@DanielK
Mam na próbę Octagona., żeby się zorientować czy warto w niego inwestować.
Ogarniam pomału soft.
Jeden poważny mankament. Tuner, albo oprogramowanie OpenATV (jeszcze nie wiem) nie radzą sobie z kilkoma wersjami regionalnymi TVP zapisanymi na liście kanałów.
Fajnie je programuje, bo nie powtarza na liście całej paczki MUX3 z kolejnego nadajnika, a tylko wersję regionalną TVP3.
Jednak ta dodatkowa wersja nie działa.
Może chodzi o parametry zapisu nadawania (powiela z pierwszej paczki MUX3?), nie miałem czasu się temu przyglądnąć jeszcze i ewentualnie skorygować parametry emisji. Ale to duży problem jak na taki sprzęt że nie radzi sobie w standardzie po zaprogramowaniu z odtwarzaniem.
Jako kolejną dziwną sprawę odkryłem że skopiowana picona z kanału satelitarnego np. TVN HD do kanału naziemnego TVN jest przeskalowana, tym samym widoczne piksele, mało czytelna. To ciekawe, z czego to wynika? Różny standard wielkości pikony dla kanałów naziemnych i satelitarnych?

Nie zdążyłem jeszcze tego przeanalizować, ale może na szybko będziesz znał odpowiedź. Wielkość pikony się paremetryzuje w sofcie?
Kolejna dziwna sprawa, nie można ułożyć wspólnej listy kanałów FTA IPTV, z pozostałymi FTA z satelity i kanałów naziemnych. Widoczne są w bukiecie, ale nie da się ich wymieszać. Ciekawe