz przydałby się test 4K. Kanał SES Astra UHD Demo Channel i TRT 4K odbiera idealnie.
viewtopic.php?f=2&t=8186&start=320Przemo pisze: ↑7 grudnia 2020, o 11:25 Razem nie. Osobno tak i wystarczy przełączyć w menu. Telewizor pamięta kanały dla obu tunerów. Mogę tylko dodać, że tuner satelitarny jest bardzo czuły i bez problemu odbiera kanały z wiązki tureckiej na Turksacie 42°E, gdzie tani Ferguson nic nie widzi. Dla naziemnej też jest ok. MUX-8 odbiera bardzo stabilnie. Mam porownanie do leciwego Panasonica TX-50AS600E, muzealnych LG 32LD350 oraz 32LN5400-ZA. Panasonic i młodszy LG czasami miał gorsze chwile w odbiorze MUX-8 i LG 32LD350 nawet częściej, a na Xiaomi nic nie tnie. Działa idealnie.
Mam 70pus8535 i bez problemu można na liście ulubionych dodawać kanały z dvb-t i dvb-s, po wyłączeniu i ponownym włączeniu wystartowało na liście ulubionych i kanały były tak jak ustawiłem. Odłączyłem od zasilania na ok 15 minut i również bez zmian.
Dystrybutorem na rynkach: polskim, czeskim, słowackim i węgierskim jest czeska firma ETA. Ale nie wiem czy producentem nie jest Vestel.
Polsat News poprzez HbbTV który jest nadawany na kanałach z grupy Polsat, czerwona kropkamichal77 pisze: ↑30 grudnia 2020, o 20:43 Hbb działa, zarówno programy jak i czerwony przycisk na pilocie, nie wiem czy wyskakują jakieś błędy w użytkowaniu bo nie korzystam z tego.
Polsat News-- jeżeli chodzi o program, który był bodajże na 45 kanale to działał, a teraz chyba go wyłączyli, bo jest brak sygnału.
TVP Kultura 2 i te które są na testowym kanale DVB-T2, to najpierw działały potem była pikseloza, a teraz mam brak sygnału (za słaba moc nadajnika z Katowic, albo coś kombinują z parametrami).
Jaki producent, tego nie wiem może koncern Hyundai?
Polsat News cały czas działa pod Warszawą na startym Samsungu z mojej stopki, bez HbbTV i internetu. MUX-5 tzw testowy nadal działa na Telefunkenie bez zastrzeżeń, ale wcześniej była pikseloza. Być może poprawiają u Was, tak jak było to u Nas.michal77 pisze: ↑30 grudnia 2020, o 20:43
Polsat News-- jeżeli chodzi o program, który był bodajże na 45 kanale to działał, a teraz chyba go wyłączyli, bo jest brak sygnału.
TVP Kultura 2 i te które są na testowym kanale DVB-T2, to najpierw działały potem była pikseloza, a teraz mam brak sygnału (za słaba moc nadajnika z Katowic, albo coś kombinują z parametrami).
Satelita i telewizja naziemna w tych telewizorach to dwa oddzielne źródła. Listy programów do nich również są oddzielne.